EXYU FITNESS FORUM

Trening => [Arhiva] => Problemi sa viskom kilograma => Graveyard => Topic started by: Verkica on September 24, 2008, 10:17:42 AM

Title: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: Verkica on September 24, 2008, 10:17:42 AM
Veliki pozdrav SVIMA!!!

Zanima me kad je najbolje vezbati na elipticnom trenazeru, koliko dugo i koje jos vezbe kombinovati uz to, jer mi je cilj da izgubim 5 kg viska. Spravu sam nedavno kupila i vezbam u stanu, posto radim i ucim i nemam bas vremena za teretanu. Na poslu sam trenutno, pa zurim, ali cu napisati jos neke dodatne podatke kako se hranim,  jer sam uverena da i u tome puno gresim, pa ce mi trebati vasa pomoc! Zaista sam odusevljena vasim sajtom i sigurno cu puno toga nauciti ovde. Pozdrav!
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: Lazic on September 24, 2008, 03:39:07 PM
da cujemo te ostale podatke..pa idemo dalje..
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: Verkica on September 24, 2008, 04:17:34 PM
Evo upravo sam stigla sa posla...pa sad imam vremena da napisem jos par bitnih stvari...Imam 24 godine, visoka sam 164 cm i teska 59 kg..Moja borba sa tim malim viskom kg je vrlo duga..Uspevala sam da u kratkom periodu skinem 2,3 kg, pa ih onda vratim i tako u krug...u krug...Vecito ista prica...U prolece i leto trcim, jer je toplo, a zimi se nisam usudjivala da trcim jer sam inace osetljivog zdravlja i brzo se prehladim...Tada sam otisla u prodavnicu sportske opreme i opreme za teretanu i kupila , tada najpovoljniji eliptik, spravu koja je kombinacija stepera i bicikla sa ruckama. Zadovoljna sam spravom jer osetim da mi zateze butine, zadnjicu i pomalo trbusnjake, ali nazalost, nema neko veliko opterecenje, pa sam stalno na istoj brzini. Do sad sam uglavnom vezbala uvece, oko osam, devet i to po pola sata, 45 min , a ponekad i sat vremena. Nisam sigurna koliko dugo je najbolje vezbati? Da li je bolje svakog dana po pola sata ili svakog drugog,treceg po sat vremena? Kolika je prednost vezbanja prepodne u odnosu na vezbanje uvece? Uglavnom sam vezbala uvece i posle toga jela voce, pa sam citajuci vase komentare uvidela da sam tu gresila. Takodje, posle pet sati nisam nista jela par dana...naravno, samo par dana i izdrzim, jer uvek ucim do kasno, pa sam u devet vec jako gladna. Jednom recju, izgladnjivala sam se i tada gubila po 2, 3 kg koji su se posle vracali. Sto se tice vrste hrane koju jedem...izbacila sam beli hleb, jedem samo razeni..zuti secer umesto belog koristim...godinama vec ne pijem gazirano..fast food retko...uglavnom varivo jedem...Ali zato mi je najteze da izbacim sladoled, cokoladu, torte, keks...To je ono sto mi uvek vrati te prethodno skinute kg. Znam da se tako nista ne postize...ali i sami znate koliko cokolada podize koncentraciju,pa je za ucenje odlicna! Hehee ...Moram malo da se pravdam...Moram jos da dodam da sam proslog leta imala 52,53 kg do kojih sam dosla koristeci tri meseca neki preparat za mrsavljenje, necu da pominjem koji, da ga ne bih reklamirala...ali kad sam te kg vratila, opet sam ga koristila i nisam nista skinula! Naucila sam se pameti da vise ne bacam pare na te gluposti, vec da je vezbom i regulisanom ishranom najbolje odrzati liniju i samim tim i ustedeti pare...Zamolila bih ako moze neki savet za mene..kako da skinem tih 5 kg, ali da ih vise NE VRACAM..???!!! Nadam se da cete mi pomoci u ovoj borbi...kako meni , tako i drugima koji imaju slican problem...Pozdrav svima i drago mi je da sam postala deo ove super ekipe! :)
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: marija83 on September 25, 2008, 12:45:57 PM
verkice odgovorila sam ti na mail koji si mi poslala  :blowkiss:
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: Verkica on September 25, 2008, 04:07:30 PM
Procitala sam! Hvala na savetu, Marija! :blowkiss: Sad cu jos detaljnije da proucim jelovnik, pa se javljam! Eto, Laki, manje posla za tebe...Marija mi je poslala link gde mogu procitati osnovne stvari bitne za pocetak...ali mi je ipak potrebna i tvoja mala pomoc u vezi vezbanja...Naravno kad stignem na red... :) Pozdrav!
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: marija83 on September 25, 2008, 05:01:53 PM
Ne o njemu konkretno ...znam samo da se ovde sagorevaci primenjuju tek nakon duzeg perioda dijete kad skines nekoliko kg i ostane ti ono malo sto nece da ode uporno..pa malo sa time da ubrzas ...eto toliko..
 :blowkiss:
P.s pisem ti ovde jer nisam uspela da ti posaljem PM , kaze da ti je puno sanduze
POzdrav :blowkiss:
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: Verkica on September 26, 2008, 12:29:24 AM
Marija,poslusacu savet u vezi sagorevaca... :yes: Sacekacu da vidim prvo rezultate promene ishrane...Sutra cu vec pokusati da sama iskombinujem obroke uz pomoc tabele sa pet obroka...Procitala sam detaljnije i o kardio vezbanju,pa cu ujutru, pre dorucka i pre posla vezbati, doruckovati ovsene, onda voce...i sve dalje po redu...Jedino me buni primer sa konkretnim namirnicama i vezbanjem tri puta nedeljno...kao da se ne poklapa sa ovom prvom tabelom gde samo pise da li za dorucak jedes skrob, protein, itd.???
Molba za Lazica....Pomagaj...please :help:..Samo malo asistencije...Ja dajem sve od sebe da skontam sve sama, ali moram priznati da je dosta tesko...Da li ovaj rezim ishrane skodi osobama sa niskim pritiskom i nedostatkom gvozdja? :help: Pozdrav svima!
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: marija83 on September 26, 2008, 08:03:38 AM
Gledaj ovako , ta druga tabela se ne poklapa sa prvom zato sto su tovarijacije, prvo ides 15 dana po ovoj prvoj da naucis kombinovanje namernica , a posle toga pocinjes varijacije tj drugu tabelu..
Inace obroke rasporedi kako tebi odgovara , ne moraskao u tabeli 2 (to je samo primer), bitno je samo da ispostujes pravila tipa:
- ne mesanja nedozvoljenih namernica
- ne voce posle 13 h
-ne skrob posle 15 h
itd..
Sad ako ti vise volis skrob za dorucak to je i ok , pa ga jedi tad , neko jede napr proteine za dorucak , a za rucak skrob i protein...ja to recimo izbegavam jer ne mogu nikako da jedem naor krompir i meso , odvikla sam se..jedem meso i salatu(vlakno) , a za dorucak skrob..
Inace gvozdje nebi trebalo da ti bude problem..ovde ti nista sto donosi gvozdje kroz hranu nije zabranjeno , samo je bitno da pazis kako sta kombinujes..
Ne znam sta inace jedes da bi gvozdje bilo ok??pi nesto od preparata, ja sam u trudonici pila tothemu (jeste odvratna)ali je delotvorna jako..
Eto toliko od mene...
Lazica nema nigde:(
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: Verkica on September 26, 2008, 08:51:21 AM
Za gvozdje najvise jedem zelenu salatu... kad je sezona, naravno....A kad dodje zima, uglavno pijem borovnicu, kupinovo vino...Pretpostavljam da tako mogu i da nastavim, jedino da unesem jos neko povrce sa gvozdjem, a izbacim vino...Trebalo bi da bude sve ok i sa pritiskom...Ako budem primetila neke promene, javljam se sigurno. Kako sam isplanirala ovu nedelju, mislim da necu imati problema. Tabela mi je skroz ok! Kako ti napredujes? Jesi pocela sa novim rezimom ishrane?  Pozdrav Marija!!! :)
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: Verkica on September 26, 2008, 08:59:52 AM
Sorry Marija! Ja tek sad procitala detaljnije tvoju temu, pa vidim da si ti vec krenula sa varijacijama... :crazy:.Ja te bodrim, samo napred! :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: marija83 on September 26, 2008, 11:12:07 AM
Nisam nisam jos krenula , to sto si videla je bio moj predlog sta bih jela , ali mi niko nije odgovorio da li je to ok..
Ali sutra pocinjem..
Inace srecno tebi na pocetku  :blowkiss:
A sto se tice vina i to kupinovog mislim da jedna casa dnevno nebi trebalo da smeta...apsolutno nisam videla ni jednu dijetu gde vino konkretno (jedna casa dnevno )brane..uglavnom pise alkohol ne , ali casa vina sme..
Tako da samo napred  :drunk:
hehe..
Eto , pozdrav  :dir_bye1:
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: maski on October 27, 2008, 08:46:39 PM
nije bilo odgovora za trenazzer.

moj ima osam stepena opterecenja.
imam nizak pritisak i hronichnu anemiju chiji se intenzitet mena u zavisnosti od godishnjeg doba i stresa i veoma cheste epizode pada shechera (hipoglikemije).
danas sam uradila krvnu sliku i biohemiju. sve je u granicama normale.

dakleM,
trenazzer? koliko? kada? puls?....etc

i josh jedno pitanje:
da li da popijem L carnitine (2000mg) sat vremena pre treninga i koliko dugo smem da ga koristim?
Title: Odg: Smrsati uz pomoc elipticnog trenazera
Post by: maski on October 30, 2008, 05:19:48 AM
hvala na odgovoru.  :dunno: