EXYU FITNESS FORUM

SUPLEMENTI PRODAJA => ::Web shop:: => Topic started by: sleepy on November 11, 2010, 12:01:08 PM

Title: TubeR - gume za vezbanje
Post by: sleepy on November 11, 2010, 12:01:08 PM
Evo neceg novog na trzistu. Ovo ne reklamiram vec samo hocu ljudima da ukazem na to da ima nesto osim tegova.
Dobio sam od druga da probam i odusevio sam se. Posto sam prepun povreda i tegovi mi predstavljaju problem ponekad (zglobovi ne mogu da nose uvek tezinu) trazio sam neki alternativan nacin treninga snage a da nisu bodyweight vezbe posto i one me ponekad opterecuju a smor su. Tako sam od drugara dobio gume da probam i stvarno sam se odusevio.
Pokusacu da objasnim princip po kome gume rade i po cemu se razlikuju od tegova.
Prvo – tegovi su konstantno opterecenje…tacnije…u pocetnoj i zadnjoj tacki pokreta teg je uvek iste tezine..npr 25 kg. Gume su na pocetku manjeg opterecenja i kako je kontrakcija sve jaca tako je i opterecenje jace. U cemu je princip. U tome da misic kad je u totalnoj fleksiji je i najslabiji i u tom trenutku moze da digne odredjenu tezinu…npr gorepomenutih 25kg. Al kad dodjemo do poptune kontrakcije misic moze da nosi vecu tezinu od 25kg…recimo 40kg. Al dok mi radimo sa tegovima on vuce samo tih 25kg i nista vise. Kod guma kada krenemo sa razvlacenjem u pocetku je napor mali…mozda cak i 5kg…al kad dodjemo do kraja kontrakcije misic vuce svoju maximalnu tezinu.
Drugo – sa tegovima misic u nultoj poziciji gotovo i da nema potrebe za radom. Kod guma misici konstantno rade zato sto gume imaju tendenciju da se vrate na svoje prirodno stanje. Tako da i kada totalno opruzimo extremitet kojim radimo gume i dalje nas cimaju nazad tako da rade i misici stabilizatori.
Trece – zbog principa rada kojeg sam prvo pomenuo takozvana “pumpa” sa gumama je mnogo jaca nego sa tegovima. Da drugacije kazemo dovode vise krvi u misic.
Cetvrto – neke vezbe koje sam ja licno mogao da radim sa dosta vecim tezinama kad su tegovi u pitanju sa gumama nisam mogao bas zbog karakteristike guma da zele da se vrate u prvobitno stanje. Telo jednostavno mora vise da radi nego sa tegovima.
Peto – zglobovi ne trpe gotovo nikakvo opterecenje. Kod mene je problem (jedan od mnogih :) ) sa desnim ramenom. Imao sam problema kad radim grudi i ramena. Tezine preko 50kg su umele da mi izbace rame i stvarale mi bolove tokom samog rada. Kod guma nemam tih problema bas zato sto zglob ne nosi nikakvu tezinu vec misic savladjuje napor sto i jeste poenta rada sa tegovima i opterecenjem.

Svoje slike nemam da bih pokazao kako gume rade zato sto neredovna i losa ishrana, neredovno spavanje i neuredan zivot mi ne dozvoljavaju da se rezultati u izgledu vide a snagu nemam kako da pokazem putem slika :) Tako da ako vas bude interesovalo kako rade mozda iscimam druga da nakaci slike.

Ako vas jos nesto interesuje slobodno pitajte :)

http://www.tuber.rs/
Title: Odg: TubeR - gume za vezbanje
Post by: Milan on November 11, 2010, 04:15:49 PM
Konacno da je i ovo stiglo kod nas..Vec duze vreme sportisti kojima je potrebna snaga koriste gume u svom treningu i imaju uspehe.
Title: Odg: TubeR - gume za vezbanje
Post by: Lazic on November 11, 2010, 05:42:01 PM
reklama 100e  :lol: :lol:
Title: Odg: TubeR - gume za vezbanje
Post by: lokk1 on January 06, 2011, 11:00:33 PM
shto ja ovo vidim tek sad ... ovo je brutalno bravo sleepy