Vesti i obavestenja > ::Obavestenja::

Kako da postavim sliku?

(1/2) > >>

Lazic:
Uputstvo za postavljanje fotografija

Evo napokon da napravim neko uputstvo za postavljanje fotografija, posto vidim da je to i dalje problem mnogima. U interesu vam je da vise puta ovo procitate i sami isprobate, mnogo je prosto  :)

Prvo sta treba da uradite je da odlucite koju fotografiju zelite da postavite.  :)
Ako je postavljate sa vaseg kompjutera, moj savet je da uradite sledece:

-na vasem desktopu (radna povrsina) formirate jednu fasciklu (folder) kako biste lakse nasli fotografiju koju treba da upload-ujete na neki server namenjen za to.
-unutar te fascikle (foldera) imenujte fotografije po rednim brojevima (ime1, ime2, ime3), da bi ste se lakse snasli kada je u pitanju upload vise fotografija.
Kada ste sve to sredili idete na  www.imageshack.us  nekada zna malo da uspori, ali je za sada jos uvek najpouzdaniji server za postavljanje fotografija.


Lazic:
idemo dalje ovo nije bilo tesko do sada  :clap:Dosli ste na sajt za upload fotografija, pa da vidimo sta vam je potrebno od ovoga sto se vidi na pocetnoj strani ovog sajta.
Prvo sto radite je odabir nacina upload-a fotografije ili odabir fajla. Obelezio sam crvenim brojevima, pa cu i pojasniti kojim redosledom treba odabirati i raditi kada se vrsi upload.1-:ovde se vrsi odabir za upload fotografije kada se nalazi na vasem kompjuteru
2-:ovde se vrsi odabir za upload fotografije kada se fotografija nalazi na nekom drugom sajtu. Sve sto vam je potrebno za to je adresa (link) same slike.
3-:ovde se vrsi odabir za upload video fajla sa vaseg kompjutera
4-ovde se se klikom na button  ulazi u postupak odabira slike sa vaseg kompjutera(ovo cu pojasniti u sledecoj poruci)
5-resize image:ovde se vrsi umanjenje i uvecanje fotografije. Imate klasicni padajuci meni i odabirom odredjene velicine, taj sajt je konvertuje-ovo ne obelezavati, nema potrebe da umanjujete slike
6-remove size/resolution bar from thumbnail: uvek obelezite(cekirajte), da se ne vidi informacija (crna traka sa brojevima) na thumb (malim slikama)
7-konacno button .klikom na ovaj button zapocinje upload vase slike na ovaj server

Lazic:
kada se fotografija nalazi na web-u samo vrsite odabiranje i u polje stavite adresu slike(uvek na kraju slike mora da stoji .jpeg, .jpg, .png, .gif).Kliknete na button i prelazite na objasnjenje koje se nalazi u narednoj poruci.Sada cu i da pojasnim pronalazenje i odabir fotografije kada je na vasem kompljuteru.

prvo  ide odabir , zatim kliknete na koje se nalazi na    i pojavice vam se, da sa neke pozicije mozete izvrsiti odabir slike.
vi pronadjite deskotop odnosno fasciklu ili fotografiju  koju ste pripremili za upload

kod mene to izgleda ovako


duplim klikom misem na fotografiju, koja se zove ime1 ili klikom na fotografiju pa klikom na vrsite odabir fotografije koju zelite da upload-ujete. Ako ne zelite da upload-ujete idete logicno na
unutar treba da  pise adresa i to bi izgledalo ovakokliknete na button i zapocinje proces uploada vase slike na ovaj server.

Lazic:
uh tesko je ovo pisati  :hitself:

Idemo dalje,  sada cu vam pojasniti sta se vidi sledece nakon sto se izvrsi upload fotografije. Ono sto se vidi sledece je jedna stranica sa mnogo nekih linkova i adresa.

npr ovako  :) ja cu naglasiti sta ce nama trebati od tih linkova tj sta bi bilo pozeljno koristiti.
2- :
ovaj link je nama bitan jer prikazuje thumb (malu sliku) i prilagodjen je za forume-
3-  :
ovaj link nam je isto vazan i koristi se na nekim forumima na kojima se ne vidi thumb sa prvim linkom
4- :
ovaj link vam omogucava da se slika vidi u pravoj velicini uz koriscenje odredjenih BBC kodova na forumu sto cu kasnije pojasniti

Lazic:
sledece sto radimo je da izvrsimo odabir linka koji se trazi radi postavljanja na forum
a to je , 

jednostavnim klikom na adresu koja se nalazi sa desne strane ovih naziva vama ce link poplaveti

ovako

stavite kursor misa na link kopirate i idemo dalje

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju