Ishrana, suplementi, stimulativna sredstva > ::Androgeno-anabolicki steroidi::

STEROIDI

(1/1)

Bildek-21:
STEROIDI

Nekoliko vaznih informacija za sve koji planiraju krenuti s nekim od AAS ciklusa:

1.   Svaki AAS ciklus se mora bazirati na nekom od testosterona.
2.   Na kraju svakog ciklusa obavezan je Post cycle therapy (PCT) sto ukljucuje hcg, clomid i/ili nolvadex.
3.   Ciklus za masu kraci od 8 tjedana je prekratak.
4.   Izbjegavajte koristiti AAS koji su teski za organizam duze od 6-8 tjedana (dianabol, anadrol, trenabol, i ponekad winstrol).
Izbjegavajte koristiti dugotrajne estere u ciklusima kracim od 8 nedjelja. U dugotrajne estere spadaju: enantate, decanoate, cypionate,hexahydrobenzylcarbonate,undecylenate,isocaproate,undecanoate...Duzina takvih ciklusa bi trebala da bude od 8-12 nedjelja, zavisno od iskustva vjezaca, kao i od planiranog PCT-a.
5.   Mjesta za ubrizgavanje injekcija provjerite na www.spotinjections.com
6.   
o   Sustanon 250- Uzima se 1-3 puta tjedno
o   Test enantathe i cypionat - dva puta tjedno (npr. ponedjeljak i cetvrtak)
o   Eq - dva puta tjedno
o   Winstrol- svaki drugi dan
o   Trenabol- svaki drugi dan
o   Test prop i suspenzija - svaki drugi dan
7.   Nolvadex i armidex koriste se obavezno za vrijeme ciklusa kao pomoc protiv pojave ginekomastije.
8.   Za zastitu jetre tijekom ciklusa obavezno uzimajte nesto od sljedeceg: laneno ulje, ulje nocurka, NAC, ALA, riblje ulje, vitamin E.
9.   Svakog dana za vrijeme ciklusa pijte 2-3 litre vode.
10.   Prije ciklusa OBAVEZNO proucite sve o AAS koje planirate uzeti. Nemojte uopce dolaziti na forum sa zeljom da vam umjesto vas sastavi kompletan ciklus temeljem na AAS o kojima pojma nemate.
11.   AAS uzrokuju odredjene nuspojave stoga sve o cemu se ovdje govori i radi - radi se na osobnu odgovornost. Ovaj forum sluzi samo kako bi vam pomogao uvesti vas u temu te kako biste AAS ciklus napravili sto ucinkovitijim sa sto manje nuspojava.

__________________________________________________________________________________
Kad vas recimo boli glava,ili imate upalu izazvanu pokvarenim zubom,naravno da postoji rjesenje u obliku tableta koje ce u 99% slucajeva rijesiti problem i uz te tablete nije potrebno nista vise. One su dizajnirane tako da imaju usmjereno djelovanje i rjesavaju problem same po sebi. (kafetin,aspirin,ketonal,odnosno antibiotici za upale).

Kod steroida je stvar malo kompleksnija. Dakle, samim uzimanjem tableta OT-a,Naposima i sl. necete ostvariti zeljeni cilj ako uz iste nemate neke preduvjete koji su potrebni.
Bilo je slucajeva kad su pojedinci uzimali naposim ,nisu uopce trenirali,niti su imalu potrebnu podrsku u prehrani. I sta se dogodilo ? Bas nista! U smislu pozitivnog pomaka prema zeljenom cilju. Naravno da su narusili HPTA osovinu,ostetili jetru,no pomaka po pitanju povecanja misicne mase nije bilo. Da li su to bili bedaci ili su placeni da isprobaju tako nesto, ne znam.

Ono sto je bitno,izvuci poantu iz toga.A poanta je sljedeca: bez svih preduvjeta potrebnih kod steroidnih ciklusa napredka NEMA !

A koji bi to bili preduvjeti...
Pozeljno je imati iza sebe par godina kontinuiranih treninga, popracenih isto tako reguliranom prehranom jer bez ta dva parametra,uzimanje steroida nema smisla. A nema zato sto u tom slucaju necemo iskoristiti taj ''nitro'' koji nam daju steroidi.

Jedna od najvaznijih stavaka je povecan unos nutrijenata,jer tijelo nece rasti od steroida nego od hrane i to je ono sto si morate utuvit u glavu!
Steroidi ce uciniti sljedece, broj receptora koji u krvi hvataju hranjive tvari ce se drasticno povecati i na taj nacin ce povecati iskoristivost unesene hrane. Dakle, kakva korist od unosenja steroida ako nema potrebnog unosa hrane!

Sljedece,potrebno je razumijeti ,barem laicki,neke procese koji se odvijaju u nasem tijelu u periodu ciklusa te nakon njega. Zasto je to vazno? Vazno je iz razloga sto cemo razumijevanjem procesa koji se odvijaju u nasem tijelu omoguciti zadrzavanje stecene misicne mase te preventivno djelovati na mozebitne stetne posljedice koje sa sobom nose steroidi.
Ako bi recimo samo unosili odredene steroide,uz adekvatnu prehranu, nesumljivo bi dobili odreden postotak nove misicne mase. Ali, ako nakon kraja tog ciklusa ne odradimo oporavak(PCT) ,vrlo je vjerovatno da cemo izgubiti i do 80% novonastale misicne mase. Zasto ? Zato sto smo unosom npr. dodatnog testosterona zbunili svoje tijelo i ono ce zaustaviti proizvodnju vlastitog testosterona(jer ga u tom trenutku ima previse u nasem tijelu) . I sto ce se dogoditi ? Nakon prestanka unosa tog testosterona nase tijelo ce ostati bez istog a to ima direktno za posljedicu katabolizam odnosno kao krajnju posljedicu,gubitak misicne mase.
Sto nam je ciniti onda ? Vrlo jednostavno, nakon ciklusa moramo uzimati nesto sto ce reci nasem tijelu da opet pocne sa proizvodnjom vlastitog testosterona i na taj nacin dovede samo sebe u pozitivno hormonsko stanje koje je preduvjet za zadrzavanje misicne mase koju smo stekli.
To cemo uciniti recimo unosom Clomida ili Nolvadexa.

Sljedece na sto moramo obratiti pozornost je zastita od nezeljenih posljedica steroida. A nju cemo provesti tako sto cemo za vrijeme ciklusa paralelno sa steroidima uzimati i Nolvadex ili Armidex. Zasto je to potrebno ? Ima par stvari ,ali najvaznija stavka nam je da onemogucimo razvoj ginekomastije koju moze izazvati aromatizacija testosterona. I to je jako vazna stavka te apeliram na sve vas buduce korisnike steroida da obavezno u svoj ciklus ukljucite male doze Nolvadexa npr. jer ako se pojavi ginekomastija onda je to vrlo neugodno ,neestetski te jako skupo za lijecenje(otklanjanje). Prevencija prije svega!
Ako uzimate npr. Naposim, obavezno u ciklus ukljucite i neku zastitu za jetru,jer je isti toksican i prijeti vam tesko ostecenje jetre u slucaju da se oglusite na ovaj savijet. Navest cu samo neke preparate koji su odlicni u za zastitu i regeneraciju jetre - Silimarin(Belupo) , Milk Thistle(Twin Lab).

Vazno je takoder da prije zapocinjanja bilo kakvog ciklusa OBAVEZNO imate kraj sebe sve potrebno za isti,dakle, osim steroida, obavezno morate imati i npr. Nolvadex koji ce visestruko koristiti,te npr. Clomid koji je nuzan za PCT. Takoder i preparat koji ce stitit jetru. Bilo bi pozeljno imati i HCG u slucaju atrofije testisa ,odnosno kao prevencija iste pojave. No to sad sve ovisi o vrsti ciklusa,duzini,jacini...nije mi namjera ovdje pisati o tome nego vam samo ukratko prenijeti neke odrednice koje ce razumijeti i totalni pocetnici. Naravno da se morate dodatno educirati prije pocetka ciklusa te usmjeriti edukaciju posebno na vasu vrstu ciklusa.

Ukratko:
-steroidi bez ogromne kolicine kvalitetne hrane ne vrijede NISTA
-obavezan je PCT ,u suprotnom,od misica nema NISTA
-obavezna je zastita za vrijeme ciklusa
-obavezna je edukacija prije same primjene ciklusa
-strogo je zabranjeno koristenje steroida adolescentima,odnosno osobama u razvoju jer je mogucnost hormonskih anomalija jako velika
te ce posljedice vjerovatno biti dugorocne a rezultata nece biti


Ovo su samo neke osnovne odrednice koje bi trebali znati pocetnici i oni koji imaju sasvim pogresnu predodzbu o steroidima. Namjerno sam pojednostavio ovu inace jako kompleksnu tematiku,samo iz razloga sto sam imao par upita i molbi da ukratko napisem neke stvari.
Ovo NIJE vodic za uporabu steroida,ovo je samo sazeti prikaz nekih segmenata i sluzi kao uvod u slozeniju problematiku.
Apeliram na sve buduce korisnike da se educiraju sto je vise moguce,da budu strpljivi ,da se pripreme kako znanjem tako i potrebnim sadrzajem jednog steroidnog ciklusa te tek tada krenu u ciklus. Takoder bi bilo itekako pozeljno da predstave svoj ciklus ovdje na forumu kako bi dobili povratnu informaciju prije nego krenu s istim. Dakle, tek kad shvatite neke stvari,mislite da ste spremni,educirani,tek tada predstavite buduci ciklus jer u suprotnom nitko vas nece udostojiti odgovora te cete biti omalovazavani i to s pravom!
Pozdrav svima!

Preuzeto sa forum.teretana.net

Navigation

[0] Message Index

Go to full version