EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Potrebna pomoc imam viska 8 kg  (Read 8535 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Plavi Kamen

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Female
Odg: Potrebna pomoc imam viska 8 kg
« Reply #10 on: May 08, 2007, 08:30:18 AM »
Svaka cast za gubitak :)
ovo ti je dobra stvar sto si sve mogla drugo da izbacis iz frizidera i mislim da bi to meni puno pomoglo, ali nazalost ne mislim da bi mi ostatak porodice to puno cenio (i to je jedan veliki razlog jer  se povedem za njima- hranu koju jedu i vreme jela, tesko je glaedovati kad drugi oko tebe mazu cips i sendivce :(

Offline Tikica

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 4019
  • Gender: Female
    • ExYu fitness
Odg: Potrebna pomoc imam viska 8 kg
« Reply #11 on: May 08, 2007, 08:57:12 AM »
tesko je glaedovati kad drugi oko tebe mazu cips i sendivce :(

Nije tesko, razmisli sta time dobijas ako ih samo gledas, a sta dobijas ako im se pridruzis u tome  ;)
Svima je tesko prvih nedelju dana veruj mi, ali kad se naviknes da ne jedes zaprzeno, masno, slatko...primetices da ce ti se upravo ti cipsevi, i kojekakve gluposti zgaditi..to se meni desilo! Gledam recimo moje roditelje kako jedu svinjske kobasice i jezim se majke mi...  ;D

Nema veze sto zivis u Kanadi, ima vas dosta ovde koji ste preko , sve mozes da prilagodis!
Uradi ovako kako ti je Lazic rekao, znaci ovsene ujutru sa jogurtom-pripremas ih tako sto pred spavanje stavis odredjenju kolicinu u ciniju, prelijes jogurtom, 0.5% m.m. (ili najnizi % koji mozes da nadjes) prekrijes folijom , stavis u frizider i jedes ujutru jer su one same po sebi tvrde i bolje ti je ovako jer nabubre i budu mekane.

Sto se tice vecere, vidi ako mozes da nadjes tunu u komadima u vodi, ako nema u vodi, onda je dobro iscedi od ulja.

dorucak je bio banana i helb iz tostera sa kasiciom margarina, (oko podne), onda rucak je bio jedno jaje sa virslom peceno na malo ulja (jako malo posto imam teflonku) ajvar i tanka snjita hleba i za veceru mandarine.
Uz to sma pila puno kafe nezasladjene i neke vocne bombone (jedno 5-6).

Margarin izbaci, cista mast!

Virsle izbaci, a suhomesnate proizvode tipa pileca, cureca prsa jedi bas kad moras i nemas u tom trenutku nista drugo.

Voce jedes do 17 h, jer je to uh.

Super sto pijes kafu bez secera, a bombone batali :)

ali posle ovog citanja imam osecaj da je moj problem sa tezinom prouzrokovan vise zbog slabog kretanja nego ishrane, mada i u ishrani morma da pocnem da pravim neke promene. Sad dolazi sledeci problem...strah od teretane, jer nazaolst nemam nikog da ide sa mnom, znaci moram da pocnem sama na svoje:(

Tvoj problem na prvom mestu je ishrana jer od nje sve pocinje, mozes ti da vezbas koliko hoces i po 6 h dnevno ali rezultate neces imati. Znaci, ajde da se potrudimo da prvo to dovedes u normalu sto ce u kombinaciji sa teretanom da dovede do zeljenjih rezultata.
Ne trebas da imas strah od teretane, vec samo treba da nas slusas i na pravom si putu.
Ne treba ti niko da ide sa tobom, najcesce se desava da taj NEKO moze samo da smeta pricom, da te ometa u vezbanju... vazni je da ti imas cilj, i da u svakom trenutku znas sta radis u cemu cemo ti mi pomoci !  :) :blowkiss:

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Potrebna pomoc imam viska 8 kg
« Reply #12 on: May 09, 2007, 08:39:45 AM »
@lazic
pitam zasto mora biti jaja posle ovs.pahuljica?! dal mogu bez jaja?
preterala sam sa jajima,svaki dan sam jela jaja,pa sam iziritirala stomak jajima,od toga sam povracala...ne odgovara mi,jaka su bez obzira dal jedem samo belance ili celo jaje.....
pitam dal mogu bez jaja,ha? nema jaja u jelovniku?

malo mi je nemoguce da se od jednom tako nesto desi, da nije u pitanju pokvareno jaje ili nesto drugo , smanji duplo.moras da nadjes u cemu je problem, ako bas se to ponovi ti izbaci i uzmi neki protein umesto toga..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Raw

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 329
Odg: Potrebna pomoc imam viska 8 kg
« Reply #13 on: June 08, 2007, 07:49:43 PM »
Razumem te, ja sam se za vreme studiranja ukrmila. Nisam imala koga da gledam kako jede (sama sam zivela)kobaje, cips i sendvice, ali sam zato po jos gorem prepisu maznjavala samo fast food (ovde mislim na uglavnom brzu kinesku hranu, koja je jedan od najvecih otrova, ili vec nesto iz lanca), jer nisam imala vremena ni da spavam vise od 2 sata dnevno (uglavnom). O (ne)kretanju da i ne pricam. Pa onda, usled nespavanja i stresa disbalans hormona itd. Ma katastrofa. U svakom slucaju, sada kad pogledam na te dane shvatam da sam bila nemarna, neodgovorna i lenja prema samoj sebi. Za svoje zdravlje MORA da se izdvoji vreme i to treba da bude prioritet.
Ali, evo, hvala Bogu, proslo je godinu dana od diplomiranja i ja se osecam i izgledam kao druga osoba. Ne znam koliko sam tacno kg izgubila (oko 10 - 15kg, slaba sam s tim merenjem, jer ne posedujem vagu), ali po garderobi znam da "sam spala" za 3-4 broja (s 10 na 4). Vezbam redovno i hranim se uglavnom presnom hranom (oko 75%); izbacila sam svo djubre i zahvalna sam Bogu sto se od istoga do sada nisam razbolela. A ceo proces sam pocela nekim blagim detoxikacijama, baziranim na zdravoj ishrani. I tako su otrovi krenuli sa izbacivanjem (a najvise toxina upravo se nalazi u salu).
Kao sto Tikica rece, NIJE TESKO gledati kad oko tebe jedu sve i svasta, ali potrebno je vreme i disciplina da steknes dobre navike za stalno. Nisam mislila da cu se pridrzavati bas tako striktno i dugorocno ovog nacina ishrane, ali je prosto preslo u potrebu mog jadnog organizma i sada nemam zelju za cokoladom il kolacom nego za zelenom salatom itd. Jednostavno slusam organizam i shvatam sta mu treba a sta smeta. Zao mi je sto nisam sve to primenjivala za vreme studija, jer bih imala mnogo vise energije, koncentracije, bistar um.
Znas kako kazu, hranu unosimo ne bismo li nahranili celije potrebnom energijom i obnovili njihov rast i razvoj, a ne da bismo zadovoljili jedan od najprimitivnijih (stvarno - datira iz praistorije) impulsa za hranom, kada je covek - nas daleki predak jeo da bi "cuvao" hranu, jer nastupilo bi dugo i tesko doba kada bi gladovao.
Izvinjavam se na poduzem textu, ali bih volela da ti jednostavno sine ista lampica u glavi koja je meni sinula (bez obzira koliko mi bili svesni cinjenica, potrebno je svariti ih), i da sto pre dostignes zeljeni cilj i zdravlje  za ceo zivot.
Puno pozdrava i sve najbolje!  :blowkiss:

Offline Tikica

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 4019
  • Gender: Female
    • ExYu fitness
Odg: Potrebna pomoc imam viska 8 kg
« Reply #14 on: June 08, 2007, 07:58:53 PM »
He he ,  :lol:
sto volim ovakve postove !!!!  :lol: :lol: :lol:

Lepo ja kazem, dzaba nama da pricamo sta i kako treba da se radi da bi covek izgledao onako kako on zeli, ako sam ne shvati poentu da se ne radi ovde o jednoj od milion dijeta vec o pravilnom nacinu ishrane i postovanju odredjenih pravila koja daju rezultate!
Fora je u tome da kada osetis kako ovaj nacin prehrane dobro utice na organizam, kako se lepse osecas, kako snabdevas telo svim sto mu treba, kako imas energije...e tek tad stvari postaju kristalno jasne, predje ti to u naviku...
To se i tebi desilo i meni je drago zbog toga jer niko ti ne moze pomoci ako sama sebi ne zelis dobro i ne ucinis sve po tom pitanju !

Bravo Raw !  :) :blowkiss:

Offline Raw

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 329
Odg: Potrebna pomoc imam viska 8 kg
« Reply #15 on: June 08, 2007, 08:08:32 PM »
 :gscout: Hvala, profesorka   :blowkiss:



zakljucano zbog neaktivnosti
ukoliko bude bilo potrebe da se tema nastavi nemojte otvarati novu nego kontaktirajte admina ili bilo kog moderatora
« Last Edit: April 14, 2010, 10:22:00 PM by Und3i2c0v3i2 »