EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Crne vesti iz sporta  (Read 23745 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #10 on: February 08, 2008, 12:43:52 PM »
[float=left][/float]
Politika:"Obaveze, odmor, bekstvo"?

Pripadnici policije koji su preduzeli već nekoliko velikih akcija sa ciljem suzbijanja fudbalske mafije u Srbiji, sada pored poslovanja FK Crvena zvezda detaljno proveravaju brojne papire i moguće nepravilnosti u transferima koje su prethodnih godina obavili čelnici FK Partizan i OFK Beograd, prenosi "Politika" u svom izdanju od petka.

Kako prenosi najstariji dnevnik u Srbiji, četiri nekada vrlo važne figure u srpskom fudbalu sa kojima bi "policija

porazgovarala" trenutno se ne nalaze u Srbiji.

Tekst prenosimo u celosti...

"Otkako je policija intenzivno krenula u odlučnu borbu protiv takozvane fudbalske mafije, u javnosti su se pojavljivale razne informacije o umešanosti istaknutih fudbalskih čelnika u mnogobrojne mahinacije koje su srpski fudbal dovele do najnižih grana. Tako su se, na osnovu informacija dobijenih od „pouzdanih izvora”, u javnosti spominjala imena Zvezdana Terzića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Žarka Zečevića, bivšeg generalnog sekretara Partizana, Nenada Bjekovića, bivšeg direktora Partizana, i Dragana Stojkovića Piksija, bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore i Crvene zvezde.

Međutim, za sada se protiv njih ne vodi nikakva zvanična istraga, ali se, kao što je to uobičajeno, proveravaju razne informacije o umešanosti u nameštanje utakmica, utaju poreza i zloupotrebu službenog položaja. Naši izvori u policiji kažu da će svako, za koga se pronađu validni materijalni dokazi da je učestvovao u nelegalnim radnjama, biti priveden. To, kaže naš sagovornik, važi i za Terzića, Zečevića, Bjekovića i Stojkovića. Ali, za sada, dodaje on, protiv njih nema dokaza.

Slučajno ili ne, tek njih četvorica se ne nalaze u zemlji, što uvek radoznaloj javnosti, željnoj senzacija, daje dovoljno materijala za razne spekulacije o tome da su svi oni pobegli iz Srbije, strahujući da će završiti sa lisicama na rukama.

Zvezdan Terzić se, prema zvaničnim informacijama, nalazi u Finiksu, u američkoj državi Arizona, gde je „na stručnom usavršavanju, dogovorenom pre nekoliko meseci”. Terzić je put u Ameriku najavio prošle sedmice iz Zagreba, gde se nalazio na Kongresu UEFA, a u Finiks je otputovao na dan predsedničkih izbora u Srbiji. Iako je predsednik FSS-a najavio da će na „stručnom usavršavanju” ostati nekoliko meseci, crnogorski internet portal „Kafe Montenegro” tvrdi da je Terzić prekjuče doputovao u Crnu Goru i odmah se uputio na Sveti Stefan, ali je crnogorska policija to u četvrtak demantovala...

Policija, što se Terzića tiče, proverava informacije o njegovoj povezanosti sa Branom Mićunovićem, koji u medijima slovi za nezvaničnog kralja crnogorskog podzemlja i srpskog fudbala. Terzić je i sam rekao da je sa Mićunovićem dugogodišnji prijatelj, što naravno ne znači da je umešan u neke prljave radnje. Ali policija to, za svaki slučaj, proverava.

Inspektori srpske policije proveravaju i pojedine tvrdnje o nameštanju utakmice između OFK Beograda koji je vodio upravo Terzić i Sutjeske, na čijem se čelu tada nalazio Mićunović. Pored toga, Terzić je zanimljiv istražnim organima i zbog transfera Marka Baše sa Karaburme u Le Man 2005. godine za dva miliona evra. Drugi prelazak koji je pod lupom je transfer Branislava Ivanovića u moskovsku Lokomotivu za 700.000 evra 2006. godine. Terzić tada nije bio u OFK Beogradu, ali mnogi tvrde da on i sada vuče konce u ovom klubu. Pored toga, proverava se i veza između Terzića i Mike Brašnjovića, koji je slovio za vođu takozvane stečajne mafije, a koji je počinio samoubistvo u Centralnom zatvoru, pre godinu i po dana. Brašnjović je bio glavni finansijer OFK Beograda u vreme kada je Terzić bio predsednik ovog kluba.

[float=left][/float]
Iz zemlje su otišli i Žarko Zečević i Nenad Bjeković, bivši vodeći ljudi Partizana. Navodno, Zečević je prošle nedelje otišao na skijanje u Italiju, dok je Bjeković otputovao u Nemačku, kod svog zeta Miroslava Stevića, bivšeg reprezentativca Jugoslavije u fudbalu. Oni su policiji interesantni, pre svega, zbog ugovora o prodaji Mateje Kežmana, iz Partizana u PSV Ajndhoven, iz juna 2000. godine. Za prodaju Kežmana postoje neke naznake da ugovor nije potpuno pokriven. To se pre svega odnosi na detalj u ugovoru, u kome je navedeno da je u ukupan iznos transfera od 28 miliona tadašnjih nemačkih maraka, uključeno i instaliranje „Filipsovih” reflektora na stadion Partizana u Humskoj ulici, što nikada nije urađeno. Posebno će se proveriti da li je umesto reflektora isplaćen novčani iznos i ako jeste, na koji račun je taj novac legao – Partizanov ili nečiji privatni.

Izvori "Politike" tvrde da bi inspektori hteli da razgovaraju sa Zečevićem i Bjekovićem o sve glasnijim pričama o pojedinim utakmicama ovog kluba koje su navodno bile nameštene. To se, pre svega, odnosi na dve utakmice iz evropskih takmičenja, koje se smatraju sumnjivim. Prva je, navodno, utakmica protiv izraelskog Makabija, kada je Partizan izgubio na svom terenu sa 5:2, iako je u prvom meču bio bolji sa dva gola razlike, dok je drugi navodno sporni meč odigran protiv Slijeme sa Malte, koji je klub iz Humske izgubio sa 2:1. Taj poraz Partizana je, prema neproverenim informacijama, doneo mnogo novca nepoznatim kladioničarima koji su uložili svoje pare na Maltežane, iako je njihova pobeda, sudeći po kvotama, bila nemoguća.

Takođe, u planu je i proveravanje poslovanja Partizanovih kćerki firmi, za koje se u javnosti ne zna precizno koliko ih ima, a brojke variraju između pet i petnaest. Nezvanično, trebalo bi da bude provereno da li je iz tih firmi uplaćivan novac na račun Partizana i u kolikom iznosu, kao i da li su zarađene pare išle na druge račune. Upućeni tvrde da je glavni čovek u poslovanju tih kćerki firmi bio Žarko Zečević, doskorašnji generalni sekretar Partizana.

[float=left][/float]
Dragan Stojković Piksi se nalazi u Japanu, gde je počeo da vodi stručni štab ekipe Nagoja. Stojković se povukao sa čela našeg najtrofejnijeg kluba krajem prošle godine. U jednom intervjuu izjavio je da se povlači sa mesta predsednika Zvezde „zbog mafije”, ali je kasnije demantovao da je to rekao.

Kada je napustio kormilo Zvezde, otišao je u Makedoniju na usavršavanje, posle čega se nikada nije vratio u Srbiju. Makedonski mediji su Piksijev odlazak u Japan protumačili kao „bekstvo od srpske policije” iako naši istražni organi sa Piksijem hoće samo da porazgovaraju o najmanje 15 ugovora koje "Politikini" izvori, najblaže rečeno, opisuju kao „veoma čudne”.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #11 on: February 08, 2008, 12:47:00 PM »
[float=left][/float]
FSS: Zvanično saopštenje Z.Terzića

Predsednik FSS Zvezdan Terzić, koji se trenutno nalazi u SAD na usavršavanju, izdao je zvanično saopštenje povodom aktuelnih dešavanja u srpskom fudbalu. U saopštenju se najavljuje niz sastanaka najvažnijih tela i organa, kao i analiziranje kompletne situacije. Terzić je najavio i da će se odluke doneti tek kada se bude formirala kompletna slika. Predsednik FSS takođe je uputio podršku Draganu Džajiću.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Povodom aktuelnih problema koji obeležavaju naš fudbalski trenutak oglašavam se ovim saopštenjem za javnost.

Pre održavanja sednice Kongresa UEFA u Zagrebu obavestio sam javnost da ću u narednom periodu, a u skladu sa ranije donesenom odlukom, da se edukujem na Univerzitetu u Finiksu iz oblasti sportskog menadžmenta i rukovođenja u sportu. Kao što je poznato, u februaru u FS Srbije je po pravilu najmanje obaveza i aktivnosti, pa sam zato taj mesec uvek koristio za ličnu edukaciju.

Sa željom da se prekine sa nagađanjima, napominjem da ću se u Srbiju vratiti 27. februara ove godine, baš kao što sam i planirao.

Po dolasku u Beograd održaćemo niz sastanaka najvažnijih tela i organa, analizirati kompletnu situaciju i zauzeti odlučan stav. Tada ćemo imati i nalaze istražnih organa i na osnovu kompletne slike donećemo adekvatne odluke.

Imenovanjem Dragana Džajića na mesto direktora reprezentativnih selekcija planiran je novi pravac razvoja srpskog fudbala. Njegovim hapšenjem srpski fudbal je izgubio mnogo, a ujedno je bačena i velika mrlja na bogatu istoriju FK Crvena zvezda.

Ističemo da ne želimo da na bilo koji način ometamo istražni postupak, već hoću da izrazim ljudsko uverenje da će Dragan Džajić izdržati najtežu bitku kroz koju prolazi. Ubeđen sam da ima dovoljno snage i da će zadržati oreol pobednika. Ne zaboravimo - naš fudbal i kompletan region u istoriji boljeg nisu imali, Evropa i svet se dive velikanu Džajiću i imam obavezu da na to podsetim u ovom momentu.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #12 on: February 11, 2008, 08:31:35 PM »
[float=left][/float]
Bulić: "Vratite se u zemlju"

Predsednik Zajednice prvoligaša Dragan Bulić pozvao je čelnike Fudbalskog saveza Srbije i klupske funkcionere da se vrate u zemlju i da na sastancima donesu "prave odluke za novi početak srpskog fudbala". Bulić je u pisanom saopštenju ocenio da je situacija u domaćem fudbalu "ekstremno vanredna" i da je zbog toga nastavak Meridijan Superlige "potpuno neizvestan". On je ocenio da je "rukovodeći kadar" FSS-a odgovoran za trenutnu situaciju.

"Apelujem da se vrate i okupe svi čelnici FSS-a i klubova koji se trenutno nalaze u inostranstvu i da...otvoreno, oči u oči ukažemo na brojne negativnosti i donesemo prave odluke za novi početak srpskog fudbala", rekao je Bulić.

"Svi sadašnji rukovodioci ne zaslužuju više da obavljaju već odredjene funkcije ili više njih. Svi smo krivi za ovakvu situaciju, bez izuzetaka", ističe se u saopštenju.

Predsednik Zajednice naveo je da će se obratiti vlastima da "preduzmu najenergičnije mere" za opstanak fudbala ako njegova inicijativa ne dobije odziv.

Srpska policija počela je krajem prošle godine da radi na "fudbalskoj mafiji", a ove godine uhapšeno je više istaknutih fudbalskih radnika i najavljena su nova hapšenja i istrage
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #13 on: February 12, 2008, 11:43:26 AM »
[float=left][/float]
"Vreme je za obračun sa mafijom"

Savo Milošević, fudbaler sa najviše nastupa za selekcije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, nekadašnji igrač Partizana, Aston Vile, Saragose, Parme, Espanjola, Selte i Osasune, kaže da još nije odlučio da li će nastaviti igračku karijeru i, komentarišući aktuelne događaje, za beogradski sportski list 'Sport' kaže da je "došlo vreme da se država obračuna sa fudbalskom mafijom."

Milošević je obišao svog nekadašnjeg klupskog i reprezentativnog saigrača Slavišu Jokanovića i fudbalere 'crno-belih' u Dubaiju. Još razmišlja da li da se preseli u Katar.

"Odmaram, pomalo treniram, da budem u formi ako zatreba, držim sebe pod tenzijom. Za amatera je to preozbiljan rad, a za profesionalca sasvim dovoljno," kaže Milošević o mogućem odlasku u Aziju, "bilo je priče, još je aktuelna, ali ništa se konkretno nije desilo, a u fudbalu je jedina konkretna stvar kada se stavi potpis. Imao sam ponuda, ali mi nisu odgovarale. Bio sam probirljiv, neću bilo gde i po svaku cenu. Ako u ovim godinama ne mogu da odem gde mi odgovara, bolje i da ne igram."

Milošević kaže da bi povratak u Partizan, u ulozi igrača, bio pogrešan potez.

"Kod nas je fudbalska koncepcija da se igrači stvaraju i prodaju i šta bih tu ja sa 34 godine? Mislim, igrao bih uspešno, ali to ne bi bilo u interesu Partizana," kaže Milošević koji je pominjan i kao potencijalni novi funkcioner beogradskog kluba, "Svi mi, koji smo dugo u fudbalu, teško da znamo bilo šta drugo da radimo, pa i ja sebe vidim u fudbalu, naravno. Ali, stanje u fudbalu kod nas je tako da o svemu treba tri puta razmisliti."

Milošević je za dnevni list 'Sport' prokomentarisao i poslednje događaje, hapšenja, optužbe o lažiranju mečeva...

"To je posledica svega što se dešavalo i što se, nažalost, još dešava u srpskom fudbalu. Nisam iznenađen, država se bavila raznom mafijom, drumskom, duvanskom, pa je logično što je na red došla i fudbalska mafija. Tačnije, kriminal u fudbalu. Sve sfere društva su kriminalizovane, pa ni fudbal nije izuzetak."

Milošević kaže da je takva istraga lakoobjašnjiva ako se zna da sledi privatizacija klubova.

"Jasno je da država želi prvo da sredi sve papire i podmiri račune, kako bismo došli do evropskog standarda. Svestan sam da to neminovno izaziva potrese, da se ljudi pitaju kako je moguće, a ja im odgovaram – eto tako, moguće je," kaže Milošević.

Bivši čelnici Crvene zvezde su u pritvoru, a u medijima se pominje mogužnost da bi na udaru mogli da se nađu i ljudi iz uprave Partizana.

"Kada je o Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću reč, mnogo mi smeta način na koji je sve urađeno. Kamerama tamo nije bilo mesto iz više razloga. Jer, veliki su kriminalci svih ovih godina hapšeni, pa nije tako publikovano. Za to sam da sve ide tokom, ako treba da se podigne optužnica, da se to uradi, da ide sudski postupak, pa ako se dokaže da je neko kriv, tek onda javnost i svi ostali mogu da ga proglase kriminalcem. Do tada, privatnost mora da se poštuje. Da ne pominjem ponovo imena Zvezdinih bivših čelnika, njihov minuli rad i zasluge u fudbalu. Neki drugi su mnogo više zaslužili da posluže kao negativan primer. Ovo je trebalo da bude jasna poruka države."

Milošević kaže da ne zna kako će se sve završiti ali i da će sa pažnjom pratiti sve što se dešava jer je, kako kaže, "od jedanaeste godine fudbal njegov život".

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #14 on: February 13, 2008, 10:14:11 AM »
[float=left][/float]
Predsednik FSS Zvezdan Terzić nije ni na kakvim postdiplomskim studijama u Feniksu, ali se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, saznaje Press! Našem listu je na Nortcentral univerzitetu u Arizoni potvrđeno da ni u jednom njihovom registru ne postoji ime i prezime prvog čoveka srpskog fudbala. Međutim, izvesno je da se on ipak nalazi na teritoriji SAD, a ne u Crnoj Gori, kako se spekulisalo.

KARADŽIĆ: NEĆU DA ISTRAŽUJEMJ GDE JE TERZA!

Tomislav Karadžić, potpredsednik FSS i jedan od najbližih saradnika Zvezdana Terzića, kaže da veruje da je on u SAD, i dodaje da ne želi da se bavi istragom da li je on stvarno tamo ili nije.

- Činjenica je da nam izostanak predsednika FSS predstavlja problem u ovom trenutku. Međutim, ne želim da se bavim istragom gde se Zvezdan Terzić trenutno nalazi. Mnogo pre odlaska u Ameriku obavestio nas je da će početkom februara putovati na usavršavanja, i ja jednostavno želim da mu verujem - rekao je Karadžić za Press.

Naime, Press je posle nekoliko upornih pokušaja uspeo da dobije informaciju sa Nortcentral univerziteta o tome da li je Terzić njihov đak. Iako danima nisu mogli da nam daju taj podatak, službenici ove ustanove juče su konačno bili u prilici da nam potvrde da on nije tamo.

- Ni u jednom našem sistemu ne postoji ime Zvezdana Terzića, nema podataka da je on polaznik neke od sekcija našeg univerziteta - potvrđeno je posle brojnih provera na Nortcentral univerzitetu, koji se na svojoj internet prezentaciji predstavlja kao prva obrazovna institucija u SAD koja se pohađa „sto odsto onlajn, putem interneta". Time je postalo jasno da čak i da je Terzić na bilo koji način povezan sa ovim univerzitetom, ne postoji potreba da on čak tri nedelje boravi na njemu.

Ipak, naš izvor, vrlo blizak predsedniku FSS, dao nam je poprilično pouzdan podatak da je on ipak u SAD, a ne u Crnoj Gori, kako su objavili neki podgorički mediji.

- Terzić je u Americi, međutim tamo nije otišao na nekakvu edukaciju ili postdiplomske studije. Otišao je SAD u privatnoj režiji, a o pravim razlozima njegovog napuštanja zemlje može samo da se spekuliše. Da li se njegov put slučajno ili namerno poklopio sa hapšenjima u srpskom fudbalu, da li je tačno da se „sklonio" i, ako jeste, koji je tačan razlog, to može samo da se nagađa. Ali, da je u Crnoj Gori, kao što se priča, ne bi postojao nikakav način da se to ne sazna i da ga neko ne vidi - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

Svi Terzićevi telefoni dostupni medijima već danima su isključeni. On se samo jednom obratio srpskoj javnosti, i tada je demantovao da je pobegao iz zemlje i najavio da se u Srbiju vraća 27. februara.

www.pressonline.co.yu
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #15 on: February 13, 2008, 10:15:10 AM »
Pravila igre 4. deo - Insajder


http://www.youtube.com/watch?v=0FPpmzX--uo
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline mahmud

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 64
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #16 on: February 14, 2008, 02:21:21 PM »
:) kada ce ostali ??

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #17 on: February 14, 2008, 04:18:35 PM »
Ako mislis na insajder..svakog ponedeljka se daje!...ma tako i skinem..a ako mislis na lopove nadam se sto pre da ce sve pohvatati!  :lol:
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Nemanja92

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 185
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #18 on: February 14, 2008, 04:50:57 PM »
Ako su ovo vesti iz sporta  :dunno: ...bolje da si napisao crna hronika ;)

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Vesti iz sporta
« Reply #19 on: February 14, 2008, 05:09:10 PM »
Nazalost veci deo naseg sporta je crna hronika...
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."