EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Tenis-desavanja u 2007  (Read 91257 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #200 on: September 20, 2007, 10:04:56 PM »
ITF: Vojislava Lukić zaustavljena u četvrtfinalu     

Srpska teniserka, Vojislava Lukić, zaustavljena je u četvrtfinalu čelendžera koji se ove nedelje igrao u Telaviju, u Gruziji za nagradni fond od 25.000$. U četvrtfinalu savladala ju je sedma nositeljka Koriana Dentoni 6:3, 6:3.

Vojislava Lukić je na tom turniru postavljena za drugog nosioca. Ona je u prvom kolu bila bolja od Ruskinje Marine Šamajko 6:4, 6:3. U drugom kolu slavila je protiv Lesje Tsurenko 6:3, 7:5. U četvrtfinalu je igrala najnezgodniji meč, ako je suditi po rankingu, jer je to bio jedini meč u kome su igrale dve nositeljke. Naredna stanice treće srpske teniserke ostaje Gruzija, gde će u Batumiju igrati novi čelendžer od 24. septembra (nagradni fond 25.000$). Tu je postavljena za prvog nosioca, a uz nju, za trećeg nosioca postavljena je Ana Jovanović.
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #201 on: September 20, 2007, 10:05:50 PM »
WTA Peking: JJ poslala Ruano Paskval kući na biciklu     

Druga nositeljka turnira u Pekingu, Jelena Janković je za samo nešto više od 45 minuta uspela da savlada špansku teniserku, tridesetčetvorogodišnju Virdžiniju Ruano Paskval sa ubedljivih 2:0 (6:0, 6:0) i tako bukirala učešće u četvrtfinalu.

U prvom setu meča, Jelena je već na prvi servis protivnice napravila brejk i polse toga je nastavila dominaciju do kraja seta, koji je dobila sa ubedljivih 6:0. Jedini veći problem Jelena je imala u četvrtom setu na protivnicin servis, gde je uspela da uzme brejk posle treće brejk lopte, uglavnom zbog svojih grešaka. Ceo set je protekao u ofanzivnoj igri naše teniserke,  potpunoj nemoći Španjolke i retkim napadima sa mreže.

Trend se nastavio i u drugom setu, s tim što je JJ manje grešila, dok je Ruano Paskval pravila sve više grešaka. Na kraju, kao i u prvom setu ubedljivih 6:0.

Koliku je dominaciju Jelena Janković imala možda govori i odnos ukupno osvojenih poena u meču. JJ je osvojila 53, dok je Ruano Paskval osvojila samo 17 poena!

Jelena će u četvrtfinalu igrati protiv japanske teniserke Morigami koja je bila bolja od Nakamure.
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #202 on: September 20, 2007, 10:09:06 PM »
Šesta teniserka sveta Ana Ivanović već sada može reći da iza sebe ima sjajnu godinu, obeleženu uspesima, iako je do kraja sezone ostalo nešto više od mesec dana.

Dva osvojena WTA turnira (Berlin i Los Andjeles), jedno finale (Tokio), finale Rolan Garosa i polufinale Vimbldona. Kao kruna sezone uslediće nastup na završnom Soni Erikson šampionatu u Madridu, na kojem će se od 6. do 11. novembra nadmetati osam najuspešnijih teniserki u 2007.

 
Ana Ivanović - 44 pobede, 0 ljubavnih poruka!
 

Evo šta je sve Ana uradila od 1. januara naovamo, izraženo u brojkama.

4 - najviši plasman karijere na WTA listi. Ana je skočila na četvrtu poziciju 13. avgusta, nakon osvajanja turnira u Los Andjelesu.

16 - pobeda na gren slem turnirima. To je samo jedna pobeda manje u odnosu na ukupan broj trijumfa koje je svih prethodnih godina ostvarila u Melburnu, na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu. Ove godine su više od nje pobedjivale samo Žistin Enan i Serena Vilijams.

11 - pobeda nad igračicama iz "Top 10" WTA liste. Najupečatljivija je bila u polufinalu Rolan Garosa, kada je rezultatom 6:2, 6:1 deklasirala Mariju Šarapovu.

76 - odsto dobijenih mečeva na svim turnirima. Sa 44 pobede i 14 poraza u 2007. ima viši procenat uspešnosti od svih igračica na WTA Turu, izuzev sestara Vilijams.

12 - mečeva trajala je Anina najduža serija pobeda. Po šest pobeda Ivanovićeva je ostvarila na putu do pehara u Berlinu i zatim do finala Rolan Garosa. Ova serija je njen novi rekord karijere.

201 - kilometar na sat bio je njen najbrži servis. Zabeležen je u četvrtom kolu Rolan Garosa, kada je savladala Španjolku Medinu Gariges.

3 - godine trajaće njen novi sponzorski ugovor sa kompanijom "Verano motors", potpisan u julu. Veruje se da je Ana od distributera "Pežoa" za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu dobila najbolji pojedinačni sponzorski ugovor u istoriji srpskog sporta.

0 (nula) - poruka dobila je na Dan zaljubljenih. Od strane svetske sportske (i ne samo sportske) štampe proglašena najzgodnijom teniserkom na WTA Turu, Ana je iznenadila sve kada je izjavila da 14. februara nije dobila poruku ni od jednog muškarca! "Verujem da su neki ljudi samo bili previše stidljivi", objasnila je smeškajući se... "To je barem moj izgovor!"


Izvor www.anaivanovic.com
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #203 on: September 22, 2007, 11:31:09 AM »
Jankovićeva u finalu Pekinga


[float=left][/float]Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Pekingu, gde je drugi nosilac. Ona je u polufinalu bila je bolja od Amerikanke Lindzi Devenport sa 2:0 - po setovima 6:3, 7:5. Naredna protivnica naše najbolje rangirane teniserke biće bolja iz duela Mađarice Anges Savaj i Kineskinje Šui Peng.

Lindzi Devenport je tako doživela prvi poraz ove sezone. Ona je imala osam vezanih trijumfa, a prošle nedelje je osvojila turnir na Baliju. Devenportova je pauzirala zbog trudnoće, a na teren se vratila samo tri meseca posle porođaja.

Amerikanka je napravila 20 neiznuđenih grešaka u meču koji je trajao nešto preko sat i po. Bila je to prva pobeda Jankovićeve u duelu sa Devenportovom.

"Ovoga puta bila je to sasvim druga priča. Pokušala sam da igram na ivici i da je šetam po terenu", rekla je Jelena Janković.

Meč je obeležio i mali incident na kraju drugog seta, zbog čega se Devenportova žalila sudiji. Nju je Jankovićeva pogodila lopticom koju je udarila u vis posle jednog poena.

"Kada ste profesionalac, onda ne možete da se ponašate kao da imate 12 godina. Pri rezultatu 5:5 u drugom setu i spremate se da servirate, onda ne bi trebalo da brinete o tome da vas pogodi loptica koja je već u autu", rekla je Devenportova.

Jankovićeva se posle meča izvinila Devenportovoj.

"Bila sam frustrirana i to je zaista bilo slučajno. Izvinjavam se, zaista nisam imala nameru da pogodim svoju protivnicu", odgovorila je Jankovićeva.

Turnir u Pekingu igra se na čvrstoj podlozi za nagradni fond od 600 hiljada dolara.

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #204 on: September 22, 2007, 05:56:23 PM »
Najzad pala i Lindzi



 Najzad pala i Lindzi


Jelena Janković po osmi put ove sezone igraće u završnici WTA turnira! Ona je u subotu rano ujutru postala prva teniserka koja je ove sezone porazila Lindzi Devenport, nekada prvu teniserku sveta, učinivši to u polufinalu WTA turnira u Pekingu.

Naša najbolja teniserka porazila je šampionku prošlonedeljnog turnira na Baliju rezultatom 6-3 7-5. Pobeda u polufinalu pekinškog turnira je inače i Jelenina prva pobeda nad američkom teniserkom posle četiri odigrana meča i isto toliko poraza.


Početak meča nije nagoveštavao drugačiji ishod od onog u četvrtfinalu Balija. Amerikanka dolazi do vođstva od 2-0, iako je naša teniserka na samom startu meča na svom servisu imala vođstvo od 40-00. Međutim od tog trenutka Devenportova je sve više i više grešila dok je naša teniserka polako nalazila svoj ritam. Pravi Jankovićeva seriju od pet gemova i dolazi do vođstva od 5-2!

Prvu set loptu 22-godišnja Beograđanka imala je baš pri rezultatu 5-2, na servi Amerikanke. Imala je šansu Jelena na drugom servisu Amerikanke, ali u želji da već iz riterna poentira, šalje forhend u mrežu. Međutim, pri rezultatu 5-3 naša teniserka dolazi do nove set lopte (40-30), kada as servisom dolazi do prvog seta!

I u drugom delu igre Lidnzi Devenport dolazi do vođstva od 2-0. Prednost jednog brejka za Amerikanku potrajala je do rezultata 3-1 kada naša teniserka pravi ri-brejk, da bi još jednom oduzela servis Devenportovoj pri rezultatu 3-3. Nije uspela da materijalizuje taj brejk osvajanjem svog servisa Jelena i Lindzi dolazi do izjednačenja - 4-4.

Treća igračica sveta brejkom na 4-4 još jednom dokazuje da poseduje neverovatnu igru iz polja, te da bi sa nešto boljim servisom njena pozicija na WTA listi bila još bolja. Međutim baš taj servis ne služi Jelenu kod 5-4 kada je servirala za meč i Amerikanka dolazi do još jednog izjednačenja.

Pri rezultatu 5-5 dogodio se manji incident, kako je naša teniserka pogodila Devenportovu lopticom koju je poslala u vis ka njenoj strani terena. Naravno da o namernom gađanju nije bilo ni reči, ali je Amerikanka ipak minut-dva protestvovala kod sudije, nazvavši svoju protivnicu "detetom". To joj nije mnogo pomoglo kako svojim grešakama prvo gubi svoj servis-gem, a potom i Jelena bez većih problema osvaja svoj servis gem na 6-5 za prvu pobedu nad Amerikankom!

Izvinjenje što ju je pogodila lopticom Jelena je uputila protivnici na mreži pri rukovanju, ali Amerikanka nije želela da sasluša našu teniserku. Ali, ko gubi ima prava da se ljuti.


U borbi za petu titulu sezone, Jelena Janković će se sastati sa 18-godišnjom Mađaricom Agneš Savaj, devojkom koja krupnim koracima grabi ka teniskoj eliti. Mađarica je u polufinalu gornjeg dela žreba sa 6-2 6-1 deklasirala miljenicu publike Šuai Peng.

Plavokosa Savaj je godinu počela oko 190. pozicije i u prvih nekoliko turnira nije najavila ono što se desilo sredinom sezone. Veliki uspon započinje osvajanjem velikog ITF čelendžer turnira u Zagrebu, na koji nadovezuje nekoliko uspešnih izdanja na WTA turnirima (iz kvalifikacija), koja kulminiraju osvajanjem turnira u Palermu gde je pobedila dve članice 35 najboljih (A.Radvansku i M.Muler) izgubivši ukupno četiri gema u tim duelima!

Novi veliki rezultat upisuje u Nju Hejvenu gde iz kvalifikacija dolazi do finala gde osvaja prvi set, ali kasnije zbog povrede predaje meč Svetlani Kuznjecovoj. I na kraju, vrhunac sezone, a i dosadašnjeg toka karijere mlada Mađarica pravi u Njujorku na "US Open-u" gde stiže do četvrtfinala.

Međutim, svi ti rezultatu padaju u vodu kada sa druge strane terena stoji neko poput Jelene Janković. U dosadašnjem toku karijere Mađarica nije porazila teniserku kvaliteta Beograđanke, a nikada ranije nije ni igrala protiv Jankovićeve.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #205 on: September 23, 2007, 06:08:02 PM »
Poraz Jankovićeve u finalu Pekinga


Jelena Janković nije uspela da osvoji titulu na WTA turniru u Pekingu. Ona je u finalu izgubila od Mađarice Agneš Savai sa 2:1, po setovima 7:6, 5:7, 6:2, posle 2 sata i 56 minuta igre. Jankovićeva je propustila veliku šansu u finalu, pošto je u drugom setu ispustila vođstvo od 5:1 i tri meč lopte u tom gemu. Srpsku teniserku mučila je povreda zbog čega je u jednom trenutku zatražila i lekarski tajm aut.

Savai je osvojila sledećih 6 gemova, a zatim i brzo došla do prednosti od 5:1 u trećem setu, koju Jankovićeva nije uspela da nadoknadi. To je druga titula za Savai u sezoni i karijeri.

Turnir u Pekingu igrao se na čvrstoj podlozi za nagradni fond od 600 hiljada dolara.

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #206 on: September 23, 2007, 06:10:03 PM »
Od koga ova Jelena gubi.......
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #207 on: October 12, 2007, 11:03:22 AM »
Bozoljac opet u akciji!

Ilija Bozoljac nastavlja sa odličnim partijama na velikom ATP čelendžer turniru u Sakramentu (tvrda podloga, 75 hiljada dolara).

Nakon što je u prvom kolu pobedio petog nosioca Matjua Monkura (FRA), upisavši tako prvu pobedu nakon pet poraza, Bozoljac je u drugoj rundi američkog turnira bio bolji od domaćeg takmičara Džesija Vitena (205. ATP), rezultatom 2-0, po setovima 6-1 6-4.

Nakon pobeda nad dvojicom bolje rangiranih protivnika, našeg perspektivnog tenisera u četvrtfinalu očekuje meč sa trećim nosiocem turnira i 99. teniserom sveta Jen-Hsun Luom sa Tajpeja.

Pored singla popularni Ika je bio uspešan u konkurenciji parova, zajedno sa sunarodnikom Dušanom Vemićem. Njih dvojica su u prvom kolu sa 6-2 3-6 (10-7) porazili kvalifikante Andersona i De Harta (JAR/SAD), te će se u drugom kolu sastati sa prvim nosiocima Radžeevom Ramom i Bobijem Rejnoldsom (SAD/SAD).


U singl konkurenciji igrao je i Vemić koga je već na startu turnira porazio Nemac Simon Štadler (220. ATP) i to rezultatom 2-0, po setovima 6-2 7-6(3).
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #208 on: October 29, 2007, 02:43:58 PM »
Zimonjić i Nestor šampioni



Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, u svom trećem zajedničkom nastupu, osvojili su prvu titulu! Srbijansko/kanadskom paru to je pošlo za reketom u Sankt Petersburgu (dvorana, milion dolara).

Zimonjić i Nestor (1) u finalu su ubedljivo trijumfovali nad četvrtim nosiocima turnira, Jirgenom Melcerom (Austrija) i Todom Perijem (Australija), rezultatom 2-0, po setovima 6-1 7-6(3).

Prvi nosioci turnira apsolutno su opravdali to zvanje kako su titulu osvojili ne izgubivši niti jedan set! Podsetimo, Zimonjić je na ovom turniru trijumfovao i 2003. godine, pa mu je ovo druga titula u baltičkom gradu.


Zimonjić i Nestor su za trijumf u konkurenciji parova nagrađeni sa skoro 54 hiljade dolara, kao i 250 ATP poena, dok su njihovi protivnici dobili upola manje.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #209 on: October 31, 2007, 01:03:38 PM »
Troicki briljira u Koreji



Viktor Troicki (135. ATP) plasirao se u četvrtfinale najvećeg ovonedeljnog ATP čelendžer turnira u korejskom Pusanu (tvrda podloga, 100 hiljada dolara).

Troicki je prvo na startu porazio japanskog kvalifikanta Goa Soedu (220. ATP), rezultatom 6-2 2-6 6-1, da bi u drugom kolu deklasirao četvrtog nosioca i 73. tenisera sveta Dudija Selu iz Izraela, sa neverovatnih 6-1 6-0.

U borbi za plasman u polufinale, Viktor će se sastati sa Francuzem Floranom Serom (94. ATP) iz Francuske, petim nosiocem turnira.

Naš teniser na korejskom turniru pruža odlične partije i u konkurenciji parova! On i Rus Juri Šukin plasirali su se u polufinale, pobedom nad Anom i Kimom juniorom (Koreja, WC), rezultatom 6-3 6-2. Polufinalni protivnici Troickom i Šukinu, još uvek nisu poznati.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."