EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Joga za lice bez bora  (Read 25775 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Joga za lice bez bora
« on: January 21, 2008, 09:40:43 PM »
Joga za lice bez bora

Briga, umor, stres, nepravilna ishrana, zagađenje, sve to ostavlja velike tragove na našem licu. Zbog toga se na licu opuštaju mišići ili dolazi do tenzije istih. Javljaju se mimične bore, nekontrolisani tikovi...

Prve bore koje primetimo ukazuju nam na potrebu korišćenja preparata koji su jačeg tonifikujućeg dejstva u odnosu na uobičajene kreme koje koristimo.
- Međutim, ti preparati ne mogu da deluju na čvrstinu mišića koji mogu da se učvrste jedino vežbanjem - objašnjava Tatjana Jevđević, spa i velnes instruktor i vlasnica salona „Beauty Imagini“.
Narednih deset vežbi Tatjana Jevđević preporučuje, jer mogu da vam pomognu da učvrstite mišiće lica i vrata, a s obzirom na to da su koncipirane na bazi joga vežbi, omogućiće vam da modelirate svoje lice na vama, i samo vama, svojstven način.
Dovoljno je da svaki dan izdvojite samo 15 minuta za jogu lica. Prve rezultate ćete primetiti već posle mesec dana.

1. Vežba za izbacivanje nagomilane energije:izdahnuti vazduh na usta, isplaziti jezik, širom otvoriti oči i ruke (tzv. lav vežba).

2. Vežba koja pomaže da se akumulira sva energija: stisnuti pesnice, mišiće lica, vrata, stisnutih očiju, usta, udahnuti duboko kroz nos.

3. Vežba protiv bora na čelu: širom otvorene oči uperiti u tačku ispred sebe 5-10 sekundi, ponoviti četiri puta (vežba „iznenađen sam“).

4. Vežba za lepo oblikovanu vilicu: glavu ispruzite prema gore, mišići vrata su zategnuti, vrh jezika dodiruje gornju usnu, usta su u širokom osmehu (ostati u tom položaju pet sekundi), lagano okretati glavu ulevo i gutati. Isto na drugu stranu. Ponoviti tri puta.

5. Vežba za učvršćivanje usana: usne su u položaju kao da žele da oduvaju pero sa dlana (ili poljubac - zato ovu važbu zovu „Marilyn“) Ponoviti tri puta.

6. Vežba za jačanje mišića oko usana: Naduvati obraze kao trubači („sačmo“ vežba). Zadržati dah 5-10 sekundi, ponoviti
četiri puta.

7. Vežba koja sprečava stvaranje dubokih bora na potezu „smeh bore“ i bora oko usana, isteže mišiće obraza: usta se postavljaju u položaj poljupca ili „smeh ribe“. Ponoviti tri puta 5-10 sekundi.

8. Vežba za izbacivanje nagomilane energije: izdahnuti vazduh na usta, isplaziti jezik, širom otvoriti oči i ruke (tzv. lav vežba).

9. Vežba za učvršćivanje mišića očiju i za uklanjanje napetosti u tom delu: Uperite pogled na gore (zaustavite ih u tom položaju 1 sek), uperite pogled do kraja na desno (ostanite u tom položaju 1 sekundu), uperite pogled do kraja na dole (ostanite u tom položaju 1 sekundu), uperite pogled do kraja na levo (ostanite tako 1 sekundu) - pokrećite samo oči, ne pomerajte glavu. Ponovite deset puta u oba pravca.

10. Vežba za duboku relaksaciju: zatvorite oči, dišite duboko. Dok izdišete, opustite sve mišiće lica i vrata, fokusirajte se na tačku na sredini čela, između obrva. Ova vežba može da traje duže od 60 sekundi.

Zaustavite starenje i zategnite vežbama mišiće lica  :)  ;)














u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline Bubamarica

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 52
  • Gender: Female
Odg: Joga za lice bez bora
« Reply #1 on: March 05, 2008, 11:29:33 PM »
super, hvala :clap:



Offline Dexy_girl

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 132
  • Gender: Female
  • Glavni mrgud i vetropir
Odg: Joga za lice bez bora
« Reply #2 on: March 10, 2008, 11:33:32 AM »
Jao, kako sam ja pocela da se smejem kad sam ugledala sve one silne grimase na licu, ali...vredi isprobati.