EXYU FITNESS FORUM

Ishrana, suplementi, stimulativna sredstva => ::Ishrana:: => [Arhiva] => Temu započeo: Tikica Januar 17, 2007, 02:09:16 posle podne

Naslov: Trikovi protiv debljanja
Poruka od: Tikica Januar 17, 2007, 02:09:16 posle podne
Trikovi protiv debljanja


(http://img206.imageshack.us/img206/8798/imgtextresizexp3.jpg)

Keks, kolaci, slavlja, uz to flasa dobrog vina – ko bi tome odoleo. Zimi ne manjka dobrog jela, nazalost ni masti. Trikove protiv debljanja otkriva becki strucnjak profesor Hademar Bankhofer.

Ne morate obavezno da odustanete od necega, zamke mogu i da se zaobidju. Na primer, integralne spagete sa sosom od paradajza su manje kaloricne od obicnih spageta sa sosom od pavlake. I vocna salata moze da goji ako je jako zasladjena ili je iz konzerve. Najbolje sami oljustite vocnu salatu, isecite i usitnite. Stedljivost je vazna kod svih zivotinjskih masti, svejedno da li je u pitanju puter ili margarin. Bankhofer kaze da se puter brzo upije u topli hleb, a kad je previse hladan, obicno namazemo vise nego sto je potrebno.

 
Cokolada od punomasnog mleka sadrzi dosta masti i secera, a gorka cokolada sa visokim sadrzajem kakaoa od 70 do 80 odsto ima manje kalorija. Na 100 grama ustedi se skoro 30 kalorija u odnosu na cokoladu od punomasnog mleka.

 
Casica vina ima pozitivan efekat na zdravlje. Ko zimi vise jede, ne bi trebalo uz jelo da pije vino, jer alkohol znatno sprecava i ometa sagorevanje masti. Prema Bankhoferu treba popiti casu vina posle jela.


izvor: viva-svet zdravlja