EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Jelena Jankovic  (Read 26937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Jelena Jankovic
« on: April 05, 2007, 02:39:17 PM »
Jelena ubedljiva na startu!

Jelena Janković uspešno je startovala na WTA turniru II kategorije u američkom Amelija Ijlandu, odnosno ostrvu Amelija (Amelia Island).

Naša teniserka je za samo 55 minuta igre deklasirala atraktivnu Ivetu Benešovu, trenutno 86. teniserku planete. Jelena je kvalifikantkinju iz Češke savladala sa impresivnih 6-1 6-2.

Od samog starta sve se vrtelo oko igre naše teniserke. Iako nije blistala kada je u pitanju procenat ubačene prve serve, Jelena je bila i više nego ubedljiva kada bi to uspela. U jednom momentu je od 14 ubačenih prvih servi, Jelena poen osvojila svih tih 14 poena.
Prvi set je završen posle tek nešto više od 20 minuta, što je za šljaku izuzetno brza završnica. Jelena je jednostavno bila daleko bolja protivnica na terenu.

U drugom setu neizvesnost je trajala do šestog gema, gde je Jankovićeva napravila brejk za vođstvo od 4-2! Tu prednost je naša teniserka udvostručila kod 5-2, što joj je i donelo taj drugi set, a samim tim i meč, rezultatom 6-2!


Ovom pobedom Jelena se revanširala 24-godišnjoj stanovnici češkog Mosta za poraz od pre više od dve godine u prvom kolu WTA turnira u Tokiju, kada je Čehinja slavila sa 1-6 6-3 6-1.

Ubedljiva pobeda naše najbolje teniserke svedoči i da se Jankovićeve oporavila od povreda koja ju je mučila na Ki Biskejnu. Par dana odmora, nakon preranog poraza u drugom kolu turnira u Ki Biskejnu, Jeleni su svakako prijali, o čemu svedoči i ova ubedljiva pobeda.

Deveta teniserka sveta iz Beograda, koja na ovom turniru ne brani poene iz prošle sezone, u borbi za četvrtfinale će se sastati Alonom Bondarenko, šesnaestom kosturašicom turnira iz Belorusije. Plavokosa Beloruskinja je u drugom kolu sa 5-7 6-3 6-2 porazila mladu Ruskinju Jaroslavu Švedovu, "dželatkinju" Ane Ivanović na prošlonedeljnom turniru u Ki Biskejnu.

Jelena je sa dvadesetrogodišnjom Alonom (slika levo) odigrala tri duela, sva tri u prošloj godini! Prvo su se sastale u drugom kolu turnira u Den Bošu, kada je naša teniserka posle prave drame u trećem setu slavila sa 6-4 1-6 7-6(5). Potom su usledile dve pobede bez izgubljenog seta za našu teniserku. U San Dijegu je bilo 6-1 7-6(4), a u Montrealu 6-3 6-4.

Bez ikakve sumnje apsolutna favoritkinja je Jelena Janković, a to će morati da dokaže u samom duelu koji je na programu u četvrtak.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #1 on: April 05, 2007, 02:43:31 PM »
Najbolja i najaca Jelena!!!  :hockey:
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #2 on: April 06, 2007, 03:26:10 PM »
Rođena je u Beogradu 28. februara 1985.
Visina / Težina: 1,77 m / 59 kg

Tenis je naučila da igra sa devet godina od starijeg brata Marka.
Njen najbolji način igre je klasični forhend (dvoručni bekhend).
Najbolji plasman u pojedinačnoj konkurenciji na VTA listi je 09. mesto (05. mart 2007), a u paru 43. mesto (6. novembara 2006).

U 2004. godini Jelena se probila osvojivši VTA turnir u Budimpešti, gde je odigrala jedino finale te sezone!. Jelena takođe ima jedan osvojen ITF turnira.Tokom 2005, Jelena se plasirala u 3 finala na VTA turnirima, ne osvojivši nijedan!

Posle katastrofalnog početka 2006. sezone kada je izgubila 10 od 11 odigranih mečeva, Jelena je za vreme leta došla do finala, Los Anđelesu. Na Otvorenom prvenstvu Amerike došla je do svog najboljeg plasmana na grend slem turnirima, pobedivši devetu, šestu i četvrtu kosturašicu turnira; da bi na kraju izgubila od Žistin Enan u polu-finalu, iako je vodila sa 6-4 4-2! Jelena je takođe u 2006 osvojila i jedan turnir u paru, sa kineskinjom Na Li.

U 2007 godini, Jelena je osvojila jedan od prvih turnira u sezoni, na Novom Zelandu. Takođe se plasirala u finale u Sidneju, izgubivši od Kim Klajsters 2-1 u setovima......

u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #3 on: April 07, 2007, 10:19:11 AM »
Dobra je Jelena...pomalo ima nekih psihickih problema..ali kad to sredi..mnogo treba da s ocekuje od nje!
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #4 on: April 14, 2007, 10:45:55 PM »
Jelena sjajna


Jelena Janković je sa lakoćom savladala Katarinu Srebotnik sa 6-2 6-0 za samo 49 minuta

Na taj način, naša najbolja teniserka se plasirala u polufinale vrlo kvalitetnog turnira na zelenoj šljaci u Čarlstonu, a od sledećeg ponedeljka će najverovatnije biti sedmi reket sveta. Jedini otpor slovenačke teniserke trajao je do 3-2 u prvom setu, a onda je naša Jeca krenula u nezadrživu seriju.

Pogađala je čak 81% prvog servisa, a kada se to dešavalo, osvajala je 79% poena, što su maltene muške brojke. Uspela je u brejk da pretvori šest od jedanaest prilika, a interesantno je da je i Srebotnik iskoristila svoju jedinu brejk loptu. U ukupnim poenima bilo je 56-25 za Jankovićevu, što samo po sebi dovoljno govori.

Sutra u polufinalu sledi veliki duel, a protivnica ne treba nešto posebno da se predstavlja, ime joj je Venus Vilijams. Prošli duel na Vimbldonu Jelena je dobila, tako da će sada "Crna Venera" će imati šansu za osvetu, dok će srpska predstavnica pokušati da nabije kompleks američkoj teniserki...
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #5 on: April 16, 2007, 11:55:39 AM »
I zvanično - Jankovićeva sedma teniserka sveta

Srpska teniserka Jelena Janković popravila je svoj plasman na danas objavljenoj rang listi za dva mesta i sada je zvanično sedma igračica sveta

Jankovićevoj je najbolji plasman u karijeri donelo osvajanje turnira u Čarlstonu, koji se igrao za nagradni fond od 1.340.000 američkih dolara.

Napredak na WTA listi je ostvarila i druga srpska predstavnica u najboljih 20 na svetu Ana Ivanović, koja se sa 17. pozicije popela na 15. Ivanovićeva je, takođe, prošle nedelje igrala u Čarlstonu gde je stigla do trećeg kola.

Najbolja teniserka sveta zvanično je i dalje Belgijanka Žistin Enen, koju slede Ruskinja Marija Šarapova, Francuskinja Ameli Morezmo i Belgijanka Kim Klejsters.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #6 on: April 18, 2007, 05:16:34 PM »
Titule: Oklend (2007), Budimpesta (2004), Dubai (2003),
Finalista: Sidnej (2007), Los Andjeles (2006), Dubai, Birmingem, Seul (2005),
Polufinalista: Dubai, Doha (2007), Strazbur, US open Beijing, Guangzu (2006), Berlin (2005), Linc (2004)
Dubl: Titula u Birmingemu sa Kineskinjom Na Li (2006)

Profesionalac: od 2000god.
Igra: desnom rukom (dvorucni bekend)
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #7 on: May 20, 2007, 07:49:10 PM »
Jelena osvojila Rim

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković osvojila je danas turnir u Rimu, pošto je u finalu nadigrala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu rezultatom 7:5, 6:1.
Nakon pobede u Rimu, Jelena će se sutra naći na četvrtom mestu WTA liste.
Današnjom pobedom, Jankovićeva je stigla do treće titule ove sezone, a četvrte u karijeri. Ovo je bio prvi susret ove dve igračice na šljaci, a Kuznjecova je do sada vodila sa 2:1 u pobedama.
Ruskinja je tokom celog meča igrala veoma agresivno, o čemu svedoči i veliki broj direktnih poena - 20. Međutim, neminovna posledica takvog pristupa bile su i česte greške. Kuznjecova je od samog starta nastojala da diktira tempo, ali Jelena se dobro branila. Jankovićeva je loše servirala i veoma retko preuzimala inicijativu. Ipak, uspela je čak osam puta da oduzme servis Kuznjcovoj.
Jelena je u drugom setu osvojila duplo više poena od protivnice, a kada je pokrenula ofanzivu, 21-godišnjoj Ruskinji više nije bilo spasa, pa je Jelena brzo došla do trofeja u Rimu.


blic.co.yu
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline Spider

  • Ragbista
  • *
  • Posts: 64
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #8 on: May 21, 2007, 12:38:46 AM »
Svaka cast Jeleni! Ovakva njena igra u poslednjih nekoliko meseci treba da je putokaz nasim sportistima kako se bori za sebe, familiju, drzavu i narod - srcano i do poslednjeg daha!

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Jelena Jankovic
« Reply #9 on: July 10, 2007, 11:12:39 AM »
NISAM SMELA DA IZGUBIM OD BARTOLI


Da se britanski teniser Džejmi Marej nije zaljubio u našu Jelenu Janković, danas njih dvoje ne bi bili osvajači Vimbldona u konkurenciji mešovitih dublova, otkrila je naša najbolje rangirana igračica na konferenciji za novinare, koja joj je po povratku iz Londona priredjena u teniskom klubu "GEMAX".


- Prvog dana turnira padala je kiša i dok smo svi čekali da prestane, prišao mi je Džejmijev menadžer i zamolio me da sa njim nastupim u miksu. Ja sam imala nameru da mu dam odgovor za nekoliko dana, međutim, pogodilo se da smo sutradan u istom trenutku izašli iz dva kombija koja prevoze igrače do terena. Džejmi mi je tada sam prišao, pitao me i ja sam morala da pristanem - uz smeh je ispričala Jelena. - Rekla sam mu odmah da neće imati vajde od mene, jer sam ja prvenstveno teniserka za singl. Pitala sam ga otkud mu ideja da igra sa mnom, a tek na kraju turnira se ispostavilo da je to bilo zato što se zaljubio.


Jankovićeva je istakla da ni u najsmelijim snovima nije mogla da očekuje trofej u mešovitim parovima.
- Moj san je da osvojim Vimbldon, ali u pojedinačnoj konkurenciji. To se, nažalost, nije dogodilo, ali ovaj trofej je ipak lepa uteha. Mnogo puta sam izjavila da ne volim dubl i da ga igram samo radi treninga. Očekivala sam da Džejmi i ja možemo da ostvarimo pobedu-dve, ali uspostavili smo dobar kontakt na terenu, konstantno smo se zabavljali i možda nas je baš to odvelo do trijumfa.


Predsednik Gemaksa Đorđo Antelj čestitao je članici svog kluba na velikom uspehu i uz komentar "brilijant za dijamantsku Jelenu", uručio joj vredan komad nakita.
- Jelena Janković je pravi ambasador nacije i uzor mladima. Verujte da već ove godine imamo mnogo talenata koji se javljaju i učlanjuju u Gemaks, inspirisani uspesima Jelene i ostalih naših tenisera. Jelena je teniski "vaskrsla" u 2007. godini. Ponašanjem, rezultatima i patriotizmom postala je uzor svim sportistima Srbije. Čak su i poslovično hladni Englezi srdačno pozdravili nju i možda budućeg zeta Mareja - u dahu je izgovorio Antelj.


Jankovićeva se osvrnula i na svoj nastup u singlu, a iz načina na koji je pričala videlo se da i dalje ne može da se pomiri sa ispadanjem u osmini finala od Francuskinje Marion Bartoli.
- Iskreno, razočarana sam zbog te eliminacije. Meč je trajao od 11 do 18 časova, više puta je prekidan i meni je svaki put bilo sve manje do igre, dok je ona igrala kao mašina. Možda sam bila žrtva lošeg vremena, ali to je za mene novo iskustvo. Moram da izvučem pouke i naviknem se na takve stvari. Mislim da ni pod kakvim uslovima nisam smela da izgubim od Bartoli - kategorična je Jelena.


Ona će predstojećeg vikenda igrati za Federejšn kup reprezentaciju Srbije protiv Slovačke u Košicama, a onda se dobro odmoriti za iskušenja koja je u avgustu očekuju na severnoameričkom kontinentu.

Kulminacija tog dela sezone biće "US Open", na kojem se prošle godine plasirala u polufinale.
- Mislim da mi je telo u dosadašnjem toku sezone dostiglo limit. Stvarno sam odigrala puno mečeva i turnira i ostala bez svežine. Posle Fed kupa planiram da dobro napunim baterije i ponovo se uželim tenisa. Igraću na turnirima u San Dijegu i Los Andjelesu, pa onda idem u Njujork, da na podlozi koja mi najviše odgovara pokušam da napravim veliki uspeh - zaključila je popularna Džej Džej.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."