EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Jelena Jankovic  (Read 26902 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #20 on: February 27, 2008, 10:52:15 PM »
[float=left][/float]
Jankovićeva u četvrtfinalu Dubaija

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrfinale turnira koji se u Dubaiju igra za nagradni fond od milion i po dolara, pošto je u drugom kolu pobedila Indijku Saniju Mirzu rezultatom 4:6, 6:3, 6:4. U veoma čudnom meču punom preokreta i čak deset brejkova, Jankovićeva je imala više koncentracije, ali i sreće u odlučujućim poenima i na kraju je ipak uspela da stigne do pobede.

Srpska teniserka u meč je ušla kao apsolutni favorit, ne samo zbog pozicije na WTA listi, već i zbog činjenice da protiv Indijke nikada do sada nije izbubila nijedan set, ali je počela dosta slabo i lako izgubila prvi set.

U drugom su obe teniserke bile veoma nervozne, često su grešile i viđena je serija brejkova.

Poslednji je napravila naša teniserka koja je tako uspela da izjednači rezultat.

Slično je bilo i u trećem setu, kada su i Jankovićeva i Mirza gotovo u svakom gemu imale brejk šanse, a kao i u drugom setu naša teniserka je imala sreću da poslednja oduzme servis protvnici.

U ne preterano kvalitetnom meču, Jankovićeva je ipak uspela da pobedi i da se plasira u četvrtfinale, gde će joj protivnica biti Ruskinja Ana Čakvatadze, koja je savladala Dinaru Safinu rezultatom 6:7, 6:4, 6:3.

Jelena Janković i Ana Čakvetadze do sada su igrale osam puta i Ruskinja je sa šest pobeda znatno uspešnija.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #21 on: February 28, 2008, 02:09:40 PM »
[float=left][/float]
Jelena u polufinalu Dubaija

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Dubaiju, pošto joj je četvrti nosilac Ana Čakvetadze predala meč pri vođstvu naše igračice od 1:0 u setovima (6:1). Jelenina rivalka u borbi za finale biće drugi nosilac Svetlana Kuznjecova.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline ubrzanje

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 2
  • Gender: Female
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #22 on: August 04, 2008, 01:24:18 PM »
Za mene je Jecika prva, pa sve i da se nikada ne nadje na mestu broj jedan wta listice. :clap:
ZALJUBLJENO SE POSMATRAJU
I NE VERUJU DA SU SE SRELE
DVE ŠERETSKE...

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #23 on: September 24, 2008, 06:14:17 PM »
24. septembar 2008. | Izvor: B92, Beta
Jankovićeva u trećem kolu Pekinga
Srpska teniserka Jelena Janković savladala je Kanađanku Aleksandru Vozniak sa 6:3, 7:5 u drugom kolu turnira u Pekingu.


Meč između Jankovićeve i Vozniak trajao sat i 29 minuta. U borbi za polufinale, drugi reket sveta sastaće se sa 13. na WTA listi Slovakinjom Danijelom Hantuhovom, koja je bila bolja od Tajlanđanke Tamarin Tanasugarn rezulatom 6:1, 0:6, 7:5.

Početak meča obeležila je izjednačena igra, pošto su u prvih šest gemova obe teniserke bile sigurne na svoj servis.

U finišu prvog seta Jankovićeva je napravila dva brejka i došla do ubedljivog trijumfa 6:3.

Jankovićeva je bila bolja na početku drugog seta i u petom gemu napravila je brejk, a zatim povela i sa 4:2. Usledio je još jedan brejk srpske teniserke za vođstvo 5:2 i činilo se da će Jankovićeva brzo završiti set.

Voznijak je, međutim, uspela da napravi dva brejka i da osvoji jedan gem na svoj servis za izjednačenje 5:5. Sledeći gem na svoj servis Jankovićeva je dobila, a zatim je brejkom došla do trijumfa.

Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 409.000 evra.
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #24 on: September 27, 2008, 01:40:47 PM »
27. septembar 2008. | Izvor: B92
Jelena Janković u finalu Pekinga
Reuters
Srpska teniserka Jelena Janković igraće u finalu turnira u Pekingu posle pobede nad Ruskinjom Verom Zvonarevom, 2:1 (6:4, 2:6, 6:4).


U četvrtom finalu sezone, Jankovićeva će igrati protiv pobednice meča Kuznjecova – Ženg.

Duel sa Zvonarevom trajao je 2 sata i 22 minuta. U prvom setu, Jelena je jednom ispustila servis, ali je dva puta oduzela servis protivnici za 6:4. U drugom, srpska teniserka je povela sa 2:0, ali je zatim prepustila Ruskinji sledećih šest gemova, 2:6.

U odlučujućem setu, Srpkinja je napravila brejk za 4:2 i zadržala vođstvo do kraja.

Jankovićeva će u finalu igrati protiv pobednice duela četvrtog nosioca Svetlane Kuznjecove iz Rusije i 30. teniserke sveta, Kineskinje, Đije Ženg, koja je u četvrtfinalu eliminisala Anu Ivanović.

Kuznjecova je sa Jankovićevom igrala šest mečeva, a dobila je četiri, uključujući i dva ovogodišnja. Protiv Žengove, 23-godišnja Jankovićeva je do sada igrala pet mečeva od kojih je četiri dobila, uključujući i oba ovogodišnja, oba u dva seta.

Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara.
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #25 on: September 29, 2008, 08:16:29 PM »
8. septembar 2008. | Izvor: B92
Trijumf Jelene Janković u Pekingu!
Foto: Reuters
Srpska teniserka Jelena Janković osvojila je titulu na turniru u Pekingu, sigurnom pobedom nad Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, sa 2:0 (6.3, 6:2).


Jankovićeva, svetski broj 2, slavila je u finalu za samo sat i 14 minuta i tako osvojila drugu titulu u sezoni i ukupno sedmu u karijeri.

Kuznjecova je uspela da pruži otpor samo u prvom delu početnog seta, do rezultata 3:3. Jankovićeva je zatim vezala tri osvojena gema za prvi set, da bi u drugom brzo povela sa 3:1.

U petom gemu, 23-godišnja Beograđanka uspela je da spreči nekoliko brejk-prilika Kuznjecove, usledio je po jedan oduzet servis na obe strane, a Jankovićeva još jednim brejkom, trećem u setu, dolazi do sigurne pobede.

Srpkinja je tako smanjila zaostatak u međusobnim susretima sa Kuznjecovom na 3:4 i zabeležila prvu pobedu nad Ruskinjom ove godine, posle dva poraza, uključujući i onaj u četvrtfinalu Tokija prošle nedelje.

Posle trijumfa u Pekingu, Jankovićeva će ostati na drugom mestu VTA liste, ali sada ima samo 21 bod manje od vodeće Serene Vilijams, a direktan duel za prvo mesto očekuje se već u Štutgartu od ponedeljka.
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #26 on: September 29, 2008, 08:17:24 PM »
29. septembar 2008. | Izvor: B92
VTA: Jelena i dalje druga, Ana peta
Pobedom nad Svetlanom Kuznjecovom u finalu Pekinga, Jelena Janković je osvojila drugu titulu u sezoni, ali ostaje na drugoj poziciji na VTA listi.


Nedeljno finale Otvorenog prvenstva Kine nije donelo značajne promene na svetskoj rang-listi, ali Jankovićeva sada ima samo 21 bod manje od vodeće Serene Vilijams. Sa druge strane, Ana Ivanović je pala sa četvrte na petu poziciju, što je njen najlošiji plasman ove sezone.

Na ovonedeljnom turniru u Štutgartu najavljen je direktan duel za prvo mesto. Serena Vilijams je prvi, Jelena Janković drugi nosilac, a izuzev Ane Ivanović i Marije Šarapove, u Nemačkoj će se takmičiti 8 od prvih 10 teniserki na VTA listi.

Jelena Janković je u prvom kolu slobodna, dok se u drugom sastaje sa pobednicom meča između Grkinje Danilidu i Ukrajinke Alone Bondarenko. U istom delu žreba nalazi se i treći nosilac Dinara Safina.

Svetska rang-lista, prvih 10:

1. Serena Vilijams 4091 bod
2. Jelena Janković 4070
3. Dinara Safina 3747
4. Jelena Dementijeva 3470
5. Ana Ivanović 3328
6. Marija Šarapova 3041
7. Svetlana Kuznjecova 3000
8. Venus Vilijams 2271
9. Vera Zvonareva 2167
10. Agnješka Radvanska 2146
al se nekad dobro jelo

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #27 on: October 05, 2008, 04:50:58 PM »
Jelena Janković osvojila Štutgart!
Reuters
Jelena Janković osvojila je Porše Open u Štutgartu.


Srpska teniserka je u finalu savladala Ruskinju Nadju Petrovu u dva seta 6:4, 6:4 i od ponedeljka će ponovo biti na prvom mestu na WTA listi. Meč je trajao sat i 23 minuta. Jankovićeva je odlično počela meč i već na startu oduzela servis protivnici. Prednost brejka čuvala je do kraja prvog seta i do set lopte došla je pošto je Petrova bekhendom poslala loptu u aut, a posle odličnog servisa Jelena dobija taj deo igre sa 6:4.

U narednom setu viđena su četiri brejka od toga tri je napravila srpska teniserka. Ruskinja je igrala agresivno ali je mnogo grešila i servis je nije služio. Petrova je sredinom drugog seta zaigrala nešto bolje, popravila je servis i uspela da vrati brejk. Međutim, to je sve što je uradila do kraja meča jer je Jankovićeva strpljivom igrom ponovo naterala da pravi greške.
AP

''Veoma sam srećna zbog titule. Veliko zadovoljstvo predstavlja i činjenica da ću se vratiti na prvo mesto WTA liste'', rekla je Jelena posle finalnog meča.

To je bio osmi susret dve teniserke i Jelena posle ovog trijumfa vodi 6:2 u pobedama.

Jankovićeva je osim novčane nagrade zaradila i 300 WTA poena pa će od ponedeljka preteći Serenu Vilijam i ponovo biti prva igračica sveta. Srpska teniserka je u odličnoj formi. Posle učešća u finalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država, osvojila je turnir u Pekingu prošle nedelje i sada Porše Open u Štutgartu.

Najbolje teniserke sveta sledeće nedelje takmičiće se na Kupu Kremlja u Moskvi, a prvi nosilac biće Jelena Janković. S obzirom da Serena Vilijams neće učestvovati, Srpkinja ima mogućnost da poveća razliku na WTA listi.
b92
al se nekad dobro jelo