EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Jovica Savic  (Read 3755 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline POLOMAC

  • ExYu Sampion
  • *
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • http://miskopolomac.blogspot.com/
Jovica Savic
« on: February 06, 2011, 04:05:34 PM »
http://www.facebook.com/notes/misko-polomac/jovica-savicstari-intervju/10150091096014010
Stari intervju Jovice Savica jednog od nasih najboljih bildera.Pocetak njegovih uspeha.
 
 
Piše: Jovica Savić
 
 
 
Kao i svi srednjoškolci zanimao sam se za timske sportove, mada sam za bodi-bilding znao i ranije, zašta je najzaslužniji moj otac, koji se niz godina bavio ovim sportotn. Međutim, jednog dana do mojih ruku je došao časopis pod nazivom "Karate bilder". Uzeo sam časopis koji se sam otvorio na sredini, otkrivši sliku prelepog, poput Boga građenog muškarca.
 
 
 
Da, bio je poster Stiv Rivsa, žive legende ovog sporta[na zalost u medjuvremenu je preminuo]. Prva misao koja mi se javila, bila je da želim da izgledam kao on. 17.11.1987. godine, bodi bilding je postao jedna od najvažnijih stvari u mom zivotu.
 
 
 
Za dve nedelje navršava se devet godina mog bavljenja ovim sportom. Zanimljivo je da za devet godina, nisam propustio nijedan trening koji sam sebi zacrtao. Ova činjenica se slaže sa mojom osnovnom filozofijom za uspeh u bodi-bildingu, a to je strpljenje i upornost.
 
 
 
Moje prvo takmičenje bilo je prvenstvo Srbije 1989. održano u Kruševcu. Tu sam, u izuzetnoj konkurenciji, osvojio četvrto mesto. Samo osvajanje četvrto mesta nije me toliko obradovalo koliko članak u prvom broju "Fleksa" gde najkopmpetentniji stručnjak za bodi-bilding u Jugoslaviji, gospodin Nenad Vučković, uviđa moju sličnost mojim idolom Stivorn Rivsom. To me je motivisalo da još upornije vežbam i nastavim da se takmičim i osvajam uglavnom druga i treća mesta na prvenstvima Jugoslavije sve do 2.11.1996. godine kada osvajam prvo mesto u poluteškoj kategoriji.
 
 
 
Sledeći program vežbanja za ovo prvenstvo, zajedno sa programom ishrane, započeo sam tri meseca pre takmičenja..NA SLICI 2...
 
 
 
Ovaj program prati rigorozna dijeta koja se, u mom slučaju, sastoji od belog pilećeg mesa, pirinča, voća i povrća u manjim količinama. Osim vežbanja u teretani vozim sobni bicikl četrdeset pet minuta posle večernjeg veninga, tri puta u nedelji. pva pobeda me je motivisala na još napornije vezbanje i otvorila nove vidike.
 
 
 
Domaci FLEX br.8[preteca danasnjeg casopisa MAXX]

http://www.youtube.com/watch?v=nSqxTW5y4cQ