Izvestaji sa takmicenja > ::Ostala desavanja u svetu sporta::

VIsak muskih hormona

(1/1)

Invincible:
Međunarodna atletska federacija korigovala pravila i od 1. maja svim atletičarkama "sa viškom muških hormona" neće praviti probleme.

Slučaj južnoafričke atletičarke Kaster Semenja, koja je posle osvajanja zlatne medalje na 800 metara na Svetskom prvenstvu u Berlinu, morala da ide na proveru pola, naterala je Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) da donekle koriguje pravila o atletičarkama.

Naime, od. 1. maja stupiće na snagu novi pravilnik kojim će biti dozvoljeno takmičenje atletičarkama sa "viškom muških hormona".

Višak muških hormona u ženskom organizmu, koje se medicinski zove hiperandrogenizam, više neće predstavljati problem za IAAF.

"Žena sa hiperandragonizmom moći će da se takmiči u konkurenciji žena na ateletskim takmičenjima, ali pod uslovom da je nivo androgena ispod onog koji važi za muškarce", navodi se se u saopštenju IAAF.

IAAF je prva pokrenula proces testiranja pola Semenje, koji je završen jula meseca davanjem dozvole južnoafričkoj atletičarki da se takmiči u ženskoj konkurenciji.

Fedor Emelianenko:
HAhahahah znaimljivo zanimljivo  :clap:

MMilos:


mislim da bi bili savrseni par  :lol: :lol: :lol: :lol:

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju