Izvestaji sa takmicenja > ::Ostala desavanja u svetu sporta::

SP: Tri repesaža - dva polufinala(veslanje)

(1/1)

Lazic:

Dve srpske posade obezbedile su u utorak plasman u polufinale na Svetskom veslačkom prvenstvu na Bledu.

Drugo vreme u repesažu ostvarili su laki četverac i dvojac bez kormilara, dok je bez finala ostao dubl skul.

Laki četverac u sastavu Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešović ostvarili su u repesažu vreme 6:35.65. Bolji od njih bili su samo Mađari.

Dvbojac bez kormilara takođe se kao drugoplasirani plasirao u finale. Naš dvojac činili su Nikola stojić i Jovan Popović koji su ostvarili vreme 5:57.39. Ispred su bili samo Južnoafrikanci.

Bez finala su u utorak ostali Marko Marjanović i Dušan Bogićević u dubl skulu. Oni su u repesažu ostvarili vreme 6:34.32, što je bilo četvrto vreme. U finale su prošli Litvanci i Australijanci.

Ženski dvojac bez kormilara Iva Obradović i Ivana Filipović još u nedelju su obezbedili direktan plasman u polufinale koje je na programu u petak.
U svim muškim disciplinama prvih 11 posada će obezbediti plasman na OI u Londopnu, dok će isto učiniti i prvih osam u ženskom dubl skulu.

www.b92.net

Lazic:
 Srpski četvrerac bez kormilara za lake veslače nije uspeo da se plasira u A finale na Svetskom prvenstvu na Bledu.
    Naša postava u sastavu Nešić, Stanojević, Tomić, Babović, zauzela je poslednje, šesto, mesto u polufinalu u vremenu 6,12,27 minuta.
Prvi su bili Italijani, drugi Švajcarci, treći Danci. Četvrto mesto pripalo je Poljskoj, a peto Češkoj. Naši veslači imaće priliku da kroz B finale prođu do finala i obezbede Olimpijsku vizu.
Srpski četverac je samo na prvih 500 metara bio konkurentan, kada je prošao kao peti, ali je posle toga naša posada pala i na kraju pustila, kada su momci shvatili da neće moći da dođu do mesta koje vodi direktno u finale.

Lazic:
 Naš dvojac bez kormilara u sastavu Jovan Popović i Nikola Stojić nije uspeo da se plasira u finale svetskog prvenstva u veslanju.
    Pobedili su zvanični svetski prvaci, postava Novog Zelanda, drugi su bili Grci, a treći Italijani. Četvrto mesto pripalo je Australiji, peto Holandiji. Naši nisu završili trku.
Već na prvom prolazu na 500 metara, naši su bili poslednji, a već stotinajk metara kasnije se videlo da nešto nije u redu sa našim dvojcem.

 Nije poznato šta se deilo sa našim veslačima, a novu šansu za plasman na OI Stojić i Popović će imati u B finalu.

Lazic:
 Ni srpske veslačice u dubl skulu za teške veslačice nisu uspele da dođu do finala. Iva Obradović i Ivana Filipović zauzele su četvrto mesto u polufinalu.
    Prvo mesto pripalo je Velikoj Britaniji, duga je bila postava Novog Zelanda, a treća je bila Češka. Na petom mestu su Kineskinje, a na poslednjem Irkinje.
Naše devojke su loše startovale i na prvih 500 metara su bile poslednje, sa preko pet sekundi zaostatka za vodećom Velikom Britanijom. Na 1000 metara zaostatak se povećao na sedam sekundi, ali su Srpkinje prešle na četvrtu poziciju. To mesto su zadržale i posle 1500 metara i smanjile prednost trećeplasiranih Čehinja na manje od dve sekunde.

 U poslednjih 500 metara naše devojke nisu uspele da sustignu Čehinje, pa će i one veslati u B finalu. Da bi ostvarile Olimpijsku normu Obradovićeva i Filipovićeva će morati da osvoje jednu od prve dve pozicije.

 Kod muškaraca, dubl skul Marko Marjanović, Dušan Bogićević osvojio je prvo mesto u C finalu i tako šampionat na Bledu završio na 13. mestu.Marjanović i Bogićević su trku odveslali u vremenu od 6:34.82 minuta, ispred posada Poljske, Rusije i SAD. Posade Italije i Letonije nisu startovale u toj trci.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju