EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: FORMULA 1  (Read 11228 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tikica

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 4019
  • Gender: Female
    • ExYu fitness
Odg: FORMULA 1
« Reply #10 on: June 12, 2007, 03:46:42 PM »
pa to je lepa vest :)
na prvom snimku je to pisalo..vidim sad ga nema..

Offline Lucky1

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 59
  • Gender: Male
  • Karate majstor 3DAN, Rescue Diver
Odg: FORMULA 1
« Reply #11 on: June 18, 2007, 10:05:19 AM »
Odlukom lekara posto je Kubica doziveo  potres mozga nisu mu odobrili da vozi trku u USA,iz tog razloga  sto u formuli  tokom voznje vlada izuzetno veliki potresi pa da nebi doslo do nekih globalnih potresa morao je da napravi pauzu do sledece trke. :vertag:
u zdravom telu zdrav duh.........

Offline Tikica

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 4019
  • Gender: Female
    • ExYu fitness
Odg: FORMULA 1
« Reply #12 on: September 17, 2007, 03:44:32 PM »
Raikonen overio Ferarijevu titulu



BRZINA - Kimi Raikonen je pobedom na Velikoj nagradi Belgije „začinio" trku za titulu šampiona Formule 1. Finac se četvrtim trijumfom u 2007. godini približio vodećem Luisu Hamiltonu na 13 bodova razlike, tri trke pre kraja sezone.
Fantastični vikend Ferarija na stazi Spa Frankošamp overio je drugoplasirani Felipe Masa, dok je poslednje mesto na pobedničkom postolju pripalo Fernandu Alonsu. Vozače Meklarena kao da je usporila kazna za aferu „Spajgejt", tako da je Hamilton gotovo neprimetno stigao do četvrte pozicije. Takođe, Ferari je u Belgiji i matematički overio titulu u šampionatu timova.
- Bili smo mnogo, mnogo brži od Meklarena. Prethodnih dana imao sam problem sa zanošenjem zadnjeg dela bolida, ali je danas sve bilo savršeno. Očigledno je problem bio samo u mojoj glavi. Odvezao sam dobru trku - poručio je Raikonen.
Najveća borba u Belgiji viđena je na samom startu. Raikonen i Masa su iskoristili pozicije jedan i dva, dok je Alonso rizičnim manevrom isterao Hamiltona sa staze.
- Masa mi je zatvorio put i morao sam da potražim izlaz. Vozio sam točak uz točak s Luisom, koji je otišao preširoko. Srećom, nalazio sam se s unutrašnje strane. Bio je to običan duel, ništa više. Ferari je bio iznenađujuće brz i već posle prvog pit-stopa izgubio sam Kimija i Felipea. Ostaje nam da radimo naporno do Japana - rekao je Fernando Alonso.
Šef Meklarena Ron Denis izjavio je da se njegova ekipa najverovatnije neće žaliti na kaznu FIA.
- Spremni smo da „progutamo" kaznu ako je to u interesu sporta. Borićemo se do kraja sezone i verujem da će jedan od naših vozača postati prvak sveta - kratak je bio Denis.
Naredna trka šampionata F1 vozi se 30. septembra u Japanu.
Rezultati VN Belgije: Raikonen (Meklaren) 1: 20:39,066, Masa (Ferari) + 4,695, Alonso (Meklaren) + 14,343, Hamilton (Meklaren) + 23,615, Hajdfeld (BMW) + 51,800, Rozberg (Vilijams) + 1:16,800, Veber (Red Bul) + 1:20,600, Kovalainen (Reno) + 1:25,106...

Mozli bio za kažnjavanje vozača Meklarena
OŠTRO Prvi čovek FIA Maks Mozli bio je za kaznu da se Luis Hamilton i Fernando Alonso zajedno s Meklarenom izbace iz šampionata za 2007. godinu. „Da sam se samo ja pitao, Hamilton i Alonso bi ostali bez svih osvojenih bodova, dok se Meklaren ne bi takmičio 2007. i 2008. godine. Međutim, preovladalo je mišljenje da vozači nisu krivi za špijuniranje. Znam da je kazna od 100 miliona dolara visoka, ali morali smo da uradimo nešto kako se sličan incident nikada više ne bi ponovio", rekao je Mozli.




-24h-


Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: FORMULA 1
« Reply #13 on: October 02, 2007, 01:06:26 AM »



Hamilton-korak,dva do titule


Četvrtom pobedom u šampionatu Luis Hamilton značajno se probiližio osvajanju titule prvaka sveta u Formuli 1. 22-ogodišnji vozač Meklaren Mercedesa bio je najbrži na Velikoj nagradi Japana voženoj na stazi Fudži Spidvej prvi put posle tri decenije u izuzetno teškim vremenskim uslovima. Britanac ima 12 bodova više od klupskog kolege Španca Fernanda Alonsa, koji je izleteo sa staze, i Finca Kimija Raikonena koji je bio treći u Ferariju. Prvi put u karijeri na podijumu je bio još jedan Finac,član Renoa, Kovalainen.

Hamilton je imao vođstvo kroz čitavu trku, a čak je preživeo i manji sudar sa vozačem BMW Zaubera Robertom Kubicom. Alonso je izleteo sa staze u 42. krugu, pa sada zaostaje za klupskim kolegom 12 bodova, dve trke do kraja šampionata.

Heiki Kovalainen i Kimi Raikonen su stigli do podijuma za Reno i Ferari, što znači da Finac iz italijanskog tima i dalje ima šansu da se umeša u borbu za titulu.

Na stazi Fudži, direktor FIA Čarli Viting naredio je start iza sejfti kara, kao i da svi bolidi počnu trku sa gumama za kišu. Sve ekipe su poslušale naredbu, osim Ferarija, koji se branio da nikada takvu instrukciju nije dobio. Zbog toga su Raikonen i Felipe Masa morali u boks, pa su se vratili na začelje kolone.

Trka je konačno krenula u 20. krugu, na vodećim pozicijama bili su Hamilton i Alonso, dok je Dženson Baton imao "kačenje" sa Nikom Hajdfeldom na trećoj poziciji, posle čega se Nemac okrenuo, a Britanac je morao u pit-stop po novi "nos".

U trenutku odlaska Hamiltona u boks, vođstvo je preuzeo Sebastijan Fetel, čiji je Toro Roso prvi put bio na čelu kolone, a Mark Veber u Red Bulu našao se na drugoj poziciji.

Ključni trenutak trke, a možda i šampionata dogodio se u 42. krugu, kada je na četvrtoj krivini Alonso izleteo sa staze i završio takmičenje. Još jedan incident dogodio se nešto kasnije kada je Fetel naleteo na tada drugoplasiranog Vebera, posle čega je Kovalainen stigao na drugo mesto, a Masa na treće.

Na kraju Hamilton je izborio 14 sekundi prednosti u odnosu na Kovalainena, što mu je donelo četvrtu pobedu ove sezone. Rezultat koji znači da bi drugim osvojenim mestom narednog vikenda u Kini Britanac postao prvi "ruki" kome je pripala šampionska titula u šampionatu formule jedan.

Rezultati:

1. Hamilton 2:34.579

2. Kovalainen 8.3

3. Raikonen 9.4

4. Kultard 20.2

5. Fizikela 38.8

6. Masa 49.0

7. Kubica 49.2

8. Liuci 55.6

9. Sutil 1:00.1

10. Barikelo 1:28.3

11. Baton jedan krug

12. Jamamoto jedan krug

13. Truli jedan krug

14. Hajdfeld dva kruga

15. Sato dva kruga

16. Šumaher bez plasmana

17. Dejvidson bez plasmana

18. Rozberg bez plasmana

19. Fetel bez plasmana

20. Veber bez plasmana

21. Alonso bez plasmana

22. Vurc bez plasmana



"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Emperor

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 2
  • Gender: Male
Odg: FORMULA 1
« Reply #14 on: November 06, 2007, 07:18:05 PM »
ova sezona F1 je bila odlična,odavno nisam gledao zanimljiviju
a najbolja trka ove sezone po meni je bila ova zadnja u Brazilu