EXYU FITNESS FORUM

Trening => ::Bodybuilding & fitness:: => [Arhiva] => Topic started by: bebac on May 15, 2007, 10:54:19 PM

Title: 12kg manje za 75dana-veći obim mišića
Post by: bebac on May 15, 2007, 10:54:19 PM
Veliki pozdrav VELIKIM LJUDIMA !

Oduševljen sam vašim forumom, puno toga sam naučio iz njega i stvarno nisam očekivao ovako nešto u našoj maloj Srbiji.
Treniram sa ogromnim prekidima od svoje 16godine, sad imam 29, večito variram sa kilažom ali sam nakon rođenja ćerke dostigao svoj maximum 102kg a visok sam 170cm, pre 75dana sam odlučio da to tako ne može više i počeo da treniram, sada imam trenutno 90kg znači skinuo sam 12kg u proseku oko 1kg nedeljno.
Ne izgledam sad debelo, čak sam i zadovoljan kad se vidim u majci ali kad se skinem... i nisam oduševljen previše, nisam izdefinisan čemu težim.Imam strašno jake noge, posebno listove 48cm čistog mišića (uvek mi je bila najbolja partija mišića zajedno sa tricepsom), čak kad sam odlazio na takmičenja da ih gledam Teškaši su se uvek čudili šta mi je to... :+)
Pored teretane trenirao sam i karate i rvanje tako da imam osnove (mišića) i dok sam to kao mlađi trenirao išao sam i u teretanu i tad sam najbolje i izgledao.
Počeo sam da pazim na ishranu izbacio sam beli hleb maximalno za mene (što bi značilo pojedem 1-2parčeta dnevno) i počeo da se hranim na svaka 2h kvalitetnija hrana nego pre.Pre sam jeo 2puta dnevno ali puno nekvalitetne klope, ljubitelj sam testenine, hleba...slatkog i nisam.
Uz kratko savetovanje sa drugarom GORANOM ILIĆEM bivši šampion Srbije u bodi bildingu-sudije u bodi bildingu i opet takmičar.Pre nekoliko dana je bio 2 u Makedoniji i 14-ti u Azarbejdžanu a sada se sprema za takmičenje u Litvaniji. On mi je odličan prijatelj i konsultujem se sa njim ali kad se vidimo uvek neka trka-frka i pola pitanja zaboravim, tako da mi je lakše ovako sa Vama preko foruma.On je ipak u Kg ja u Sarajevu.

Sad ću Vam reći kako sam uspeo da skinem 12kg, želim da čujem vaše savete šta je Ok a šta ne.Ovih dana Vam obećavam slike svoje pre i posle i slike svoje žene (ako mi bude dala da ih stavim)koja zajedno samnom trenira svaki dan i ima odličnu predispoziciju za fitnes, pre 11meseci se porodila a nakon 2meseca je izgledala fantastično a tek sad...
Ona je moja inspiracija i podrška, kad vidim nju da 2meseca nakon porođaja se vrati na obime  90-58-90, postidim se samog sebe šta sam sebi dozvolio, mada ona kad imam i 102kg kaže „ma dobar si ti meni samo stomak inače u ramenima si super...“
Trebala je da izađe na takmičenje u Čačku mislim 2003-će kad je pobedila mala Jovana iz Olimpije (teretane Gorana Ilića) koja je bila mnogo, mnogo lošija od moje supruge po rečima Gorana i svih ostalih takmičara.Tad nije izašla na takmičenje iz razloga što sam ja 2meseca pre takmičenja napravio bebu :+)

Treniram u svojoj teretani, kućnoj (gladijator, bicikla sobna, tegovi, klupa)

7.30h buđenje popijem Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech (znam mišljenje o Biotechu ali imam ga pa nebi da ga baš bacim :+) )

8.00h Trening sa tegovima 1h, pa oko 2h kardio bicikla, kad nemogu 2h skratim na 1.30h.(kardio radim intezitetom da i nakon 2h mogu da vozim još i dok vozim biciklu pijem opet Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech i puno vode.

11.00h Odmah nakon treninga PWM Biotech 100% ISO WHEY (opet znam za Biotech ali ...) sa vodom, nekih 30gr čistog proteina oko 40gr praška.

11.40h 1celo jaje+6 belanca.

14.00h 140gr tunjevine nekih 32gr Preoteina + raženi hleb 2 parčeta.

14.00-17.00h šetnja od nekih 3h i tada oko 16h Božita 25gr

18.00h pileće grudi oko 200gr sa povrćem i malo belog hleba (znam da nebi trebalo ali...)

22.00h ili kasnije pojedem nekih 300gr domaćeg mladog sira (ovde nema ELE)
Spavanje...

Sutra dan kardio bicikla nekih 2.30h

Nakon kardia PWM ovaj put sa mlekom, mislim da mi posle kardia nisu potrebni baš toliko brzi proteini pa ih usporavam sa mlekom...
Kad mi je kardio taj dan unosim manje proteina nego kad radim sa tegovima+kardio nekih 90gr i jedem na svaka 2h, zadnji put 18-19h.

Znači:
PON-SREDA-PETAK
Tegovi 1h +oko 2h kardia bicikla.

UTO-ČET-SUB-NED
Kardio 2.30h

Odmaram 1-put nedeljno ali samo neki od dana kada mi ide kardio i kada sam slomljen(umoran).
U toku dana oko 18-19h osetim baš iscrpljenost i to me sprečava da odradim još jedan kardio, možda je i bolje da ne preteram a stvarno bi voleo opet?

Ishrana mi nije rigorozna svaki dan zabrljam malo sa hranom, ali ne preterujem i sagorim to aktivnostima a jedan dan nedeljno šokiram metabolizam sa ugljenim hidratima, ali opet ne jelo nakon 19h.

Znam kakav sam karakter i zbog toga mi ishrana nije strogo Bilderska, jer znam da nebi mogao da izdržim ili što bi Goran rekao po krvnoj grupi (on to prati) nismo dosledni sa klopom, mada za njega se nebi baš složio.
Ne vidim sebe kao bildera, želim od sebe neku polubildersku građu :+) ali uz ne prevelika odricanja.
Od hemije(loše hemije :+) ) ne smem ništa da koristim jer imam 1bubreg i nebi i od njega da se odvajam :+)

Mislim da je ovo dobar način za skidanje sala+nabacivanje mišića za onog ko nije čvrstog karaktera a ima želju kao ja. Sada se osećam mnogo bolje, jače... ispunjenije.
Sada se osećam mnogo,mnogo bolje, preporučio bih svakom da se oslobodi sala a nabaci mišiće.
Da napomenem izgubio sam salo a mišići su mi se očigledno povećali.

Želim savete, predloge, sugestije...

Ogroman pozdrav Peđi Petroviću(mislim da je pobedio na takmičenju u Kg kad sam bio u organizaciji takmičenja neznam koje godine), Laziću, Neznalici,Vuksi,Igy81, Tikici,Vladi85,Tanji,Bildek-21,Milanu,Leyla-(iz Kragujevca?)... Svima koji su mi do sad pomogli da razumem neke stvari i koji će mi pomoći da uspem u svom cilju.


Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 15, 2007, 11:03:19 PM
Dobrodosao na forum i hvala na lijepim rijecima i drago mi je da ti je i moje blebetanje po forumu pomoglo barem malo. Sto se tice savjeta ja bih cekao prvo odgovor iskusnijih prvenstveno jer imas jedan bubreg (siguran sam da tu treba ić sa oprezom)...siguran sam da ces imat neke izmjene u prehrani...ali otom potom...jos jednom welcome!!!  :goodpost: :welcome: :welcome:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on May 15, 2007, 11:15:33 PM
Bebac..dugacak post ali vredi procitati :respect:, hvala najlepse!  :lol: :blowkiss: 
Verujem da ce mnogima koristiti!  :yes:

 :strong:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on May 16, 2007, 12:20:54 AM
Imas moju temu kardio/kardio+vjezbe za masu. Lazic je sve tu napisao, tako da se vjerovatno nece obimno ponavljati :nonono:.
Ovo je extra program za przenje misica i pomalo gubitak sala. Najbolje ti je da radis varijacije UH, a proteine konstantno. Lazic sve nacrtao u gore navedenoj temi. Moje misljenje je da si izgubio jedno 2kg sala, a ostalo misici i voda. Bez mjerenja BF sva radost je uzalud.
Ono sto je greska je ovaj mladi sir. Generalno mlijecne proizvode treba izbjegavati na defki, osim ellu pred spavanje sa wheyom. Kod nas u Banjaluci imas nekoliko proizvodjaca, mlijekoprodukt npr., koji proizvode isti sir. U najgorem slucaju imas onaj sa 5% masti, barem 10 vrsta. Pogledaj u hipermarketima, ima 100%.
Drugo: kardio od 2 sata przi misice kao na rostilju :crazy:. Bolje idi HIIT ujutru 25 min, svaki drugi dan, a normalan kardio 40 min uvece. Ostalim danima ujutru normalan kardio 40 min. Jedan dan odmora.
Dodaj 20 min prije kraja teretane 30-40g grozdjica pa onda uzmi protein.
Uz prvi obrok dodaj zobene pahuljice ili sl., izbaci ovu bonzitu. Ovo teretana na prazan stomak pa kardio 2 sata je HIROSIMA, ne znam kako poslije stojis na nogama, a ne da radis kardio uvece.
07.30. je ok
08.00 radi HIIT ili kardio, zavisi sta je na redu,
Poslije kardia jedes obrok pa onda mozes u teretanu ili je prebaci popodne. Generalno ako su ti varijacije smaracina jedi skrobaste u prva dva obroka, a u ostalim vlaknaste sa mesom. Dodaj jos 1 proteinski obrok.
L karnitin ti ozbiljnije djeluje tek na kolicini od 2g. Ako se budes pridrzavao Lazicevih varijacija ili barem ovog gore nece ti ni trebati.
Sprzio si se ko na raznju, al' ko radi taj i grijesi :crazy: :crazy:! Srecom tu je Lazic :clap1:!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 16, 2007, 12:24:17 AM
Vidi vraga odrekao si se cokoladica???!!!  :wow: :wow:  :clap1: :clap1:

Ja bi samo nadodao da je L-carnitin MIT, i da je bolje nakupovat fine piletine nego to...

A ovo za katabolizam je tocno, doduse jos cekam odgovor iskusnih za ovaj bubreg koji me malo kopka...ipak ide drugaciji rezim...s obzirom da mi idemo sa stajalista (zdravog covjeka) dakle ne kaze da nisi zdrav  ;D ali ipak treba malo opreznije tebi ovo poslozit !

P.S. Grkovčanin kad će slike, da vidimo što si uradio, da čovjek vidi rezultat tvog plana... :wow: :yes: :strong:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 16, 2007, 11:47:10 AM
pozdrav za tebe bebac..
drago mi je da si jedan od onih koji je imao koristi od ovih diskusija, jer zato su i namenjene, da nekome pomogne a ne odmogne..  :)
ono sto zelim da napomenem da nema razlike sto se tice treninga i ishrane kada je u pitanju covek sa jednim ili dva bubrega, taj jedan je preuzeo funkciju za oba..uglavnom nekada ni ta dva sto imamo ne rade punim kapacitetom ali ako se drzis odredjenih pravila, sto se tice  ne opterecenja tog bubrega onda ce biti sve uredu..sta to znaci to verovatno znas i sam, a to je da izbegavas odredjene lekove koji maksimalno opterecuju rad bubrega.Po meni je bolje da ih trosis za izhranu i promet materija nego za bilo sta..Mislim on se trosi pa trosi..vise se unisti kada bi samo lezao i ne radis nista nego da nateras organizam da radi svoje procese za koje je namenjen..to je sto se toga tice ..idemo dalje..

evo malo da prokomentarisem jelovnik

Quote
7.30h budjenje popijem Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech (znam misljenje o Biotechu ali imam ga pa nebi da ga bas bacim :+) )

ok, klasika, mada bolje je da uzimas jedan sagorevac ali vredan, posle ovoga bi trebao da uradis jedan hiit (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,91.0.html) u trajanju oko 25 minuta..posle toga jedi kao neku pripremu za rad sa tegovima znaci neki skrobasti UH i protein

Quote
8.00h Trening sa tegovima 1h, pa oko 2h kardio bicikla, kad nemogu 2h skratim na 1.30h.(kardio radim intezitetom da i nakon 2h mogu da vozim jos i dok vozim biciklu pijem opet Energy Boost (80mg cofeina+1000mg taurina=16kcal) + 330mg L-carnitina Biotech i puno vode.

ovo pomeri za npr 10h, bez ovog kardia..bzv,,je voziti 2 h ulazis u katabolizam posle 40 minuta..
Quote
11.00h Odmah nakon treninga PWM Biotech 100% ISO WHEY (opet znam za Biotech ali ...) sa vodom, nekih 30gr cistog proteina oko 40gr praska.

ovde dodaj 50 gr dexa.i ako imas glutamin

Quote
11.40h 1celo jaje+6 belanca.

posle pwm , odmah jedi neko meso ili belanca sto vise to bolje, najmanje belog 200gr mesa ili 10-ak belanca..

Quote
14.00h 140gr tunjevine nekih 32gr Proteina + razeni hleb 2 parceta.
ovde ti je bolje da jedes neki skrobasti UH, npr krompir ili pirinac sa tom tunom..


Quote
14.00-17.00h setnja od nekih 3h i tada oko 16h Bozita 25gr

zasto tolika setnja?.ako je cilj zbog kilograma bolje uradi hiit 20 minuta..

Quote
18.00h pilece grudi oko 200gr sa povrcem i malo belog hleba (znam da nebi trebalo ali...)

ne zato sto je hleb nego nemoj da mesas skrob i vlakno, ili dva skroba to je najgore.

Quote
22.00h ili kasnije pojedem nekih 300gr domaceg mladog sira (ovde nema ELE)

onda kada to vec radis popijes whey i pojedes neko belance i malo tog sira, da uspori ugradnju preko noci,  ako je sam sir onda nema smisla, nit taj ima proteina a uz to ima mnogo masti i svakakve krseve od hemije....

Quote
Nakon kardia PWM ovaj put sa mlekom, mislim da mi posle kardia nisu potrebni bas toliko brzi proteini pa ih usporavam sa mlekom...
Kad mi je kardio taj dan unosim manje proteina nego kad radim sa tegovima+kardio nekih 90gr i jedem na svaka 2h, zadnji put 18-19h.

nemas potrebe da usporavas whey preko dana , poenta je da on brzo dodje u misice, a hranu koristi za sporiju apsorbciju..znaci mleko ne sa wheyom..

Quote
Znaci:
PON-SREDA-PETAK
Tegovi 1h +oko 2h kardia bicikla.

UTO-CET-SUB-NED
Kardio 2.30h

moze ovako
tegovi:pon,sre,cet,sub
hiit ujutru(25 min):uto,sre,cet,pet,
kardio popodne(40min),pon,uto,sred,pet,sub



Quote
Odmaram 1-put nedeljno ali samo neki od dana kada mi ide kardio i kada sam slomljen(umoran).
U toku dana oko 18-19h osetim bas iscrpljenost i to me sprecava da odradim jos jedan kardio, mozda je i bolje da ne preteram a stvarno bi voleo opet?
moras da odmaras jedan dan..nabavi glutamin

Quote
Ishrana mi nije rigorozna svaki dan zabrljam malo sa hranom, ali ne preterujem i sagorim to aktivnostima a jedan dan nedeljno sokiram metabolizam sa ugljenim hidratima, ali opet ne jelo nakon 19h.

moras da variras svakodnevno sa skorbastim uh,npr 150, 100, 75,50, 0, 0(ali unosis omega 3 masti) pa u krug..
vlaknaste mora da jedes redovno da bi ti creva radila kako treba..
ovo ima u svakoj temi ali ajde i tebi da stavim sto se tice proteina i UH
Izvori proteina:
Riba(oslic,tuna)Meso(pilece belo,konsko,teletina),belanac jajeta..
Izvori UH:
Izvori skrobnih uh: zitarice (psenica, ovas,jecam,raz…), smedi pirinac, krompir, kukuruz, pasulj, grasak i drugo mahunasto povrce.
Izvori vlaknastih uh: spargla, prokelj, kupus, karfiol, sargarepa, celer, boranija, tikvice i salate, voce(samo po jedno u toku dana)

znaci da se ponovim spremaj kuvano peceno , przeno na teflonu, koristi so normlano da bi burezi normalno radili, koristi dosta vode, ne mesaj dva skroba, ne mesaj vlakno i skrob, npr nemoj da jedes krompir , hleb i salatu, jedi voce umereno sa obrokom a ne kao obrok.izbegavaj ulja, masti, zacine tipa vegeta..
kardio kada radis drzi puls do 140 otkucaja u minuti, a ako se ne umaras pri tim otkucajima ti podizi na 150..itd..
bas sam se raspisao, ako imas sta jos da pitas ti pitaj, lakse je tako, znaci ovo su moje preporuke gde treba da menjas da bi bolje izgledao i lakse napredovao sa manje utrosenog vremena za treniranje..  :)

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 16, 2007, 12:26:44 PM
Hvala na odgovorima i trudu, e sad ja:

GRKOVCANIN

Nisam siguran da sam izgubio mnogo mišića jer KARDIO od 2h je blagog inteziteta, čak posle ne osećam bolove u mišićima i predupredim katabolizam L-carnitinom i PWM, + unos proteina nakon svega toga.

Za sir znam da nije najbolje rešenje domaći mladi ali kao što sam rekao trebalo bi uzeti pred spavanje sporih proteina a za taj znam jer nemamo ELLE ovde, mada ću još tražiti.

Što se tiče HIIT kardia, nisam za to mada ovih dana razmišljam o njemu intezivno.Smara me merenje pulsa, sat, puls...Ovako mozak na otavu TV ispred mene i piči 2h blagog inteziteta, mislim da tad ne ulazim u zonu za katabolizam i ako uđem tu je L-carnitin i PWM.

Jel bi ja trebao uzimati grožđice nakon kardia??? Ne uzimam ih reko da ne poništim efekat kardia???Neznam nisam siguran.

Ujutru treniram jer kasnije imam obaveza i uvek mi se nešto prepreči treningu tako da tada imam najviše volje.

Bonžita znam da nije idealno rešenje ali ako se po ceo dan lišavam slatkog mislim da je bolje uzeti nju(manje od 100kcal) nego MARS, TVIX... Ipak sam samo čovek  :+)
Znači uvek vagam i nađem rešenje koje će mi biti prihvatljivo jer da nije tako mislim da bi odustao i opet se uništio kranom pa zato biram manje zlo.

N_E_Z_N_A_L_I_C_A

Znam za L-carnitin ali maltene sam ga dobio na poklon pa reko da ga iskoristim, da se ne baci :+)

Za katabolizam, sve se nadam da ne ulazim u tu zonu dok radim kardio i nadam se zaštite od PWM, ...Voleo bi kad bi mi i Lazić i Peđa se javili i rekli mi o ovome nešto.

Što se tiče bubrega nema frke za to, bukvalno nikakvih smetnji nemam, jedino ograničenje mi je što ne smem se usuditi uzeti „profi hemiju“.
Imao sam rak bubrega u 3godini života(pre 26 god), hemoterapija, citostatici i sad je sve Ok (kakog li me sad zamišljate :+) ) Nakon svih ovih godina sam išao na kontrole i ni jedan, jedini doktor mi nije rekao da trebam imati neki poseban režim od drugih.
Čak sam bio i takmičar u karateu i bavio se „nežnim sportom rvanjem“.
Stvarno osećam se super i milion puta sam se konsultovao sa Goranom Ilićem i rekao mi je da trebam izbegavati Stereoide, anabolike, efedrin, čak i ANIMAL PACK mi se ne usudi dati da ne razmišlja.

Slike će ovih dana, da bi bile svežije :+)

Lazic

Znam za bubreg.

Za odvajanje kardia i tegova, plašim se da me ne odvrati od vežbanja (volim da završim odmah da ne razmišljam kasnije, visi mi nad glavom obaveza) ali ću najverovatnije probati.
8.00h Hit 25min pa oko 10.00h tegovi- 2 puta tuširanje, oblačenje opreme...:-(
Nakon treninga PWM+dexa(mogu grožđice?)+glutamin –Goran Ilić mi je rekao da mi netreba imam ga u PWM(možda me tu štiti zbog bubrega jer njegovom najboljem drugaru od detinjstva su otkazali, neznam samo što bi on bio previše...neznam).

Šetnja nije zbog skidanja kilaže već to nam je rutina šetamo se sa bebom ja i žena.

A kad mi je samo kardio jer nemoram da uzimam proteina koliko i kad radim sa tegovima?
Sa tegovima se mišić izgrađuje a kad je kardio dal manje proteina za održavanje ili...?

Masnoće izbegavam, to teflon, maslinovo, na vodi...

Probaću da primenim tvoje savete za ishranu i trening mada opet pogledaj dal posle ovog mog posta se nešto menja?

ZAISTA VAM PUNO HVALA NA ODGOVORIMA, POŠTUJEM SVAKU REČ KOJU STE NAPISALI JER VIDIM DA VAM JE STALO I DA ŽELITE POMOĆI.  :respect: :respect: :respect:    :clap: :clap:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on May 16, 2007, 01:04:01 PM
Puno stvari ti je individualno!
Pazi za bonzite: Vec dve nedjelje jedem 1-2 svaki UH dan, pri tome jednu nedjelju nisam ni trenirao, a pao vise u struku nego 21 dan proslog ciklusa Animal Cuts :crazy: :crazy:. Doduse uzmem popodne nesto prije teretane pa se sve spali, ali ne uvijek.
Grozdjice obavezno prije proteina u PWM, to je glukoza s namjerom da podigne inzulin da bi povecala ugradnju proteina.
Ne moras da mjeris puls u HIIT-u. Ne mjerim ni ja. Brzine ti nisu neki pokazatelj, jer svaki bajs pokazuje drugacije. Ako imas obrtomjer idi 70 obrtaja u sporom, a u brzom 90. U sprint minuti 17.-19. idi preko 110. Ako nemas obrtomjer, onda prilicno lagano u sporom, a u brzom skoro sprint, ali ne smijes da se zadises. Moras ostati u aerobnoj zoni. Tek u sprint minuti treba da se extra zadises.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 16, 2007, 03:17:21 PM
Quote
A kad mi je samo kardio jer nemoram da uzimam proteina koliko i kad radim sa tegovima?
Sa tegovima se misic izgradjuje a kad je kardio dal manje proteina za odrzavanje ili...?

sigurno upadas u katabolizam ,mali ti je unos proteina, a katabolizam mozes da sprecis sa bcaa ili glutaminom

Quote
Za sir znam da nije najbolje resenje domaci mladi ali kao sto sam rekao trebalo bi uzeti pred spavanje sporih proteina a za taj znam jer nemamo ELLE ovde, mada cu jos traziti.

objasnio sam ti kako mozes, taj sir nema ni priblizno proteina ko posni tako da ne moze da bude proteinski obrok..

Quote
Sto se tice HIIT kardia, nisam za to mada ovih dana razmisljam o njemu intezivno.Smara me merenje pulsa, sat, puls...Ovako mozak na otavu TV ispred mene i pici 2h blagog inteziteta, mislim da tad ne ulazim u zonu za katabolizam i ako udjem tu je L-carnitin i PWM.

smara te samo prvih dana oko pulsa dok ne skapiras koliko je to na brzinomeru, a sat, uzmes zidni stavis ispred sebe i gledas sekudaru, uradis 25 minuta kako treba i gledas tv iz fotelje a ne sa bajsa..

Quote
Jel bi ja trebao uzimati grozdjice nakon kardia??? Ne uzimam ih reko da ne ponistim efekat kardia???Neznam nisam siguran.
mozes..a i ne moras..jedi posle kardia brzo apsorbujuci protein jaja, riba +malo skroba u vidu povrca


Quote
Stvarno osecam se super i milion puta sam se konsultovao sa Goranom Ilicem i rekao mi je da trebam izbegavati Stereoide, anabolike, efedrin, cak i ANIMAL PACK mi se ne usudi dati da ne razmislja.

pametno zbori covek  ;)


Quote
Za odvajanje kardia i tegova, plasim se da me ne odvrati od vezbanja (volim da zavrsim odmah da ne razmisljam kasnije, visi mi nad glavom obaveza) ali cu najverovatnije probati.

onda pomeri da ujutru radis samo hiit,a popodne radi tegove pa nastavi sa kardiom, ili ujutru spoji tegovi pa hiit..znaci dorucak, prodje 2h tegovi+hiit

Quote
Nakon treninga PWM+dexa(mogu grozdjice?)+glutamin –Goran Ilic mi je rekao da mi netreba imam ga u PWM(mozda me tu stiti zbog bubrega jer njegovom najboljem drugaru od detinjstva su otkazali, neznam samo sto bi on bio previse...neznam).

moze grozdje, 15 minuta pred kraj treninga pa PWM..od cega mu otkazali bubrezi od glutamin??..glupost ziva..

Quote
Setnja nije zbog skidanja kilaze vec to nam je rutina setamo se sa bebom ja i zena.

onda vezbaj dok setas..1 minut(ili 100m) brzi tempo pa 1minut(ili 100m) normalan tempo..da bar imas koristi od toga.

Quote
A kad mi je samo kardio jer nemoram da uzimam proteina koliko i kad radim sa tegovima?
Sa tegovima se misic izgradjuje a kad je kardio dal manje proteina za odrzavanje ili...?

tvoja misicna konstrukcija ima svakodnevnu potrebu za istom kolicinom proteina, bilo da treniras ili ne, sta vise ,veca je potreba kada odmaras jer se misici tada obnavljaju.tako da nema stekanja :evillaugh:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milan on May 16, 2007, 07:13:04 PM
dobrodosao i hvala na pohvala,drago mi je da je forum bio od pomoci
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 16, 2007, 08:59:13 PM
Lazic  :respect:

moze grozdje, 15 minuta pred kraj treninga pa PWM..od cega mu otkazali bubrezi od glutamin??..glupost ziva..

Bebac

Ne ni slučajno da su mu zbog toga otkazali bubrezi  :nonono:!!!To samo ja razmišljam da me Goran pazi previše i zdravstveno i novčano pa mi za većinu kaže “nemaš potrebe”…

Nije on šašav da nezna šta je glutamine…pa ipak je neko u BB (imao je i svoj časopis o BB BODY LINE, bio je urednik istog)
Mali nesporazum… bar sam se nasmejao:+)

U petak/subotu bi trebalo da postavim slike (valjda ću znati) pre i sada kako izgledam pa ćete videti razliku i uputiti mi Vaše komentare i sugestije.

Od ponedeljka bi hteo da krenem sa programom koji mi Vi preporučite.
Osnova mi je samo da treniram isključivo ujutru a uveče ako imam viška snage odradio bi opet bar kardio od 40min.
Podelio bi da sa tegovima radim 4puta nedeljno 1 grupa mišića 2puta nedeljno, sad radim 1put nedeljno jednu grupu mišića ili ako predložite u tri grupe mišića dva puta nedeljno, znači 6 puta tegovima + 6puta kardio.

Sad mi ide ovakva podela:

Ponedeljak: Grudi + triceps + stomak + kardio 2h
Utorak: Kardio 2:30h
Sreda: Noge + rame + trapezius + stomak + kardio 2h
Četvrtak: Kardio 2:30h
Petak: Leđa + biceps + stomak + kardio 2h
Subota: Kardio 2:30h
Nedelja odmor

Delio sam sam i kad sam rekao Goranu i ovde u Sarajevu takmičaru Ismaru Hamziću oboje su imali neke ispravke I rekli su mi da ću da izgorim ako toliko vežbam, isto kao I Vi.Moram priznati da ste u pravu, svaki dan oko 18-19h osetim se slomljeno, danas sam trenirao ali samo 1,2h tegovi +1h kardio I već se osećam bolje uveče.
Definitivno ću Vas poslušati jer ću Vam detaljno objasniti šta želim I koji su uslovi treniranja (kad mogu I šta želim).

Treba mi program u kome ću raditi nekih 1.2h sa tegovima I 40min biciklu mislim da sad nije puno.?
Fale mi tegovi
Neke grupe mišića ne želim da forsiram a neke da.
Noge za sad radim čučanj I prednji šut, listovi me ne zanimaju pošto mislim da popijem čašu vode na listovima će iskočiti mišić a tu je I kardio svaki dan.
Kad mi podelite grupe šta mislite o tome da ako tog dana imam Grudi + biceps + noge + stomak + kardio dali da započnem dan sa bicepsom jer najviše želim njega da pojačam pa grudi…I tako svakog dana da dajem prioritet grupama mišića koje mi zaostaju.

Što se tiče glutamine nemam ga trenutno videću da ga nabavim, za sad nakon treninga sa tegovima I kardia 20min pre završetka treninga(znači u toku treninga pojedem 50gr suvog grožđja I kad prođe 20min PWM posle njega 20min belanca, tunjevina…?
Jel sam dobro razumeo?

Potrudiću se da ne mešam vlaknaste UH I skrobne UH, nisam ni imao poima koliko je to bitno.
Za HIIT počeću već od ujutru nakon tegova 25min ali ja na svom bajsu nemam nikakve pokazivače pulsa, kcal, ništa a platio sam ga pre 4godine 335eura !!!Al je stvarno dobar bez obzira što nema sve to, kao u teretanama na zapadu često ih vidim na TV-u u nekim napucanim teretanama.
A ovo za šetnju (Lazić) e baš si VRH, VRHOVA, kako on predlaže :

onda vezbaj dok setas..1 minut(ili 100m) brzi tempo pa 1minut(ili 100m) normalan tempo..da bar imas koristi od toga.

Već sam zamislio mene, ženu I Bebu kako jurimo po Sarajevu I baš si me nasmejao. :yahoo: :wow: :clap:

Iz svega ovoga vidim koliko si posvećen svakom I kako razmišljaš u tom pravcu, to je baš Ok, što bi rekla moja žena “ljudi žive za to to je njihov život” I moj je delimično ali podložan sam porocima hrana, hrana…Inače nikad u životu se nisam napio, pušio…oduvek sam čist ali ovo je što ti radiš pozitivan FANATIZAM.
Trebaće mi period privikavanja a ako I ne uspem u tome važno je da dnevni unos kcal bude manji od dnevno potrebnog I eto rezultata, zar ne?.

HVALA VAM OPET, NAPIŠITE MI TAJ PROGRAM PA DA NAPRAVIM ČOVEKA OD SEBE :+)

p.s: nekako kao da Vas znam 100godina, baš dugo sam čekao da Vam se pridružim  :weight_li :weight_lift1:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on May 16, 2007, 11:39:32 PM
Teretana:
Trening ne bi trebao da ti traje vise od 40 min. Nije poenta u tome koliko gegas po teretani vec da se radi pametno i sa odmorima izmedju serija do 1 min. Raspored treninga i misicnih partija ti je extra i nemoj ga mijenjati. Jedna misicna grupa se radi JEDNOM NEDJELJNO! Odmor je bitan koliko i kvalitetan trening jer se tad raste, odnosno cupa iz katabolizma.Velike misicne partije ledja, grudi i noge radis 3-4 vjezbe plafon. Posto i ne treniras tako dugo bolje ti je 3. Ja radim 3 po 3 serije. Sarcev cak preporucuje za pocetnike 2 serije po vjezbi. Prepolovis, pola osnovne, pola izolacione. Nadji na forumu koje su ti koje. Imas i koja koliko vjezba pogadja misic u kojem procentu pa odaberi najbolje. Radis recimo jedan treening jedne pa drugi trening mijenjas. Malo zeljezo pa onda  masine. Mozes i recimo 2 nedjelje jedne pa 2 nedjelje druge. Triceps i ramena(prednje+zadnje+srednje rame) po 3 vjezbe, a biceps 2. Kardio, ovsene sa proteinima pa teretana. Ne moze drugacije!!!!!!!!!!!
Lazic ti je napisao 50g deksa, a ne grozdjica. 30g grozdjica ti je 60g deksa. Grozdjice su ti bolje jer ti nece biti muka pa poslije ne mozes da jedes. Ono sto forsiras radis prvo, dok se ne umoris.
Osnova ti je pametan kalorijski deficit, tj. VARIJACIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja i kad ne treniram padam min 0.6kg nedjeljno!!!!!!!!!!
Ovo za hranu ce da se sredi samo od sebe ako istrajes u treningu. Jednostavno zamislis koliko trebas da picis na bajsu da bi potrosio cevape ili slicno i ne pada ti na pamet da ih pojedes :strong: :strong: :strong:!!!
Znaci min 5 obroka +whey sa elom pred spavanje.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 17, 2007, 07:47:00 AM
Quote
Ne ni slucajno da su mu zbog toga otkazali bubrezi  !!!To samo ja razmisljam da me Goran pazi previse i zdravstveno i novcano pa mi za vecinu kaze “nemas potrebe”…

Nije on sasav da nezna sta je glutamine…pa ipak je neko u BB (imao je i svoj casopis o BB BODY LINE, bio je urednik istog)
Mali nesporazum… bar sam se nasmejao:+)

sta znam druze, ima i gorih izjava od nekih ljudi, pazi po meni glutamin, bcaa i whey su komponente bez kojih ne bi mogao da sljakam i to vredi svaki dinar, a glutamin je aminokiselina i ako ti smetaju aminokiseline iz wheya smetace ti i ova..tako da mi je ko god ti to rekao malo bzv..

pazi ovako da ti jos jednom kazem ..nemas potrebe da radis kardio 40 i vise minuta, to ne radi nista, samo stices kondiciju, ako ti je do toga, dokazano je koliko vremena se trosi mast kao energija i pri kom pulsu , sve ostalo je samo katabolizam.znaci ili hiit 20-30 minuta ili kardio najvise do 40 minuta, nazalost to je tako i za to ti ne treba potvrda ni ilica, ni moja, ni hamziceva, to su utvrdili sportisti koji su pametniji od nas a to je vecina bildera ranije iskusila na sebi..
zato se ti drzi proverenih recepata kada vec ne moras da lutas i eksperimentises kao sto smo mi morali svojevremeno..

Quote
Ponedeljak: Grudi + triceps + stomak + kardio 2h
Utorak: Kardio 2:30h
Sreda: Noge + rame + trapezius + stomak + kardio 2h
Cetvrtak: Kardio 2:30h
Petak: Ledja + biceps + stomak + kardio 2h
Subota: Kardio 2:30h
Nedelja odmor

ovo sam ti objasnio u predhodnoj recenici zasto i kako je mnogo kardio

Quote
Treba mi program u kome cu raditi nekih 1.2h sa tegovima I 40min biciklu mislim da sad nije puno.?

mnogo je..ali ja licno nikome ne pisem program sa vezbama, iskreno niti neznam kako izgleda rekvizit koji imas jer raznih gladijatora ima..i mislim da ti je mnogo treninga, u ovom sportu treniras onoliko koliko imas da se isprsis u hrani i suplementima, znaci tebi bi bilo dovoljno 1h teretane i oko 30 minuta kardia(hiit)

Quote
Kad mi podelite grupe sta mislite o tome da ako tog dana imam Grudi + biceps + noge + stomak + kardio dali da zapocnem dan sa bicepsom jer najvise zelim njega da pojacam pa grudi…I tako svakog dana da dajem prioritet grupama misica koje mi zaostaju.

ovo ne pije vodu , razlog predhodni odgovor,u bb trenirati vise, bez podrske hrane i suplementacije znaci samo unistavanje misica

Quote
Sto se tice glutamine nemam ga trenutno videcu da ga nabavim, za sad nakon treninga sa tegovima I kardia 20min pre zavrsetka treninga(znaci u toku treninga pojedem 50gr suvog grozdjja I kad prodje 20min PWM posle njega 20min belanca, tunjevina…?
ne zuri za glutamin samo sa rekao da je dobro da imas, znaci 15 minuta pred kraj celog treninga pojedes grozdje i na kraju treninga popijes pmw i nakon pwm jedes ....kao sto si napisao..

Quote
Potrudicu se da ne mesam vlaknaste UH I skrobne UH, nisam ni imao poima koliko je to bitno.
balkan

Quote
onda vezbaj dok setas..1 minut(ili 100m) brzi tempo pa 1minut(ili 100m) normalan tempo..da bar imas koristi od toga
Vec sam zamislio mene, zenu I Bebu kako jurimo po Sarajevu I bas si me nasmejao.
ne mora da jurite ali radite promenu ritma hoda iz laganog u malo brzi tempo videces koliko je dobro, a i u sustini akoje dete u kolicima, lako je , ako je dete peske, i sa njime moze fora , ono brzo, brzo brzo , ujedno i dete ojaca..


I
Quote
z svega ovoga vidim koliko si posvecen svakom I kako razmisljas u tom pravcu, to je bas Ok, sto bi rekla moja zena “ljudi zive za to to je njihov zivot” I moj je delimicno ali podlozan sam porocima hrana, hrana…Inace nikad u zivotu se nisam napio, pusio…oduvek sam cist ali ovo je sto ti radis pozitivan FANATIZAM.
Trebace mi period privikavanja a ako I ne uspem u tome vazno je da dnevni unos kcal bude manji od dnevno potrebnog I eto rezultata, zar ne?.

ma nije to fanatizam, ja radim 1000000 drugih stvari ali posto mi je posao koji radim sada vezan za vreme pored kompa ja pomazem.ali nisam u stanju da cuvam to sto znam i nekome napacujem, to radim u personalnim trenizima, ovako je sve okvirno.bitno je da potrosis vise nego sto uneses a da ne unistis misice..

Quote
p.s: nekako kao da Vas znam 100godina, bas dugo sam cekao da Vam se pridruzim 


drago nam je  ;)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 17, 2007, 01:13:54 PM
GRKOVCANIN
Upravu si i ti i Lazic za trening sa tegovima 40min do 1h, ja se „GEGAM PO TERETANI“ :+) pa mi izađe na 1.2h, pošto treniram u kući odem do Bebe,WC, po vodu i eto 1.2h.
Ništa trening onda da mi ostane ovakav, samo da smanjim kardio?:

Ponedeljak: Grudi + triceps + stomak + kardio 40min
Utorak: HIIT  30min
Sreda: Noge + rame + trapezius + stomak + kardio 40min
Cetvrtak: HIIT  30min
Petak: Ledja + biceps + stomak + kardio 40min
Subota: HIIT  30min
Nedelja odmor (ili neki drugi dan kad sam slomljen a u nedelju radim umesto tog dana)

Leđa radim po 3vežbe po 4 serije (12-15 ponavljanaja u seriji)
Grudi radim po 3vežbe po 4 serije (12-15 ponavljanaja u seriji)
Rame radim po 4vežbe po 3 serije (15-20 ponavljanaja u seriji)
Trapezius radim po 1vežbe po 4 serije (12-15 ponavljanaja u seriji)
Biceps  radim po 2vežbe po 5 serija (12-15 ponavljanaja u seriji)
Noge radim po 2vežbe po 5 serija (20 ponavljanaja u seriji)

To za menjanje sajle-tegovi to radim stalno npr 2treninga sa sajlama pa 2 sa tegovima.
Nisam baš početnik nekad sam bio izrazito aktivan:
Obimi su mi bili sa visinom od 170cm mislim oko 78kg bio sam fino izrezana:
Grudi 118cm
Struk 67cm
Butina 58cm
List  43cm
Biceps 42cm

a sad: 170cm 90kg:
Grudi 116cm
Struk 96cm
Butina 67cm
List  47cm
Biceps 41cm

Znači tebi je OK da forsiram mišić koji želim i da ga radim prvog po redu, Lazić mi na to kaže:

Citat
ovo ne pije vodu , razlog predhodni odgovor,u bb trenirati vise, bez podrske hrane i suplementacije znaci samo unistavanje misica

Mislim da je ovde neki nesporazum (nije povezao moje pitanje dobro)?

Varijacije radim svaki 4dan samo što je to kod mene 3dana jedem minimum UH (za mene) a 4-ti dan se ubijem od UH :+)

Ono što kažeš za ćevape, kod mene je ovako:
Ćevapi/špagete ???Moram posle biciklu da vozim 2h da to izgorim… Bajsu evo mene na 2h druženja sa tobom, sad vam je jasno zašto sam svaki dan vozio po 2-2:30h , HAHHAHAHAHA.

HVALA GRKOVCANINU.Ako imaš na ovo nešto da mi dodaš slušam te.

Lazic.

Opet me nisi razumeo za glutamine, ne kažem ja da me Goran pazi od glutamine zbog bubrega nego I finansijski (novčano).
Razumem, zbuni se čovek od tolikih pitanja ja bi bio mnogo gori.

Hvala tin a savetima I to za experimentisanje si totalno upravu, nama je mnogo lakše sad nego pre.

Znači 30gr grožđica nakon tegova(tj 15min pre završetka)+PWM pa posle 20min jaja, tunjevina…  a nakon HIIT a nemoram, nego protein kroz klopu I malo UH raženi hleb?

HVALA POSLUŠAĆU VAS, ŠTA GOD IMATE OD ISPRAVKI RECITE.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 17, 2007, 04:05:09 PM
mnogo bolje..radi neki period ovako, pa da zategnemo sto se tice ishrane jos vise za nekih 20-ak dana, a ti se javljaj povremeno da te ne zaboravimo a mozes da ucestvujes i druzenju sa nama u ostalim delovima foruma..
Title: Obecane SLIKE sa 100kg na 90kg za 70dana
Post by: bebac on May 18, 2007, 02:36:42 PM
Ovo su slike su od pre 70dana kad sam imao 100kg a 9 dana pre toga sam imao 102kg znaci bio sam jos deblji od tih slika, znaci za 79dana -12kg, Slike od 90kg su danasnje, lose su jer neznam da slikam bas najbolje a i svetlost u teretani mi nije bas prikladna.
Imate i slike moje zene koja je u trudnoci imala 20kg vise ali skoro sve joj je otislo u stomak, nakon 11meseci od trudnoce(slike 9mesec su u 9mesecu trudnoce) ovo je njena trenutna forma bez ijedne strije, bez rigorozne prehrane, suplemenata (ne sme nista da uzima jer doji bebu i dalje).
Do danas sam trenirao po svom-LOSE
Previse kardia, neupucenost, nerigorozna ishrana, premalo odmora...
To cu ispraviti uz pomoc ovog foruma i ljudi koji su mi pomogli u tome, HVALA.
Iz ovih slika ne verujem da se bas primeti da sam isao puno u katabolizam, neznam... pogledajte vi i recite mi kako Vam se cini.?

Ocekujem kritike na slike, znam da moze bolje, ovo je pocetak i uz savete sa foruma videcu dokle cu stici.
 :weight_li :showoff: :weight_lift1:


Title: Odg: Obecane SLIKE sa 100kg na 90kg za 70dana
Post by: bebac on May 18, 2007, 02:51:14 PM
Evo i moje supruge:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Sasa Ilic on May 18, 2007, 03:01:29 PM
Dobro napredujes samo tako i nastavi,supruga je izgleda bila malo upornija :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on May 18, 2007, 03:05:50 PM
Svaka cast i tebi i tvojoj zeni :)
Ona fenomenalno izgleda :) .. tj ledja, ruke... pitaj je da li zeli da slika i ostale delove tela, stomak ..noge..pa i to da postavis posto je ovo za svaku pohvalu !  :yes:

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 18, 2007, 03:08:26 PM
dobro, dosta si samostalno postigao..sada idemo ovako po novome i bar jednom nedeljno ispisi sta radis i kako si napredovao ili nisi..impresije neke i da na kraju svake radne  nedelje menjamo i ispravljamo nesto..

za suprugu sve pohvale vodila je racuna o sebi pa je sve otislo u bebu

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 18, 2007, 03:09:45 PM
Bravo, svaka čast!  :thumbup1:
Samo nastavi tako... :thumbup1:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on May 18, 2007, 03:30:30 PM
Struk je prosto nevjerovatno pao. Nema slika s prijeda pa ne vidim stomak. Uglavnom je rezultat extra :clap: :clap: :clap:. Nisam ni blizu ocekivao ovakav pomak. To sto ti se cini da su ti misici veci je zbog definicije, koja je tek na pocetku :mf_wink: :mf_wink: :mf_wink:! Generalno da si znao neke stvari ostalo bi vise misica ali i ovako je extra!!!!!!!!!!!!
Imas bf min 27%, a imao si jedno 40% :shutup:,bilo bi dobro da izmjeris. Salo ti spada extra brzo tako da bi trebao stici do neke normale od jedno 15% relativno brzo. Samo nastavi kako smo ti pisali i rezultat je neizostavan!
Pozz
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 18, 2007, 03:50:22 PM
Hvala, na pohvalama.

Mr.Perfect:
Znaš kako, ja sam sad strašno uporan što se tiče treniranja ali nemam nekih predispozicija za BB i volim jaku klopu.Dok moja žena trenira 3puta manje od mene, nemože zbog obaveza:beba, poslovi u kući...kad bi se posvetila koliko i ja pa ona bi bila miss bodi fitnesa odavno, to nisu moje reči već Gorana Ilića čija je takmičarka pobeđivala.
A kad bi bila posvećena kao neko sa suplementima i hranom....
Hvala

Tikica:
Jedva sam joj izmolio ovu sliku, nevoli da se exponira, nije samo što je Vrh građena već je i prelepa (i dan danas sam zaljubljen u nju).Kad treniramo treba mi nešto da mi odvrati pažnju od nje jer odmah prekinem sa treningom...
Ako uspem da izkukam još koju sliku šaljem....
Hvala

Lazicu:
OK.
A beba nam je jaka kao zmaj, to majka hrani.
Jel sme moja žena da koristi nešto od suplemenata jer doji?
Hvala

N_E_Z_N_A_L_I_C_A
Hvala

GRKOVCANIN
Videćemo ima tu još puno rada...
Hvala
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 18, 2007, 04:09:23 PM
Bolje bi bilo da malo pričeka sa suplementima jer na svim najvećim body building stranicama piše:

"Warnings: Do not take if you are female, especially if you are pregnant or breast feeding, elderly or under the age of 18, chronically ill, or taking any prescription or over-the-counter medicine, including but not limited to antidepressants (such as MAO inhibitors), stimulants, allergy medications, and medications for high blood pressure or other cardiovascular conditions. Discontinue use if you experience any side effects."

Dakle neka malo sačeka, doduše ovo nije od WHEY-a, nego recimo tribulusa, Animal linije, nekih jačih multivitamina koje mogu utjecat na djecu itd...mislim da je sa hranom sve moguće dok ne završi sa tim, a onda neka roka...do mile volje, moje mišljenje!!!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 20, 2007, 06:13:40 PM
Pre neki dan sam tek saznao (naravno na forumu) da pre nego popijem WHEY trebam da dignem insulin grožđicama (oko 30gr za moju kilažu?) pa sam poludeo!!! :dunno:
Znači svo ono maltretiranje i onolika proteinska klopa nije se iskoristila najbolje.
Do tad sam nakon treninga unosio maltene samo proteine naredna 4-5h bez iritiranja pankreasa I ko zna gde je to otišlo, znad da se verovatno nešto iskoristilo ali nije to-to.
Od sutra radim pravilno I počinjem sa ovakvim treningom: :weight_lift1:

Ponedeljak: Ledja + biceps + stomak + kardio 40min
Utorak: HIIT  30min
Sreda: Grudi + triceps + stomak + kardio 40min
Cetvrtak: HIIT  30min
Petak: Noge + rame + trapezius + stomak + kardio 40min
Subota: HIIT  30min
Nedelja odmor (ili neki drugi dan kad sam slomljen a u nedelju radim umesto tog dana)

15min pre završetka dana sa tegovima 30gr suvog grožđja(još da kupim vagu da bi znao koliko je tih 30gr količinski), pa WHEY, posle 30min belanca, tunjevina, pileće grudi… tj šta se ima proteinsko.

U petak sam radio kako ste mi rekli I motivisan sam strašno…
Sve se nadam sad ću buknuti kad radim pravilno.

Treba mi savet:
Ako osetim u nekim danima da mogu još kardia šta mislite da uveče odradim blagi kardio od 1h a jutarnji treninzi naravno ostaju, znači +1h kardia na sve ono gore, uzmite u obzir da uvek treniram ujutru u stanu (imamo svoju teretanu) tako da prođe vremena od jutarnjeg kardia I tegova do večerašnjeg.

Slikao sam ženu u brutal pozi (kao avatar N_E_Z_N_A_L_I_C_A ) ljudi ono je strašno za ženu… ali neda da pošaljem…  :strong:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 20, 2007, 07:06:34 PM
pojedes saku grozdja to ti je dovoljno..do 50 gr..
ako opusteno  radis kardio 40 minuta ti malo zategni bajs tj povecaj opterecenje ili povecaj brzinu , ne povecavaj minutazu..treniras sto bolje i onda se trudi da hranis telo. nemoj da ga mrcvaris..
mala je granica izmedju katabolizma i skidanja masti..
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on May 20, 2007, 09:07:37 PM
Mozes i kardio 2 puta dnevno, ako ti se radi. Meni je to smaracina, a napredujem extra -4 kg mjesecno, pa mi se ne radi. Vjerovatno cu morati na proljece, u pokusaju silaska na 10% bf.HIIT ujutru ti je najvazniji. Bilo bi dobro da pojacas broj jutarnjih kardia, znaci varijanta kardio-hrana-tegovi. Ako radis zestoko noge onda radi prvo ramena, jer poslije neces imati snage. Lazic zagorvara varijantu HIIT svaki drugi dan ujutru, a ostalo obican kardio i ujutru i uvece. Pedjos radi HIIT i uvece (15 min) i ujutru(25). Ja radim HIIT 6 puta nedjeljno ujutru na prazan stomak 22-25 min. Za sada mi radi odlicno. Ako picis dole zadovoljavajucim tempom radis isto, inace pojacavas ili smanjujes kardio u zavisnosti sta hoces. Meni ovih 40 min kardia poslije teretane izgleda previse. Organizam je iscrpljen, malo glikogena, a nemas zastitu. Mislim da ulazis u katabolizam. Ja bih radije 30 min.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 20, 2007, 09:17:28 PM
@GRKOVCANIN

malo si pogresio..ja  kod njega zagovaram sledece

tegovi:pon,sre,cet,sub
hiit ujutru(25 min):uto,sre,cet,pet,
kardio popodne(40min),pon,uto,sred,pet,sub

pedja radi hiit 2 x dnevno jer je  imao 100 kg a kategorija mu do 90kg  a imao bf 9-10% pa bi tesko skinuo to sa obicnim kardio programom..
ti si vec nesto trece..ja hiit ili kardio radim 3x nedeljno ne zbog masti, nego zbog celog sistema krvotoka..
inace svakome preporucujem jutarnji kardio ili hiit a za uvece naravno ako se ima snage..
prosto
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: entuzijasta on May 21, 2007, 05:51:52 PM
@GRKOVCANIN

malo si pogresio..ja  kod njega zagovaram sledece

tegovi:pon,sre,cet,sub
hiit ujutru(25 min):uto,sre,cet,pet,
kardio popodne(40min),pon,uto,sred,pet,sub

pedja radi hiit 2 x dnevno jer je  imao 100 kg a kategorija mu do 90kg  a imao bf 9-10% pa bi tesko skinuo to sa obicnim kardio programom..
ti si vec nesto trece..ja hiit ili kardio radim 3x nedeljno ne zbog masti, nego zbog celog sistema krvotoka..
inace svakome preporucujem jutarnji kardio ili hiit a za uvece naravno ako se ima snage..
prosto

koja je svrha tog popodnevnog kardia? zar nije dovoljan jedan hiit ujutru ako se dobro odradi?

mislim, ako se vec pravilno hranimo, tesko cemo na popodnevni kardio otici s praznim stomakom...znaci taj kardio bi posluzio da se nabija neka kondicija ali tesko da bi se skinule neke masti...ako gresim ispravite me?

znaci zar nije najbolja varijanta ono hiit ujutu popodne teretana?

moj slucaj je 202cm 103kg konkretno, ali mnogo salceta. opet tih svojih 100+ kg dizem 10 puta na vratilu nathvatom i 14-15 puta normalan hvat. znaci ima tu i misica...trenutno svako jutro ide hiit 20-25 minuta (kvalitetno) i sad razmisljam kako da uklopim teretanu i eventualno taj drugi kardio koji me sad totalno zbunjuje?
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 21, 2007, 06:03:58 PM
ako imas mnogo viska kilograma  i % telesnih masti 1 kardio trening ili hiit sigurno nece biti dovoljan.
kako ja razmisljam o tome..
jutarnji kardio ili hiit ce sigurno pokrenuti neke masne stanice na topljenje ali do neke faze, jer logicno bi bilo sto vise hiit vise se topi masti..e pa nije bas tako..posle odredjenog vremena dolazi do katabolizma, sto zavisi od glikogena, suplementacije i inteziteta treninga kao i samog metabolizma kao i od iskustva vezbaca.
taj vecerni kardio treba da ti obezbedi potrosnju viska kalorija koje mogu da se stvore tokom dana a ti ne zelis da to ode gde ne treba..sve je ovo uslovljeno , ishranom , suplementacijom i treningom, kao i odmorom..
posto on(bebac) nije bilderski disciplinovan po pitanju ishrane kao i vecina vas taj kardio uvece posle teretane ili samostalno je neophodan..
onaj koji 100% postuje pravila to moze da izbegne..

to sto ti se podizes na vratilu nema veze sa misicima, znam ja mnogo deblje ljude koji imaju ekstra snagu od onih nabildovanih(misicavih)
tako da ako ti je cilj skidanje kilograma , znaci tezine, to ide tako..evo ja se nisam takmicio 7 godina ali radim kardio i dalje..a petrovic ga radi 2x dnevno u pripremama sa malim % bf..
nadam se da je sada jasnije
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: entuzijasta on May 21, 2007, 08:40:31 PM
ako imas mnogo viska kilograma  i % telesnih masti 1 kardio trening ili hiit sigurno nece biti dovoljan.
kako ja razmisljam o tome..
jutarnji kardio ili hiit ce sigurno pokrenuti neke masne stanice na topljenje ali do neke faze, jer logicno bi bilo sto vise hiit vise se topi masti..e pa nije bas tako..posle odredjenog vremena dolazi do katabolizma, sto zavisi od glikogena, suplementacije i inteziteta treninga kao i samog metabolizma kao i od iskustva vezbaca.
taj vecerni kardio treba da ti obezbedi potrosnju viska kalorija koje mogu da se stvore tokom dana a ti ne zelis da to ode gde ne treba..sve je ovo uslovljeno , ishranom , suplementacijom i treningom, kao i odmorom..
posto on(bebac) nije bilderski disciplinovan po pitanju ishrane kao i vecina vas taj kardio uvece posle teretane ili samostalno je neophodan..
onaj koji 100% postuje pravila to moze da izbegne..

to sto ti se podizes na vratilu nema veze sa misicima, znam ja mnogo deblje ljude koji imaju ekstra snagu od onih nabildovanih(misicavih)
tako da ako ti je cilj skidanje kilograma , znaci tezine, to ide tako..evo ja se nisam takmicio 7 godina ali radim kardio i dalje..a petrovic ga radi 2x dnevno u pripremama sa malim % bf..
nadam se da je sada jasnije

pazi, ako ja pocnem da se poredim s tobom i petrovicem...ubicu se odmah kao siroce od depresije :) moji su ciljevi mnogo skromniji.

ali po tvom misljenju, 202cm/103kg da li mi treba dodatni kardio ili je dosta hiit svako jutro?

sto se zgibova tice ja nisam prirodno snazan i kad sam pocinjao da ih radim jedva sam izvlacio 1-2 komada. ali ajde necu da razvlacim tudji topic, izlozicu svoj slucaj zasebno kad skupim sva pitanja. pozz i hvala na odgovoru.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 21, 2007, 08:48:45 PM
pazi morao bi da vidim slike..ovako ti pricam nesto okvirno i u tudjoj temi..ja sam ovo napisao pretpostavljajuci o cemu se radi..ali kada sam video slike,potvrdio sam  dobru procenu koju  sam napravio..jer je covek iskren bio sto se tice svog izgleda..pa je bilo lako
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: entuzijasta on May 21, 2007, 08:57:53 PM
pazi morao bi da vidim slike..ovako ti pricam nesto okvirno i u tudjoj temi..ja sam ovo napisao pretpostavljajuci o cemu se radi..ali kada sam video slike,potvrdio sam  dobru procenu koju  sam napravio..jer je covek iskren bio sto se tice svog izgleda..pa je bilo lako

slike kao njegove su ti dovoljne?
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 21, 2007, 09:03:39 PM
da
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 22, 2007, 11:19:43 AM
Laziću slobodno mi objašnjavaj postupno na pitanja, da se ne zbunim: :hmm:
1.   Znači mogu ujutru tegovi 1h+kardio običan 40min i uveče kardio 40min (znaš kako se ne pridržavam baš previše rigorozno oko hrane pa prema tome se i vodi)?
2.   Kad radim samo HIIT ujutru onda mogu i uveče običan kardio 40min(tada da ne uzimam suvo grožđe)?
Uzmi u obzir da mi je za sada jedina suplementacija L-carnitin, kofein, taurin, PWM, dextroza ili grožđice,vitamin c.
To sve bi iznosilo nedeljno 3 puta tegovi, 3puta HIIT i 9puta kardio (ujutru i uveče).
Gledaću da nabavim glutamin što pre.
3.   Kada radim samo sa tegovima onda nakon treninga šaku suvog grožđa (oko 30gr) ili u PWM pomešam sa 50gr dextroze i popijem (da mi nije to puno dextroze, imam 90kg)?

Kako sam se nekad hranio sad se pazim, ne toliko da bi vi bili zadovoljni jer mislim da nemam baš toliko jaku volju, a možda mi treba i vremena da prihvatim neke činjence a tad ću zadovoljiti i vaše prohteve što se tiče ishrane.
I dalje jedem pomalo belog hleba-raženi većinom, mešam skrobne i vlaknaste, i u danima kad radim samo HIIT znam da pojedem malo više UH.
Ali opet Vam napominjem da sam napravio za mene drastične korake u ishrani, možda kroz neko vreme budem usvojio bukvalno sve što mi kažete ali za to mi treba malo vremena, mnoge stvari sam promenio uz Vas (HIIT, smanjio kardio,dextroza...) i tako malo po malo eto vam MISTER UNIVERZUMA  :strong: :strong: :strong: :)

Po mojim slikama šta misliš otprilike koliki mi je BF(znam da je nezahvalno)?
Gde bi mogao da proverim procenata BF ? :help:

Saslušaću svačije mišljenje, HVALA unapred. :help:
Pucajte sa odgovorima
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 22, 2007, 11:24:07 AM
E sada sam se setio a ono da radim grupu mišića koja želim više da mi napreduje prvu na treningu ?
Jel to nije Ok ili jeste?
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on May 22, 2007, 11:29:28 AM

Glutamin nabavi to pre  :thumbup1:
Pohvalno je sto si promenio nacin ishrane, to je jako vazno! Malo pomalo, izbacices i neke stvari kojih trenutno ne mozes da se odreknes, ali pazi mnogo je gore sto mesas skrobaste i vlaknaste uh nego sto uzmes malo belog-razenog hleba! Kad smo vec kod njega da li si probao da ga zamenis sa integralnim? .. probaj...  ;)

i u danima kad radim samo HIIT znam da pojedem malo vise UH.

koliko je to malo vise? I sta podrazumeva, koje uh?

Po mojim slikama sta mislis otprilike koliki mi je BF(znam da je nezahvalno)?
Gde bi mogao da proverim procenata BF ? :help:


Nezahvalno jeste jer "odokativna metoda" tu nije tacna, kao sto ni vage nisu tacne!
Najbolje ti je da odes u neku bolnicu,kliniku...i da ti strucno osoblje izvrsi merenje bf !  ;)

E sada sam se setio a ono da radim grupu misica koja zelim vise da mi napreduje prvu na treningu ?
Jel to nije Ok ili jeste?

Za ovo prvi put cujem...  :bored:
Sacekajmo iskusnije vezbace  ;D
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on May 22, 2007, 11:43:12 AM
Ovo  koju vjezbu da radis prvu ti je stvar i tvog izbora. Recimo radis triceps i grudi. Naravno grudi prve jer je veca misicna grupa...
E sad recimo da ti triceps zaostaje, a grudi su ok. Nemoguce je u potpunosti izolovati grudi a da ne radi triceps, osim u velikoj mjeri na masinama. Znaci triceps je vec umoran kada dodje na red, a nije maksimalno pogodjen. Do maksimale nece ni doci jer je vec doslo do zamora. Maksimalna pogodjenost povlaci maksimalan rast, znaci...
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 22, 2007, 01:05:01 PM
Lazic:
Rekao si da umesto L-carnitina uzimam neki Fat burner da valja, koji bi mi ti predložio?
Ja bi najradije Animal cuts ali neznam da nije previše jak zbog bubrega? :help:

Tikice:
Jedem integralni onaj sa krupnim zrnevljem (tako ja zovem raženi, upsss) ali kad ga nemam u kući uzimam beli hleb, malo...
A kad kažem „malo više“ to je obično špagete sa sosom 500gr suve mere, spremim i supruga pojede oko 150gr a ja oko 350gr, e zato ostatak dana ništa UH.
Znam da je puno ali VOLIM...
 :blush:

GRKOVCANIN.
Znam za veću grupu mišića trebam raditi prvu ali ako je prioritet pojačanje nekog mišića mislio sam da bi mogao punim intezitetom da odradim taj mišić a sa ostalim intezitetom tu veću grupu mišića...

HVALA LJUDI

p.s: očekujem, nadam se Lazićevom odgovoru.... :respect: :help: :strong:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milan on May 22, 2007, 06:19:45 PM
nije stvar izbora koja vezba ide prva
na pocetku nedelje odradi onu misicnu grupu koju zelis najjace da odradis ;) i nek bude malo duzi odmor izmedju ledja i nogu ako vec idu dan za danom te 2 grupe
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 22, 2007, 11:59:54 PM
Quote
1.   Znaci mogu ujutru tegovi 1h+kardio obican 40min i uvece kardio 40min (znas kako se ne pridrzavam bas previse rigorozno oko hrane pa prema tome se i vodi)?

moze,znam  :yes:

Quote
2.   Kad radim samo HIIT ujutru onda mogu i uvece obican kardio 40min(tada da ne uzimam suvo grozdje)?
Uzmi u obzir da mi je za sada jedina suplementacija L-carnitin, kofein, taurin, PWM, dextroza ili grozdjice,vitamin c.

probaj sa suvim grozdjem, ali duplo manje nego za pwm..ako te goji sto ne bi trebalo izbacis..ovako ces popuniti malo glikogen

Quote
3.   Kada radim samo sa tegovima onda nakon treninga saku suvog grozdja (oko 30gr) ili u PWM pomesam sa 50gr dextroze i popijem (da mi nije to puno dextroze, imam 90kg)?

50 gr suvog g. ili 70 gr dexa, nije ti puno


Quote
Po mojim slikama sta mislis otprilike koliki mi je BF(znam da je nezahvalno)?

nije ni vazno  ;)

Quote
E sada sam se setio a ono da radim grupu misica koja zelim vise da mi napreduje prvu na treningu ?
Jel to nije Ok ili jeste?

da

Quote
Lazic:
Rekao si da umesto L-carnitina uzimam neki Fat burner da valja, koji bi mi ti predlozio?

nista za sada, koristimo prirodu  :)


Quote
A kad kazem „malo vise“ to je obicno spagete sa sosom 500gr suve mere, spremim i supruga pojede oko 150gr a ja oko 350gr, e zato ostatak dana nista UH.
Znam da je puno ali VOLIM...

ali je poenta da ako sutra jedes spagete da pojedes 200 gr, pa prekosutra 100 gr, pa sledeci dan nista pa sledeci opet 350 gr i tako neces da ides unazad sa napretkom.

Quote
p.s: ocekujem, nadam se Lazicevom odgovoru...

samo malo strpljenja  :thumbup1:





Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 23, 2007, 11:09:59 AM
Čekaj i kad radim večernji kardio da uzimam upola manje dekstroze ili suvog grožđa- odmah nakon tog kardia idem na spavanje?

Jer bolje onda da ujutru kad radim tegove + kardio uzmem L-canitin pola a pola uveče pred drugi kardio?

Imam opciju da kupim kofan 50mg ili Boost energy sok koji ima 80mg kofein+1000 mg i taurina i 15kcal, otprilike kad se gleda u novcu isto dođu stim da ovaj Boost ima + taurina a kofan ne, mislim da je bolje uzeti Boost?

Koliko kofeina + taurina, i kako mi preporučuješ da uzimam, jel više puta na dan?

Na većinu pitanja otprilike otprilike znam odgovor ali mi nekako lakša tvoja potvrda. :blush:

Hvala
 :clap1: :thumbup1:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 23, 2007, 10:05:25 PM
Quote
Cekaj i kad radim vecernji kardio da uzimam upola manje dekstroze ili suvog grozdja- odmah nakon tog kardia idem na spavanje?

ponovi nisi prosao :)

Quote
Jer bolje onda da ujutru kad radim tegove + kardio uzmem L-canitin pola a pola uvece pred drugi kardio?
koristi kako ljudi propisuju, mislim da ide ujutru na prazan stomak i pred trening i sa nekim obrokom, nisam siguran



Quote
Imam opciju da kupim kofan 50mg ili Boost energy sok koji ima 80mg kofein+1000 mg i taurina i 15kcal, otprilike kad se gleda u novcu isto dodju stim da ovaj Boost ima + taurina a kofan ne, mislim da je bolje uzeti Boost?[/li][/list]

nista bre dok se ne disciplinujes sa hranom, stop pomijama  :protest1:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 26, 2007, 01:51:03 PM
JEDNO PITANJE: :help:

Ako kupim DYMATIZE  WHEY ISO-100 jel onda nema potrebe da u PWM stavljam glutamin jer u jednoj dozi tog ISO-100 ima 4450mg L-glutaminske kiseline(glutamin?).
Znači ako bi uzimao dve doze to bi značilo da unesem ukupno 9gr glutamina, dok je preporučena doza za moju kilažu 89kg nekih 10gr kroz ishranu i suplemente, da ne napominjem što bi još uneo glutamina preko ishrane,(mesa...).?

Lazicu

Korigujem sramežljivo ishranu, polako ali sigurno... :blush: :respect: :showoff: :strong: :weight_li
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 26, 2007, 07:58:05 PM
glutamin ti treba kao posebna komponenta pre kardia i treninga sa tegovima..po meni je to mali odnos za ono sto nama treba..
a ako ja znam da racunam da minimum unosis 5 gr pred kardio i 5 posle kardia, ako i 5 pred trening sa tegovima i 5 u pwm to je minimum 20 gr.
tako da ti ipak treba jos 10 gr..stim da ja preporucujem u pwm minimum 10gr glutamina..

koliko budes disciplinovan toliko ces i biti zadovoljan rezultatima
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 27, 2007, 09:07:11 AM
LAZIC

Zaboravio si samo da ja nakon tegova radima kardio odmah.
Što bi značilo 5gr gutamina pre treninga, 5gr posle i 5gr pred spavanje =15gr Glutamina.
A činjenicom da bi samo kroz PWM uneo oko 9gr glutamina ostaje mi 6gr preko ishrane...Sta misliš o tome?
E kako bi mi onda sad savetovao da uzimam PWM(zbog glutamina):
1.   pre tegova+kardio
2.   samo kardia
3.   dan kada ne treniram
Znajući ovo sad i ono što sledi u postu?
Moram nekako da se čupam zbog kinte ja bi najradije voleo i Glutamin, BCAA, KAZEIN...Ali moram još nekog da hranim u ovoj kući sem mene. :(

HVALA TI NA TRUDU

p.s: video sam te na minimum još 3foruma, rastrzaćeš se brate moj od toliko saveta, ipak treba sve to saslušani, analizirati, savetovati, pratiti...puno brate.
 :bow:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on May 27, 2007, 12:04:38 PM
Laziću i drugima...

Evo citat sa Peđinog foruma:

Liječnici preporučuju (a športaši znaju kako se to radi) da se u posebnim prilikama koristi 10 -20 g/ glutamina dnevno osobito kod športova izdržljivosti (6). Važno je napomenuti da se uzima neposredno prije i poslije naprezanja..Da bi preciznije odredili dozu preparata, pomnožite vašu tjelesnu masu s faktorom 0,17. To je količina u gramima koju treba uzimati. U dane kad nema naprezanja, optimalna doza glutamina će biti 5-6 grama. Ne postoje radovi o eventualnim toksičnim učincima glutamina.

Dobijanje na misicnoj masi ce biti znatno brze i kvalitetnije ukoliko dodate 3-7 gr glutamina u vas proteinski sejk ujutru odmah po ustajanju, posle treninga i kasno uvece pred odlazak na spavanje.

Znači da na mojih 89kg je neka doza od 15mg optimalna (plus preko ishrane I eto GLUTAMINA, npr. 100gr ovsenih pahuljica sadrži 2,5gr glutamine.

Sve ovo pišem-pitam iz razloga da sa skraćenim budžetom ne uzmem previše glutamine, whey-a koji mi se  nebi iskoristili.

Npr ako u PWM uzmem 70gr whey-a (62.5gr čistog proteina) dali će mi se sve to ugraditi u mišić, jer kako saznajem iz nekih drugih studija organizam nije u stanju da za 1h preradi više od 30gr čistog proteina.?
Ako nije tako zašto onda firme koje preporučuju 30gr praha u PWM to rade?Pa njima je valjda u inetresu da potrošiš što pre I opet kupiš od njih?
Kontradiktorne su mi neke stvari.
Npr ovde većina pije od 50-70gr whey nakon treninga.

1 primer:
10 gr l-glutamina
10 gr creatina
60 gr whey proteina
50 gr dextroze i
10 gr aminikiselina

Alooo pa to je 72-80gr čistog proteina!!! :nonono: :pullhair: :shocking:
Brate ako ima OK, mada mene zanima dali on pola toga izbaci zbog nemogućnosti da organizam sve to apsorbuje ili se sve to ugradi.?

Ili na primer nakon tog PWM pojede 500gr pilećih grudi, a to je preko 80gr čistog proteina u jednom obroku.Zar nije bolje podeliti to na 2-3 puta da bi ga organizam apsorbovao.?

Neznam pitam iz najboljih namera.
Nekako imam utisak da se ljudi gađaju ciframa proteina koje piju-jedu.
Ako je tako kao što kažu pa oni dnevno unesu 80gr x 6obroka=480gr proteina Gde to brate moj završi.
Nekako mi nelogično…nisam sklon preterivanju jer sam ograničen sa finansijama(kao I većina nas), voleo bi da nije tako ali…
 :( :( :(
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 27, 2007, 12:04:47 PM
LAZIC

Zaboravio si samo da ja nakon tegova radima kardio odmah.
Sto bi znacilo 5gr gutamina pre treninga, 5gr posle i 5gr pred spavanje =15gr Glutamina.
A cinjenicom da bi samo kroz PWM uneo oko 9gr glutamina ostaje mi 6gr preko ishrane...Sta mislis o tome?

Samo krkaj od glutamina nista lose ne moze da bude, ja stavljam sad od kad ga imam obilato 5g odma ujutro kad se probudim jer i sam znas da je tijelo zeljno oporavka nakon sna, onda stavljam 10-15g u PWM i pijem odma nakon kardia, dakle trening a onda kardio (isto kao ti) te eventualno ako stvarno imam dosta glutamina 5 g prije spavanja!

E kako bi mi onda sad savetovao da uzimam PWM(zbog glutamina):
1.   pre tegova+kardio
2.   samo kardia
3.   dan kada ne treniram
Znajuci ovo sad i ono sto sledi u postu?
Moram nekako da se cupam zbog kinte ja bi najradije voleo i Glutamin, BCAA, KAZEIN...Ali moram jos nekog da hranim u ovoj kuci sem mene. :(
Onda ga samo pij nakon treninga i samog kardia, ako zelis da ustedis maksimalno!!!

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 27, 2007, 12:11:00 PM
@bebac

Njima je u interesu da prodaju ali ne smiju da pišu da koristimo doze kojima zapravo težimo oni pišu 1-1.5g po kg tjelesne težine a to je dovoljno za neku manekenku od 60kg, tako da je u tome problem, a naravno ako staviš 200g u pwm Whye-a da će 40% da ode u WC jer tijelo ne može da uzme toliko, a ima caka u tome da naturalci puno manje mogu apsorbirat nego ljudi na AAS i u tome je jedna caka...zato podjeli na što više obroka tako da se konstantno opskrbljuješ a pri tom ne ideš u neke enormne doze...

Ovo je moje razmišljanje da čujemo ostale... :thumbup1:

A glutamin je super preparat, ne bi ga koristili u medicini da je bespotreban, recimo kod opeklina i većih posjekotina daje se povećana doza glutamina bolesnicima, pa uzmi sam zakljucak, dakle oporavlja nas nakon napora-ozljede itd...
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on May 27, 2007, 12:13:11 PM
A financije su problem ovdje . razumijem te u potpunosti, ja imam 23 skoro 24 godine, ne izlazim van jer nemam love, ne kupujem skupu odjeću, ne idem po kavama svaki dan, itd itd...dakle štedim da imam za sebe, a to me jako veseli, a kad imaš želju i volju onda nije problem samo treba bit jako lud...

A kad stavim na papir prehranu, suplemente i ostalo...vidim kako bi mi život bio slađi da treniram balet ili šah (koji sam trenirao prije vjerovao ili ne  ;D)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on May 28, 2007, 08:29:53 PM
bebac sta zelis tacno da cujes, da nije moguce, preraditi toliku kolicinu proteina..pa ne moze od jednom..ne mozes ni od jednom da podignes 100kg u benchu ako si pre toga podizao 50 kg..znaci postepeno vremenom nateras telo da iskoriscava veliku kolicinu proteina..ne moze sigurno kao sa aas, ali sigurno vise nego sto mnogi misle


znaci rekreatvcima za odrzavanje konstrukcije preporucujem 2 gr..a ozbiljnijem rekreativcu bilderu do 3 gr proteina po 1 kg telesne tezine i to je ono sto gradi misice..

sto se tice suplemenata, buraz , prostres se koliko si sirok, nema preterivanja..ja u nekim danima uzimam i do 100 gr glutamina, kada ga ima, kada ga nije bilo ,pio sam koliko je minimum 5gr pred trening i 10 gr u pwm jos ako ima kardio znaci 30 gr minimum..

ti idi samo postepeno i disciplinuj se sto se klope tice..ima kilogrami da spadaju sami..

znas kako, pomazem gde stignem, koliko mogu..evo vidis ovih dana nisam mogao..ali je bitno da neko ima koristi od toga i treba da postuje dok postoje ljudi poput petrovica i ima jos takvih momaka..koji bez sebicno otvoreno pricaju o necemu sto neki drugi likovi prodaju a nemaju pojma..
samo strpljivo i nigde ne zuri , tovio si se godinama, ne ide to bas tako lako kada si natural..
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 09, 2007, 11:10:52 AM
Bebac izvestaj, radi li se sta??
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 09, 2007, 11:57:16 AM
Tiha voda breg roni... :wow:
Danas pišem extra opširan izveštaj, očekujem razumevanje i predloge.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 09, 2007, 01:35:02 PM
Evo mene, evo Vas.
IZVEŠTAJ :  :vertag:
87 kg. Imao 90 od zadnjeg javljanja a u martu 2007-me (početak treniranja) 102kg = -15kg, meni je i više nego zadovoljavajuće.
Kad sam pre par dana bio u Kg kod mojih ovaj put mi niko nije rekao „u al si se ugojio“ , već sam naišao na komentare VRH izgledaš, vidi se da vežbaš a kad nosim treger majcu i kad vide slike pre i sad čak ima komentara „preterano si nabildovan“, smešno.
Od Gorana Ilića Ex Yu šampiona u BB (i pre mesec dana drugi u Makedoniji u BB clasicu) i Đure šampiona Balkana sam naišo na oduševljenje, i Ismar Hamzić iz Sarajeva Šampion BiH mi kaže da sam se baš transformisao u pozitivnom smislu.
Od svega toga najvažnija je činjenica da se ja osećam odlično, pre nisam spavao bez majce jer sam se gadio sam sebi a sada se šetam bez majce po kući i stalno se ogledam nalazeći šta treba da poboljšam.
Nisam Vas poslušao baš sve jer vidim da bi to izmaklo kontroli i vratio bih se vrlo lako na 102kg. Razočara me kad dođem na Peđin forum ili ovde pa ljudi za nekog ko kaže svoje mišljenje napadnu dotičnog bez relavantnih dokaza, zato se nisam ni pojavljivao ovoliko na forumu (ja da kometarišem), pratio sam ali iz senke.
Morate da razumete ljude kao ja koji žele da im se nešto objasni kad se za to tvrdi da je sigurno, a kada taj isti, u ovom slučaju JA ispriča to Goranu I Hamziću oni se samo nasmeju.
Proveo sam sa Goranom preko 2h pričajući o svemu ovome, negde se složio a negde ne uopšte.
NPR:
Ni Goran ni Ismar Hamzić ne uzimaju dextrozu pre PWM i ne dižu nikako drugačije insulin(znaš na šta mislim), a ne možete mi reći da oni nisu uspešni u BB.
Goran pred takmičenje pije u PWM oko 50gr Whey proteina a ovde i kod Peđe se priča o nekim većim ciframa za rekreativce...
Po Goranovim rečima zbog sponzorstva od 113 000 din ne uzima HEMIJU već sredstva koja su dozvoljena, kune mi se da je natural.Pa zbog toga se nemože reći da mu hemija poboljšava sintezu proteina.
Pitao sam ga jel uzima hormon rasta... rekao je NE.
Dnevni unos je njemu 300gr kad izlazi na takmičenje.
Njega znam od kad znam za sebe, bio mi je na svadbi a možda dođe i 14juna kod mene u Sarajevo na rođendan moje ćerke sa ženom Sonjom.Tako da sumnjam da bi mene zavlačio, jer kad je uzimao HEMIJU pre pričao mi je otvoreno šta uzima.
Oko toga sam mu i pomagao na nekim relacijama...

Sve ovo pišem iz razloga jer ne želim da se obeshrabruju ljudi sa foruma sa drastičnim promenama u životu oko ishrane a retko ko je toliko psihološki jak da prati taj tempo i vrlo lako odustane.
Zamisli čoveka koji je živeo na: 1kg bureka, 2kg hleba, masna klopa, slatkiši... on dođe na forum a vi mu preporučite ovsene na vodi, 1kg piletine, 300gr ribe... pa ko brate da izdrži takav tempo?
Ima takvih ljudi ali treba paziti da sve krene polako i postepeno i bez šokova prevelikih.
Za tog koji jede: 1kg bureka, 2kg hleba, masna klopa, slatkiši... je uspeh da sledeće nedelje jede 0.5kg bureka, 1kg hleba, (upola manje)masna klopa, slatkiši...
A da sledećih nedelja to potpuno izbaci sa povremenim izletima.
Evo ja na primer:
Jeo sam burek, pecivo, puno banana čak i 1kg dnevno, dva hleba, malo slatkiša (nisam ljubitelj baš) DNEVNO !!!
A sad:
Počeo sam da treniram dnevno jednu grupu mišića na prazan stomak + kardio 40min
Nakon toga:
Odmah posle treninga dve merice Whey proteina sa vodom = 40gr čistog proteina + 40 gr dextroze sa vodom (kao što vidite tu nisam poslušao ni Vas ni Gorana)
Posle wheya sačekam 20-30min (kupanje...) pa 8 jaja (7belanca i jedno celo) = 33.5gr proteina
Posle 1.5h pojedem 140 gr tunjevine = 34gr proteina + 1parče raženog hleba = 2.3gr proteina

Znači nakon treninga u roku od 2h unesem preko 110gr proteina.

E ostatak dana se trudim da jedem proteina što više.
Pileće grudi npr. 200gr = 44gr proteina, oslić 200gr = 34gr proteina...
Pijem jogurt ili mleko sa što manjim % mm u večernjim satima da bi se dopunio sa proteinima, nikako dnevno preko 0.5l mleka ili jogurta.
Uveče pred spavanje pomešam 26gr belanca u prahu = 23.5gr proteina sa mlekom 300ml i huxol zaslađivačem i eto mi noćnog proteina (kazein...) Znam da ćete me napasti za to belance ali tu sam poslušao druga 3 uspešna takmičara u BB a nisam Peđu ili mislim da i Lazić ovo ne odobrava (verovatno zato što je i on čuo da to ne valja)
Ili 13gr mleka u prahu+300ml jogurta 0.5% mm i 100gr ELLA sira = 33gr proteina
Znači dnevno unosim na mojih 87kg od 160-210gr proteina NIKAKO VIŠE.

NAPOMENA: u 7dana u nedelji, 2 dana nedeljno pojedem špagete za 2 osobe (DNEVNO) ili 3 extra debele palačinke sa marmeladom.Sa ovim se ne slaže niko sem mene, znam da poništavam neke rezultate ali...Bez tih izleta bi pukao, zadovoljan sam i ovim intezitetom skidanja kilaže i dovođenja tela u neku normalu.
I sa svim ovim NIKADA u životu nisam skinuo lakše kilažu niti se osećao bolje a mišići se povećavaju u obimu(ili ostaju cm) dok kilaža ide dole.
SUMIRAJMO SVE OVO:
Svaki pojedinac je individua za sebe i svako treba da nađe šta mu odgovara jer ko radi šta mu ne odgovara vrlo lako to prestane da radi.
Treba spojiti da se odrekneš JUNK FOODA koliko god možeš i da izgradiš drugačiji način ishrane koji ćeš zavoleti ali nikako da ti to bude na silu.
Evo npr:
Moja žena se hranila do sad, do te slike koju ste videli na prvoj strani mog posta sa MAČMELOOM, ČOKOLADNIM NAPOLITANKAMA, TESTENINOM, MESOM,MESOM... POVRĆEM i izgleda garantovano bolje nego 99% devojaka koje treniraju !
Naravno ima tu i do metabolizma ali ona sve to radi bez grča, evo uz mene počinje i ona da jede kuvana jaja, tunjevinu što više, ribu i piletinu je uvek jela a sad još više ali joj ni jednom prilikom ne padne na pamet da odustane od slatkiša. Ja je podržavam u tome iako ne volim slatkiše jer vidim da ne utiču loše po nju

Evo za koji dan poslaću Vam slike i moje i ženine (dobio sam blagoslov od nje) i sa prednje strane, iz svih poza pa vi procenite.

NAPOMINJEM:
Da ne mislim da ni Peđa ni Lazić misle nekom loše sa tim savetima što daju, već imaju formirana mišljenja koja sumnjam da su 100% tačna, i sami znate da će kako nauka napreduje da se izmene i neki stavovi (npr. Peđa podizanje insulina za vreme treninga-Lazic protiv) i sad kad imaju takve stavove teško je to promeniti.
Sa tim ne misle ništa loše ali tvrde da su u pravu a forumi služe da se o tome diskutuje.

Žao mi je članova foruma npr., N_E_Z_N_A_L_I_C_A, i ostalih koji nisu puni ko brod(para) a servira im se da uzimaju toliko i toliko proteina, glutamina...NPR jedan Miloš Šarcev priča kako uzima oko 20gr glutamina a Lazic kaže kad ima uzima i po 100gr DNEVNO!!!
Takvim rečima se obeshrabruju slabo motivisani članovi.

OPET NAPOMINJEM: :respect: :weight_li :strong: :clap:
Da volim da diskutujem na ovom forumu, bez obzira što mi se jedna stranica otvara po 30sekundi a Peđina momentalno, kod njega uopšte ne diskutujem zbog prepotentnosti PEĐINE, Lazića volim da saslušam i diskutujem jer je prizemniji i ne leti kao Peđa.
Poštujem da je Peđa ono što ja nikad neću biti a i ne želim (tj možda i bi da se ne odričem neke klope  ) , ali ni on naravno nije niti može biti ono što sam ja...
Već sada sam zadovoljan skromnim rezultatima i to je važno.

DAJTE KOMENTARE I PREDLOGE.
 :respect: :respect: :respect:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 09, 2007, 02:58:44 PM
u ala nas napuci  :evillaugh: ali ajde da krenemo redom  ;)

Quote
Nisam Vas poslusao bas sve jer vidim da bi to izmaklo kontroli i vratio bih se vrlo lako na 102kg.

ako radis varijaciju ne moze nikad da se vrati , ako jedes kao sto si jeo kada si se ugojio , pa boze moj..naravno da ce da se vrati, pa od te ishrane si se i ugojio, logicno zar ne.

Quote
Morate da razumete ljude kao ja koji zele da im se nesto objasni kad se za to tvrdi da je sigurno, a kada taj isti, u ovom slucaju JA isprica to Goranu I Hamzicu oni se samo nasmeju.

nisam razumeo ovu recenicu ali ajde..

Quote
Ni Goran ni Ismar Hamzic ne uzimaju dextrozu pre PWM i ne dizu nikako drugacije insulin(znas na sta mislim), a ne mozete mi reci da oni nisu uspesni u BB.
a ko je koristio od nas taj DWM, oni ce procitati kada  o tome izadje u novinama jer ni jedan  od njih ne koristi net, ovde si imao ekskluzivno predpremijerno da citas o tome jer je milos izasao u javnost sa time.pedja je to koristio jer je deo njegovog tima, pa verujem da je i sam bio neko ko je opitovao..
tako da oni ne uzimaju, kao ni  ja zato sto NISMO CULI- zato ..sada kada se zna, ko zna probace..


Quote
Goran pred takmicenje pije u PWM oko 50gr Whey proteina a ovde i kod Pedje se prica o nekim vecim ciframa za rekreativce...

goran ima ogranicenje u kilogramima sto se tice njegove kategorije..tako da mnoge stvari mora da kontorlise

Quote
Po Goranovim recima zbog sponzorstva od 113 000 din ne uzima HEMIJU vec sredstva koja su dozvoljena, kune mi se da je natural.

da je natural to moze da poveruje malo dete, ali dobro..to je njegova stvar..ni je ne bi pricao jer bi mu nakacio antidoping komisiju na vratu..

Quote
Pitao sam ga jel uzima hormon rasta... rekao je NE.

nije samo hormon aas, ima drugih koje moze da priusti..
da su dobri i jeftini..mi smo se do 2000 godine spremali sa 1000dm a on sada ne moze za 1500e.
polako naucices  ;)


Quote
Dnevni unos je njemu 300gr kad izlazi na takmicenje.

pa dobro i sta ce mu vise, mrsav je..takva je kategorija

Quote
Sve ovo pisem iz razloga jer ne zelim da se obeshrabruju ljudi sa foruma sa drasticnim promenama u zivotu oko ishrane a retko ko je toliko psiholoski jak da prati taj tempo i vrlo lako odustane.

pazi prijatelju, zivot je okrutan, ako zelis da imas misice ja ti savetujem kako to da imas..sve van toga nije to sto neko zeli..sada ako si ti ili bilo ko zadovoljan da jede burek i da kaze kada se taj burek zalepi da je to misicna masa, ja sam jos zadovoljniji, ali je to daleko od misica.
znaci igra se po nekim pravilima da bi bio nesto kako treba, sada sve van toga je fuserisanje..

Quote
Ima takvih ljudi ali treba paziti da sve krene polako i postepeno i bez sokova prevelikih.
pa naravno, to se i radi..sta ti mislis neko sada dodje ovde i ja mu kazem pojedi 300 gr proteina i on se usere od proliva, pa naravno da ide postepeno, procenu vrsim u zavisnosti koliko ko je jeo i ako je jeo 5 kg pomija za njega nije problem sada da pojede 300 gr proteina, jer taj zeludac moze da vari i kamenje..

Quote
Uvece pred spavanje pomesam 26gr belanca u prahu = 23.5gr proteina sa mlekom 300ml i huxol zasladjivacem i eto mi nocnog proteina (kazein...) Znam da cete me napasti za to belance ali tu sam poslusao druga 3 uspesna takmicara u BB a nisam Pedju ili mislim da i Lazic ovo ne odobrava (verovatno zato sto je i on cuo da to ne valja)
Ili 13gr mleka u prahu+300ml jogurta 0.5% mm i 100gr ELLA sira = 33gr proteina
Znaci dnevno unosim na mojih 87kg od 160-210gr proteina NIKAKO VISE.

sta da ti kazem..ne moras ti nikoga da poslusas, to je tvoja stvar, ali mnogi ljudi uce na tudjim greskama, tako bi i treblo ti..naravno brzo ces nauciti na svojim zasto belance pomesano sa mlekom ne moze da bude kazein..tj niti nista priblizno ono sto je potrebno misicu preko noci..

Quote
NAPOMENA: u 7dana u nedelji, 2 dana nedeljno pojedem spagete za 2 osobe (DNEVNO) ili 3 extra debele palacinke sa marmeladom.Sa ovim se ne slaze niko sem mene, znam da ponistavam neke rezultate ali...Bez tih izleta bi pukao, zadovoljan sam i ovim intezitetom skidanja kilaze i dovodjenja tela u neku normalu.
I sa svim ovim NIKADA u zivotu nisam skinuo lakse kilazu niti se osecao bolje a misici se povecavaju u obimu(ili ostaju cm) dok kilaza ide dole.

pa dobro, sta je tu cudno..mozes ti i da jedes  kuvani pasulj, ali je poenta svrhe toga, ja to ne mogu da razumem jer nisam nikada sebi cak i kada sam otkacio bb i radio u kao specijalac, jeo pomije i konzerve 7 godina, nisam se nagojio kao neki koji nisu nista radili, jednostavno sam se pazio i nisam dozvolio da mi nesto sto znam da nije zdravo bude moj porok..
Quote
Moja zena se hranila do sad, do te slike koju ste videli na prvoj strani mog posta sa MACMELOOM, COKOLADNIM NAPOLITANKAMA, TESTENINOM, MESOM,MESOM... POVRCEM i izgleda garantovano bolje nego 99% devojaka koje treniraju !

svaka cast njoj,to je ono sta bi bilo kada bi bilo..neka se pripremi za neko takmicenje, da vidis kako neki mnogo losije izgledaju kada pocnu da skidaju.misili misic a ono iznenadjenje..pa da skine stomak da se vide trubusnjaci na takmicenju ona se prepolovi..sada sto je slaba konkurencije, boze moj, pa svi stemimo da se takmicimo sa boljima od nas ne sa nekim ko je gori..

Quote
Da ne mislim da ni Pedja ni Lazic misle nekom lose sa tim savetima sto daju, vec imaju formirana misljenja koja sumnjam da su 100% tacna, i sami znate da ce kako nauka napreduje da se izmene i neki stavovi (npr. Pedja podizanje insulina za vreme treninga-Lazic protiv) i sad kad imaju takve stavove tesko je to promeniti.
Sa tim ne misle nista lose ali tvrde da su u pravu a forumi sluze da se o tome diskutuje.

niko ne kaze da smo mi 100% u pravu..meni je to(dwm) nepoznata materije,pa ucim, ali 1000000% tvrdim da sta god savetovali a pricamo smo
PROBALI NA NAMA , ja na mnogim drugima, sto ne sumnjam da je i on..
to je poenta..

Quote
Zao mi je clanova foruma npr., N_E_Z_N_A_L_I_C_A, i ostalih koji nisu puni ko brod(para) a servira im se da uzimaju toliko i toliko proteina, glutamina...NPR jedan Milos Sarcev prica kako uzima oko 20gr glutamina a Lazic kaze kad ima uzima i po 100gr DNEVNO!!!
Takvim recima se obeshrabruju slabo motivisani clanovi.

daj bre nemoj tako..pusti te fazone sta prica sarcev koliko ko treba da uzima, pa i ja pricam neznalici koliko treba, znaci koliko ima para, ali ne prica sarcev koliko on uzima, a to sigurno nije samo 20 gr jer on koristi 3 obroka , pre, za i posle treninga neka u svaki stavis po 20 gr pa vidi..a ukljuci logiku , imas ovde njegov trening, pa vidi da li posle takvog treninga moze da te zakrpi 20 gr..
to sto ja uzimam 100 gr glutamina je znak da nisam lazov i krijem nesto..sta treba da pricam kao neki da koristim 10 gr u pwm pa sam kao vrata,, da jedem 200 gr proteina i da me neko pljuje sto on nije isto toliki a jede kao ja. sta bi neko preko sto je pedja popio 1,5-2 kg bcaaa za 7 dana..
svako pametan bi video iz te racunice kolike su cije potrebe, nadam se da razumes ovo jer , ocigledno si pecao , sve sto je lose, a nisi bas citao sve..
znaci po tebi ja bi trebao da lazem sta radim i da mi bude krivo sto ja mogu vise da koristim nesto, jer sam ogroman i moje su potrebe takve, u odnosu na nekoga ko pocinje ili nema za glutamin..
izvini ali ne mogu tu da se slozim sa tobom..  :dunno:



Quote
OPET NAPOMINJEM:   
Da volim da diskutujem na ovom forumu, bez obzira sto mi se jedna stranica otvara po 30sekundi a Pedjina momentalno, kod njega uopste ne diskutujem zbog prepotentnosti PEDJINE, Lazica volim da saslusam i diskutujem jer je prizemniji i ne leti kao Pedja.
Postujem da je Pedja ono sto ja nikad necu biti a i ne zelim (tj mozda i bi da se ne odricem neke klope  ) , ali ni on naravno nije niti moze biti ono sto sam ja...
Vec sada sam zadovoljan skromnim rezultatima i to je vazno.

DAJTE KOMENTARE I PREDLOGE.
pazi diskusije su jedno a kritikovanje drugo,
pedjin forum postoji 2 godine, i sve oko njega je malo skupo placeno , ipak iza njih su pedja i najaca teretana u srbiji, tako da nisu za poredjenje uopste..
iza ovog foruma je privatan budzet , ja i tim moderatora kao i svi posetioci
kada budem video veci smisao svega oko ovog foruma, bice placeno kako treba da se otvara kao i onaj drugi za sada je to je sto je.. kao sto mi kazemo koliko para toliko muzike..naravno ima tu i drugih stvari koje uticu na to a ja na te stvari ne mogu da uticem, npr sto kanada ne vidi moj forum..za pocetak pocni da koristis operru ili mozilu, meni u njima otvara dobro..sa IE ima problema..

pazi ti treba da budes zadovoljan rezultatima, ali sta mislis da li ce grkovcanin da bude zadovoljan time ili neznalica , ta dva primera sam naveo, sada jer oni zele nesto vise nego ti..
evo ti primer ivana, decko polako ide , jede normalno, ni u jednom trenutku on ne drzi bildersku dijetu, a nije bilder, a veruj da odlicno izgleda..(za to kako se hrani)
ako hoce na bolji izgled,  veruj da ne moze nikada tako kako sto ti hoces i mislis..
boze moj tu smo, pa ces postaviti slike, skinuces ti kilograme ali kada bude trebalo misice da obikujes, znaci misice,
onda cemo videti sta i kako.
jer ako nismo u pravu sto ti uzimas
Quote
Znaci dnevno unosim na mojih 87kg od 160-210gr proteina NIKAKO VISE.

znaci kada skines na 80 kg jesces 2-2,65 gr proteina po 1 kg telesne tezine..i zato sto nemas stabilnu kolicinu proteina, jedan dan si mlitav a kada ih uneses vise onda misic bude kako treba..


mislim da sam dosta pisao..ali kazem, ako bar trazis necije misljenje ti to postuj kao necije sto ja radim sa svima ovde i ako mnogi nisu u pravu, zasto se to zove necije i koju tezinu ima , pokazuju mnogu faktori ali necemo o njima..

u svakom slucaju mi je drago sto napredujes i sto sve to radi , kada budes trebao da predjes u neku fazu gde ne mozes vise da varas ti se slobodno obrati stojim ti na raspolaganju..inace samo variraj UH i nikada se neces ugojiti, naravno podrazumevam da se nikada ne vratis zivotu kojem si imao..   :yes:



Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 09, 2007, 06:13:50 PM
Uopšte Vas nisam „napučio“ nego kažem šta mislim da nije OK.
To ne mora da znači da sam u pravu, čovek sam kao i vi a verovali ili ne ja grešim ali sigurno i Vi u nekim stvarima, a tu smo da se držimo zajedno, diskutujemo, ispravljamo se...

E vidiš ... to ja zovem diskusijom.

Vidiš kao što ti kažeš radim varijacije sa UH ali ne opterećujem se previše, mada mnogi kada vide i ovako kako pazim sa klopom kažu da preterujem.
Evo sad žena sprema oslić na minimum ulja na teflonu ne kapiram kako može da se sprema bez imalo ulja a da nije na vodi, pari...?Recite ako može, neznam....recite kako?

Ono za dextrozu sam se loše izrazio, evo ispravke.:
Ni Goran ni Hamzić ne koriste dextrozu u PWM.

Za Hemiju dali koristi Goran...nisam rekao da mu verujem, nego da nema razloga da me laže jer mi je pričao kad je koristio davno nekad.A ja sam od onih koji retko kome 100% veruju da je tako slušao bi ili Gorana sve što mi kaže ili tebe.
Kaže mi:“ šta me briga za antidoping ja sam čist dok drugi drhte, mogu slobodno da me proveravaju“.E ja znam da ima i fora da se očisti nekoliko dana pre takmičenja da se ne vidi u nalazima hemija on mi i na to kaže ... „ne uzimam šta ti je, rekao bih ti znaš“.

Naravno da ne mislim da me namerno navodite ni ti, ni on, niti Peđa, niti bilo ko sa bilo kog foruma, već da ja to treba da shvatim i prihvatim, to je vaše ubeđenje.

To da ću naučiti u pravu si, učiću ceo život i opet ništa neću znati kao i svi.

Kažeš Goran je mršav... jeste on visok, ali kad izađe na takmičenje ima 93.5kg (sad smo se dopisivali)  totalno izdefinisan.Pa ako uzmemo u obzir da je na 0 UH mnogo dugo ipak po vašem mišljenju i teorijama zar nebi trebalo da unosi više od 3gr proteina po kg???
Sad sam zbunjen...

Neznam ko to očekuje od bureka mišić? Ako se misli na mene... ? Ne očekujem.

Za belance:
Voleo bi kad bi mi objasnio zašto belance+mleko/jogurt+ella sir ne mogu biti noćni protein? Zar mleko i ELLA sir ne omogućavaju sporije otpuštanje proteina belanaca i svojih proteina noću?Stvarno ako misliš tako objasni mi voleo bi da znam.

Cenim i poštujem što imaš tako jaku volju pa ti porok poput hrane ne predstavlja problem, ja ne pušim, ne drogiram se, ne pijem 29 godina nikad se nisam napio, ni pio, dok svi u mojoj familiji/porodici/okruženju rade bar nešto od ovoga.
To što ti možeš da izdržiš bez testenine...i Goran isto tako ne predstavlja neki uspeh ako nikada nisi ni voleo tako nešto.Moja žena npr. Ne jede hleb, uz mene je počela ali 23godine svaki obrok joj je bio bez hleba. Sto bi značilo da ni moja žena, Goran ni ti tu niste pokazali snagu volje iz razloga što to nikada niste ni jeli,  niti osećate želju za tim pa se sa tom istom željom borite.
E kada kao ja više volite somun(hleb koji dođe sa ćevapima) nego ćevap i to izbacite iz ishrane e to je za mene uspeh. Zar ne?
E ako kao ja osećaš želju za tom klopom... poštujem.

Neznam u kojim si specijalcima bio ali ako si bio u SAJ-u onda ti je moj brat bio instruktor, Dejan Stefanović-Stefa.

E što se tiče moje žene i takmičenja:
Mi kad smo videli kakva je konkurencija bila ovih godina htela je da izađe čisto jer voli da trenira i jer je Goran rekao da će razbiti sve na takmičenju.E sad da je ona u tom tripu da uzima hemiju, da se odriče neke klope...nije, ona želi da izgleda kao žena a ne kao ja i ti.
Ja sam se pre nekoliko godina slikao sa Biserkom Šipkom na takmičenju u Kg u čijoj sam organizaciji bio, ona se nije takmičila samo je došla na poziv Gorana. Brate ja sam pored nje bio kao malo dete.Veći je muškarac od mene, kad je progovorila odsekle su mi se noge (nisam očekivao).Žena treba imati lepu fitnes građu a ne BB.
Tako i ja oni likovi koji su kao sex simboli su za mene pre-sitni a BB u teškoj kategoriji ogromni pre krupni, idealno je građen npr: Žan Klod Van Dam, može i malo jače.
Ne kažem ja da ne bi voleo da sam kao Naser, Peđa,Goran, Ti ...ali nisam ta liga prosto rečeno i to treba poštovati.

To dali lažeš...
Nisam nikada rekao da lažeš već da se neke stvari preteruju u smislu „uzećeš ali gde će to otići?“ , neće se iskoristiti.Moje mišljenje.
I to da mi je krivo... kao kad smo bili klinci pa ono ja ima ovo ti ono... Ja nisam od takvih, već mislim da netreba učiti i hrabriti nekog ko nema kinte da uzima bespotrebne količine.Ko ima kao ovaj GRKOVČANIN brate samo napred!!!Ja da ima pio bi whey umesto vode, glutamine, BCCA ... bi gutao na svakih 10min pa i ako se ne iskoristi... briga me „ima se može se“
Nemojmo biti sujetni i da se tako olako uvredimo za nešto što ne misli onaj drugi.

Peđin forum je OK, nego njegovi ispadi kad se prepire sa drugima... ne pristaje jednom šampionu i čoveku tog kalibra.Ja kad sam video N_E_Z_N_A_L_I_C_U na onom njegovom snimku meni je i tad bio super, ali on čovek hoće više i bolje, poštujem, možda ću i ja tako da povećavam svoje kriterijume.

Da poštujem tvoje mišljenje činjenica je i da sam zatražio tvoj komentar o treningu, unosu proteina...Naravno nisi mi odgovorio, verovatno sam te zbunio sa onolikim textom, i dalje čekam tvoj odgovor.

Šta misliš o ovome?
1.   Grudi+kardio 40min
2.   Leđa+kardio 40min
3.   Noge+kardio 40min
4.   Rame+trapez+kardio 40min
5.   Biceps+kardio 40min
6.   Grudi+kardio 40min pa u krug bez dana odmora.

Ne odmaram, uzimam 160-210gr proteina,reci šta ne valja ?
Ovakvim vežbanjem mislim da neće doći do katabolizma mišića jer nisu previše obimni.
Treniram temeljitije, jačim intezitetom nego do sad (imam više snage) I svaki dan uzimam dnevnu količinu proteina što sam do sad radio samo u dane treninga a kad odmaram manje.
Kupio sam whey pa mogu…

OPET
RESPECT, da nije tako nebi ovoliko pisao veruj mi.
 :respect:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on June 09, 2007, 10:55:39 PM
Ali trening na prazan stomak...... :crazy: :crazy: :crazy:!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 09, 2007, 11:04:10 PM
Quote
Da postujem tvoje misljenje cinjenica je i da sam zatrazio tvoj komentar o treningu, unosu proteina...Naravno nisi mi odgovorio, verovatno sam te zbunio sa onolikim textom, i dalje cekam tvoj odgovor.
vec drugi put citam tvoj post od danas i nigde ne vidim gde si me pitao za trening takodje ne vidim konkretno pitanje vezano za proteine
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tanja on June 10, 2007, 12:00:41 AM
Uh @bebac... ;D
Kapiram te skroz ali moras i ti nas da skapiras. Kada se pristupi necijem problemu uvek se ide od varijante sta bi za tu osobu bilo najbolje da odradi. Kako da se hrani, kako da vezba...uvek se daje opcija koja ce za najkrace moguce vreme dati maksimalne rezultate.  Ostalo sve zavisi od osobe. Niko ne moze nikog da natera da ima 100% sredjenu ishranu. Niko od nas ovde ne zna koliko su neciji treninzi zaista intenzivni. Pojma nemamo ko se koliko odmara. Imamo samo ova slova ovde i verujemo na rec.
Drugo, imas odredjeni tip ljudi kojim moras da nacrtas i kazes jedi tako, vezbaj ovako, radi to i to...jedini nacin koji moze da ih natera da zaista urade nesto. Onda imas neke koji vrlo brzo i lako sami prilagode svojim potrebama ono sto se preporucuje a da je to opet disciplinovana ishrana bez varanja. Onda imamo one poput tebe, koji su dosta disciplinovani ali povremeno, psihe radi ;) , imaju izlet i na kraju imamo izgubljene slucajeve koji zabatale sve i odu da kupe neke "carobne" pilule i cajeve.

Znaci da rezimiramo...ako se kaze, takva ishrana, takav trening, to i to od suplementacije...veruj, to je najbolja data opcija, ono sto ce dati maksimum rezultata. Ko moze to da isprati u svakom smislu, super...ko ne moze, pa nije smak sveta, ici ce neke stvari mozda sporije, al dobro...u krajnjem slucaju nemamo svi isti cilj, nismo svi perfekcionisti, nekom je i malo u stvari mnogo ;)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: mimica on June 10, 2007, 06:58:53 AM
Vidis kao sto ti kazes radim varijacije sa UH ali ne opterecujem se previse, mada mnogi kada vide i ovako kako pazim sa klopom kazu da preterujem.
Evo sad zena sprema oslic na minimum ulja na teflonu ne kapiram kako moze da se sprema bez imalo ulja a da nije na vodi, pari...?Recite ako moze, neznam....recite kako?

Ja oslic filete spremam tako sto ih posolim, stavim u teflon tavu, dodam oko 1 dl vode, i pustim da ta voda ispari. Kada ispari voda, ostavim ih jos malo da se peku u tavi. Budu bas ukusni  :yes:.


Mislim da je ovo prihvatljiv nacin spremanja i za ovu ishranu  :blush:.


Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 10, 2007, 05:42:34 PM
GRKOVCANIN
A šta to fali  jutarnjem treningu čim ustanem sa tegovima na prazan stomak + aerobni pa nakon toga PWM?
Ajde molim te reci mi…
Koja je to fora kao čudno ti a ne objasniš zašto je to tako?To je najlakše.
Sad ćeš mi ti verovatno copy-paste neki članak.Bar to radim uz odobrenje takmičara u BB I nekih saznanja.PROSVETLI ME … :vertag:

Pitanje u predzadnjem postu je bilo da se pogleda kako sad treniram i moje „varijacije“ dal su Ok? Pitao sam tako što sam rekao DAJTE KOMENTARE I PREDLOGE :vertag:


Lazicu

PITANJE 1
 U mom zadnjem postu sam postavio za spremanje oslića, Mimica mi je odgovorila ali ja kupujem ceo oslić pa ću probati kao što je rekla mada se plašim da će biti živ, jedino da potopim u vodi.Ne volim kuvano.Hvala u svakom slučaju.

PITANJE 2
Za belance:
Voleo bi kad bi mi objasnio zasto belance+mleko/jogurt+ella sir ne mogu biti nocni protein? Zar mleko i ELLA sir ne omogucavaju sporije otpustanje proteina belanaca i svojih proteina nocu?Stvarno ako mislis tako objasni mi voleo bi da znam.

PITANJE 3
Neznam u kojim si specijalcima bio ali ako si bio u SAJ-u onda ti je moj brat bio instruktor, Dejan Stefanovic-Stefa.(To je isto pitanje)

PITANJE 4
1.   Grudi+kardio 40min
2.   Ledja+kardio 40min
3.   Noge+kardio 40min
4.   Rame+trapez+kardio 40min
5.   Biceps+kardio 40min
6.   Grudi+kardio 40min pa u krug bez dana odmora.

Ne odmaram, uzimam 160-210gr proteina,reci sta ne valja ?
Ovakvim vezbanjem mislim da nece doci do katabolizma misica jer nisu previse obimni.
Treniram temeljitije, jacim intezitetom nego do sad (imam vise snage) I svaki dan uzimam dnevnu kolicinu proteina sto sam do sad radio samo u dane treninga a kad odmaram manje.
Pa ako to nisu pitanja ja neznam šta su?  :help: :)

Tanja

Kapiram I ja tebe I to je OK što se tiče najkraćeg roka za postizanje nekog cilja, ja samo kažem da ne treba tako agresivno nastupiti sa drastičnim promenama koje čoveka VRLO lako odvrate od svega.
Pa šta vi mislite da ja neznam da kad bi poštovao sve što ste mi rekli o ne mešanju UH, korišćenja raznih preparata…za 2meseca imao duplo bolje rezultate?
E tu sad dolazi ono pitanje imam li baš tako jaku volju I ko je ima?
Ja koji celog života se bavim sportom, bio takmičar (ne u BB), trenirao I 3 sporta uporedo I imam discipline koliko toliko pa nemogu da ispoštujem sve što mi se kaže na forumu, a šta mislite dali će čovek koji nikad nije trenirao I nije imao želje da trenira a sad želi da počne moći sve to da ispoštuje???Retko koji.
A koji je cilj? Da se čovek ne obeshrabri I da se potakne da postane ili ono što nikada nije bio Ili da se vrati u “fazon”, nadam se da me kapirate. :pullhair: :hitself:
Samo treba malo suptilnije prilaziti problemu.


Mimice
Opet HVALA.

Evo ljudi danas sam na 0UH drugi put u životu, već me hvata kriza, valjda ću uspeti?Pa sutra mmm UH,UH+PROTEINI.
Prvi put kad sam probao, uveče je počeo da me obliva hladan znoj, da se tresem i da me hvata nesvestica, kako sam pojeo malo UH kao da sam progledao u sekundi stanje OK.
Da...zavisnik sam, zavisnik od UH  :blush:

Očekujem odgovore na moj sadašnji trening i količinu Proteina. :vertag:

Unapred HVALA i nemoj da se slučajno neko uvredi mojim rečima... dobronamerne su, ko želi da shvati shvatiće. :respect: :strong: :sport:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: mimica on June 10, 2007, 06:04:51 PM


 U mom zadnjem postu sam postavio za spremanje oslica, Mimica mi je odgovorila ali ja kupujem ceo oslic pa cu probati kao sto je rekla mada se plasim da ce biti ziv, jedino da potopim u vodi.Ne volim kuvano.Hvala u svakom slucaju.


Mimice
Opet HVALA.

Evo ljudi danas sam na 0UH drugi put u zivotu, vec me hvata kriza, valjda cu uspeti?Pa sutra mmm UH,UH+PROTEINI.
Prvi put kad sam probao, uvece je poceo da me obliva hladan znoj, da se tresem i da me hvata nesvestica, kako sam pojeo malo UH kao da sam progledao u sekundi stanje OK.
Da...zavisnik sam, zavisnik od UH  :blush:

Ma nema potrebe da se toliko zahvaljujes  :).
 Koliko ja znam o kuhanju, taj cijeli oslic na nacin na koji sam ja rekla da spremam filete, ti nece liciti ni nasta. Ali ako hoces probaj, na svoju odgovornost. Za filete sam ti rekla, zato sto sam i ja tek pocetnik, a moj muz je isto na principu burek, cevapi, burek, burek, pa za promjenu piletina i krompir i burek ( umjesto hljeba ;D) , a opet kaze da su mu oslic fileti na ovaj nacin pripremljeni, bez ulja, pravo ukusni.

I meni ce sutra biti drugi put na 0 UH , nadam se da necu imati takvu krizu. Samo za razliku od tebe ja sam ovisnik i o slatku   :geek:.

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 10, 2007, 06:08:02 PM
bebac da li sam ja lud ili me ti nesto zaludjujes  :crazy: citam redom ti prati poruku broj
otvori tvoju temu u dva taba pa prati ovo sto pise i tvoju temu po ovim odgovorima..
pitam za izvestaj u Odgovor #51 poslato: juče u 11:10:52 am »


ti kratko odgovaras u « Odgovor #52 poslato: juče u 11:57:16 am »


znaci pocinjes kritiku  u
« Odgovor #53 poslato: juce u 01:35:02 pm »
u njoj nema ni jedna stvar koju si naveo u zadnjoj poruci

posle toga sledi moja odgovor na tvoju pricu

« Odgovor #54 poslato: juce u 02:58:44 pm »

gde ti ja doslovce odgovaram sta te interesuje sa citatima

i ti u sledecem postu
« Odgovor #55 poslato: juce u 06:13:50 pm »
kazes citiram

Quote
Naravno nisi mi odgovorio, verovatno sam te zbunio sa onolikim textom, i dalje cekam tvoj odgovor.

u toj poruci  si postavio neka od pitanja i u toj istoj poruci kazes mi da ti naravno nisam odgovorio,na ta pitanja, nista ne kapiram..kako da ti odgovorim :dunno:

i sada na kraju mi kazes sta su ovo nego pitanja. a ja ih i dalje ne vidim u poruci za koju ja mislim da me ubedjujes da si napisao
« Odgovor #53 poslato: juce u 01:35:02 pm »

mozda ti mislis da si pitao ali me napadas u sledecoj poruci da nisam odgovorio na nesto sto nisi ni napisao u redosledu kako je isla diskusija..procitaj malo...

kada to razresimo onda ces dobiti odgovore  ;)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 10, 2007, 08:27:17 PM
Lazicu

A što nebi uprostili celu situaciju, da se ne objašnjavamo uzaludno, jer vidim da je nesporazum neki ili ti to sad me bojkotuješ zbog kako ti rece „napucavanja ili tako nešto“.Ograđujem se možda...
Da ne ulazimo još dublje: „ ma pogledaj nema pitanja...da se razjasnimo...“ odgovori mi na moj post
Odgovor #60 poslato: danas u 05:42:34 pm »
I sve će biti jednostavnije, naravno ako želiš Lazicu…
Imaju 4 pitanja, PITANJE 1,2,3,4. I još  :

PITANJE 5

Šta misliš da posle tegova sa kojima radim svaki dan ubacim HIIT I koliko puta nedeljno, uzmi u obzir da radim tegovi+kardio odmah.

PITANJE 6

Danas ću uneti 240gr proteina, bez UH i evo ceo dan me stomak zeza, znaš li da nije to zbog visoke koncetracije proteina i nedostatka UH?

HVALA
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 10, 2007, 08:36:30 PM
pa kako nije nesporazum..u jednoj poruci mi postavis pitanja i u dnu te iste poruke me napadnes da naravno nisam odgovorio..

kako ja da reagujem :)

na pitanja su da odgovorim onda kada shvatim sta si hteo da mi kazes tom porukom :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on June 11, 2007, 06:01:52 AM
 :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 11, 2007, 06:16:47 AM
Eto čim neko kaže svoje mišljenje odmah napada...
Kad bi se koristili argumenti bilo bi ispravnije, najlakše je  :yes: :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 11, 2007, 06:53:01 AM
Eto cim neko kaze svoje misljenje odmah napada...
Kad bi se koristili argumenti bilo bi ispravnije, najlakse je  :yes: :)

ali gledaj ja tebe opet ne razumem, koje misljenje pa ti si mene ispreskakao tom recenicom, da ti nisam odgovorio..ako neznas o cemu pricam evo da ti citiram sve

Quote from: bebac « Odgovor #55 poslato: Jun 09, 2007, 06:13:50 pm »
Da postujem tvoje misljenje cinjenica je i da sam zatrazio tvoj komentar o treningu, unosu proteina...Naravno nisi mi odgovorio, verovatno sam te zbunio sa onolikim textom, i dalje cekam tvoj odgovor.

Sta mislis o ovome?
1.   Grudi+kardio 40min
2.   Ledja+kardio 40min
3.   Noge+kardio 40min
4.   Rame+trapez+kardio 40min
5.   Biceps+kardio 40min
6.   Grudi+kardio 40min pa u krug bez dana odmora.

Ne odmaram, uzimam 160-210gr proteina,reci sta ne valja ?
Ovakvim vezbanjem mislim da nece doci do katabolizma misica jer nisu previse obimni.
Treniram temeljitije, jacim intezitetom nego do sad (imam vise snage) I svaki dan uzimam dnevnu kolicinu proteina sto sam do sad radio samo u dane treninga a kad odmaram manje.
Kupio sam whey pa mogu…

OPET
RESPECT, da nije tako nebi ovoliko pisao veruj mi.


znaci napadnes me sto ti nisam odgovorio a pitanja mi postavis posle toga..da li ti razumes sta si napisao..
pa nisam ja neki shaban da me za takve stvari neko proziva, razumes  :), vidis ja tebi kazem da si me napao i ti se branis..
prosta logika, ne sporim da smo se sada mi sukobili oko necega sto je vezano za bilo sta , nego si me ti ovde prozvao kako ti NARAVNO NISAM ODGOVORIO, kako bi ti protumacio ovo..
i umesto da kazes sta treba da kazes ja trosim ovoliko reci pokusavajuci da ti objasnim sta i gde si me napao..
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on June 11, 2007, 07:21:03 AM
(https://www.exyu-fitness.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg148.imageshack.us%2Fimg148%2F2146%2F173192558994143e4a75d41cl3.gif&hash=325d20d2c69a2bde59bd8d35be35da1f4654393f) (http://imageshack.us)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 11, 2007, 08:55:17 AM
To kad kažem „verovatno sam te zbunio onolikim textom“ alo bre čoveče mislim koliko sam pisao pogubio si se u onolikom textu (od obima a ne sadržaja ili što bi ti rekao ISPREKAKANJA-što ne mislim da je bilo već sugestija !!!!) pa si zaboravio šta sam te pitao...Alo šta vam je samo mislite da Vas neko napada i zauzimate gard.
Ja da želim da Vas napadam veruj mi ništa me nebi sprečilo i rekao bi arogantno i decidno, loši ste, lažete...Ogradio sam se da to ne mislim i šta više hoćete?
I meni je stalo da i ovaj i Peđin sajt žive a ne da se zaluđujemo prepucavanjima (a ja se ne prepucavam) i da i dalje pomažete/mo ljudima koji žele uspeh. :strong:

Pa pre toga sam ti postavio pitanje samim tim što sam na post od
Odgovor #53 poslato: juče u 01:35:02 pm »
Zatražio komentar I mišljenje, e na to sam mislio…
To sam pitanje opet ponovio samo detaljnije opisan trening u tom postu jer u prethodnom ga verovatno nisi protumačio kao pitanje I nije bilo opširno.
U Odgovor #53 poslato: juče u 01:35:02 pm »
Sam ti objasnio količinu proteina koju uzimam, novi trening koji sam počeo da radim, I na sve to zatražio KOMENTAR (ČITAJ ODGOVOR)
 I na pitanja o Goranovom unosu proteina koji po nekoj formuli bi trebao da je mali za takmičara koji je postigao drugo mesto u Makedoniji…On je maltene dao poziv antidoping komisiji da može u bilo kom trenutku da ga prekontrolišu, pa slobodno…Ako je lagao mene I ja lažem Vas.

Sva ta pitanja imaš sažeta u postu :
Odgovor #60 poslato: juče u 05:42:34 pm »
« Odgovor #63 poslato: juče u 08:27:17 pm »
Najjednostavnije rečeno.

E sad valjda će ti biti bolje obrazložene moje namere i pitanja.

PEĐA PETROVIC :)

Eto ga i on odmah bi da me razapne...E to što ne možemo lice u lice jedno drugom da kažemo šta mislimo nego preko ove tastature e to je krivac što se i ne kapiramo, već gledaš stvari iz nekog svog ugla(mislite da Vas blatim i napadam, NAPROTIV želim da se popravite i da imate što više članova ((što opet neznači da ste loši)))
Ubeđen sam da ćemo se kad tad naći, pa ćete videti da nisam za razapinjanje na krst već će biti... . nismo se razumeli, slovo na ekranu je jedno a reč sasvim nešto treće.
Nemojte reći sad kako Vam se nikad nije desilo da se sa nekim pogrešno skontate...Sa rođenom majkom ili bratom se to dešava a kamoli nekog koga ne poznajete ni malo.

Jebote koliko sam se puta ogradio od nekih stvari da me opet ne shvatite pogrešno... e ako me i sad shvatite kao atak na Vas...e ..... :( :hmm:

POZDRAV  :respect:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on June 11, 2007, 09:05:25 AM
Helllooooo Bebac  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slusaj sad ti mene ...  ;D
Daj zenine slike  ;D ;D ;D ;D ;D
Batali "prepucavanja" kojih zapravo ni nema...  ;)
Desava se da dodje do nesporazuma sto nije razlog da ova tvoja tema krene u pravcu "ko je kome sta rekao i sto nije odgovorio"...
I Lazicu i meni i ostalima se desava pa propuste da odgovore na nesto, da nekad mozda ne zele da odgovore ko zna...
Stay positive please...  :) :blowkiss:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 11, 2007, 11:20:38 AM
nista ne razumem, gde si ti mene ista pitao u onom tvom prvom postu gde sam ja trazio izvestaj..
ti si sve vreme pricao kako ti radis i kako nas nisi poslusao i zasto bi ja onda komentarisao to..

a u sledecem postu mi kazes da nisam odgovorio!
na sta da odgovorim, da bi odgovorio na nesto , mora da imam pitanje, da si rekao da nisam prokomentarisao to je druga stvar, a i opet ne komentarisem svaku rec, gde bi mi bio mozak..


sta sada treba da komentarisem sve, da mi ti prepricavas sta  goran ilic prica ili bilo ko , a i sam ga mozda nisi razumeo, ili se ti ne izrazis lepo i onda pricamo ovde o nebitnom liku za tvoj problem sa kilogramim i njegovim teorijama..
jbg..

umoris me sa ovakvim stvarima pa nemam snage posle da pisem o temi..

drzi se tvog problema nemoj da mi pricas sta kaze dorijan i lee labrada, nego pitaj konkretno i ako ti se svidi radi..

mada posle sve one price ti radis po svom , sto bi bilo ko od nas pisao neke referate,
resenje:
ti konkretno pitaj da moze kratko i jasno da se odgovara, jedino tako vidim svoje dalje ucesce u ovoj temi..

i na kraju ako ne odgovorim na nesto, boze moj, moje pravo, ne treba da me prozivas za to, jel tako, kao sto sam rekao nisam ja ovde 24h na raspolaganju da bi me bilo ko prozvao sto za minut , sat ili dan ili  nedelju dana nisam odgovorio na temu  :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on June 11, 2007, 12:10:32 PM
 MA SVE 5,,,

I ONAKO NISTANE RAZUMEM ;D
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 11, 2007, 12:16:03 PM
MA SVE 5,,,

I ONAKO NISTANE RAZUMEM ;D

 :brick:   :lol: banovace me tanja zbog tebe :evillaugh:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 11, 2007, 03:23:27 PM
Tikice

Biće slika, polako.Trebamo Bebi rođendan da napravimo sad 14-og juna pa ćemo posle toga da pošaljemo.
U pravu si za nesporazume.

Lazicu

Brate moj pa kako Vas nisam poslušao?
1.   Smanjio sam obim treninga, drastično
2.   Smanjio i redukovao ishranu
3.   Počeo da radim HIIT
4.   Voće sveo na minimum...
5.   Počeo da jedem na svaka 2h
6.   Unos proteina mi nikad nije u životu bio veći...

To sam Vas sve poslušao, e sada što sam od 100% saveta prihvatio 90% to ti nije razlog da me napadaš.Tih 10% što radim na svoju ruku je razlog ili mog razmišljanja i nekog mog zaključka i ubeđenja.
Možda sa vremenom i to prihvatim a li kao što sam rekao treba vremena.Kao što znaš mnoge teorije se menjaju i detaljnije analiziraju tako da ko zna šta će za koju godinu reći ...to je bilo totalno pogrešno.
U pravu si nemoraš da mi odgovoriš ako nećeš.

PITANJA ZA SVE:

Šta mislite o treningu?:
1.   Grudi + kardio 40min
2.   Leđa + kardio 40min
3.   Noge + kardio 40min
4.   Rame + trapez + kardio 40min
5.   Biceps + triceps + kardio 40min
6.   PAUZA
7.   Pa iz početka kao prvog dana

Hteo bi da ubacim HIIT umesto kardia samo kad po vašem mišljenju? (25min)

Dnevno 160-240gr proteina (imam 87kg)?

HVALA   :clap: :thumbup1:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tanja on June 11, 2007, 04:13:36 PM
Tanja

Kapiram I ja tebe I to je OK sto se tice najkraceg roka za postizanje nekog cilja, ja samo kazem da ne treba tako agresivno nastupiti sa drasticnim promenama koje coveka VRLO lako odvrate od svega.
......................................
Samo treba malo suptilnije prilaziti problemu.


Zaista nigde nisam primetila bas tako agresivan pristup. Pogledaj bilo koju temu u Problemi sa viskom kilograma i videces kako se postupno ide i daju opcije zenama. Ne znam, mozda ti to tako dozivljavas. Ovde se samo kaze sta je najbolje, a niko ne mora to da prihvati.
Znas kako ja posmatram sve to. Ne pada mi na pamet da nekom ovde glumim jos i psihijatra (mada i to radimo povremeno). Ko moze moze, ko ne moze pa dobro...kako imam obicaj da kazem, nek zauvek bude debeo i srecan. Nista licno, samo pricamo. Objasnjavam ti svoj stav ;)
Sad ces mozda pomisliti kako nemam razumevanja. I te kako razumem o cemu pricas, ali ...
Ko prezivi, pricace ;)



PITANJA ZA SVE:

Sta mislite o treningu?:
1.   Grudi + kardio 40min
2.   Ledja + kardio 40min
3.   Noge + kardio 40min
4.   Rame + trapez + kardio 40min
5.   Biceps + triceps + kardio 40min
6.   PAUZA
7.   Pa iz pocetka kao prvog dana

Hteo bi da ubacim HIIT umesto kardia samo kad po vasem misljenju? (25min)

Dnevno 160-240gr proteina (imam 87kg)?


HIIT bi trebalo da radis maksimum tri puta nedeljno. Ostalim danima mozes i da odradis i pre tegova laganica. To je neko moje misljenje iako ce neko mozda reci da moze i svaki dan. Ako odradis te intervale bas zestoko, ne bi trebalo vise od toga. Sad pokusavam da se setim kako bese vezbas, da ne trazim po temi...valjda je ujutru po ustajanju, tegovi pa kardio.
Ne znam, ja ne volim te svakodnevne treninge. Nije tu fazon samo da odmoris odredjenu misicnu grupu (jedna grupa nedeljno) vec i da se kompletno telo i mozak odmore. Neki maksimum po meni je 4 treninga nedeljno, tako da ti ja mozda nisam najsrecniji odgovarac  ;D oko pitanja u vezi treninga
Oko proteina...probaj da drzis taj minimum na nekih 200 grama umesto 160. Mozda mislis da nece da se iskoristi, ali cisto probaj. Napravi kao neki eksperiment, pa da vidimo kako je ispalo.
:flowers:

MA SVE 5,,,

I ONAKO NISTANE RAZUMEM ;D

 :brick:   :lol: banovace me tanja zbog tebe :evillaugh:

Imate srecu sto sam u off fazi  ;D
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on June 11, 2007, 05:51:06 PM
Quote

Imate srecu sto sam u off fazi  ;D


UFFF..DOBRO JE...DOBRO SMO PROSLI...ZAMISLI..ON FAZA I PMS... :nonono: :nonono: :nonono:

TWO BAD MILOSH IS DEAD :rolleyes01:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: D-man on June 11, 2007, 06:26:42 PM
Quote from: bebac link=topic=1358.msg22898#msg22898 date=
PITANJA ZA SVE:

Sta mislite o treningu?:
1.   Grudi + kardio 40min
2.   Ledja + kardio 40min
3.   Noge + kardio 40min
4.   Rame + trapez + kardio 40min
5.   Biceps + triceps + kardio 40min
6.   PAUZA
7.   Pa iz pocetka kao prvog dana

Hteo bi da ubacim HIIT umesto kardia samo kad po vasem misljenju? (25min)

Dnevno 160-240gr proteina (imam 87kg)?

HVALA   :clap: :thumbup1:


Ubaci pauzu izmedju,imas 5 treninga u nizu...odmori malo.

Cardio 2x sedmicno po 40min.(u danima pauze)

HIIT poslije treninga,izuzetak noge( nikad poslije treninga nogu)

prva tri treninga sve velike misicne grupe + cardio 40 min??? :wallbash1:

HOMO CATABOLICUS
hoces da u rijecnicima uz katabolizam stoji tvoje ime... ;D

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on June 21, 2007, 01:08:05 PM
Tikice
Bice slika, polako.Trebamo Bebi rodjendan da napravimo sad 14-og juna pa cemo posle toga da posaljemo.

Kako je prosao rodjendan?  :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 21, 2007, 01:58:26 PM
Vrhunski! Puno se jelo i pilo(gaziranih sokova) i ja i žena smo zaključili da nam se ne sviđa i krenuli posle 6dana pauze opet da treniramo.Evo za 30min odosmo na jedan rođendan.
Javljamo se uskoro sa rezultatima za nekih 10tak dana.

Pozdrav
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 04, 2007, 08:06:17 PM
Uzeo sam Animal Cuts i planiram da počnem da ga uzimam od sutra ujutru.
Uzimao bi 1kesicu na prazan stomak trening sa tegovima(svaki dan) jedna grupa mišića + kardio 40min.
Ne uzimam dve kesice zbog jednog bubrega, kasnije bi možda uzeo i po dve.
Zanima me dali mogu da povećam intezitet treninga, npr da ubacim po dve grupe mišića dnevno i duži kardio, pošto sam čuo da Animal Cuts štiti mišić od katabolizma, jel to tačno?Kažu da daje snagu.Svi ga hvale pa mislim sa njim da skinem koje KG sa što manje gubitka mišića.
Od suplemenata uzimam, Animal Cuts, Whey, L-carnitin(kombinovao bi ga sa Animalom i još dodatnog kofeina i taurina preko energretskog napitka sa malo kcal).
Nemam para za Glutamin, voleo bi da me posavetujete i date vaše mišljenje.

Upoznao sam pre neki dan Nenada Vučkovića bivšeg(ili sadašnjeg) predsednika BB saveza Balkana, razgovarali smo i pošto sam bio zajedno sa ženom i detetom kad je video ženu rekao mi je da može da se takmiči bez problema u bodi fitnesu i postigne sa vrlo malo truda rezultate.Oduševio se njenom građom i facom (a ja rastem kao kvasac).
Sam mi je dao br. Mob. Telefona (koji sad ne mogu da nađem) i ponudio da pošalje CD sa takmičenja u Bodi Fitnesu i treninga nekih takmičarki.Žena ne želi da se takmiči nikako, što mi je MNOGO krivo.
E da zanimljivo: kad sam mu rekao da žena ne uzima ama baš ništa od suplemenata rekao je „i ne treba“, što mi je čudno za nekog ko čak i prodaje suplemente?.


Voleo bih da čujem Peđino, Lazićevo i ostala mišljenja. :help:

Unapred HVALA.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Ted Arcidi on July 04, 2007, 08:32:00 PM
pa kakva je konkurencija verovatno ne mora ni da trenira,a kamo li da uzima,jos ako si dobar sa njim ne mora ni da izadje na takmicenje poslace joj medalju na kucnu adresu
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 04, 2007, 09:39:45 PM
Quote
Zanima me dali mogu da povecam intezitet treninga, npr da ubacim po dve grupe misica dnevno i duzi kardio, posto sam cuo da Animal Cuts stiti misic od katabolizma, jel to tacno?Kazu da daje snagu.Svi ga hvale pa mislim sa njim da skinem koje KG sa sto manje gubitka misica
zadrzi se na onom nivou koji si i radio jer si i onda ulazio u teske katabolizme, taman ce to sada da te pokrije da krenes u veci napredak
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 05, 2007, 10:32:43 AM
pa kakva je konkurencija verovatno ne mora ni da trenira,a kamo li da uzima,jos ako si dobar sa njim ne mora ni da izadje na takmicenje poslace joj medalju na kucnu adresu
.

HAHHAHAHHAHA..JBT..TEBE BAS ZULJA IFBB ...NEMOJ DA SE NERIVARAS TOLIKO..NIJE DOBRO ZA MISICNU MASU...HAHAHHAHAHAH
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Ted Arcidi on July 05, 2007, 11:05:44 AM
Nisi me dobro shvatio ,ne zulja mene IFBB,cak sta vise za mene je i dalje to federacija br 1,ali mi smetaju ljudi koji smatraju da su oni mali bogovi koji odlucuju o svemu. Taj gospodin o kome govorimo je preziveo sve promene u savezu i u svakoj postavci se pojavljuje(nije jedini),a pretpostavljam da i ti dobro znas koliko zasluzuje da bude tu. Pedja ti najbolje znas kakva sve odricanja trazi ovaj sport i kako se posle sve te torture oseca covek kada mu takvi likovi odlucuju o sudbini. Seti se kako si se osecao u Cacku pre par godina kada te pobedio Drasko,a ni njemu samom nije bilo jasno kako.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on July 05, 2007, 11:23:15 AM
Popio sam 3 kutije AC u svim varijantama, tako da mogu nesto da kazem na tu temu. Najbolje ti je da od 10 dana dodajes L karnitin 1-2 g pri svakom uzimanju AC. Prvih 7-10 dana AC priprema teren, podesava metabolizam...
Ova prica kao sprecava katabolizam je tesko supljiranje. Cinjenica je da trosi masti i tako nadoknadjuje nedostatak UH, samim tim je manja razgradnja misica. Ali da ces sacuvati misice samo uzimanjem AC, o tome mozes samo da sanjas. Tako da ti ni tvoj sadasnji, 'EL KATABOLIKO', nacin treniranja nije ispracen suplementacijom.
E sad ce prica, skinuo sam samo masti, koja se provlaci po svim forumima. Na nekom drugom forumu covjek kaze imao 110 kg sa 20 % bf, sad 90 kg bf 15 % i svi mi kazu da nisam pao u misicima :boxed: :boxed: :boxed: :hitself: ;)!
Prosti procentni racun pokazuje drugacije! Inace je tjesenje u fazi definicije jaca strana kod svih :thmbdwn: :thmbdwn: :thmbdwn: :bash:!
Evo ti moj slucaj: na 96 kg oko 30 % bf, a na 81 kg 19 %. Znaci na -15 kg je -11 % bf, sto je uz gubitak vode tu negdje. S obzirom da mi je trup bolji a pad je na nogama. Sta da ti kazem, matematika je surova :yes: :yes: :yes:!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 05, 2007, 01:41:55 PM
Nisi me dobro shvatio ,ne zulja mene IFBB,cak sta vise za mene je i dalje to federacija br 1,ali mi smetaju ljudi koji smatraju da su oni mali bogovi koji odlucuju o svemu. Taj gospodin o kome govorimo je preziveo sve promene u savezu i u svakoj postavci se pojavljuje(nije jedini),a pretpostavljam da i ti dobro znas koliko zasluzuje da bude tu. Pedja ti najbolje znas kakva sve odricanja trazi ovaj sport i kako se posle sve te torture oseca covek kada mu takvi likovi odlucuju o sudbini. Seti se kako si se osecao u Cacku pre par godina kada te pobedio Drasko,a ni njemu samom nije bilo jasno kako.
....TO SE POTPUNO SLAZEM.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 05, 2007, 04:58:41 PM
Ljudi a da mi pomognete sa savetima?
Upravu ste, sa savez... ali pomozite mi :blush:
Šta mislite za 1kesicu dnevno (imam 1bubreg)?
Preko dana bi uzimao Energi drink sa kofeinom, taurinom i uzimao L-carnitin pa šta mi Bog da. :innocent:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 05, 2007, 05:02:15 PM
PRILICNO JE TESKO DATI ODGOVR NA TO PITANJE POSTO JE SITUACIJA TA KOJA JESTE..TJ JEDAN BUBREG...

SAMO JEDNO PITANJE PA BI ODGOVR BIO I TREBAO DA BUDE MNOGO LASKI.

STA TI JE LEKAR REKAO ZA UNOS TECNOSTI??...UOPSTENO...NARAVNO..MISLIM NA VODU
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 05, 2007, 05:08:37 PM
Ljudi a da mi pomognete sa savetima?
Upravu ste, sa savez... ali pomozite mi :blush:
Sta mislite za 1kesicu dnevno (imam 1bubreg)?
Preko dana bi uzimao Energi drink sa kofeinom, taurinom i uzimao L-carnitin pa sta mi Bog da. :innocent:


ako ne budes disciplinovaniji nego sto si sada po pitanju ishrane, bice to najbolje bacene pare i potencijalno ugrozavanje tog bubrega..
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Ted Arcidi on July 05, 2007, 05:08:46 PM
Mislim da ti niko sa sigurnoscu ne moze reci kako ce tvoj bubreg podneti uzimanje preparata ovog tipa tj,ovaj i slicni preparati imaju jednim delom i diureticki efekat tako da bi to moglo da bude opterecenje za tvoj bubreg. Mozda bi najbolje bilo da se ne izlazes riziku i da se vise posvetis svojoj dijeti i treningu ili se bar konsultuj sa svojim lekarom.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 05, 2007, 05:31:41 PM
Ma ja ljudi imam 1bubreg već 25godina, nikakvih problema nikada nisam imao.Nemam terapije, specijalnu klopu sve OK. Savetuju me Doktori kao i sve što više vode i to je to.Čak sam se i takmičio u borilačkim sportovima i sve je OK. Nikada ni bol...ništa, ovaj jedini bubreg koji imam se povećao i radi za 2.Ja sam potpuno zdrava osoba jedino što sam ja sam oprezan.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Ted Arcidi on July 05, 2007, 05:37:31 PM
Ti nas pitas,a vec imas odgovor koji zelis da cujes,cemu onda pitanja? U principu si ti u pravu niko od nas ne zna tvoju kompletnu situaciju bolje od tebe i odgovaramo ti samo na osnovu onoga sto ti pises.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 07, 2007, 11:16:55 AM
Ćao ljudi.

Evo jutros sam počeo da uzimam Animal Cuts, nisam trenirao nekih 7dana.
Zapisao sam skoro sve obime i kilažu pa ću upoređivati svakih nedelju dana tako da ćete imati detaljan izveštaj kako meni deluje.Uzimam 1kesicu dnevno.
Evo prošlo je 3h od uzimanja, nisam osetio neki kick u treningu, možda sam ga malo lakše odradio.Za ta 3h nisam išao u WC (diuretičko dejstvo) možda će kasnije, neznam...Nisam se ni znojio preterano, u teretani mi je 24c.
Kako ste ga vi osetili kad ste ga uzimali?
Jer tako treba da deluje?
Ja sam pre nekih 6godina probao Efedrin (uzimao sam jednu tabletu, ne sećam se koliko ima mg) + kofein iz koka kole, npr. to me je prvi put OTKINULO, mogao sam kroz zid da prođem i da samo otresem prašinu sa sebe, nisam celu noć spavao...
Mislio sam da će i Animal Cuts da me malo trzne zbog sinefrina+kofeina+???
Isuviše je rano (3h) da bi nešto mudrovao, recite mi kakva su vaša iskustva bila prvog dana kad ste ga uzimali.?
Možda mi nije dao KICK jer sam pre uzimao ENERGY BOOST sa 80mg kofeina+1000mg taurina, neki put i 3puta dnevno pa mi se telo naviklo na kofein.?Neznam?
Mislim da će rezultata biti jer sam opet počeo normalno da se hranim, što više proteina.
Trening mi je jedna grupa mišića sa tegovima + kardio od 1h (polagano) i uveče planiram da ubacim HIIT od 25min.

Unapred hvala na odgovorima.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 07, 2007, 11:35:17 AM
Neka iskustva (http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,766.0.html)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 07, 2007, 11:45:09 AM
JA SAM TI NA TO VEC ODGVRIO.
TO EF I ANIMAL NEMAJU VEZE JEDNO SA DRUGIM..MISLIM..U SMISLU KAKO DELUJU
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 07, 2007, 11:54:35 AM
HVALA LJUDI ! :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on July 07, 2007, 12:37:11 PM
Kick ti je od kofeina, a sam kazes da si ga vec uzimao pa se tijelo naviklo. Ja sam uzimao AC I Charge, 500 mg kofeina odjednom. Na pocetku mi zujala glava 4-5 sati, speed teski. Poslije mi bilo kao herba bombonice :innocent:!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 07, 2007, 03:06:28 PM
Kaze da nije osetiko kick u treningu, o kakvom ti kicku pricas
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on July 07, 2007, 04:06:32 PM
Mozda je covjek mislio da je u kapsulama bijelo, o tom ;)!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 07, 2007, 06:40:25 PM
pa ocekivanja su prevelika kod mnogih suplemenata, kao tipa pitanja koliko ce da mi skoci snaga od tribulusa, da li od wheya mogu da mi porastu misici, da li animal moze da mi skine salo, a da ne treniram itd..
to ce uvek da bude.. neko dobro reaguje na nesto..ja znam jos uvek dosta momaka koji ne koriste ni pola od ovoga sto se ovde savetuje, sto ne znaci da ne bi bili jos bolji kada bi korisitili.
takvog su kova.
meni mnoge stvari ne odgovaraju koje neko preporucuje od pro takmicara, zato sto nam nisu istu uslovi koje ispunjavamo da bi odredjeni suplementi imali isti znacaj.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 07, 2007, 08:12:13 PM
Lazicu

Ja sam od Animala očekivao kick jer sam se nadao da je sinefrin jak kao efedrin + kofein i milina...Ko jednom proba Efedrin zna o čemu pričam, ono je VRH VRHOVA, nije ni čudo što je na doping listi.
Ma nema veze samo da mi on svuče što više sala sa mene uz trening naravno i pravilnu klopu.
Evo danas sam radio ramena +1h lagani kardio + 3h šetnja i kasnije planiram još + 25min HIIT. Klopa oko vrlo, vrlo malo uh (2male kriške integralnog) + oko 260gr proteina.
Mislim da je Ok?
Jel jeste?
Razmišljam o dve kesice dnevno Animal Cuta, neznam ...treba mi savet...?
Sve mi frka da smanjenim dozama ne uradim nešto posebno pa se razočaram. :dunno:

Šta li je NEZNALICA uradio sa svojim Animal Cutom?
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 07, 2007, 11:15:08 PM
EFEDRIN TI NECE SKINUTI NI 1 GRAM SALA...NIKADA :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 08, 2007, 10:17:54 AM
moras da variras UH dok skidas kilograme samo je to resenje...
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 09, 2007, 12:16:41 PM
Pedja je u pravu od Efedrina se ne skida ni gram...već kilogram po kilogram... :clap:

Lazicu radim varijacije UH , HVALA

Zamolio bi nekog ko je koristio i ko zna da mi odgovori:
„Posle koliko vremena uzimanja Animal Cutsa se osete rezultati (obimi, kilaža, diuretičko dejstvo...)“, puno bi mi značilo kad bi mi neko odgovorio jer trenutno uzimam treći dan po jednu kesicu dnevno pa me zanima kad da se nadam nekom pomaku?
Da napomenem, kvalitetno se hranim-puno proteina, treniram :
Ujutru Tegovi+1h kardio
Popodne šetnja 3h
Uveče HIIT 30min (ili običan kardio 40min)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 09, 2007, 01:09:21 PM
Pedja je u pravu od Efedrina se ne skida ni gram...vec kilogram po kilogram... :clap:



Zamolio bi nekog ko je koristio i ko zna da mi odgovori:
„Posle koliko vremena uzimanja Animal Cutsa se osete rezultati (obimi, kilaza, diureticko dejstvo...)“, puno bi mi znacilo kad bi mi neko odgovorio jer trenutno uzimam treci dan po jednu kesicu dnevno pa me zanima kad da se nadam nekom pomaku?
Da napomenem, kvalitetno se hranim-puno proteina, treniram :
Ujutru Tegovi+1h kardio
Popodne setnja 3h
Uvece HIIT 30min (ili obican kardio 40min)


iskreno citajuci mnoge zalopoljke, mnogi nikada,nikakav osecaj,ti neces nista posebno ostetili osim sto ce mozda da ti potpomogne u topljenju sala, ako je sve regulisano kako treba.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 09, 2007, 07:14:56 PM
Pedja je u pravu od Efedrina se ne skida ni gram...vec kilogram po kilogram... :clap:

Lazicu radim varijacije UH , HVALA

Zamolio bi nekog ko je koristio i ko zna da mi odgovori:
„Posle koliko vremena uzimanja Animal Cutsa se osete rezultati (obimi, kilaza, diureticko dejstvo...)“, puno bi mi znacilo kad bi mi neko odgovorio jer trenutno uzimam treci dan po jednu kesicu dnevno pa me zanima kad da se nadam nekom pomaku?
Da napomenem, kvalitetno se hranim-puno proteina, treniram :
Ujutru Tegovi+1h kardio
Popodne setnja 3h
Uvece HIIT 30min (ili obican kardio 40min)

..

JBG..OPET U KRUG....
PRIJTAELJU...JA TI OPET VELIM..DA SI CITAO O EFEDRINU ONDA BIH I ZNAO ZASTO SAM TO REKAO.

EFEDRIN TI ENCE SKINUTI NI JEDAN JEDINI GRAM..A NE KG O KOJIMA TI RPICA.S
ZASTO...

IZ PROTG RAZLGOA STO JE EFI STIMULANS I ON NE UTICE NA LIPOZU KAO RECIMO CLENBUTEROL ILI NEKI DO SASTOJAK U ANIMAL CUTSU..

DAKLE...TO STO JE EFI STIMULASN VADLJA BIH TI TREBALO DOVLJNO DA GOVRI DA NE LAPRDMA OVDE DZBA...

AKO SI I 10 MESECI U SPORTU ONDA BI TREBALO DA SKONTAS KAKO TO DELUJE...

A DA OD NEJGA SKIDAS KILE..

E MOJ STARI..KEEP DREAMING
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 09, 2007, 10:22:59 PM
Peđa  ;)

Znam vrlo dobro šta je efedrin, nisam mislio da će on da me topi dok sedim... :)
Evo moje objašnjenje kako Efedrin skida kilažu:
Ne trenira ti se, vučeš se po teretani uzmeš Efedrin i poletiš, treniraš 3 put intezivnije/duže i potrošiš MNOGO MNOGO više kalorija nego u treningu bez Efedrina. I ...jer skida salo? :agreeflash:
Na taj način sam mislio da skida KG. :)

U svakom slučaju hvala, kao što sam ti rekao na PM pre nekoliko dana,“ nemože čovek znati ko sedi sa druge strane ekrana pa  se zato i javljaju nesporazumi i neznaš koliko i šta taj misli, zna, nezna...„
Ma ja za sad sanjam samo da me Animal Cuts podrži u skidanju Kg a ja ću da odradim glavno.
 :showoff: :strong:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 10, 2007, 07:36:07 AM
T RAZMISLJANJE JE U REDU....ALI BITNO JE TO DA ZNAS DA EFI NE SKIDA KG..NEGO DIJETA I TRENINZI..PA TEK ONDA...NICE STUFF
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 10, 2007, 12:02:36 PM
Mislim da znam u čemu grešim sa Anima Cutsom.?Samo mi treba vaša potvrda da sam grešio... :pullhair: :pullhair: :pullhair:
Ohrabren činjenicom da u fazi definicije je Ok jesti lubenicu i Coca Colu Light a da pri tom treba sa Animal Cutsom uzimati što viš vode ja sam umesto vode dnevno jeo po 3kg ploda lubenice + 1.5l Coca Cole Light + oko 1L tečnosti. :wallbash1:
Danas sam došao do zaključka da voda treba sve da zameni jer:
Lubenica NE- jer diže insulin i sprečava sagorevanje masti.
Tečnost NE-jer ne izbacuje toksine.
ZNAČI SAMO VODA, jel sam u pravu??? :boxed:

Ako jesam dajem oglas: :) :boxed: :bored:
Prodajem 15kg lubenice + 10L Coca Cola Lighta za 3 kesice Animal Cutsa koje sam pio ova 3dana....
Večite dogodovštine samnom. :blush:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 10, 2007, 12:10:18 PM
ja to ne bih prodavao....

ostao bih na tome.

gresis u sve i jednom elemetnu ;) ;)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 10, 2007, 12:10:36 PM
Jedna od funkcija AC je da drzi konstantan nivo inzulina, a lubenica ....
..daj ne seri.....!!!!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 10, 2007, 12:17:28 PM
Peđa

Znači i dalje da pičim po lubenici koliko hoću i Coca Cola Light-u ?
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 10, 2007, 12:21:49 PM
Pedja

Znaci i dalje da picim po lubenici koliko hocu i Coca Cola Light-u ?

.

pa hvala bogu brate..

pazi..proces skidanja masnog tkiva je mnogo dugotrjani nego nabacivanje.

ali kada krene,onda to ide bez problema.

tekucina uopsteno podrazumeva resavanje toxina....i to je tako...

ja kada sam i na naj raigorznijim dijetama pijem po 2 litra cole dnevno..light...lubenice jedem kada je sezona...i to kao lud..nema tu nista lose

sto se tice inuslina...

priatjelju...u ovom trenutku i u ovoj fazi u kojoj se nalazis...veruj da ti nivo inuslina bas i ne treba da bude primaanra stvar o kojoj razmisljas.....veruj mi..

da sada ne ulazim  dubioze zasto je to tako...i zasto nije.

a animal anstavi da uzimas kako uzimas i ako uzimas jos efi.rezulatti ce poceti da dolaze prilicno brze.

priajtelju..ti si na tom rezimu tek nekoliko dana...pobogu..pa da bi sve to krenulo...treba njamnje 21 dan....tek onda razmisljamo dalje..
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on July 11, 2007, 12:37:41 AM
@Bebac

Oprosti sto me nema imam posla jako puno...ali da ti kazem svoje skromno iskustvo oko toga jer i ja sam pocetnik u dijetama, uglavnom animal pij na taste na prazan stomak (taman dok si spremas dorucak ili ides na kardio)...

Onda drugu kesicu prije treninga ali pazi da nije kasno jer ako patis od nesanice usljed velike kolicine kofeina mozes imat problema, pij puno vode kao sto je Pedja rekao jer i samo tijelo ce ti pitat, ja se znojim jako puno...

Nemoj jest i uzimat AC 30min jer ce se smanjit efekt jako puno, probaj izbalansirat i tempirat timing malo odvojit da prodje kroz zeludac barem...

Ne ocekuj rezultate bez kardia, reducirane prehrane i odmora, inace si samo pod stresom i velikim pritiskom...odmori, treniraj, jedi sto treba i AC ce samo da pomogne i ja sam pisao da sam razocaran jer nisam osjetio KICK ili ti ga stimulans kao efedrin...(koji nisam nikad probao)

Uglavnom samo strpljivo i polako...

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 11, 2007, 07:55:32 AM
N_E_Z_N_A_L_I_CA  :help:

Ok brate, pod pritiskom sam ocigledno. Cak imam utisak i da nabacujem kg (VAGA), ne mogu da spavam neki put kad se probudim rano ujutru-razmisljam o tome...(nije nespavanje od AC pijem ga oko 7.20h ujutru SAMO- oprezan sam zbog jednog bubrega).
Pazim sa klopom.
Ne znojim se vise nego obicno...
Ajde mi molim te odgovori, koliko si skinuo kg sa njim za 21dan i koliko si obime smanjio?
Kad si ti osetio da te "radi" Animal Cutsa, kad si osetio i postao svestan efekta?  :help:

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on July 11, 2007, 09:23:08 AM
Bebac...
svaki put kad vidim tvoju temu ja se ponadam da si okacio zenine slike...  :hitself:  :lol:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 11, 2007, 10:49:25 AM
Tikice

Bice, bice slika zene a tad... :yrthewmn: :flowers02: :srce: :super: :bigeye:

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on July 11, 2007, 10:58:56 AM
@bebac

Mislim da nisam izgubio na vagi niti malo, a da budem iskren i ne gledam je vise jer pijem galone tekucine a vazem se tek uvecer jer nemam u ovoj drugoj kuci vagu pa je to sve po par kg dole gore...
Uglavnom nisam izgubio nista na vagi ali u izgledu (salo)  :yes: :yes: :yes:

Dakle samo strpljivo...

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 13, 2007, 11:53:13 AM
Ispravite me ako grešim, mada mislim da ne grešim.? :bored:
Bolje je uzeti bonžitu koja ima jedva 100kcal po komadu 25gr, nego preskočiti taj međuobrok ako nismo u stanju da tad uzmemo nešto drugo.
Ne kažem da je idealan obrok, čak naprotiv.Ali bolje i nju uzeti nego usporavati metabolizam preskakajuću taj obrok.
Ja dok sam skidao kilažu jednom u toku dana mi je Bonžita bila međuobrok i skinuo sam 12kg za 75dana, inače sam jeo i po 7puta dnevno.
Mislim da ona nema strašan učinak na kilažu ako se pojede jedna dnevno...Ipak nismo mi profi da sad gledamo toliko rigorozno.
E sad ako neko može umesto nje da ponese pileće grudi, tunjevinu, belanca... OK.
Evo sad je ne jedem, imam manje obroka dnevno 5 i sa Animal Cutsom sam za 6 dana čak povećao težinu, pa evo sad se vratio na početnu!!!Inače pazim na hranu, ne jedem jako...
Dal sam ja fenomen ili je to tako treba a kasnije me iseče...neznam? :help:
Dal počne da radi od 10-og dana i da se primete rezultati? :help:
Znam samo da sam ovih dana toliko nervozan da bi ujedao, svi nahvališe Animal Cuts a meni niti izbacuje vodu niti šta...Napominjem da mi je nervoza jer ne primećujem, izbacivanje tečnosti, smanjenje obima...Dok se neki hvale kako za 10 dana skinu i po 7kg i obime... :pullhair:
Uostalom biću uporan pa ću videti šta će na kraju biti.? :help:
I dalje pijem jednu kesicu dnevno + pojačam sa još 80mg kofeina +1000 mg taurina + 350mg L-carnitina. Aerobni 1h + 45min kardio.
Dok ti što skidaju kilažu ne pojačavaju nikako pa skidaju... neznam nije mi jasno znam samo da sam skroz ispoštovao sve i opet...

p.s: vi mi dođete kao pop kome se ispovedam i otvaram :dunno:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 13, 2007, 10:41:14 PM
Quote
Bolje je uzeti bonzitu koja ima jedva 100kcal po komadu 25gr, nego preskociti taj medjuobrok ako nismo u stanju da tad uzmemo nesto drugo.

ne znas sta je gore  :nonono:

Quote
Dal sam ja fenomen ili je to tako treba a kasnije me isece...neznam?


 :lol: :lol: :lol:

Quote
Znam samo da sam ovih dana toliko nervozan da bi ujedao, svi nahvalise Animal Cuts a meni niti izbacuje vodu niti sta

 :dunno: pa bas i nisu ga hvalili , bar ne ovde..

ishranu mi daj da vidim , sta si jeo juce i prekljuce, sve u gram i sat, nacin pripreme i sta ima unutra( u jelu) ako ne znas stavi zenu da pise pa da te napuca, ako ne pricas istinu :wallbash1:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 13, 2007, 11:15:08 PM
Lazicu ovako  sam jeo juče:

7:20h Animal Cuts + Energy Boost (80mg cofeina + 1000mg taurina) + L-carnitin 350mg
8h Tegovi 1h + 45 Kardio (u njemu nekih 25min HIIT)
9:45 PWM 50gr Whey + 50gr dextroze  = 40gr proteina
10:30 2cela jaja i 6belanca = 38 gr proteina (velika jaja)
12h 140gr tunjevine = 32-34gr proteina
Od 12 h do 16:30 šetnja sa bebom i ženom
15 h Bonžita (morao sam bio sam napolju)
18h 250gr pilećih fileta + povrće 220gr (šargarepa+krompir+grašak...MIX) = 55gr proteina bez skrivenih proteina u povrću...  :wallbash1:udarila me žena i 30gr parče belog hleba + 45 gr raženog + jedna nektarina mala(NEMOJ MI REĆI SAD ZA SVE JE TO KRIVO I BONŽITA) :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1:
22 h 100gr ELLA sira (zadnja zaliha)+ 300ml jogurta od 0.5mm+belance u prahu 30gr = 48gr proteina.

Već slutim odgovor... :nonono:
U toku dana oko 215gr proteina bez proteina iz malo hleba, povrća, božite, vazduha.... :wow: ;)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 14, 2007, 10:01:22 AM
Quote
18h 250gr pilecih fileta + povrce 220gr (sargarepa+krompir+grasak...MIX) = 55gr proteina bez skrivenih proteina u povrcu...  :wallbash1:udarila me zena i 30gr parce belog hleba + 45 gr razenog + jedna nektarina mala(NEMOJ MI RECI SAD ZA SVE JE TO KRIVO I BONZITA)   


zasto skrob posle 17h, zasto miksujes ovo sve povrce..
skroba nemas, moras skrobom da variras UH,
gde su ti salata, ti si se zalepio za tu bonzitu..
 :nonono:  :nonono:

Quote
22 h 100gr ELLA sira (zadnja zaliha)+ 300ml jogurta od 0.5mm+belance u prahu 30gr = 48gr proteina
pa ti si biser  , sta ce ti taj jogur, imao si 100gr, 100, gr, ne treba sada da ubacujes pavlaku umesto toga , ne moze to bas tako  :hitself:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 14, 2007, 12:48:47 PM
LAZIC
zasto skrob posle 17h, zasto miksujes ovo sve povrce..

Taj dan me uhvatila kriza za UH pa sam uzeo malo hleba posle 17h, a mixujem porvće jer kupim onu kesu za francusku salatu gde ima mix povrća I skuvamo, lako, brzo, raznovrsno. :dunno:

Zaboravio sam da napišem da sam u 12h pojeo 20gr integralnog hleba. :blush:

Bonžitu zato jer sam gledao samo da ne preskočim obrok da bi mi metabolizam bio u spidu, koliko-toliko. :dunno:

LAZIC
pa ti si biser  , sta ce ti taj jogur, imao si 100gr, 100, gr, ne treba sada da ubacujes pavlaku umesto toga , ne moze to bas tako   

Pa zar mi nije malo proteina u samo 100gr ELLE koliko sam imao?
Zato sam dodao još proteina iz jogurta koji je 0.5mm (malo masnoće, nikako kao pavlaka) + belanca u prahu…
Pa I uveče treba da unesem oko 40tak 50tak gr proteina da imam preko noći.
Malo bi mi bilo samo 12gr iz ELLE?
Zar ne?


Laziću kad se sve to sabere opet napravim nekih 1000kcal deficita u kalorijama, pa zašto onda ne skidam kilažu I obime + AC? Kako to?Čista matematika… zar ne? :dunno:

Evo od jutros klopa:
whey
10 belanaca
Sad ću tunjevinu 140gr I 20gr integralnog hleba
Pa malo lubenice… ;)

Evo danas mi je sedmi dan od kako pijem Animal Cuts, izmerio sam se ujutru, tj žena mi izmerila obime (I na početku AC me je ona merila), rezultati za tih 7dana AC: :pullhair: :pullhair: :pullhair:
Kg ista
Obimi isti sem kod:
Grudi -3cm
Biceps -0.5cm
Bokovi -1cm

E sad postoji I ono žena da me ohrabri pa stegne… Kaže da nije, mada sam ja inače pessimist, videćemo 14og dana merenja.
Struk isti
Butina ista
List isti…
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 14, 2007, 03:40:28 PM
Evo sad sam tražio na forumu o varijacijama UH.
Ovo je vrh, vrhova :clap: :clap: :clap: !!! Ja sam izbegavao maximalno UH možda zato i stagnitram sa kilogramima (sigurno) a osećam se bezvoljno.
Mislio sam da radim varijacije tako što 1dan pojedem 60gr integralnog tosta, sutra dan 40gr istog, prekosutra 20gr pa u krug...  :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1:
Sad ustvari vidim da je to premalo UH. :dunno:
Koliko grama UH treba da zadovolji moj maximalni dan sa UH, koliko grama na moju težinu od 87kg (definicija)?
I koji sistem 300gr, 150gr, 75gr, 0gr, 75gr, 150gr,300gr ili neki drugi?
Proteini će mi biti uvek negde oko 2,5gr po kilogramu svaki dan.
U ukupne proteine računam i one iz skrobastih namirnica (krompira, pirinča...)?

E sad od skrobastih UH koji su mi na raspolaganju i koje mogu da jedem su:

Krompir u 100gr u suvoj materiji (20.3gr UH)
Krompir mladi u 100gr u suvoj materiji (17,1gr UH)
Pirinač beli u 100gr u suvoj materiji (78gr UH)
Testenina u 100gr u suvoj materiji (76.6gr UH)
Hleb beli u 100gr u suvoj materiji (43gr UH)
Hleb integralni u 100gr u suvoj materiji (39gr UH)
Ovsene pahuljice u 100gr u suvoj materiji (72.8gr UH)
Cornflakes u 100gr u suvoj materiji (77gr UH)
Pasulj u 100gr u suvoj materiji (42.7gr UH)

Tabela  hranjivih vrednosti namirnica iz koje sam izvadio podatke je iz Pansporta, prepostavljam da UH prosti su skrobni?
Šta od ovoga smem da jedem, prepostavljam da bi beli hleb trebao da izbacim...šta još?

E da, jel smem da spremam jela sa belim brašnom kad mi je dan skrobastih UH? (predpostavljam da ne ali da pitam)

Skrobaste ne smem da jedem posle 17h a vlaknaste mogu kad hoću i koliko hoću bez obzira dal sam na 0gr UH ili 150gr UH ?

Obradovaćete me PUNO, PUNO ako smem većinu od ovoga.

Kad bi mi bio dan npr sa 150gr skrobastih UH, spremio bi ili 750gr krompira (suve mere) ili 200gr pirinča (suve mere)  i to razdelio na period od posle PWM-a do 17h.
Dnevno bi jeo jednu eventualno 2 vrste skrobnih UH, jel OK.?


Skrobaste znači jedem posle PWM 30min sa proteinima, pa sve do 17h?

Posle odgovora na ovaj post sam ubeđen da će krenuti na bolje, kg će ići na dole 101%. :clap: :wow: :yes:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 17, 2007, 03:57:09 PM
Voleo bi da čujem vaše mišljenje o varijaciji UH i treningu.

PON: leđja + kardio (240gr proteina + 0 UH)
UTO: HIIT (240gr proteina + 200 UH)
SRE: rame + kardio (240gr proteina + 100 UH)
ČET: biceps-triceps + kardio (240gr proteina + 50 UH)
PET: noge + kardio (240gr proteina + 0 UH) + 80gr lešnika/oraha
SUB: HIIT (240gr proteina + 150 UH)
NED: grudi + (240gr proteina + 75 UH)

ZNAČI VARIJACIJA SISTEM ZA NEDELJU DANA:
200-100-50-0-150-75-0

Pri planiranju sam razmišljao da danima kad radim samo HIIT uzimam najviše UH i samim tim se obezbedim energijom za naporne treninge.Svaki dan mi je unos UH različit tako da su baš VARIJACIJE u UH.
Evo 2dana ih radim i znam da će imati efekta, već ima (obavestiću Vas o rezultatima), dok prethodna 8dana bez pravih varijacija + Animal Cutsom nisam uradio ništa.
Mislim da sam prilagodio ovaj sistem kako meni odgovara i koji ću uspešno moći da ispratim.
Recite mi dal je ovo dobra varijacija?
Molio bi Peđu,Lazića, NEZNALICU i druge da mi kažu svoje mišljenje. :help: :)
Isto bi zamolio GRKOVCANINA da me preskoči sa svojim „savetima“

HVALA
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 17, 2007, 04:04:36 PM
to je ono sto sam ti ja pricao od samog pocetka, ali ti nisi htao da slusas :hiding: :hiding:
videces kako to dobro radi, samo postuj pravila.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 17, 2007, 04:08:50 PM
SIGURNO RADI!
Zadovoljan sam i sa ova 2dana, kamo li duže.
HVALA, treba mene biti...znam... :blush:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tanja on July 17, 2007, 05:25:38 PM
Da ukratko odgovorim na ovo posto si preskocen ;) 


Quote
U ukupne proteine racunam i one iz skrobastih namirnica (krompira, pirinca...)?
ne...racunas samo iz jaja, ribe i mesa

Quote
E sad od skrobastih UH koji su mi na raspolaganju i koje mogu da jedem su:

Krompir u 100gr u suvoj materiji (20.3gr UH)
Krompir mladi u 100gr u suvoj materiji (17,1gr UH)
Pirinac beli u 100gr u suvoj materiji (78gr UH)
Testenina u 100gr u suvoj materiji (76.6gr UH)
Hleb beli u 100gr u suvoj materiji (43gr UH)
Hleb integralni u 100gr u suvoj materiji (39gr UH)
Ovsene pahuljice u 100gr u suvoj materiji (72.8gr UH)
Cornflakes u 100gr u suvoj materiji (77gr UH)
Pasulj u 100gr u suvoj materiji (42.7gr UH)
Boldovala sam ti ono sto smes da jedes


Quote
E da, jel smem da spremam jela sa belim brasnom kad mi je dan skrobastih UH? (predpostavljam da ne ali da pitam)
jok

Quote
Skrobaste ne smem da jedem posle 17h a vlaknaste mogu kad hocu i koliko hocu bez obzira dal sam na 0gr UH ili 150gr UH ?
tako je ali u poslednjem obroku pred spavanje, ako si jeo vlakna u dovoljnoj kolicini u toku dana, zaobidji ih...nije greska ako pojedes, ali nema potrebe



Quote
Kad bi mi bio dan npr sa 150gr skrobastih UH, spremio bi ili 750gr krompira (suve mere) ili 200gr pirinca (suve mere)  i to razdelio na period od posle PWM-a do 17h.
Dnevno bi jeo jednu eventualno 2 vrste skrobnih UH, jel OK.?
u principu moze, ali bi ipak bilo bolje da recimo ujutru ubacis ovsene pa u toku dana ili pirinac ili krompir


Quote
Skrobaste znaci jedem posle PWM 30min sa proteinima, pa sve do 17h?
ako uspes da uglavis tako trening, odlicno...

Quote
Posle odgovora na ovaj post sam ubedjen da ce krenuti na bolje, kg ce ici na dole 101%. :clap: :wow: :yes:
ce vidimo  ;)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Pedja Petrovic on July 17, 2007, 10:00:56 PM
GRKO NIJE TU..

NA HAWAI BRE!!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 21, 2007, 06:48:37 PM
14 dan korištenja Animal Cutsa:

Kg -2kg
Struk -1
Grudi -3
Bokovi -1
Butina 0
List 0
Biceps 0

Kilaža je počela da pada od kako sam počeo da radim varijacije po Laziću, mislim da je napredak minimalan (za ukupno 14dana) s obzirom da sam 8dana bio na minim UH a varijacije 6dana...
Sad me bune ljudi koje poznajem koji jedu sve i svašta piju Animal Cuts i skidaju mnogo više?Ima i ljudi koji na forumu tvrde da na njih radi AC (ako oni lažu lažem i ja)?.Pa šta je fora kod mene?
Tešim se „a skinuo sam 2kg na vagi a obimi maltene isti „možda salo odlazi a mišić raste...“ Možda?...
Mislio sam da je fazon što pijem 1dnevno kesicu ali mi EX yu šampion  Goran Ilić pre 2h kaže : „pij jednu delovaće ako uzimaš dve džabe bacaš pare“ Isto mi kaže da možda ne reagujem –organizam mi ne reaguje 10 dana pa krene...kako to?
Kažem ne osetim da više pišam, ne izbacujem tečnost a on „leti zna organizam da čuva više vode zbog vrućine...“
Pa mi kaže „jel piješ puno tečnosti ?“
Ja pijem koliko mi organizam traži a ne na silu a Goran mi kaže „moraš što više vode, bez obzira što ti organizam ne traži“.
Mislim . pa tako mi ne treba Animal Cut, samo šibaj vodu ko kamila i skidam kg. :bored:
Zbunjen sam ali ne odustajem, ne pada mi na pamet.
Varijacije mi uopšte nisu teško pale...
Laziću ne mogu da jedem, jedem na silu bukvalno da bi uneo proteine i da mišić ne ode, tako bi rado smanjio klopu ubi me vrućina.?

Treba mi vaše mišljenje oko ovoga, jer pravoi da Vam kažem da sam sumnjičav u sve ovo navedeno...
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 21, 2007, 09:59:19 PM
Quote
Lazicu ne mogu da jedem, jedem na silu bukvalno da bi uneo proteine i da misic ne ode, tako bi rado smanjio klopu ubi me vrucina.?

verujem da ti je tesko, sada i komarci umiru od vrucine, u ovom momentu vise razmisljaj o tecnosti dok ne prodju vrucine da ne dozivis neki problem..
lako ces kilograme da resis  ;)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on July 22, 2007, 08:32:06 AM
verujem da ti je tesko, sada i komarci umiru od vrucine, u ovom momentu vise razmisljaj o tecnosti dok ne prodju vrucine da ne dozivis neki problem..
lako ces kilograme da resis  ;)

Znači smem da smanjim klopu? Nisam te razumeo najbolje...Samim tim i prozeini po kg će biti manji...
Jel i ti misliš da pijem tečnost na silu, što više...Animal C mi ne traži neku extra vodu... :dunno:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on July 22, 2007, 10:21:00 AM
ne bi bilo pozeljno da smanjis klopu, samo ti ukazujem na sta da obratis narocitu paznju sada a to je tecnost  :yes:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on August 06, 2007, 08:59:25 PM
Evo mene posle mora i posle ciklusa od 21dan sa Animal Cutsom (jedna kesica dnevno).
Prvih 10dana Animal Cutsa nisam bukvalno osetio rezultate, tek kad sam počeo sa varijacijama UH sam primetio napredak.
Izmerio sam se na početku AC i na kraju i rezultat je sledeći:
Kilogrami -4kg
Struk -4cm
Grudi -3cm
Biceps -0.5cm
Bokovi -1.5cm
Butina -1cm
List -1cm

Generalno nisam zadovoljan Animalom. Jer mislim da su mi varijacije UH skinule obime.Nesmem opet biti siguran ali to je moj neki zaključak, možda i grešima ali...
Bio sam na moru 7dana i napravio sam pauzu od vežbanja i tunjevine i jaja 10tak dana, na moru sam se hranio Junk foodom : princes krofne, suvo meso, hleb, pice, lubenice, voće, čokoladice...Bio sam primoran to da jedem jer nisam hteo da nosim tunjevinu, jaja i ostalu proteinsku hranu na more bilo bi mi maltretiranje a ujedno sam želeo da promenim način klope 10tak dana i trznem metabolizam, napunim baterije i kad dođem krenem opet na defku.
Istina je da sam vratio 3kg ali to će otići čas pošto sam se napunio vode i ostalih gluposti.
Evo danas sam počeo sa treningom i osećam se VRH, nedostajalo mi je ovih dana vežbanje a i vi.
Ovih dana ću poslati svoje slike pre definicije i posle samo da se malo trznem i vratim bar na formu pre mora.
Evo Vam jedna moja slika sa mora (OPUŠTENA VARIJANTA), moja žena mi neda da pošaljem njene fotografije gde blago rečeno izgleda Vrh ali mi je rekla da ćemo poslati kad se i ona malo povrati u formu, nije trenirala 20tak dana iz opravdanih razloga+mora, krenula je samnom danas.

VELIKI POZDRAV  :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on August 07, 2007, 09:46:03 PM
Bravo jos da si nas poslusao od pocetka, gde bi ti sada bio sa izgledom :clap:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on August 07, 2007, 11:21:52 PM
 :wow: :wow: :wow: :wow:
ja se ponosim tobom  :yes: :yes: :clap: :clap: :clap:

a zenu ti razumem..hoce da bude TOP pa da svi padnemo u nesvest...cekam nestrpljivooo i njene fotke, pozdravi je ! :)  :lol:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on August 08, 2007, 11:14:19 AM
HVALA, biće bolje obećavam. :)

Evo iskukao sam jednu fotku sa plaže, najopuštenija varijanta (neznam dal se dobro vidi „kornjačin oklop“ koji viri iz stomaka moje žene...) :)

Tikice sprema se ona da se pokaže u najboljem svetlu, mene samo nervira što ne želi da mi da da pošaljem sliku sa facom... e tek tada bi se oduševili.
Nevoli da se exponira a svojim izgledom može da postigne mnogo a i intelektualno Akademski je slikar.
Ovako može neko da pomisli „lepo je građena ali je verovatno ružna“ (zlih jezika ima svuda)
Šta da Vam kažem kad se ponosim sa njom i kad god je pogledam iznova se zaljubim.

Dok ja nemam nikakvu genetiku ona suprotno od toga, vežba super, hrani se...Evo npr njen napitak koji joj pravim jer ona traži (da me ne napadnete):
1L 3.5m mleko
+100-150gr šećera
+100-150gr keksa
+50gr kokosovog brašna
+2banane
 :pullhair:
E sad vi vidite koliko je to kcal, masnoće, uh...i opet Vrh izgleda.
Doduše još doji bebu i puno, puno se kreće tako da to sagori.
Zamislite da se hrani kao što vi preporučujete + suplemente...dajem glavu da bi uzela medalju kod nas bez preteranog zalaganja.
Uz mene jede belanca i tunjevinu ali uz sve to puno slatkiša (ja ne uzima slatkiše)...
Voleo bi kad bi zbog naše male uzela koju medalju da ima sutra dan uzor... ali ona ne želi. :nonono:

Hvala još 1put.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on August 08, 2007, 11:39:44 AM
Extra ... svaka joj cast !!!!!!  :wow:  :yes:  :clap:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: CHABI on August 08, 2007, 07:29:33 PM
E fora ti je u toj 1 kesici Animala ,ja dok sam uzimao po 1 kesicu nisam imao nikakvog napretka u skidanju masti ,cim sam dodao jos jednu kesicu daleko sam veci napredak postigao ,13 kg za 40 dana , mada meni je otislo sa mastima i brdo misica
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on September 08, 2007, 08:51:38 PM
bebac natovio si se priznaj  :yes: pa ne smes da se javis
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 09, 2007, 01:25:05 PM
Znaoa sam da ćeš da me prozivaš... :)

Nisam se natovio, stagniram sa Kg, ne variram UH ,nešto nemam volju zbog ovakog vremena,treniram, ishana mi je malo opuštenija, dal što dolazi zima ...
Ne skidam Kg ali i pored svega primećujem da se režem, polako ali sigurno, hteo sam da pošaljem slike od pre mesec dana ali nisam...
Poslaću ali svežije tek kad primetim veću razliku nego tad.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 09, 2007, 01:55:47 PM
Evo slika 16 avgust 2007-me 85kg i slika pre dijete 100kg (imao sam i 102kg ali se nisam slikao).
Treniram ali ovo vreme me ubi, ne ustaje mi se iz kreveta.
Skoro svaki dan brljam sa klopom ali ne povećavam Kg puno krećem se od 84-86kg, jedem sve živo ali opet pazim da se ne prežderavam.Jedem i pice, beli hleb, čokoladice...
Nisam slao slike jer sam hteo da dođem do nekih 78-80kg pa da pošaljem, nisam zadovoljan što mi se gubi volja da pazim na klopu... dal što dolazi zima pa kao medved...
Pravo da Vam kažem treba mi da me ukorite, ma kad bi se na ovom nivou zadržao do proleća pa opet defka bio bi prezadovoljan,videćemo.

Neznam kako da se pokrenem da skidam i zimi polako Kg.
Kilaža stoji ali primećujem stalno neke nove crtice-definišem se lagano.
Kakav sam bio zadovoljan sam, maltene se 10 puta dnevno zagledam u ogledalu i primećujem da ide na bolje, e kad bi opet počeo varijacije UH... mislim da bi bio zver...

Eto ta transformacija sa 102-84-85kg je rezultat, treniranja od  6.5meseci, samo 2,8kg proteina (0.5KG BIOTECHA + 2.27KG THE NUTRITION) uzeo sam i DYMATIZE ELIT 4.5KG koji sam tek počeo da pijem i kao da se oseti razlika u kvalitetu između tih proteina ili mi je to neki trip, možda sad i lakše primetim krtinu jer je otišlo sala.
Pao mi je obim bokova za 3.5cm i struka oko 4cm za manje od 55dana...sporo a?

Znači za 6.5meseci 2,8kg WHEY-a + 21kesica Animal Cutsa + L-karnitin + puno jaja, ribe, piletine (u proseku oko 200gr proteina dnevno) a ova zadnja 2dana nisam uneo ni 80gr dnevno...
Ostao mi je još 21kesica AC ali sve čuvam za proleće...

Evo slike mislim da se primećuje razlika, poslaću vam kad se nakanim opet i kad ode još koje Kg.

P.S.: stalno Vas posmatram na forumu
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 09, 2007, 01:59:14 PM
I 100kg:

 :bored:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Igy81 on September 09, 2007, 02:08:53 PM
Bravo!..sta reci drugo!..idemo dalje....samo uporno!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tanor on September 09, 2007, 02:16:15 PM
Alal vera....... :yes:

A koliko si visok?
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 09, 2007, 02:31:31 PM
HVALA

Visok 170cm, 85kg

Evo i opušteni triceps, bez prethodnog vežbanja.
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: medonjak on September 09, 2007, 04:39:17 PM
 :wow: Extra
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 09, 2007, 05:19:48 PM
Nego niko mi ne ne kaže kako da se pokrenem sa mrtve tačke, došla zima meni motivacija otišla u k..u.?
Tako mi dođe da krenem sa masom ali ne bih, volim da sam izdefinisan ali ima PUNO do onoga šta bi ja voleo.Jebe me klopa, stigla zima pa lakše potežem za Junk foodom, neznam kako da mi volja ne pukne?
Nebi masu jer nebi voleo da budem zdepast, dimenzije su mi
Grudi 111cm
Struk 89-90cm
Bokovi 100cm
Butina 65cm
List (vrhunski je) 45cm (najbolji mišić kod mene)
Biceps 42-43cm

Visina 170cm, 85kg težina.
Obim ruke se povećao sa nogu je pao 2-3cm a popio sam vrlo malo suplemenata,mislim da je hrana odradila glavno, whey samo posle treninga 1,5merica + dextroze 1,5merica, ostalo dobra klopa, mada puno puta imam izlete sa hranom i tako valjda zbunjujem metabolizam.?
Treba mi savet kako da nastavim, motivacija...

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on September 09, 2007, 07:13:52 PM
brinem ja za tebe  :lol: ..ne zelim da budes ponovo debeljan pogledaj na sta si licio..  :hitself:
motivaciju..moras sam da nadjes, uradi poster ovog tvog stomaka pa ga gledaj svaki dan  :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Igy81 on September 09, 2007, 07:19:59 PM
, uradi poster ovog tvog stomaka pa ga gledaj svaki dan  :)


hahahahah   :lol: :lol: :lol:
ali u pravu je..stavi to na frizider!  :lol:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 09, 2007, 10:11:21 PM
Hvala svima!!!
Ma znate kad se čoveku pojave sitni problemi, posao, kinta pa se i loše smrdljivo vreme nadoveže na sve to pa se preda malo, nalazi izgovor da ne vežba i sve nešto mu je preče nego sam sebi.
Ma brate čovek je pizda ako se preda, tako i ja ako se predam sam 0 treba da se stidim sebe, MORAM da treniram.
Evo sad sam odradio VRH noge, pun sam besa kroz zid bi prošao, nerviraju me neki ljudi oko mene pa sam ni za k..c.
Ma da mi je dete živo i zdravo i moja žena i ja sa njima i sve će biti OK, hvala Bogu pa se mi slažemo i super smo, držimo se zajedno i samo tako to ide.
Vi ste mi podrška i HVALA Vam na tome trebamo da se držimo svi zajedno i da se bodrimo...brate kao sekta smo aaaa....
Samo pumpajjj !!!

HVALA VAM SVIMA PUNO MI ZNAČI SVE ŠTO MI KAŽETE
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on September 09, 2007, 11:22:24 PM
Jeboteeeeeeee ova slika sa tricepsom je HORROR!!!!!!!! U pozitivnom smislu...  :clap:
Stvarno impresivna promjena i nemoj odustat IDI DALJE....sad kad vidis da ide nema nista bolje, ja sam sebi uvijek isti dok mi drugi ne kazu da sam se maknuo, tako moraš i ti, ja cu ovo pokazat par prijatelja koji smatraju da je nemoguće napravit ovo sto si ti napravio...

Bravo još jednom!!!  :yes: :clap:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 10, 2007, 12:19:57 AM
Horor...ovo je opuštena varijanta bez zezanja, triceps zna ispasti mnogo bolje(podseća na ono bildersko „ma loše je ispala slika“ aaaa).Poslaću OBEĆAVAM mnogo veći „horor“ kad budem mogao.
Neznam kad nekom pokažeš možda pomisle „uzeo hemiju“, bi ja da mi nije 1bubreg, ovako samo 2.8kg whey-a za 6.5meseci i pola doze Animal Cutsa.
Kad bi imao za glutamin , BCAA... ufff.
Volja+hrana+trening+upornost+ZNAJE = USPEH :clap:

Treba meni još treniranja i još odricanja ali polako, shvatio sam samo da preko noći nemože ništa posebno ako si naturalac, ovaj put sam krenuo i rekao „ne spremam se za leto 2007me već za leto 2008me pa nadalje, zima, jesen...nesmem stati jer se osećam UFFFF mnogo, MNOGO bolje ovakav.

Hvala još 1puT
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Tikica on September 10, 2007, 12:59:09 AM
Auuu Bebac..svaka cast!  :clap:  :yes:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: GRKOVCANIN on September 10, 2007, 09:15:36 AM
Kad te ja pohvaljujem onda znas da je extra :yes: :yes: :yes:!
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 16, 2008, 04:53:06 PM
Evo listovi od pre 2meseca, malo da osvežim temu :).Visina 169cm obim lista 47cm :) :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Igy81 on September 16, 2008, 10:44:34 PM
Pa ovo je odlicno!  :clap: :clap: :clap: :clap:

stavio si silikone,priznaj?  :lol: :lol: :lol:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: vuksa on September 17, 2008, 12:30:03 AM
syntholdzijo :lol:

dobar si bebs samo guraj
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 17, 2008, 09:46:16 AM
syntholdzijo :lol:

dobar si bebs samo guraj

Nisam lud da guram...tj da radim list :9
Prevelike su za moju visinu 169cm tako da njih i neradim, genetika :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milan on September 17, 2008, 12:27:39 PM
sad me zvao markus ruhl,kaze da mu vratis listove
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on March 21, 2009, 07:18:37 PM
sad me zvao markus ruhl,kaze da mu vratis listove

Samo za tebe Milance  ;)
Bez pumpe 46.5cm obima, a visina moja 169 cm, ne treniram ih NIKAKO  :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milos_Miletic on March 21, 2009, 08:06:26 PM
bebac,Daj jos neke slike da vidimo kako sad izgledas.plz
:clap:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on March 21, 2009, 08:09:19 PM
bebac,Daj jos neke slike da vidimo kako sad izgledas.plz
:clap:

Biće...al ne sad :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milan on March 21, 2009, 10:47:51 PM
ti ko vuksa,i on ima lude listove  :clap:

dokle si stigao sa dijetom i eca
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on March 21, 2009, 11:01:34 PM
86kg, počeo sa 93-94, a imao najviše (pre 2god 102kg), uzimaću ECA do 1aprila pa 30dana clen i posle ECA
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milos_Miletic on March 22, 2009, 01:46:49 PM
a listovi su... :wow: :wow: :wow:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 19, 2010, 01:53:18 PM
Ajde samo jedna amaterska da ozivim temu  :)
-18,5kg za 76dana i idemo jos  :yes:

Necu kaciti slike mozda za par nedelja.
(https://www.exyu-fitness.com/upload/files/vlafylxoth4u8qah3ylt_thumb.jpg) (http://www.exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=vlafylxoth4u8qah3ylt.jpg)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 19, 2010, 02:15:22 PM
gde je kosa :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 19, 2010, 02:19:38 PM
gde je kosa :)

Opala od PROTEJINA :)

Ma najlakše mi ovako, sam se šišam, ne moram da gledam zaliske koje sam nasledio od ćaleta i tako :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: tenssa on June 19, 2010, 02:21:06 PM
Bravo Bebac, fino ide bogami.  :yes: :yes: :wow: :wow:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Leyla on June 19, 2010, 05:34:39 PM
c c c pa sto pijes  Te proteJiiine  i to od jagode!!!
eto ti sad budi celavko :lol:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milan on June 19, 2010, 05:54:14 PM
opala od orala  :rolleyes01:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 19, 2010, 06:00:12 PM
opala od orala  :rolleyes01:

Nene to je Hans ja kad budem ja ću u guzicu odma  :lol: :lol: :lol:

Leyla = fanatik (trenira 2h dnevno) , malo jagoda, malo vanila, malo čoko  :) :blush:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: simpson on June 19, 2010, 07:27:26 PM
Bebac tek sada vidjeh ovu tvoju temu pa sam malo prelistao hronoloski, svaka cast mjastore lijepo ste se vi porodicno organizovali :clap:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Leyla on June 19, 2010, 07:58:53 PM
Leyla = fanatik (trenira 2h dnevno) , malo jagoda, malo vanila, malo coko  :) :blush:

R u talking to meee :whistling

Ne znam ja ko trenira 2,5 h...c c c svakakvi likova po teretani ima :evillaugh:

Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on June 19, 2010, 08:06:06 PM
R u talking to meee :whistling

Ne znam ja ko trenira 2,5 h...c c c svakakvi likova po teretani ima :evillaugh:



Ćuti razapnuće me na krst, a uveče +  ćuti...
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Leyla on June 19, 2010, 08:22:21 PM
Cuti razapnuce me na krst, a uvece +  cuti...

a daaa sad se sjetih bajsikl  pihhh 3,5 h :hitself:

ma sta oni  znaju o kome mi pricamo  :evillaugh:

mi treniramo kako treba a ovi sto ne znaju naucit ce ima vremena  :lol:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Lazic on June 19, 2010, 09:03:32 PM
opa, vi se poznajete  :)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: bebac on September 09, 2010, 03:20:29 PM
Evo čisto da se malo pohvalim sa bojom i sa nekih +17kg-18kg, radi se na masi, nije Bog zna šta ali bolje i nemože sa obzirom šta se sve dešava oko mene i koliko nemam volje ni za čim.Naravno neću postavljati BB slike jer NARAVNO nisam zadovoljan :) . Slikano je na moru gde niti sam trenirao niti sam se normalno hranio, opuštena varijanta  :)

(https://www.exyu-fitness.com/upload/files/ezrzfvq7l4vtdwkawdu9_thumb.jpg) (http://www.exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=ezrzfvq7l4vtdwkawdu9.jpg)
(https://www.exyu-fitness.com/upload/files/v9jzzuor8k3xgtnhy9ku_thumb.jpg) (http://www.exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=v9jzzuor8k3xgtnhy9ku.jpg)
(https://www.exyu-fitness.com/upload/files/b6q7j9qvwu7t76n8m342_thumb.jpg) (http://www.exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=b6q7j9qvwu7t76n8m342.jpg)
(https://www.exyu-fitness.com/upload/files/rqmgjix6msrk0a6fafrv_thumb.jpg) (http://www.exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=rqmgjix6msrk0a6fafrv.jpg)
(https://www.exyu-fitness.com/upload/files/ihohppuie1f9uvfb89jh_thumb.jpg) (http://www.exyu-fitness.com/upload/viewer.php?file=ihohppuie1f9uvfb89jh.jpg)
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: Milan on September 09, 2010, 07:28:08 PM
Valjda minus 17 18 kg :D
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veci obim misica
Post by: tenssa on September 12, 2010, 03:03:34 PM
Fino, fino, i ti se suncao.  :yes: :yes: :yes:
Title: Odg: 12kg manje za 75dana-veći obim mišića
Post by: p90xgrade on November 27, 2010, 04:34:57 PM
Znaci ako sam dobro razumela. Posto nemam bas extra ishranu, a ostalo mi jos 8kg viska. Ja bih mogla sada recimo 3 nedelje da udarim ujutru na prazan stomak HIIT, a uvece obican kardio.

S tim u vezi, sto se tice obicnog kardia, imam 1 koji mi je bas lagan - ostajem u zoni, a imam i teze tipa Tae Bo gde mogu malo i da preteram.

Da me ne biste grdili za ishranu, prosto nemam toliko kinte da pazim previse.
 Sta jos.... da u formi sam, mogu da pretrcim oko ade i tako to...
Upisala bih se u teretanu, ali nisam nasla meni zadovoljavajucu. Negde na padini i da ima lep kardio program, takodje da ne moram da nosim trenerku od 100e kao na nekim mestima.

Eto ;) Hvala svakome ko ista iskomentarise.