Izvestaji sa takmicenja > ::Ostala desavanja u svetu sporta::

Crne vesti iz sporta

(1/8) > >>

Igy81:
Privedeni Dzajic, Cvetkovic...

[float=left][/float]

Nekadasnji predsednik Crvene zvezde i aktuelni potpredsednik FSS Dragan Dzajic, nekadasnji generalni sekretar i direktor Crvene zvezde Vladimir Cvetkovic i nekadasnji sekretar kluba Misa Marinkovic privedeni su jutros u MUP na informativni razgovor, saznaje B92. Dzajic je priveden oko 11 casova, i to samo nekoliko dana posto je postavljen na mesto direktora svih reprezentacija Srbije, dok Vladimir Cvetkovic od odlaska iz kluba nije bio direktno aktivan u srpskom fudbalu, vec je imao agenciju...

Oni su privedeni zbog sumnji da su zloupotrebili sluzbeni polozaj i falsifikovali sluzbene isprave i tako stekli protivpravnu korist od pet miliona evra. Kako saznajemo, radi se o kupoprodaji fudbalera.Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Boskovic obecao je da ce se na redovnoj konferenciji za novinare, koja je zakazana za 13.30 sati, FSS oglasiti povodom privodjenja bivsih celnika Crvene zvezde.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzic nedostupan je javnosti, s obzirom na to da se od juce nalazi na sluzbenom putu u SAD.

Igy81:
MUP: Sporan transfer Drulića u Španiju

[float=left][/float]

MUP Srbije saopštio je oko 13 časova da su nekadašnji funkcioneri fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković zadržani u pritvoru od 48 sati.

Policija ih je privela zbog nezakonitih transfera, a konkretno je u pitanju prelazak Gorana Drulića u Saragosu.

Drulić je nedavno tužio Zvezdu zbog neisplaćenog dela od transfera, a nedavno je policiji dao iskaz povodom toga. Kako saznaje B92, od transfera vrednog 27 miliona maraka, Drulić je dobio samo 2 miliona, a čelnicima kluba stavlja se na teret da su falsifikovali njegov potpis, otvorili račun na njegovo ime u jednoj beogradskoj banci i sa tog računa podigli novac u njegovo ime, koji Drulić ni do danas nije dobio.

Drulić je tim povodom dao izjavuo predstavnicima beogradske policije krajem prošle godine u Atini, i na osnovu njegovog iskaza istraga je kasnije proširena i konačno je dovela do privodjenja...

Kako su izvestili španski mediji u to vreme (9. jul 2001. godine) Saragosa je na ime transfera platila 2.150.000.000 tadašnjih pezeta, što je tog dana po zvaničnom kursu iznosilo 25.272.766 nemačkih maraka.

Igy81:
poceo prljav ves da se susi  :yes:

Igy81:
Snimak privođenja Dragana Džajića

Igy81:
REAKCIJE NA HAPŠENJE DŽAJIĆA
TERZIĆ U SAD, U SAVEZU MUK!

Čelnici FSS juče odbijali da daju bilo kakav komentar o privođenju potpredsednika FSS Dragana Džajića, jer „nisu obavešteni o tome". Zvezdan Terzić u Feniksu, ne zna se kada se vraća u zemlju

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije do juče po podne odbijali su da poveruju da je njihov potpredsednik i direktor Dragan Džajić uhapšen! Iako su svi domaći mediji objavili ovu vest rano ujutro, portparol FSS Aleksandar Bošković na popodnevnoj konferenciji za štampu u Kovilovu objasnio je da se niko od zvaničnika nacionalne kuće fudbala neće oglašavati dok MUP ne bude zvanično potvrdio vest o Džajićevom hapšenju! Nisu vredele ni fotografije Džajića sa lisicama na rukama...

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić trenutno se nalazi u Feniksu, u američkoj saveznoj državi Arizoni, i do zaključenja ovog broja nije se oglašavao. Terzić je u SAD otputovao posle predsedničkih izbora, navodno zbog stručnog usavršavanja. Kako je prvi čovek srpskog fudbala objasnio, put u Feniks isplaniran je ranije. Nije poznato da li će Terzić, posle Džajićevog hapšenja, prekinuti boravak u Americi i vratiti se u Srbiju.

Umesto Terzića, pred novinare je izašao Aleksandar Bošković, sa šturim i nemuštim objašnjenjem.

- Mi nemamo zvaničnu informaciju o Džajićevom hapšenju. Imamo samo ono što je objavljeno u medijima. Ta vest nas je iznenadila, jer nismo dobili zvaničnu potvrdu iz MUP-a. Nama ne pada na pamet da ometamo istragu, tako da ćemo se uzdržati od komentara dok ne dobijemo zvanično saopštenje policije. Čim budemo imali takvo saopštenje, mi ćemo se oglasiti - rekao je Bošković novinarima u Kovilovu, gde se reprezentacija priprema za današnji prijateljski meč sa Makedonijom.

Bošković je na kraju konferencije istakao da će novinari imati prilike na aerodromu i tokom puta za Skoplje da popričaju sa potpredsednicima saveza i generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem. U avionu za Skoplje bilo je rezervisano i jedno mesto za Dragana Džajića. Međutim, umesto u Makedoniji, Džajić je završio u zgradi MUP-a u ulici Despota Stefana.

www.pressonline.co.yu

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version