EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: IGF FAQ  (Read 20560 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sele137

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 1399
  • Gender: Male
  • ALPHA MALE
IGF FAQ
« on: July 12, 2007, 11:46:48 PM »
"Ovaj tekst služi isključivo za informativne svrhe!!!!Ovim ne podstičemo uzimanje IGF-a ili bilo kojih nedozvoljenih supstanci pa se stoga ograđujemo od bilo kakvih poteškoća ili negativnih posledica!!!"

IGF
Inzulinu slican faktor rasta (eng. Insulin-like growth facors) IGF orginalno je otkriven i „prociscen“ iz seruma.Orginalno se koristi kao faktor rasta za industrijsku kulturu celija.
Postoje dvije forme IGF-1 i IGF-2 koje su slicne i imaju slicno dejstvo na rast celije putem istog receptora.IGF-1 se smatra glavnim postnatalnim faktorom rasta,a IGF-2 ima glavni efekat za vrijeme fetalnog razvoja.IGF je polipeptid sastavljen od 70 aminokiselina po stukturi slican proinzulinu prekursoru inzulina.
Koncentracija IGF-a u serumu zavisi od starosti, ishrane, sastava tijela i sekrecije hormona rasta.
Skoro 95% cirkulirajuceg IGF-a u serumu je vezano za specificni spajajuci protein.

Proizvodi se najvise u jetri kao odgovor na otpustanje hormona rasta iz hipofize.Mnogi efekti HGH-a na rast poticu od njegove mogucnosti da otpusta IGF iz jetre.Stepen konverzije HGH-a u IGF varira od korisnika do korisnika ali generalno HGH konvertira oko 4-6mcg IGF-a po jednom IU HGH-a.
IGF pripada „superfamiliji“ substanci poznatih kao faktori rasta.Svim ovim substancama je zajednicka mogucnost da stimuliraju dijeljenje celija sto je poznato kao mitogeneza i celijska diferencijacija.
U slucaju IGF-a koji djeluje na misice to znaci da ce pokrenuti rast novog misicnog vlakna i samim tim stvoriti novi receptor za testosteron.
IFG nema lipoliticke atribute (razgradnja masti) koje ima HGH, vjerovatno zato sto nepostoji funkcionalni IGF receptor u masnim celijama.
Ovo ce vjerovatno biti cudno vecini korisnika koji su ubjedeni da IGF ima utjecaja na gubljenje masnoca, ipak vrlo su male sanse da se to desava direktno od IGF-a.
IGF se ponasa slicno inzulinu i administracija IGF-a vas takoder moze dovesti u hipoglikemijsko stanje.IGF poboljsava inzulinsku osjetljivost sto treba imati na umu onaj koji koristi ili ima namjeru da koristi i inzulin sa IGF-om.Prednost koju IGF ima u odnosu na HGH je da ima puno veci afinitet da se prikaci za misicnu celiju umjesto celiju kosti ili nekog organa.
IGF se spaja na miotome (misicni snopovi) maticne celije koje se nalaze u misicima i vezivnom tkivu.Ove celije su odgovorne za proizvodnju miotomskih celija koje su odgovorne za rast i opravku vezivnog tkiva.IGF je takoder odgovoran za povecanu sintezu proteina.
IGF se nemora koristiti zajedno sa steroidima, HGH, inzulinom ili tiroidnim hormonima da bih bio efektivan jer on izaziva misicni rast sam od sebe.Neki preferiraju uzimanje IGF-a za vrijeme PCT-a jer uopste nema uticaja na prirodnju proizvodnju testosterona.
Sam od sebe IGF moze dati porast od oko 1Kg za dvije sedmice i znacajno povecati vaskularnost.Naravno bit ce te puno sretniji rezultatima ako IGF bude koristili zajedno sa steroidima i mozda inzulinom.
Inzulin se obicno uzima -10% od vase standarden doze 45 minuta prije IGF-a.Opozoravam vas da ovakva kombinacija moze biti smrtonosna i morate znati sta radite!!!
Svrha koristenja inzulina u ciklusu sa IGF-om pored njegovih ostalih sposobnosti bih bila dodatna ekstenzija poluzivota IGF-a jer on (inzulin) otpusta specificni vezujuci protein 3 koji produzava poluzivot IGF-a.Ipak po mojem misljenu inzulin se u vecini situacija nebih trebao koristiti sa IGF-om.
Koristenje steroida zajedno sa IGF-om ce vam omoguciti da brzo ocvrstnete i ojacate novo misicno tkivo formirano od IGF-a , a takoder ta kombinacija moze ubrzati proces hiperplazije (stvaranje novih misicnih vlakana).
IGF je jednini hormon sposoban da proizvede hiperplaziju pretvaranje satelitskih celija u nove misicne celije i stvaranje novih satelitskih celija.Steroidi su pozeljni zato sto oni izazivaju hipertrofiju tih novih misicni celija.
Da nebude zabune kad kazem jedini hormon mislim na to da je on jedini hormon koji direktno izaziva hiperplaziju dok HGH radi isto ali tako sto utice na otpustanje IGF-a ali da bih bio efektivan za misicni rast tu mora biti prisutan i inzulin koji kao sto smo rekli otpusta vezujuci protein 3 koji je primarna transportna molekula za IGF.


KOJI IGF ?
Standardni IGF ima poluzivot od samo 10 minuta.Zbog toga su prije bile potrebne veoma velike doze i cesto injektiranje da bih se vidio bilo kakav efekat.
Koristile su se doze od 100mcg 4-6 puta dnevno.Donekle to objasnjava pojavu onih nateknutih stomaka u profesionalaca,a to isto i objasnjava i razlicite rezultate od koristenja IGF-a.
Zbog veoma kratkog poluzivota IGF-a i visoke osijetljivosti i nestabilnih karakteristika „obicni“ IGF se rijetko tj. sada nikako nekoristi u bilderske svrhe.
Najefektnija forma IGF-a je dugi (long) R3IGF-1 koji ima izmjene u strukturi aminokiselina uz pomoc cega izbjegava vezanje za proteine u ljudskom tijelu i dozvoljava mu da ima poluzivot od 6-12 sati.
R3IGF-1 je kopija IGF-1 sastavljena od 83 aminokiselinekoja posjeduje kompletnu sekvencu ljudskog IGF-a sa zamjenom glutamina sa argininom na trecoj poziciji i povecanjem u duzinu za za 13 aminokiselina na N terminusu.
Ovako izmjenjeni IGF je puno vise potentniji i dozvoljava koristenje mnogo manjih doza i puno rijede injektiranje.
Da bih usporedili razliku reci cu da je par miligrama „obicnog“ IGF-a jednako sa 50mcg R3IGF-a u rezultatima (1 miligram= 1000 mikrograma).

KAKO DA KORISTITE IGF ?

Doze za R3-IGF se krecu od 20mcg-120mcg dnevno najcesce u podjeljenim dozama ako se radi o vecim dozama.
Licno nebih nikome preporucio da prelazi 100mcg.Vecina korisnika vidi dobre rezultate i od 40mcg dnevno.
Korisnik koji prvi put koristi R3-IGF nebih trebao prelaziti doze od 20-40mcg.
Uobicajno ciklusi sa R3-IGF traju 4-5 sedmica sa jednakim odmorom, dok neki korisnici preferiraju 50 dana ON 50 dana OFF.
IGF se obicno koristi pred kraj ciklusa sa steroidima ili za vrijeme PCT-a.Imate tri opcije kad mozete uzimati IGF, ujutro, poslije treninga i navecer.S obzirom da IGF „imitira“ inzulin ova zadnja opcija je najmanje pozeljna ali ako imate iskustva sa inzulinom to vam nebih trebalo predstavljati problem.
U svakom slucaju najidealnije vrijeme je poslje treninga.IGF se moze aplicirati intramuskularno i potkozno s tim da vecina preferira intramuskularno.Dosta korisnika injektira u misic koji je taj dan radio na treningu npr. po 20mcg u bicepse.
Iako nema naucnog dokaza za lokalizirani misicni rast od IGF-a vjeruje se da je broj IGF receptora veci na povrsini misicnih celija koje su prosle kroz trening sa tegovima odakle i dolazi razlog za injektiranje u trenirani misic.Mnogi korisnici tvrde da su primjetili lokalizirani rast misica.Ipak ova trdnja nije dokazana i zato je na vama da se odlucite.
R3-IGF obicno dolazi u koncentraciji od 1mg/ml (1000 mikrograma).Znaci doza od npr. 40mcg je 0,04 ml ili 4IU na inzulinskoj sprici.Za doziranje IGF je najpametnije svakako koristiti inzulinske sprice.


Evo vam jedan primjer ciklusa sa HGH, IGF i inzulinom.Ovoga se netreba cvrsto drzati znaci ovo je samo primjer kako se sve ovo moze smuckati,a mozete koristiti samo dijelove ciklusa.

Sedmica 1- (20-30) – HGH – On 5/ off 2
2 – 2.5 IU odmah ujutro
2 – 2.5 IU predvece
Injektirajte potkozno u abdomen,prednji dio butina,gornji dio tricep.

Sedmica 1-5, 11-15, (21-25) – Dugi R3 IGF-1 – Svaki dan
60mcg intramuskularno poslije treninga u danima kad trenirate ili odmah ujutro u danima kad netrenirate.

Sedmica 6-10, 16-20, (26-30) –brzodjelujuci inzulin.
Samo u dane treninga.
8IU odmah poslije treninga.
Alternativno mozete ici sa inzulinom sedmicu 1-5, 11-15, (21-25) sa IGF-om u zavisnosti sta zelite od ciklusa.

Odmah poslije administracije inzulina:
Injekcija + 5 minuta – popijte sejk sa 10g glutamina / 10g kreatina / 55g dekstroze
Injekcija + 15 minuta – popijte sejk sa 80g whey proteina u vodi
Injekcija + 60 – 75 minutes – pojedite obrok koji se sastoji od proteina i ugljikohidrata 40-50g proteina, 40-50g ugljiko. BEZ MASNOCA!!!
Izbjegavajte masnoce 2-3 sata kod intramusklularne primjene inzulina,a 4-5 sati nakon potkozne primjene.

Uvijek drzite uz sebe neku formu brzih ugljikohidrata (secera) u slucaju hipoglikemije.Simptomi se mogu pojaviti bilo kad dok inzulin neprestane djelovati.Zato UVIJEK budite spremni da odreagujete na simptome hipoglikemije!!!

OPCIONALNO
Sedmica 1-5, 11-15, (21-25) - T3 - 12.5mcg - 25mcg na dan.



R3IGF se obicno prodaje u suhoj formi ili vec rekonstituiranoj formi.Postoji mnogo konfuzije u vezi toga koliko je R3IGF stabilan kad se rekonstituise.
Za razliku od obicnog IGF-a R3IGF bih trebao biti stabilan nekoliko mjeseci cak i na sobnoj temperaturi ali idealno bih bilo cuvanje na -20 do 4 stepene celz.
Cak i drzanje na 37 stepeni C je osiguralo potenciju citavih godinu dana u istrazivanju o stabilnosti.
Iako mozete naci R3IGF i u suhoj formi toplo vam preporucujem da kupujete onu koja je vec rekonstituirana da bih izbjegli komplikacije.

NEZELJENI EFEKTI
Nezeljeni efekti R3IGF-a su u nekim slucajevima proliv,glavobolja,mucnina,povracanje,moguca hipoglikemija (posebno ako istovremeno koristite inzulin) i ubrzani rast vec postojecih tumora.
Zbog zadnjeg razloga nepreporucujem nikome ko ima istoriju tumora u blizoj porodici da koristi IGF.
Zato sto postoji mnogo IGF receptora na zidovima crijeva i unutrasnjem abdominalnom zidu moze doci do atrofije (poznati izgled stomaka pojedinih profesionalaca) naravno ovo zavisi od koristene doze i duzine ciklusa.
Korisnici IGF se cesto osjecaju iscrpljenim i umornim po cijeli dan.Od IGF-a ce te duze spavati i trebat ce vam vise sna da bih se ujutro osjecali odmornim. Osjecat ce te se kao da imate artritis (taj osjecaj je uobicajno povezan sa visokim nivoima HGH-a sto je isto slucaj i sa IGF-om).Takoder posljedica uzimanja IGF-a je EKSTREMNO pumpanje misica nekad i toliko jako da je nemoguce odraditi trening.
http://www.healthdesigns.com/rewardsref/index/refer/id/53104/

5$ Discount Code:4089008

If I had it to do all over again, the only injectable I would ever use is Testosterone. I wouldn't waste one shot on anything else!!!
__________________________________
TESTOSTERONE IS THE SPINAL CORD OF THE BODYBUILDER,,NO SYNTETIC TESTOSTERONE = NO BODYBUILDER
__________________________________


Natural





The pros are using good old-fashioned Testosterone, Deca, Dianabol, insulin in the off-season, and GH pre-contest. Nothing fancy. But they're the pros because they're gifted, dedicated, and have been at it a long freaking time. Anybody that tells you different is either full of shit or trying to sell you garbage.



My goals are very simple:

1. Break The Law
2. Look Good Naked

Steroids will cause your kidneys to explode, your heart to blow a ventricle, and your liver to squirt out of your arse, fly across the room, and knock the cat off the futon.

The most obvious symptom is death which would hardly be missed by even the most focused and intensive bodybuilder.

Offline Bildek-21

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 776
  • Gender: Male
Odg: IGF FAQ
« Reply #1 on: September 28, 2008, 06:43:17 PM »
Alo ekipa...

Je koristio ko IGF-1 sam, bez GH i Inzulina? Koliko je on dobar ako se uzima sam?


Offline sele137

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 1399
  • Gender: Male
  • ALPHA MALE
Odg: IGF FAQ
« Reply #2 on: September 28, 2008, 06:46:17 PM »
Nikako nije dobar sam isto kao sto ni hgh nije dobar bez steroida!!!
http://www.healthdesigns.com/rewardsref/index/refer/id/53104/

5$ Discount Code:4089008

If I had it to do all over again, the only injectable I would ever use is Testosterone. I wouldn't waste one shot on anything else!!!
__________________________________
TESTOSTERONE IS THE SPINAL CORD OF THE BODYBUILDER,,NO SYNTETIC TESTOSTERONE = NO BODYBUILDER
__________________________________


Natural





The pros are using good old-fashioned Testosterone, Deca, Dianabol, insulin in the off-season, and GH pre-contest. Nothing fancy. But they're the pros because they're gifted, dedicated, and have been at it a long freaking time. Anybody that tells you different is either full of shit or trying to sell you garbage.



My goals are very simple:

1. Break The Law
2. Look Good Naked

Steroids will cause your kidneys to explode, your heart to blow a ventricle, and your liver to squirt out of your arse, fly across the room, and knock the cat off the futon.

The most obvious symptom is death which would hardly be missed by even the most focused and intensive bodybuilder.

Offline Bildek-21

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 776
  • Gender: Male
Odg: IGF FAQ
« Reply #3 on: September 29, 2008, 12:19:10 AM »
On se daje u trbuh ispod koze ili se daje u misic?


Offline sele137

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 1399
  • Gender: Male
  • ALPHA MALE
Odg: IGF FAQ
« Reply #4 on: September 29, 2008, 10:07:18 PM »
Trbuh?
Htjeo si reci potkozno ili intramuskularno!!!
Moze na oba nacina s tim da je mozda bolje koristiti IM ali sa insulinskim iglama osim ako nisi FAT ASS :lol:
http://www.healthdesigns.com/rewardsref/index/refer/id/53104/

5$ Discount Code:4089008

If I had it to do all over again, the only injectable I would ever use is Testosterone. I wouldn't waste one shot on anything else!!!
__________________________________
TESTOSTERONE IS THE SPINAL CORD OF THE BODYBUILDER,,NO SYNTETIC TESTOSTERONE = NO BODYBUILDER
__________________________________


Natural





The pros are using good old-fashioned Testosterone, Deca, Dianabol, insulin in the off-season, and GH pre-contest. Nothing fancy. But they're the pros because they're gifted, dedicated, and have been at it a long freaking time. Anybody that tells you different is either full of shit or trying to sell you garbage.



My goals are very simple:

1. Break The Law
2. Look Good Naked

Steroids will cause your kidneys to explode, your heart to blow a ventricle, and your liver to squirt out of your arse, fly across the room, and knock the cat off the futon.

The most obvious symptom is death which would hardly be missed by even the most focused and intensive bodybuilder.

Offline Db

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 25
  • Gender: Male
Odg: IGF FAQ
« Reply #5 on: January 13, 2009, 09:47:19 PM »
Moze se nabaviti IGF kod nas u apotekama??

Ako moze pod kojim imenom i posto.

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: IGF FAQ
« Reply #6 on: January 13, 2009, 10:22:37 PM »
jok...
al se nekad dobro jelo

Offline sele137

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 1399
  • Gender: Male
  • ALPHA MALE
Odg: IGF FAQ
« Reply #7 on: January 13, 2009, 11:47:26 PM »
Slazem se sa ovim jok  :lol:
http://www.healthdesigns.com/rewardsref/index/refer/id/53104/

5$ Discount Code:4089008

If I had it to do all over again, the only injectable I would ever use is Testosterone. I wouldn't waste one shot on anything else!!!
__________________________________
TESTOSTERONE IS THE SPINAL CORD OF THE BODYBUILDER,,NO SYNTETIC TESTOSTERONE = NO BODYBUILDER
__________________________________


Natural





The pros are using good old-fashioned Testosterone, Deca, Dianabol, insulin in the off-season, and GH pre-contest. Nothing fancy. But they're the pros because they're gifted, dedicated, and have been at it a long freaking time. Anybody that tells you different is either full of shit or trying to sell you garbage.



My goals are very simple:

1. Break The Law
2. Look Good Naked

Steroids will cause your kidneys to explode, your heart to blow a ventricle, and your liver to squirt out of your arse, fly across the room, and knock the cat off the futon.

The most obvious symptom is death which would hardly be missed by even the most focused and intensive bodybuilder.

Offline doctor

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 98
  • Gender: Male
Odg: IGF FAQ
« Reply #8 on: August 12, 2009, 08:36:24 AM »
se moze ZATVORENI inzulin drzat na sobnoj tempereraturi i koliko?
Koliko traje otvoreni inzulin?

Koliko je dobar ins+gh bez aas?

Offline Pedja Petrovic

  • ExYu Sampion
  • *
  • Posts: 3967
  • Gender: Male
  • www.ogistra-nutrition-shop.com
    • www.ogistra-nutrition-shop.com
Odg: IGF FAQ
« Reply #9 on: August 12, 2009, 09:44:03 AM »
doco jel ti ne citas kada eti neko nesto napise ili ne citas samo ono sto ja napisem?
mislim da se ne trudim vise da i ne citam ono sta pitas ako je situacija tolika?
ali evo jos jednom
neznam sta znaci otvren inuslin ali sve i jedan isnulin mora da stoji u frizideru i to je to
sve i jedan isnilin koji postoji na ovom svetu dolazi u istom obliku kao otopina i odista neznam sta znaci rec OTVOREN