EXYU FITNESS FORUM

Vesti i obavestenja => ::Informacije i vesti iz sveta bb i fitnesa:: => Topic started by: ifbb on January 26, 2012, 03:34:57 PM

Title: IFBB Srbija
Post by: ifbb on January 26, 2012, 03:34:57 PM
Poštovani, posebna nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je u "Službenom glasniku Republike Srbije", broj 3/2012, usvojen i objavljen Pravilnik o izmeni pravilnika o nacionalnim granskim sportskim savezima preko kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Republici Srbiji.
U skladu sa novim Zakonom o sportu, ovim Pravilnikom se utvrđuje nadležnost Saveza Srbije za bodibilding, fitnes, bodifitnes i aerobik nad bodibildingom i fitnesom (i svih ostalih disciplina koje su deo ovih sportskih grana).
Kao što je poznato SSBBFBFA je i ranije bio nadležan za bodibilding, fitnes i aerobik ali je greškom u predhodnom Pravilniku o nacionalnim granskim sportskim savezima preko kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Republici Srbiji broj 72/2011 prepoznat kao nadležan samo za granu sporta bodibilding. Odmah smo podneli žalbu Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta i tražili izmenu Pravilnika.
Komisija za vrhunski sport Sportskog saveza Srbije je uspostavila kontakt sa predstavnicima svih fitnes federacija u Republici Srbiji kako bi utvrdila činjenično stanje. Nakon održanog sastanka Komisija za vrhunski sport Sportskog saveza Srbije donela je mišljenje procitajte ovde (http://www.bbss.rs/pdf/MISLJENJE%20-%20prvo.pdf)
Na osnovu donetog mišljenja Sportski savez Srbije zauzaeo je stav procitajte ovde (http://www.bbss.rs/pdf/STAV%20-%20drugo%20po%20redu.pdf)
Ovim Pravilnikom (broj 3/2012) je utvrđena nadležnost SSBBFBFA nad bodibildingom i fitnesom (i svih ostalih disciplina koje su deo ovih sportskih grana) i time je po prvi put data mogućnost da se svi klubovi na jedan organizovan i legalan način uključe u uređen sistem sporta Republike Srbije.
Pozivamo sve klubove (udruženja) da u skladu sa novim Zakonom o sportu („Službeni glasnik RS“ broj 24/2011) član 97. , član 114. stav 1 tačka 1)-13) i član 120. zatraže i postanu naši članovi kako bi mogli da nastave svoju delatnost kao klubovi (udruženja) i da se na legalan način uključe u sistem sporta i takmičenja.
Naš cilj je popularizacija i razvoj bodibilding i fitnes sporta i samim tim želimo da se još veći broj klubova (udruženja) uključi u sistem sporta i takmičenja a da se postojeći klubovi (udruženja) na legalan način uključe u sistem sporta i takmičenja i nastave sa svojim radom.
Podsećamo Vas da je u toku preregistracija u APR-u koju morate izvršiti do 12.04.2012.godine. Svi klubovi (udruženja) koji nisu naši članovi i nisu uključeni u sistem sporta i takmičenja moraju se preregistrovati kao Privredno sportsko društvo.

Srdačan pozdrav
Upravni odbor Saveza Srbije za
bodibilding, fitnes, bodifitnes i aerobik
Title: Odg: IFBB Srbija
Post by: Patrick9 on April 23, 2015, 06:26:19 AM
Ovo je izuzetno pristojan i dobar post ... ti zavrte isticanja .... Hvala značajan mjeru isticanja .... !!!