EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Indijan Vels  (Read 12066 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Indijan Vels
« on: March 13, 2008, 09:14:20 AM »
[float=left][/float]
Novak i Janko u Indijan Velsu

Novak Djokovic i Janko Tipsarevic ove nedelje ucestvuju na jednom od najjacih ATP turnira Masters serije u Indijan Velsu (tvrda podloga, 3,6 miliona dolara)!

Nas najbolji teniser postavljen je za treceg nosioca turnira! Proslogodisnji finalista je slobodan u prvom kolu, dok ga u prvom mecu u kalifornijskoj pustinji ocekuje pobednik meca izmedju Andreasa Sepija (Italija, 40. ATP) i jednog od kvalifikanata. Djokovic je dva puta igrao na profesionalnim turnirima protiv Italijana, savladavsi ga u oba navrata, pritom izgubivsi jedan set. U trecem kolu moguc je susret sa Nemcem Filipom Kolsrajberom (27), sampionom ATP turnira u Oklendu, protiv kojeg nikada ranije nije igrao. U osmini finala moglo bi da dodje do reprize finala Ki Biskejna od prosle godine, kako je potencijalni protivnik nasem teniseru Giljermo Kanjas (Argentina, 16).
Ocekivano cetvrtfinale donosi duel sa Davidom Fererom (Spanija, 5), koji je vec sest puta igrao protiv Novaka. Njih dvojica podelili su plen u tim duelima, a poslednji, na "Australian Open-u", dobio je Djokovic! Kao i na turniru u Dubaiju, Novak Djokovic se nalazi u polovini zreba Rafaela Nadala, te bi u polufinalu trazio trecu pobedu u devetom duelu sa Spancem!


U Indijan Velsu nastupace i Janko Tipsarevic (41. ATP). On ce u prvom kolu igrati protiv Cileanca Nikolasa Masua (102. ATP), koji ga je porazio u prvom kolu "Rolan Garosa" 2004. godine. Pobednika ovog meca u drugoj rundi ocekuje ove sezone katastrofalan Tomi Robredo (Spanija, 15). Sem na Otvorenom prvenstvu Australije, gde je zaustavljen u drugom kolu, Spanac ni na jednom ovosezonskom turniru nije upisao pobedu! Protiv Tipsarevica dva puta je igrao, i oba puta slavio bez izgubljenog seta. Ukoliko se domogne trece runde, gde je prosle sezone zaustavljen, Tipsarevic bi najverovatnije igrao protiv Hrvata - Ivana Ljubicica (25) ili Marina Cilica (45. ATP). U cetvrtom kolu moglo bi da dodje do drugog ovogodisnjeg susreta Janka Tipsarevica i Rodzera Federera (Svajcarska, 1).
Endi Rodik (Sjedinjene Drzave, 6) potencijalni je protivnik Tipsarevicu, ako se domogne senzacionalnog cetvrtfinala, a u polufinalu bi mogao da zaigra protiv Nikolaja Davidjenka (Rusija, 4) ili Argentinca Davida Nalbandjana (7).


Titulu na jednom od sest najvecih turnira na svetu brani Spanac Rafael Nadal (2), koji je u finalu bio bolji od naseg Novaka Djokovica. Pobednik ce osvojiti 555 hiljada dolara, kao i 500 ATP poena
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #1 on: March 13, 2008, 09:16:54 AM »
[float=left][/float]
Ana i Jelena u pustinji

Ana Ivanović postavljena je za prvu kosturašicu jednog od najvećih WTA turnira na svetu u Indijan Velsu, koji se pod nazivom "Pacific Life Open" za nagradni fond od čak 2,1 milion dolara!

Naša druga predstavnica na ovom turniru, Jelena Janković, postavljena je za trećeg nosioca. Najbolje teniserke Srbije su, kao i sve ostale kosturašice, slobodne u prvom kolu, a obzirom da takmičenje u glavnom žrebu počinje u sredu, očekuje se da na teren izađu tek u petak!

Ana Ivanović će u drugom kolu igrati sa pobednicom meča između Rumunke Joane Raluke Olaru (77. WTA) i Kineskinje Meng Juan (86. WTA). U trećem kolu Anu očekuje repriza drugog kola "Australian Open-a", pošto je najverovatnija protivnica Italijanka Tatjana Garbin (31), dok u četvrtom kolu "vreba" Italijanka Franćeska Skjavone (13), teniserka koja je u Dubaiju pobedila Žistin Enan (Belgija, 1. WTA)!
U četvrtfinalu, gde ju je prošle sezone zaustavila Ruskinja Elena Dementjeva (11. WTA), 20-godišnja Beograđanka najverovatnije će igrati protiv Nikol Vaidišove (Češka, 14. WTA), koju je u četiri međusobna susreta pobedila čak u tri navrata! Ukoliko sve prođe kako treba u polufinalu ćemo gledati veliki derbi našeg tenisa, kako je proekcijom u polufinalu moguć susret Ana Ivanović - Jelena Janković (3)! Njih dve su pet puta igrale jedna protiv druge, a Ivanovićeva je slavila u četiri duela. Tri susreta u 2007. godini, Ivanovićeva je rešila u svoju korist...

[float=left][/float]
Jelenu Janković na startu takmičenja očekuje pobednica meča između pobednica domaćeg duela između dobitnica "specijalne pozivnice" Medison Brengl (232. WTA) i Aše Rol (129. WTA). U trećem kolu moguća protivnica je veteranka Ai Sugijama (Japan, 27), koju je Jelena pobedila ove sezone u Dohi sa ubedljivih 6-1 6-2. Četvrto kolo, što je i najbolji rezultat naše teniserke na ovom turniru, ostvaren prošle sezone, najverovatnija protivnica je uvek neugodna Francuskinja Viržini Razano (16).
Plasman među osam najboljih popularnoj Džej Džej bi, prema projekciji žreba, doneo susret sa Francuskinjom Marijon Bartoli (6), ali je realnije da se u toj fazi dogodi duel Jelena Janković - Lindzi Devenport (24). Amerikanka je ove sezone već osvojila dve titule, doduše manje. U ovoj polovini žreba favoritkinja je Jelenina sunarodnica Ana Ivanović (1). Jankovićeva je u pet duela sa drugom teniserkom sveta upisala tek jednu pobedu...


Titulu u Indijan Velsu brani Slovakinja Danijela Hantuhova (8. WTA), koja je i 2003. godine trijumfovala na ovom turniru. Pobednici pripada nagrada od čak 332 hiljade dolara, kao i 465 poena. Obzirom da su prošle sezone upisale tek "prosečan" rezultat, naše teniserke bi na ovom turniru mogle da osvoje dosta novih poena!
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #2 on: March 20, 2008, 08:34:02 PM »
Đoković u četvrtfinalu

[float=left][/float]
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u četvrtoj rundi savladao Argentinca Giljerma Kanjasa sa lakih 2:0 (6:2, 6:3), u meču koji je trajao sat i 24 minuta. Protivnik trećeg reketa sveta u borbi za polufinale biće Švajcarac Stanilas Vavrinka koji je bio bolji od Hjung Taik Lija iz Koreje sa 6:1, 5:7, 6:4.

Đoković je protiv 16. igrača sveta odigrao još jedan sjajan meč, i čini se da je ponovo na nivou igara iz Melburna. Srpski teniser je napravio tri brejka, spasao je svih pet brejk lopti, a podatak da je Kanjas pri svom drugom servisu od 26 poena osvojio samo šest, dovoljno govori o kvalitetu igre Đokovića.

Novak je već u drugom gemu meča napravio brejk, i ubrzo je poveo sa 4:1 posle nekoliko fenomenalnih poena. Kanjas je u tim trenucima bio potpuno zbunjen, a u šestom gemu srpski teniser je propustio novu brejk priliku posle milimetarskog auta.

U narednom gemu Đoković je ubacio samo dva prva servisa, ali je nekako uspeo da spasi jednu brejk loptu i povede sa 5:2. Usledio je servis gem Kanjasa koji je srpski teniser dobio bez izgubljenog poena za 6:2 u prvom setu.

Početak drugog seta protekao je bez brejka sve do šestog gema kada đoković lako pravi brejk za 4:2. U narednom gemu Kanjas je potpuno neočekivano dobio dve vezane brejk lopte, ali se Đoković tada skoncentrisao, odervirao jedan as i dobio taj gem za 5:2.

Kanjas je uspeo da se izbori za još dva gema, i u desetom je imao dve vezane brejk lopte. Đoković prvu spašava posle sjajno skraćene loptice, dok je drugu neutralisao forhend vinerom, i pobednik je bio odlučen.

Protivnik u četvrtini finala biće Švajcarac Vavrinka sa kojim se Đoković do sada sastao četiri puta i rezultat u pobedama je 2:2.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od tri miliona i 589 hiljada dolara, a titulu brani Španac Rafael Nadal.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #3 on: March 20, 2008, 08:35:19 PM »
JJ: "Maksimum, uprkos prehladi"

[float=left][/float]
Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je posle pobede nad Španjolkom Anabel Medinom Gariges od 6:3, 6:3 u osmini finala WTA turnira u Indijan Velsu da je, uprkos prehladi, pružila maksimum kako bi dospela među osam najboljih igračica na turniru. "Trudila sam se da ne pokažem slabost koju sam osećala zbog prehlade. Kretala sam se po terenu sporije nego inače. Pokušala sam, ipak, da iz sebe izvučem maksimum, kako bih završila meč i okrenula se novom duelu u četvrtfinalu", rekla je Jankovićeva.

Drugi reket Srbije imaće dan odmora pre susreta sa bivšom najboljom teniserkom sveta Amerikankom Lindzi Devenport, koja je u osmini finala savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 6:2, 7:5.

U međusobnim duelima Devenportova, 34. na WTA listi, vodi sa 4:1. Janković je jedinu pobedu zabeležila u poslednjem susretu, prošle godine na turniru u Pekingu, rezultatom 6:3, 7:5.

Jankovićeva je treći nosilac turnira koji se igra za nagradni fond od 2,1 milion dolara.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #4 on: March 20, 2008, 08:36:41 PM »
Ana u polufinalu posle dva seta
[float=left][/float]

Druga teniserka sveta Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je u četvrtini finala savladala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4, u meču koji je trajao jedan sat i devet minuta. Protivnica Ivanovićeve u borbi za finale biće bolja iz duela Jelena Janković – Lindzi Devenport.

Ana je duel sa 21. igračicom sveta počela odlično. Napravila je brejk na samom startu meča, i samo 14 minuta joj je trebalo da povede sa 5:0. Usledio je dugačak gem koji je Ruskinja dobila, ali u sledećem nije imala šanse, i Ana je prvi set okončala rezultatom 6:1 posle 25 minuta.

U drugom setu Zvonareva je pružila mnogo bolji otpor, ali je i pored toga naša teniserka napravila brejk u trećem gemu za 2:1. Zvonareva je brejk vratila već u narednom gemu, i do devetog gema teniserke su držale svoj servis.

Posle osmog gema i rezultata 4:4, našoj teniserki je pozlilo, i zatražila je medicinsku pomoć. Ipak, Ana se ubrzo vratila na teren, dobila je naredna dva gema i okončala je meč sa 6:4 u drugom setu.

Oko 11 sati po srednjeevropskom vremenu na teren bi trebalo da izađe i Jelena Janković koja igra sa Amerikankom Lindzi Devenport. Jelena i Lindzi do sada su igrale četiri puta i rezultat u pobedama je 2:2.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od dva miliona i sto hiljada dolara, a titulu je prošle sezone osvojila Slovakinja Danijela Hantuhova.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #5 on: March 20, 2008, 08:37:30 PM »
Danas Nole igra protiv Vavrinke.Treba mec uskoro da pocne  :)
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #6 on: March 20, 2008, 11:44:02 PM »
[float=left][/float]
I Novak prošao u polufinale

Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u polufinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u četvrtfinalu posle dosta problema savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:2. Protivnik drugog igrača sveta u borbi za finale biće bolji iz duela Rafael Nadal – Džejms Blejk.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #7 on: March 21, 2008, 04:14:25 PM »
[float=left][/float]
Jelena i Ana večeras za finale

Srpske predstavnice na Indijan Velsu Jelena Janković i Ana Ivanović, sastaće se na glavnom terenu u borbi za finale u noći između petka i subote od tri ujutru po našem vremenu. Obe teniserke su do polufinala lako došle, pošto je Jankovićevoj Lindzi Devenport predala meč posle prvog seta, koji je rešen u korist Srpkinje 6:2, dok je Ivanović savladala Ruskinju Veru Zvonarevu, po setovima 6:1, 6:4. Druga i treća teniserka sveta se, nakon Australijen Opena, bore za svoj prvi trofej na velikom turniru ove sezone.

Na prvom Gren Slemu sezone, Ivanović je u finalu izgubila od Marije Šarapove, dok je Janković ispala u polufinalu.

"Sigurno neće biti lakše. Svaki meč je sve teži i teži. Jelena i ja smo dosta igrale u prošlosti i uvek su to bili veoma teški mečevi", izjavila je Ivanović povodom predstojećeg polufinalnog meča.

Turnir prve kategorije u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 2.100.000 dolara.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #8 on: March 22, 2008, 04:12:02 PM »
[float=left][/float]
Ana u finalu protiv Kuznjecove

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu. Ona je u polufinalu bila uspešnija od zemljakinje Jelene Janković sa 2:0 – po setovima 7:6, 6:3.

Meč je trajao jedan čas i 25 minuta, a Ivanovićeva će se za trofej boriti sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, koja je u polufinalu prekinula niz od 18 pobeda zemljakinje Marije Šarapove. Kuznjecova je slavila sa 6:3, 5:7, 6:2.

Prvi put u istoriji turnira, polufinale je igralo četiri prvih nositeljki.

Ana Ivanović je preuzela kontrolu u taj-brejku, pa je četvrti put za redom dobila Jankovićevu i vodi u ukupnom skoru protiv zemljakinje sa 5-1.

"Svako finale je veoma specijalno. Ovo je veliki turnir. Veoma sam ponosna kako sam igrala ove nedelje i jedva čekam duel za titulu", rekla je Ivanovićeva.

Prva nositeljka u Indijan Velsu osvojila je prvih šest poena u taj-brejku. Jankovićeva je potom vezala tri poena, pre nego što je Ivanovićeva dobila prvi set.

Finalistkinja Indijan Velsa je napravila brejk na startu drugog seta i povela sa 2:1. Jankovićeva je poslednju šansu za preokret imala u osmom gemu pri 0:30, ali je Ivanovićeva uspela da se vrati i da povede sa 5:3, pa u narednom gemu i da napravi brejk za kraj duela.

"Bio je ovo težak meč. Nisam dobro servirala i vraćala loptu. Kada bi počinjali razmenu udaraca mislila sam da dobro igram, međutim u taj-brejku sam napravila previše grešaka i to je odlučilo pobednicu", izjavila je Jankovićeva.

22-godišnja Kuznjecova je tako drugu godinu za redom stigla u finale Indijan Velsa. Prošle sezone je izgubila od Danijele Hantuhove.

"Za mene je veoma bitno. Igrala sam ovde finale i znam šta mogu da očekujem. Mislim da ovoga puta mogu bolje. Važno je samo da igram moju igru", rekla je Kuznjecova, koja je do pobede došla posle dva časa i 19 minuta borbe.

Šarapova je pre polufinalnog duela imala niz od čak 11 pobeda protiv ruskih teniserki.

"Igrale smo nekoliko bitnih poena, koji su mogli da promene tok meča. Sve te poene dobila je Svetlana. Od tada je stekla samopouzdanje, pa je bila sigurnija u trećem setu", rekla je Šarapova.

Kuznjecova nije osvojila turnir od Nju Hevna prošlog avgusta, ali će igrati već treće finale ove sezone, pošto je gubila u Sidneju i Dubaiju.

Ivanovićeva ima skor protiv Kuznjecove 4:1, a sve duele dobila je posle tri seta, uključujući tri odigrana u 2007. godini.

Pobednicu finalnog duela očekuje nagrada od 332.000 dolara.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #9 on: March 23, 2008, 11:19:34 AM »
[float=left][/float]
Đoković protiv Fiša u finalu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Masetrsa u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu savladao drugog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, u meču koji je trajao sat i 27 minuta. Đokovićev protivnik u borbi za novi trofej biće Amerikanac Mardi Fiš koji je za samo 63 minuta savladao Rodžera Federera sa 6:3, 6:2.

Đoković sada u duelima sa Nadalom ima skor od šest poraza i tri pobede, ali čini se da će se taj skor ubrzo promeniti. Najbolji igrač sveta u prva dva meseca 2008. godine nadigrao je Nadala, i potpuno zasluženo se našao u finalu, čime je izjednačio rezultat postignut prošle godine kada ga je u borbi za trofej pobedio upravo Nadal. Srpski teniser još uvek nije izgubio set na ovom turniru.

Meč je počeo sigurnim servisima oba tenisera, ali bilo je vidljivo da je naš teniser nervozniji na startu. To je potvrđeno u trećem gemu kada je Nadal uspeo da napravi brejk i povede sa 2:1. Novak se tada potpuno opustio, i to je odmah urodilo plodom.

Već u narednom gemu naš teniser vraća brejk, i dobija naredni gem za 3:2. U šestom gemu Đoković je posle 0-30 sa četiri neiznuđene greške dozvolio Nadalu da se vrati i izjednači na 3:3. Taj propust nije ostavio traga na Đokoviću pošto je sledeći gem dobio bez izgubljenog poena.

Pri vođstvu od 4:3, činilo se da će Nadal lako izjednačiti pošto je imao 40-15, ali Đoković uspeva da se vrati, iskoristi drugu brejk loptu, povede sa 5:3, a u narednom gemu i potvrdi taj brejk za 6:3 u prvom setu.

U pauzi između dva seta Nadalu je ukazana medicinska pomoć zbog žuljeva, a zanimljivo je da je Novak Špancu predao meč polufinala Vimbldona zbog iste povrede.

Drugi deo počinje bez brejka, a možda i ključni detalj desio se u četvrtom gemu. Novak je imao 40-0, dozvolio je Nadalu da dođe do brejk lopte, ali je i spasao i došao do 2:2. U sledećem gemu Nadal je, vidno nervozan, napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i dozvolio Đokoviću da povede sa 3:2.

Beograđanin je taj poklon oberučke prihvatio poveo je sa 4:2, i tada je bilo jasno da Špancu nema povratka u ovaj meč. U naredna dva gema Đoković, uz još jedan brejk, lako završava posao i dolazi do četvrtog finala Mastersa u karijeri.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od tri miliona i 589 hiljada dolara.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."