EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Probiotic(probiotik)  (Read 32315 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Probiotic(probiotik)
« on: November 25, 2008, 09:21:08 PM »
Probiotic®

SASTAV

Jedna kapsula u trenutku pakovanja sadrži najmanje 5 milijardi liofiliziranih živih bakterija (Lactobacillus acidophilus Rosell-52, Lactobacillus rhamnosus Rosell-11, Bifidobacterium longum Rosell-175). Pomoćne materije: magnezijum stearat, vitamin C, krompirov skrob, želatin.

NAČIN UPOTREBE

Jedna kapsula dnevno sa tečnošću, nezavisno od obroka. Za decu mlađu od tri godine: sadržaj kapsule usuti u malo tečnosti, promešati i dati detetu.

PRIMENA

Probiotic® kapsule se koriste kao dodatak ishrani u cilju obnavljanja i balansiranja sastava mikroflore creva, stimulacije varenja i održavanja normalne funkcije i zdravlja organa za varenje, kao i čitavog organizma. Posebno se preporučuju u slučaju akutnih i hroničnih dijareja kod dece i odraslih, kada dolazi do značajnog gubitka postojeće mikroflore i izmene njenog sastava. Probiotic® kapsule se koriste i pri upotrebi oralnih antibiotika i citostatika da bi se predupredilo i sprečilo narušavanje balansa crevne flore usled delovanja ovih lekova. U regionima sa neispravnom pijaćom vodom ili sa neadekvatnim snabdevanjem vodom, kada postoji rizik od infektivnih bolesti creva praćenih dijarejama, preporučuje se preventivna upotreba Probiotic® kapsula. Upotreba Probiotic® kapsula preporučuje se naročito osobama koje često putuju.

ŠTA SU "PROBIOTICI"?

[float=left][/float]Probiotici su čisti sojevi živih bakterija koje pospešuju zdravlje, ne samo organa za varenje, već čitavog organizma. Gastrointestinalni trakt naseljava oko 100 000 milijardi takvih „prijateljskih“ bakterija, koje obezbeđuju normalno odvijanje vitalnih fizioloških funkcija. U samom želucu ima vrlo malo bakterija, gde zbog agresivnog dejstva želudačne kiseline ne mogu da se razmnožavaju. Koncentracija bakterija se povećava u tankom i još više u debelom crevu.
Najvažnije funkcije ovih bakterija su sledeće:
   -pomažu varenje i apsorpciju hranljivih sastojaka;
   -učestvuju u sintezi vitamina;
   -pružaju zaštitu od infekcija sprečavajući naseljavanje patogenih bakterija u gastrointestinalnom traktu;
   -stimulišu imunitet celog organizma;
   -obezbeđuju normalnu pokretljivost creva čime pomažu izbacivanje toksina iz organizma.
Smatra se da ova endogena mikroflora igra i znaèajnu ulogu u prevenciji intestinalnih bolesti, kao što su zapaljenske bolesti kolona, kolitisi, pa čak i kancer.
Međutim, na sastav mikroflore creva utiču različiti endogeni (želudačna kiselina, žučne soli, mukus crevnog zida) i egzogeni faktori (ishrana, lekovi, infekcije, stres, starenje, klimatski uslovi podneblja). Stoga je unos živih bakterija, probiotika, veoma blagotvoran za organizam.
Probiotici oplemenjuju endogenu floru i čuvaju i podržavaju funkciju organa za varenje, a time i zdravlje celog organizma.

PROBIOTIC KAPSULE®

Probiotic® kapsule su pažljivo izbalansirana kombinacija tri specijalna soja probiotičkih bakterija (Lactobacillus acidophilus Rosell-52, Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 i Bifidobacterium longum Rosell-175), koje i
inače čine normalnu crevnu floru.
One su pažljivo izabrane zbog svoje sposobnosti da inhibiraju rast patogenih bakterija koje izazivaju bolesti, a otporne su na želudačnu kiselinu, prirodno naseljavaju organe za varenje i stimulišu imuni sistem. Jedinstvenim tehnološkim procesom mikrokapsuliranja ove „prijateljske“ bakterije su, prilikom prolaska kroz izrazito kiselu sredinu želuca, zaštićene od njenog agresivnog dejstva. Na taj način bakterije žive dospevaju u crevo gde se naseljavaju i razmnožavaju, ispoljavajući svoje blagotvorno delovanje.

DEJSTVO

Probiotic® kapsule sadrže liofilizat mlečnokiselinskih bakterija koje obnavljaju crevnu floru. Normalno se ove bakterije nalaze u tankom i debelom crevu, gde održavaju kiselo-baznu ravnotežu koja je neophodna za normalno dejstvo digestivnih enzima. U nedostatku ovih bakterija, povećava se alkalitet sredine, što sprečava aktivnost enzima za varenje i omogućava prekomerno razmnožavanje štetnih bakterija, usled čega nastaju različite smetnje u varenju, pa i bolesti.
Za razliku od većine sličnih proizvoda prisutnih na tržištu, Probiotic® kapsule se ne moraju čuvati u frižideru. Jedinstvena tehnološka obrada obezbeđuje da, ukoliko se preparat čuva na sobnoj temperaturi, nakon 12 meseci od datuma proizvodnje, svaka kapsula sadrži najmanje 4 milijarde  živih bakterija.
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Probiotic(probiotik)
« Reply #1 on: November 25, 2008, 09:22:13 PM »
zlu ne trebalo..cisto da znate ako vas muci stomak ili stomacni virus a ne moze da se resi nekim domacim metodama..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline CRonaldo

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1642
  • Gender: Male
Odg: Probiotic(probiotik)
« Reply #2 on: November 25, 2008, 10:43:40 PM »
Kolko kosta otprilike? Ja se danas najeo nekog grozdja stomak me otkinuo  :wallbash1:
"No man has a right to be an amateur in the matter of physical training....what a shame it is for a man to grow old without ever seeing the beauty and strength of which his body is capable." Socrates 470-399 B.C.

Offline Misel Djurovic

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 388
  • Gender: Male
Odg: Probiotic(probiotik)
« Reply #3 on: November 26, 2008, 10:57:37 PM »
 :clap: :clap: :clap:
To je post matora...pravi lek za stomak..  :yes:

Pogotovo sto pola njih koje znam je overilo ( :mf_pain: ) wc u teretani! :lol: :lol: :lol:

Offline Yasmina

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 216
  • Gender: Female
Odg: Probiotic(probiotik)
« Reply #4 on: June 26, 2009, 10:24:08 AM »
pa ja imam malo problema sa zatvorom...hoce li mi ovo pomoci??? jedem dosta vlakna, pijem jogurt itd...ali sve je to slabo pomoglo...tacno kad se vratim sa nekog putovanja, nastaju problemi i takodje ostaju....