Autor Tema: KUNG FU  (Pročitano 152986 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zuti car

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 209
 • Pol: Muškarac
Odg: KUNG FU
« Odgovor #20 poslato: Mart 01, 2007, 01:38:43 posle podne »
Mala ispravka ako dozvolite , Tang Lang quan je severna bogomoljka , Juzna koju su razvili Hakka kinezi koji imaju drugacije etnicko poreklo od ostatka kineskog naroda se zove Jow gar ili Chow gar u zavisnosti kako ko izgovara ime . Inace sem imena ovi stilovi imaju mali cega zajednickog .Ako nekog zanima mogu nesto ukratko da napisem o tome
Ko ne zna sta mu je , nek' pogleda gde mu je , pa ako ga nadje , za veceras , to mu je .

Van mreže Lazic

 • Administrator
 • *
 • Poruke: 21975
 • Pol: Muškarac
  • EXYU FITNESS
Odg: KUNG FU
« Odgovor #21 poslato: Mart 01, 2007, 01:40:29 posle podne »
Naravno ako si raspolozen,dosta informacija  sam ja kao laik ovde pokupio..Mislim da je diskusija na dobrom nivou.
Online prodavnica prirodnih dodataka ishrani i opreme - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
http://www.exyu-fitness.com/shop/   forum sitemap  webshop sitemap

Van mreže zuti car

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 209
 • Pol: Muškarac
Odg: KUNG FU
« Odgovor #22 poslato: Mart 01, 2007, 01:44:43 posle podne »
SEVERNI     STIL     KUNG FU-a       BOGOMOLJKE

Ovaj stil borenja je nastao za vreme drugog dela vladavine Ming dinastije , negde oko 1600. godine . Osnivacem se smatra borac po imenu Vang Lang . Predpostavlja se da je bio patriota Ming dinastije koji je iz rodnog Santunga otisao u Honan provinciju u Saolin manastir  radi unapredjenja svojih borilackih sposobnosti . Tokom ovog boravaka , razocaran svojom vestinom borbe , jednog dana kako legenda kaze , tokom meditacije prisustvovao je borbi izmedju bogomoljke i mnogo krupnijeg cvrcka . Na njegovo iznenadjenje bogomoljka je lako izbegavala napade krupnijeg protivnika i na kraju pobedila . Vang je odneo insekta u manastir i bockao ga slamkom da bi proucavao njegove pokrete . Novosteceno znanje je kombinovao sa 17 drugih sistema pokreta, ubacio rad nogu kung fua majmuna , i dobio  osnovni stil kung fu-a bogomoljke .
Vang Lang je imao tri ucenika i svaki je kasnije tvrdio da je bas on naslednik i saki je osnovao svoj stil . Kasnije su ucenici ucenika takodje osnivali svoje stilove  tako postoji mnostvo stilova i pod- stilova  kung fu-a bogomoljke.  Neki od najpoznatijih stilova su :
- Stil Sedam Zvezda , siroko je rasiren u Sandong provinciji . Luo Gangju je preneo ovaj stil u Hong Kong , inace poznat kao najtezi i najtvrdji stil bogomoljke.
-Tai Ci , takodje znan kao Jang ili Tai bogomoljka . Stil rasiren po Sandong provinciji i provincijama koje se granice sa njom . Taicimeihua  Tanglangkuan   je najpoznatiji podstil ovog stila bogomoljke koji je osnovao Hao Lianju i njegovi sinovi  . Stil je poznat po  dugackom dvoseklem macu i potome sto ima mekse pokrete od stila sedam zvezda.
Udarci se izvode uz koriscenje unutrasnje energije , ubodi prstima su takodje omiljeni u ovom stilu , bolkovi su odbijajuci .
- Stil Osam Koraka . Ovaj stil je kreirao Feng Hunjai i preneo ga svom uceniku Vei Ksiaotang –u koji je vestinu preneo na Tajvan . Ovaj stil u svoj repertoar tehnika ukljucuje tehnike iz ostalih stilova . Koristi se izbegavanje uvek kada je to moguce  , omiljena rucna tehnika je zabadajuca ruka .
-Stil Sest Harmonija .Najmeksi od svih stilova bogomoljke , izneo ga u javnost  Ding Ziceng . Stil ima drugacije setove tehnika u formama od ostalih stilova . Kombinuje tri Jin i tri Jang principa da izbegne i skrene napad . 
- Stl „Tajna Vrata „ . Nadmocan porodicni stil , koristi niske stavove i mnogo uptrebljava udarce laktovima . Kretanje je takvo da koristi varke i pretvaranja da bi se doslo na blisku distancu pogodnu za napad.
- Stil „ Prsten od Zada” . Koristi vrlo cudan sistem kretanja .
- Stil „ Otkrivajucih nogu“. Stil je karakteristican po tome sto ceka da se protivnik priblizi na daljinu  pogodnu za napad , koristi specificne udarce nogama koji su brzi i veoma niski , retko idu iznad nivoa kolena .
-Stil „ Ruka Koja Vuce“ . Koriste se tehnike koje podsecaju na Aikido , udaci se cesto izvode rucnim zglobom , i ima dosta tehnika lomljenja.
-Stl „Duga Pesnica” .Redak stil koji je pod velikim utcajem kung fu stila istog imena .
-Stil Guangban , redak stil o kome nema mnogo podataka
- Stil „ Procvetali Dlan „ . Naglasena strategija udaraca takozvanog „Cvetnog Dlana” , koriste se serije od tri do pet direkt udaraca , pesnica je omiljenija od otvorenog dlana. Inace se ovaj stil smatra za nesto kao pocetni kurs , nema mnogo naprednih tehnika.
-„Prazan „ stil . Ovaj stil dosta podseca na stil juzne bogomoljke , vise oslanja na rucne tehnike od ostalih stilova .
  Veliki broj stilova je nastao zbog vise faktora .Pre svega vrlo retko su se  prktikanti ogranicavali na trniranje samo jedne borilacke vestine , tako dasu kombinovali znanja i tehnike onako kako su smatrali za shodno i to znanje penosili dalje , njihovi naslednici su radili istu stvar i formirali svoje stilove .
  U svojoj najcistijoj formi stil bogomoljke se poducava u manastiru Saolin u provinciji Honan , i sadrzi sve one tehnike koje su se parcijalno rasirile po severu Kine i iz njih nastali ostali „porodicni „stilovi , koji  su naravno siromasniji tehnikama od manastirskog stila koji ukljucuje i koriscenje ci energije . S obzirom da je originalni stil kreiran da tehnikom nadvlada ostale konvencionalne  severne stilove , vestina se u podpunosti prenosila samo najnaprednijim ucenicima , koji su dokazali svoje moralne i fizicke kvalitete .
  Postojanje tolikog broja porodicnih stilova uslovljeno je politickim prilikama polovine 17 . veka . Mancu dinastija dosla je na vlast  1644.godine zbacivsi predhodnu i kod naroda omiljenu Ming dinastiju . Mancu –i nisu poreklom Kinezi  i bili su veoma omrazeni od strane naroda , ne samo zbog porekla vec i zbog politike ugnjetavanja tog istog naroda . Pod takvim uslovima je  nastao i organizovao se pokret otpora koji je jedno od svojih sedista imao u  manastiru u Honan provinciji . Mnoge patriote iz cele Kine dolazile su u manastir dabi se obucili u vestini borenja i vojnoj tehnici i taktici . Tamo su bili poducavani od strane kaludjera razlicitim stilovima borbe , medju kojima je i bogomoljkin stil . Koriscenje ci energije je bila strogo cuvana tajna , a i zahtevalo je mnogo vremena da bi se tom tehnikom ovladalo , tako da to nije ni poducavano  . Ucenici su se kasnije rasirili Kinom i poducavali ono sto su znali , a vremenom su  se stilovi menjali pod uticajem drugih stilova borenja .
 Ono sto je karakteristicno za sve severne  stilove bogomoljke je velika brzina izvodjenja tehnika , i simutane odbrane i kontranapadi .

         JUZNI  STIL KUNG FU-a BOGOMOLJKE

      Kung fu  bogomoljke Banbusove Sume ili juzni sistem bogomoljke  osnovan je od strane Haka Kineza u Kvangsi provinciji . Haka narod su ostali stanovnici ovog dela zemlje oduvek prezirali i smatrali ih strancima tako da su oni bili izolovani i kao manjinska grupapacija bili izlozeni cestim napadima od strane vecinskog stanovnistva .
Iz tog razloga razvili su sopstvenu vestinu borenja koja je bila obavijena velom tajne i stranci nisu mogli biti poducavani , sto je razumljivo jer je vestina pre svega sluzila za samoodbranu i svako odavanje tajni je bilo opasno . Malo se zna o poreklu i nastanku stila , ali je evidentno da postoje elementi Lamaizma , kao i velika odanost jin\jang filozofiji . Postoje de skole ovog sistema  Cu  i Cou , ali su toliko slicne da koriste isto ime – „ Banbusova Suma „  .
     Predpostavlja se da je makar jedan od stilova juzne bogomoljke direktan  rezultat politickog ugnjetavanja  polovinom 19. veka , sto je uticalo na jos vecu tajnovitost organizacija Haka naroda i povlacenja u najdublju ilegalu .
    S obzirom na toliku tajnovitost poznato je svega nekoliko imena vezanih istoriju juznog stila bogomoljke i to samo onih koji su odlucili sami , pred kraj xx veka , da bace malo svetla na istoriju sistema .
    Majstor Lam Sang „ grandmaster” juznog stila bogomoljke pod imenom „Banbusov Hram ‘ tvrdi da je njegov stil osnovao svestenik po imenu Som Dot . Pred kraj XIX veka svestenik Li Siem Si je dosao u Vai Jung provinciju i tamo uzeo za ucenika izvesnog Ceun Jei Cung-a , koga je poveo sa sobom u hrm radi dalje obuke . Posle zavrsene obuke u hramu , pocetkom XX veka Ceung se vraca u Kvangsai i tamo otvara Dit Da ordinaciju – kunf fu kvun Idaje joj ime „ Kvongsai Juk Lum Dji Tong Long Pai „ . Ovo je bio prvi put da se ime stila izosi javno.
     Ceung je za ucenika uzeo Lam Sanga  , a oko 1920. godine on postaje ucenik LI Sim Sia . Tridesetih godina svestenik i Lam Sang da bi izbegli Japansko Kineski rat odlaze u Hong Kong gde su se pridruzili Ceungu.  Tokom drugog svetskog rata Japanci su okupirali Hong Kong i Li Sim Si i Lam Sang su primorani da beze na Makao jer je Ceung bio umesan u neke opasne poslove kkoji se blize ne objasnjavaju. Kasnije tokom rata svestenik savetuje Lam Sanga da se skloni iz ratom zahvacenog regiona , i on odlazu u Englesku . Dok je boravio u Liverpulu tokom rata nasao se na brodu kji su potopili nemci . Nakon nekoliko dana provedenih u vodi spasili su ga Americki mornari i on je ostao na brodu izvesno vreme . Tokom boravka na brodu sklopio je prijateljstvo sa kapetanom i on pise zahtev da se Lam Sangu odobri Americko drzavljanstvo , koje on i dobija i krajem rata se seli u S.A.D.  Tamo je zamoljen od kineske zajednice da radi kao instruktor borilackih vestina ,sto on prihvata i radi sve do svoje smrti 1991. godine.
Praktikanti juznog stila bogomoljke su veoma vesti u Dim Mak tehnikama , koriste niske stavove  , izuzetno mnogo se koriste kolena i laktovi , kao i niski udarci nogama , ne postoje klasicni blokovi vec se napad eskivira ili apsorbuje a odmah zatim sledi kontra napad ,  udarci rukma su kratki i pravolinijski . Praktikanti ove vestine su takodje veliki poznavaci vestine lecenja biljem .

Ko ne zna sta mu je , nek' pogleda gde mu je , pa ako ga nadje , za veceras , to mu je .

Van mreže Freelander1111

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 94
Odg: KUNG FU
« Odgovor #23 poslato: Mart 01, 2007, 04:24:05 posle podne »
Da postoji jako puno uzaludnosti u Kung Fu-u

Van mreže zuti car

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 209
 • Pol: Muškarac
Odg: KUNG FU
« Odgovor #24 poslato: Mart 07, 2007, 10:18:51 posle podne »
Par reci o jednom retkom stilu kung fu-a koji je malo zastupljen u zapadnom svetu , a vrlo je interesantan i prilicno upotrebljiv u samoodbranbene svrhe . Rec je o stilu ,,Bela Obrva" , dosta poularnom u Hong Kongu i na jugu Kine . Inace stil na prvi pogled podseca po malo na neke stilove Wing Chun-a

Bak Mei , takodje poznat i kao Pak Mei ili na mandarinskom Bei Mei, je kung fu stil kreiran od strane taoistickog monaha istog imena.Ne zna se tacno kada je stil nastao , postoje tri predopstavke , prva da je stil nastao 1647. godine tri godine posle dolaska na vlast Mancu dinastije, druga dea je nastao 1723 , a poslednja da je nastao 1750 godine. Bak Mei je imao jednu belu obrvu , ali moze biti da je imao beli pramen kose , pa je po tome dobio ime. Bak Mei je trenirao borilacke vestine u manastiru severni Saolin . Kasnije je putovao u O Mei gde je prosirio svoje znanje o vestini borenja sto se odrazilo na njegovu vestinu , zbog toga majstori ove vestine kazu da je Bak Mei  dete dva roditelja , budistickih i taoistickih borilackih vestina.
  Bak Mei je imao samo jednog ucenika, na koga je preneo svoje celokupno znanje , monaha po imenu Gvong Vai. Ovaj monah je imao tako veliko postovanje prema svom ucitelju da je citav sistem nazvao po njemu .
   Gvong Vai je takodje imao samo jednog ucenika , koji je takodje bio taoisticki monah po imenu Jok Fat Von.
   Jok Fat Von je imao dva ucenika , Li Sang-a koji nije imao ucenika i  Ceung Lai Cuna ( 1880-1964) poznatog majstora borilackih vestina.
   Ceung je vec bio majstor vise stilova kung fu-a : Zmajevog stila koji se pripisuje monahinji Ng Mui ( koja se takodje smatra osnivacem Ving Cuna , Belog Zdrala i jos nekih stilova), Zmajevog stila koji je naucio kod Lam Ahh Hap-a , takodje je isti stil ucio kod Vong Ce Si-a i Lam Ah Juan-a koji je bio ucenik monaha Tai Jok-a. Uceci kod razlicitih ucitelja postao je ekspert Zmajevog sistema kung fu-a. Takodje je bio majstor Li Gar i stila Prosjaka . Ceung je bio veliki borac , i nije izgubio nijednu borbu tokom zivota. Smatrali su ga jednim od tri tigra sa Istocne Reke , a takodje je postao sampion Sedam Juznih Republika . 1949 . godine preselio se u Hong Kong . On je izmedju ostalog bio i kucni ucitelj guvernera Kvantunga , glavni instruktor u 18 skkola, i jedan od instruktora u Vong Poe vojnoj akademiji.
  Ceung je svoje znanje preneo svojim sinovima , Ceung Bing Lam-u i Ceung Bing Fat-u, i Kvon Man Fongu.
    Bak Mei pripada juznokineskim stilovima , odlikuju ga visoki stavovi , brzo kretanje , koraci su kratki i u svim pravcima , odlikuje se takozvanim ,,lovackim koracima ‘’, omiljeni udarac rukom  je „ feniksovo oko”, a omiljeni udarac nogm , takozvani srceprobijajuci udarac, stil je tako koncipiran da se borba vodi na bliskoj distanci , nema mnogo noznih udaraca , velika paznja se posvecuje eskivazama i skretanju protivnickih udaraca . Majstori ovog stila imaju obicaj da kazu : upij udarac kao da si pamuk , zadaj udarac kao da si celik . Bak Mei se moze ubrojiti i u tvrde i u meke stilove , jer nacin i manir borenja je karakterictican za spoljne stilove , ali trening nije kompletan bez aktiviranja i kontrole unutrasnje energije .  Od oruzija se koriste : koplje , stap , leptir macevi i dupla sekira (odnosno dve sekire kratke drske) .Postioji jos jedna komponenta ovog stila koje se retko srece kod drugih borilackih vestina, a to je proucavanje psihologije protivnika i ucenje kako ga isprovocirati  da reaguje onako  kako to odgovara praktikantu Bak Mei stila.
   Po legendi ( kako kazu vezbaci ovog stila , i tvrde da nije istinita) , ili po istorijskim cinjenicama po tvrdnji ostalih , Bak  Mei je bio izdajnik , podkupljen od strane Mancu dinastije i imao je zadatak da se infiltrira manastir Saolin koji je bio jezgro antidinastckog pokreta i da spijunira za njih.On je to uradio i cak spalio mastir pri bekstvu kada je bio otkriven . Takodje posoji prica da je ubio  cetiri monaha da bi testirao svoju novu vestinu I danas neki ucitelji borilackih vestina nece da poducavaju  vestini Severnog Saolina majstore stila Bak Mei . Zanimljivo je to da je pozdrav prakticara Bak Mei stila suprotan uobicajnom pozdravu koji se koristi u Saolinu ( desna pesnica uprta u levi dlan u visini grudi , dok se u Bak Mei stilu koristi leva pesnica uprta u desni dlan ).
  Postoji jos jedna zanimljivost vezana za ovu vestinu . Bak Mei je u jednom periodu bio jako popularan kod trijada u Hong Kongu ( trijade su kriminalne grupe u Hong Kongu i Kini , pandan japanskoj Jakuzi i Italijanskoj mafiji).
  Nekada je poducavanje bilo ograniceno samo  na podrucije Hong Konga i bili su poducavani samo Kinezi . Danas je situacij drugacija i ova vestina se moze naci u S.A.D i Evropi  i poducavaju se svi bez razlike , ali stil i dalje nije stekao veliku masovnost .

Osnivac Pak Mei 1647 ili 1723 ili 1750.
Lineage:
Pak Mei (1622-1722)(1644). Kwong Wai (1722-1822).
Kwong Wai (1722-18220. Jok Fat Won (1822-1914).
Jok Fat Won (1822-1914). Chang Lai Chen (1880-1964)(1949).
Chang Lai Chen (1880-1964). Man Kwong Fong (1941-Present). David Garcia.
Chang Lai Chen (1880-1964). Chang Bing Lam.
Chang Lai Chen (1880-1964). Chang Bing Sum.
Chang Lai Chen (1880-1964). Chang Bing Fat.
Chang Lai Chen (1880-1964). Chang Bing Fat. Sam Choi.
Chang Lai Chen (1880-1964). Chang Bing Fat. Wu Nan Jing. Yiu King Wong.
Chang Lai Chen (1880-1964). Chang Bing Fat. Tang Cho Tak. Dave Stevens.
Chang Lai Chen (1880-1964). Chan Kwok Wah. Lee Ngai Shing.
Chang Lai Chen (1880-1964). Yau Yun Wo. Lau Siu Chun. Rich Diede.
Chang Lai Chen (1880-1964). Li Se Kiong. Jie Kon Sieuw.
Chang Lai Chen (1880-1964). Ng Nam Ging. Cheung Siu Man. Lee Pai. Mike Doucet.
Chang Lai Chen (1880-1964). Ng Nam King. Wong Yeu Quan. Phuong Chang.
Chang Lai Chen (1880-1964). Har Hon Hung (1892-1962).
Ko ne zna sta mu je , nek' pogleda gde mu je , pa ako ga nadje , za veceras , to mu je .

Van mreže Master ZILE

 • Pocetnik
 • *
 • Poruke: 20
 • Pol: Muškarac
Odg: KUNG FU
« Odgovor #25 poslato: Mart 08, 2007, 12:28:33 pre podne »
Ja sam takodje iz Panceva, (mesto je inace odmah pored Beograda) i treniram Wing Chun aktivno zadnjih 6 godina. Sto se tice informacije da su u Srbiji uglavnom u Wing Chun vestini prevaranti, tu ima dosta istine ali na svu srecu ima i izuzetaka. Wing Chun je jos kada sam prvi put dosao u dodir sa njim, a to je bilo `88-me godine u vreme stare Jugoslavije, bila vestina u kojoj je najvise bilo blacenja i pljuvacine izmedju samozvanih majstora i onih koji su to stvarno bili (tu prvenstveno mislim na Zagrebacku skolu - majstora Prosenice, Bagadura i Truntica) koji su ucili kod kineza (tacnije SiFu Leung Tinga), mada je diskutabilno koliko su i oni uspeli da od kineza "izvuku" neko vece znanje. Situacija se u Srbiji u zadnjih nekoliko godina znatno popravila i sada cak imamo nekoliko predstavnika velikih majstora u nasoj zemlji, to su pre svega Nenad Koviljac koji je legitimni zastupnik SiFu Williama Cheunga za Srbiju, SiFu Rudolf Kerekes iz Panceva zastupnik EBMAS organizacije Emina Botztepea i Zorana Popovica koji radi neku svoju sintezu Wing Chun stilova pod nazivom Veng Tsun koja dosta efektno deluje na prvi pogled. Do pre nekoliko godina je "glavni" za Wing Chun bio SiFu Mile Vasiljevic iz Pozarevca koji je zahvaljujuci svojim uticajnim poznanstvima uspeo da stvori Kung Fu Wu Shu savez Srbije i Crne Gore pod cijim okriljem su bile zastupljene i neke vestine pored Wing Chuna (Tai Chi Chuan, Shuai Chiao, Nan Quan, Sanda i jos ponesto) ali se o njemu vec nekoliko godina unazad skoro vise nista ne cuje.
To bi bio neki kratki presek situacije u Srbiji sada kad je Wing Chun u pitanju, ostali stilovi Kung Fu-a i klubovi koje sam uspeo da vidim uglavnom rade potpuno amaterski neke svoje verzije Kung Fu stilova sto u principu nema nikakve veze sa borilackim vestinama (uglavnom je u pitanju povrsna akrobatika i surov kondicioni trening) i to deluje prilicno porazavajuce, sem Tai Chi Chuana koji ima nekoliko vrlo kvalitetnih majstora u Beogradu i Beocinu.
Ukoliko nekoga zanima nesto vise da sazna o samoj vestini, bice mi zadovoljstvo da odgovorim na svako pitanje ukoliko naravno znam odgovor, jer je Wing Chun vestina svakako jedna od vrhunskih kreacija kineske kulture u koje je utkano ogromno znanje i iskustvo i kojoj nema parnjaka u zapadnim borilackim sportovima.
Puno pozdrava od Vladimira iz Panceva.

ja sam cuo da je mile vasiljevic prevarant...
i to iz vishe izvora...

inace mislim ad je najbolji stil kung fua Shuai Chiao , tj prvi stil , koji ima jos mnogo imena i dosta se cuva u tajnosti .
Uce ga kineske specijalne policijske jedinice.
I po neki majstor u celom svetu.
« Poslednja izmena: Mart 08, 2007, 12:33:48 pre podne Master ZILE »
"Using no way as way"
"Having no limitation as limitation"

Van mreže zuti car

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 209
 • Pol: Muškarac
Odg: KUNG FU
« Odgovor #26 poslato: Mart 08, 2007, 12:09:12 posle podne »
" I Jugoslavija ima jednog "Grandmastera", jedinog belca sa 9. stepenom na čitavoj planeti ! To je Grandmaster Prof. Mile Vasiljević, Glavni majstor za Jugoslaviju."
  Predhodna izjava je preuzeta sa Miletovog sajta . Na nekim drugim  mestima ima i vise rangove.
  Na ovo nemam nikakav komentar , coveka nisam video i ne znam sta radi , ali reci "jedini" i "citava planeta"  govore same za sebe
Ko ne zna sta mu je , nek' pogleda gde mu je , pa ako ga nadje , za veceras , to mu je .

Van mreže Freelander1111

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 94
Odg: KUNG FU
« Odgovor #27 poslato: Mart 09, 2007, 02:32:11 posle podne »
po meni Vasiljevic zasluzuje postovanje samo kao pionir Kung Fu-a u YU, i stoga ne treba omalovazavato njegov rad na tom polju. Kada je para pocela da kaplje, tu prestaje i moje postovanje o njegovom radu, a licno mislim da se izgubio u Kung Fu-u i stilovima koje je radio.
Sto se tice Shuai Chiao iliti kineskog rvanja, to je zasigurno jedan od naajstarijih borbenih stilova. Samo po sebi je samo skup pravila u borbi, gde je tehnika ogranicena pravilima. Moj prvi ucitelje je Predrag Koviljac koje je na United States International Kuoshu Chanpionship u Baltimoru-Washington DC. USA osvojio dve srebrne medalje u kategorijama Wing Chun forme i Shuai Chiao borbame i pehar za ferplay u kategoriji Lei Tai. Mislim da ti ovo govori o tome da je ovo nacin borbe, u kome mogu da se odmeravaju razliciti stilovi, kao i Sanda.
 

Van mreže virludob

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 230
 • Pol: Muškarac
  • www.mojastranica.com
Odg: KUNG FU
« Odgovor #28 poslato: Mart 30, 2007, 07:28:12 posle podne »
Vec sam pitao na temi"BORILACKE VESTINE" kakav je to stil kung-fua GO-TI. Kazite mi koja je najbolja skola u Beogradu u kojoj mogu da treniram kung-fu?Stil mi nije toliko bitan jer se ne razumem mnogo,a slobodno neka me neko uputi i koji je stil najbolji za pocetnika.

Van mreže Freelander1111

 • Domacin foruma
 • *
 • Poruke: 94
Odg: KUNG FU
« Odgovor #29 poslato: Mart 30, 2007, 09:27:25 posle podne »
Ono sto ti ja predlazem, a da nije mazanje ociju i prazna prica, znaci kvalitetno i jako je jedino Tradicionalni Wing Chun, sve ostalo zanemari, ako ne zelis da se bavis Tai Chi-jem.