EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Depresija dovela do ogromnog povećanja kg, ista je prošla ali kg ostali :)  (Read 102122 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dusa mala

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 22
  • Gender: Female
Dobrodoslica i od mene  ;). I ja sam nova na ovom forumu ( 7 dana -2kg manje  :yes:), procitala sam tvoju bricu i bas me se dojmila. imala sam jako blizak susret sa depresijom ( u krugu porodice ) i mogu da pretpostavim kroz kako ruzan period si prosla. Zelim samo da ti pruzim podrsku, jer kada si pobjedila depresiju kilogrami ce za tebe biti mala maca :blowkiss:

Offline daniela21hr

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 393
  • Gender: Female
hehe...
da, imamo slicne karakteristike... ;)))
a sta da ti kazem- ja volim taj mrsavi izgled i mozda zbog toga i dalje ustrajem u ovom rezimu prehrane (uz to sto mi pase, navikla sam se i volim sve to jest)...
da, prosla je godina dana s tim da sam prvih pola godine bila 100% po svim pravilima (to je bilo do bozica), pa sam imala mj dana pauzu, i onda u korizmi opet 100% i jos se svega drzim... sad zapravo vise odrzavam tezinu, i vjezbam da bi sve bilo kako treba i da ne bude negativnih povrataka... ;)))

vjeruj mi sad ces ti za nekih mjesec dana dobit toliku volju da ce ti u biti sve postat normalno i da ces jedva cekat novi dan, nova jela i nove uspjehe u skidanju kg... ;)))

saljem veliku  :blowkiss:

cujemo se...
:***
:)))

Offline minka

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 494
  • Gender: Female

Eh evo mene nakon šetnjice, mogu Vam reći da se već bolje osjećam ;), a posebno kad vidim kako mi Vi dajete podršku.

duša mala,

hvala ti velika na dobrodošlici, baš mi prija  :clap: a i na tome što suosjećaš sa svim tim kroz šta sam prošla. Jeste, bio je pakao ali prošlo je na svu sreću, a to što kažeš da će kilice biti mala maca vidjećemo, nadam se i ja da ću imati snage i uz podršku je puno lakše. Pročitala sam tvoju temu i moramo biti istrajne da uspijemo i jedna i druga. Tebi je još i lakše , imaš manje viška od mene, samo izdrži. Bićemo poptora jedna drugoj, važi ?  :blowkiss:

Danijela,

vjerujem da je nakon mjesec dana lakše i kad vidiš rezultate i sve to ali meni je toliko frka da ću odustati prije toga, bojim se zaista. Mada da budem iskrena za sada ide dobro, ne jedu mi se slatkiši, tjestenina mi ne nedostaje, hljeb ne jedem nikako niti mi fali...samo da potraje. Ljubim te pa se čujemo.

A što se tiče današnjeg dana ovako je izgledao..nešto ću ponoviti da ne bi bilo zabune  :) :

doručak - pahuljice zobene sa mlijekom + jaje + 3 bjelanca ( doručak je bio kasno zbog šetnje) ;
ručak - krompir + 70 gr. piletine ( oko 13:00 sati) ;
MO - 100 gr. piletine  ( oko 16:00 sati) ;
večera - 100 gr. piletine + čaša jogurta ( 19:00 ) ;
MO - malo sira mladog + salata ( kad završim s pisanjem tj. oko 22:00) .

Danas je bilo 5 obroko, juče čini mi se 7 ili 6 nisam jela onaj sir, prekjuče 6...da li je u redu ako jedan dan imam više a drugi manje obroka ili obrnuto i vrijeme kad jedem...mora li svaki dan u isto vrijeme ?

Što se tiče jelovnika...možda da ne pišem za svaki dan ako je ovako u redu..pa se javim za sedam dana s nekim okvirnim šta i kako sam jela..da Vas previše ne tušim ?

Hvala Vam ljudi, čujemo se.

Offline dusa mala

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 22
  • Gender: Female
naravno draga  :blowkiss:

Offline to je to

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 119
  • Gender: Female

vjerujem da je nakon mjesec dana lakše i kad vidiš rezultate i sve to ali meni je toliko frka da ću odustati prije toga, bojim se zaista. Mada da budem iskrena za sada ide dobro, ne jedu mi se slatkiši, tjestenina mi ne nedostaje, hljeb ne jedem nikako niti mi fali...samo da potraje.



obično nam se dešava ono čega se bojimo ali ako sada ide dobro nema razloga da se tako i ne nastavi, zar ne

nijedna promena načina ishrane ne sme da bude mučenje jer onda samo čekaš trenutak kada će to da se okonča

uživaj, zato što uživa i tvoj organizam i zahvalan ti je, i zato što ne moraš da budeš gladna, naprotiv......i zato što si svakim danom još malo bliža izgledu koji želiš.......i zato što više nečeš vratiti nezdrave navike......

početak 24.maj 2011.



Offline minka

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 494
  • Gender: Female

Lola,

mnogo Vam hvala što me podržavate...i sami znate koliko je potpora važna , zar ne? Vama kako vidim dobro ide, svaka čast! Iskreno se nadam da neću odustati, opet da ponovim za sad mi zaista nije teško i , kao što sami kažete, super je to što ne osjećamo glad  :)...fenomenalno. A bojim se iz razloga što je vjerovatno uz depresiju određena doza pesimizma uspjela da mi se uvuče pod kožu, nažalost a uz to i gubitak samopouzdanja i sl....ostali su tragovi depre na meni da da, ali kako Dragana kaže , kad  sam izašla na kraj sa istom ovo možda ipak bude mala maca :) i suprotno svim mojim strahovima.

Koliko sam mogla primjetiti, Vama male muke zadaje voće u ishrani...no ja za ova 3-4 dana nemam još problem. Uz svu tjesteninu, slatkiše i ostalo ranije sam jela dooosta voća..ni ne znajući da je u stvari to toliki višak šećera uglavnom, kako sam shvatila...ali na svu sreću uspijevam ga evo juče i danas potpuno izbaciti.

Vaga je jutros pokazala još kg dole...što predstavlja 2 kg za 4 dana...znam da je ta voda najvjerovatnije ali meni ipak puno lakše kad to vidim  :).

Pozdrav veeeeeliki, pa se čujemo.

Offline minka

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 494
  • Gender: Female

Pozdrav svima !

Ja izgleda ne mogu a da Vam se ne javim bar jedanput dnevno :) . Zezam se malo al sigurno da ću Vas sve manje i manje maltretirati..ali malo sam se uznemirila pa da si olakšam.

Radi se o tome da sam ja za četiri i pol dana izgubila 2 kg..hm čega li..ali obimi su isti, mada su mi hlače primjetno komotnije u struku ? U prvi mah mi je bilo drago što su kilogrami krenuli dole ali sad mi je frka zbog obima i to da neće doći do situacije da izgubim i ovo malo mišićne mase. Znam da je rano sa bilo kakvim zaključcima ali voljela bih biti malo sigurnija oko toga da li unosim dovoljno proteina i UH, koje inače sve manje unosim ( izbacila sam voće, skužila sam da su me jabuke uništile...misleći da su ništa već duži vremenski period, prije pristupanja, ovom načinu prehrane 3 ili 4 dnevno uz svo ostalo, hello). Meni se iskreno UH ni ne unose, jer ih se nekako bojim..umišljam da se sve lijepi ali svjesna sam da moram kako moj organizam ne bi  zaključivavo pogrešno i mislio da sam na dijeti isl. i pokrenuo tako cijeli proces u suprotnom smjeru, što nikako ne želim.

Od UH uzimam ujutro 100 gr zobenih pahuljica i kašiku meda ( da li je med višak, ukusne su mi skroz ovako ali ako smeta da to riješimo ) i za ručak 2 ili 3 srednje velika krompira kuhana... planiram sutra krompir zamjeniti rižom, 2 male šoljice od kafe, jel to ok, mislim generalno jel mi dovoljno UH ?

Proteine inače jedem ovako... jedno jaje i 3 bjelanca ujutro, tokom prva dva dana oko 300 gr. pileći file podjeljen na tri obroka, a u posljednja dva dana 250 gr. podjeljeno na 3 obroka, naveče 125 grama sira ili riba skuša konzerva do sada a biće ubuduće tuna. Da li je to dovoljno, s tim da ja budem sita 100 % ?

Inače, ubrzo planiram pripremati oslić :), moji su mi objasnili da nije teško i u tom slučaju ću jedan dan piletinu zamjeniti ribom komplet, može li?

Bademe, lješnik isl. ne jedem, to planiram ubaciti tek kad budem na varijacijama...sve mi se čini da sam negdje skužila da je to poželjno u danima kada je O UH ?

Kad budem na varijacijama planiram kupiti kuhinjsku vagicu...jer mislim da će tada trebati biti više precizan a do tada ovako ?

Hvala Vam i pozdrav!

Offline minka

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 494
  • Gender: Female

tenssa,

sad nešto razmišljam i čini mi se ti si meni ono što napisah u prethodnoj poruci ...manje više sve potvrdio...i onda dođe da postavljam stalno ista pitanja, što ne želim stvarno ali ne znam ni ja kako...sva sam se nešto preplašila..pa sam htjela da ponovo prokomentarišete ishranu a uzimajući u obzir ta dva izgubljena kilograma...brzo nekako ?

Offline Und3i2c0v3i2

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 4223
  • Gender: Female
  • Think I'm Sarcastic? Watch Me Pretend To Care
u ovoj temi se samo o depresiji priča izgleda
ako si to prošla onda prekini da je koristiš kao izgovor

ne znam šta si pročitala na ovom forumu, ali to što se tebi nešto "čini" da nije masno i da je lajt nema veze sa pravim stanjem
u toj šetnji potrošiš možda 100-150kcal, tako da preskakanje doručka ujutru ne može biti uzrok pada energije i u tom smeru treba da razmišljaš, a ne "nisam jela, teško mi je da šetam", tako se ne skidaju kg

što se tiče tvog poslednjeg komentara, 2kg na 80 (ili koliko već imaš) teško da će ti pokazati promenu obima. 2kg na 60kg već može, ali kad 2kg rasporediš na 80kg koliko mislisš da je otišlo u obimu pojedinih delova
druga stvar, nećeš ti gubiti mišiće dokle god imaš ovako sala. uslovno rečeno nećeš ih gubiti, u smislu da ne treba toliko da se bojiš toga, ali trebala bi da razmisliš o teretani u neko skorije vreme, ili bar nekom ozbiljnijem vidu vežbanja (pored te šetnje, koja je uvek dobrodošla, al nećeš ti sa njom skinuti bog zna kolko kg)

Meni se iskreno UH ni ne unose, jer ih se nekako bojim..umišljam da se sve lijepi ali svjesna sam da moram kako moj organizam ne bi  zaključivavo pogrešno i mislio da sam na dijeti isl. i pokrenuo tako cijeli proces u suprotnom smjeru, što nikako ne želim

lepe ti se sigurno, sa tolikim viškom i bez fizičke aktivnosti postoji ins rezistencija sigurno
a tvoj organizam će svakako misliti/ZNATI da si na dijeti, ne brini za to (mislim da si malo pogrešno razumela mnoge stvari)

Od UH uzimam ujutro 100 gr zobenih pahuljica i kašiku meda ( da li je med višak, ukusne su mi skroz ovako ali ako smeta da to riješimo ) i za ručak 2 ili 3 srednje velika krompira kuhana... planiram sutra krompir zamjeniti rižom, 2 male šoljice od kafe, jel to ok, mislim generalno jel mi dovoljno UH ?

PREVIŠE!
100gr zobenih je za tebe previše, o medu da ne govorim
2,3 krompira su takođe previše, a o 2 šoljiceriže da ne pričam, pa pirinač na 100gr ima oko 75-80gr UH, ne bi smela da jedeš više od 50gr pirinča za ručak! i to da izbaciš ostale UH u toku dana. a izmeri koliko je 50gr pirinča. iznenadila bi se koliko je količinski to malo, ako ne i pola šoljice, a ne 2 šoljice  :lol:

ajde ti taj sir i skušu pojedi u toku dana, a uveče 100gr pilećeg mesa (belog) i to kuvano samo! skuša i taj sir su ti masni, ne treba ti uveče


Love your Enemies ....
It Fucks wit their Heads

Offline minka

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 494
  • Gender: Female

Und hvala velika na odgovoru i strpljenju...vjerujem da moja pitanja za Vas zvuče u najmanju ruku naivno ali nova sam i tek se ufuravam u cijelu priču...ali svakako sorry zbog gluposti.

Zaista ne želim da depresija bude tema i da bude moj izgovor, ali meni je kondiciono teško početi trenirati zbog ogromnog nedostatka kondicije...voljela bih to više od ičega i pokušavala sam par puta i prekinem. Mogu ja sutra ponovo krenuti ali kako da izdržim na traci kad su noge teeeeeeeeeške do bola. Mislila sam da ću šetnjom moći vratiti kondiciju koliko toliko i izgubiti koji kg pa bih onda moglo biti lakše. Razmišljam da proguram 30 dana ovako pa da pokušam ponovo s teretanom. Da radim neke vježbice kući nikad u životu nisam imala motivacije..aerobic bi mi imam osjećaj odgovarao za neko vrijeme ali je problem što u našem malom gradu niko ne drži časove :( .

Za to kako sam rekla da imam manjak energije ujutro bez doručka, stoji Vaša kritika...biće da sam samo lijena i navikla stalno nešto grickati i to čim otvrim oči, ali navike se mjenjaju i godi mi jako sad ta šetnjica.

Sigurno je da sam pogrešno razumjela neke stvari ali stvarno se trudim da što više iščitam..valjda će sve to nekako i da se slegne.

Od sutra smanjujem pahuljice na 40 gr. ..nadam se da je to ok..med izbacujem a pijem ih sa mlijekom 0,9 % masnoće, može?

Rižu ću uzimati samo 50 gr...malo je nezgodno to mjeriti ovako priznajem.

Ostalo ću takođe raditi kako ste rekli..pa valjda bude rezultata.

Hvala još jednom velika!