EXYU FITNESS FORUM

Trening => ::Bodybuilding & fitness:: => [Arhiva] => Topic started by: Zeka on February 26, 2007, 11:15:52 PM

Title: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on February 26, 2007, 11:15:52 PM
Nakon danasnje ture vezbi za ledja, gde najvise akcenta mi je na zgibovima (klasicni sa pothvatom i siroki sa prekohvatom), poceo sam vec da se brinem. Ovo mi je treca nedelja vezbi od kada sam sastavio novi program, i ono sto mi se dogadja je da svaki naredni put mogu sve manje samostalnih ("pravih", bez drzanja nogu) zgibova da uradim.

Radim na dobijanju mase, 3 puta nedeljno, raspored po glavnim grupama ide ovako:
1. ledja + bicepsi
2. pauza
3. grudi + tricepsi
4. pauza
5. noge + ramena
6. i 7. dan pauza

Tesko da je pretreniranje u pitanju, ipak je to nedelju dana od vezbe do vezbe, nije mi jasno kako u svemu drugom jacam, a tu sam rapidno sve slabiji!? Slican sindrom sam imao i letos, ali sada je mnogo drasticnije.

Inace, zgibove radim u super serijama, ali to vise nije bitno, posto sam dotle dogurao da samo u prvoj mogu par (bukvalno: 2!) komada potpuno sam da uradim, sto me danas bas izdeprimiralo. Tesim se da sam poceo da dobijam na tezini, sto jeste tacno, ali ne toliko da mi se svaki put vise nego prepolovi snaga! Pre mesec dana, kada sam se tek pripremao za ustaljene vezbe, radio sam sa sve tegovima na nogama (2x1.1kg) vise ponavljanja nego sad bez iceg.

Definitivno negde opasno gresim, zna li neko uzrok problema?

P.S. - trenutno radim u kućnoj varijanti, tako da nemam puno alternativa (lat mašina i slično), a u svakom slučaju hoću da usavršim ovu vežbu.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Lazic on February 26, 2007, 11:22:47 PM
napavi sistem za jacanje..
Npr neka ti neko drzi noge da se podignes,on se skloni  ti se samo spustaj sto sporije...tako uradi 3x6 ponavljanja..
sledeci trening radi tako 8,pa sledeci 10 .nemoj da radis jos normalna ponavljanja.kada to odradis..onda se javi da ti kazem sta dalje..inace ovo negativno ponavljanje ce ti se jako svideti u smislu kako ce ti se odraziti na ledja ..
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on February 26, 2007, 11:27:05 PM
Super, hvala ti!  ;)

Definitivno ću probati, zvuči zanimljivo, pa javljam za nekoliko nedelja...  :sport:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on February 27, 2007, 12:33:23 AM
Kad smo vec kod opadanja snage...imam i ja nesto da te pitam Lazicu!

Pazi ja sam trenirao plivanje ranije nekih dve godine, u medjuvremenu sam krenuo u teretanu i isao uporedo i na plivanje i u gym! U pocetku je bilo sve super, ali kasnije (nakon nekih 4 meseci) sam primetio da mi je nekako postalo mnogo tesko da dizem u teretani! Posto mi je predstavljalo problem ja sam popricao sa nekim trenerima, sto plivanja, sto instruktora u teretani, i oni su mi rekli da od plivanja zestoko opada tonus misica! Kao ako radis na eksplozivnosti i snazi onda ti plivanje ne ide u korist!!! Kasnije sam prestao da plivam, naravno nije to bio razlog vec jednostavno mi je dosadilo a i hladna voda u Pinkiju (sportska hala)!
E ajde mi sad ti to malo pojasni! Da li je sve to istina? Posto meni to nekako nije logicno jer plivanje vazi za jedan od najboljih sportova u kojima podjednako koristis svaki misic na telu, i ima dosta sprintova, raznih naglih ucestalih pokreta, imao sam i dosta suvih treninga! Sve ovo nekako bi trebalo da utice pozitivno na eksplozivnost i snagu...
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: zlivan on February 27, 2007, 01:03:06 AM
Tesko da je pretreniranje u pitanju, ipak je to nedelju dana od vezbe do vezbe, nije mi jasno kako u svemu drugom jacam, a tu sam rapidno sve slabiji!? Slican sindrom sam imao i letos, ali sada je mnogo drasticnije.
A mozda je bas u tome problem, u nedovoljno cestom izvodjenju zgibova?
Postoji nekoliko metoda za poboljsanje, a skoro svi podrazumevaju cesce izvodjenje veceg broja zgibova bez spaljivanja nervnog sistema.
Prouci sledece, nadam se da baratas bar elementarnim engleskim ;)
Synaptic Facilitation (http://www.cbass.com/Synaptic.htm)
Ladders (http://www.cbass.com/Pavel'sLadders.htm)
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on February 27, 2007, 09:43:17 AM
Baratam i staroengleskim ako treba!  :lol:  ;)

Što se nedovoljno čestog izvođenja tiče, ne bih rekao da je u tome stvar. Prošlog leta sam imao sličan problem kao i sada, tada sam radio zgibove svaki drugi dan i dešavala se ista stvar, pa kada sam proredio na dva puta nedeljno, vratilo se u neku normalu.

Na stranu to što mi je ova vežba sastavni deo programa koliko i svaka druga, pa ako je svim drugim mišićima sasvim ok da dobro i ravnomerno napreduju iz nedelje u nedelju (pošto u toku nedelje svaki deo tela odradim po jedanput), ostalo mi je nejasno zašto leđa zahtevaju drugačiji tretman... Pre nekih 4-5god, kada sam prvi put išao u teretanu, radio sam na lat mašini, i tu je isto bilo lepog i stalnog napredka (kada sam dostigao određenu kilažu na mašini, prešao sam na zgib i išlo je fino).

Probaću ovaj Lazicev sistem, pa cu javiti prve utiske, a kasnije i krajnji rezultat.  :flex:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on February 27, 2007, 10:34:44 AM
A JESI NEKADA RAZMISLJAO DA NE RADIS ZGIBOVE U OPSTE?/.

MISLIM.....STARA SKOLA I TE FORE JE ODAVNO NAPUSTENA,I U NEDOSTATKU BOLJEG I PAMETNIJEG RESENJA ZGIBOVI MOGU DA DODJU O OBZIR.

ALI OVO ME JE OD UVEK FASCINIRALO...PRVO ZGIBOVI PA SVE OSTALO......STRASNO...

EVO RECIMO ZA TVOJ INFO...JA ZGIBOVE KAO NI BENCH PRES NE RADIM VEC 2-3  GODINEU OPSTE...

A NZMA MNOGO MOMAKA KOJI IH TAKOJDR NE RADE
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on February 27, 2007, 10:46:50 AM
Nisam, iz dva razloga. Prvi je praktične prirode, tj. taj što ne idem u teretanu već se snalazim za sve vežbe kod kuće (u stud. domu, tačnije); da ne ulazim u detalje o mojoj "opremljenosti", jednostavno nemam adekvatnu zamenu za leđa. Osim zgibova, radim sa profi ekspanderom vrlo vernu improvizaciju veslanja, pa time pokrijem ono najbitnije. Drugi je taj što ja stvarno želim da postignem i tu funkcionalnu snagu i fleksibilnost "nošenja" svog tela, pa se rado držim tih par najelementarnijih vežbi (sklekovi, zgibovi, čučanj...). Ustvari, kada god mogu, gledam da radim sa sopstvenom težinom.

Razna su iskustva, ja znam za jednog lika, tu negde tvojih godina, koji je išao suprotno od tebe - trenirao je jako dugo tegovima, da bi postepeno redukovao većinu vežbi na one koje se izvode sa svojom težinom + dodatno opterećenje po potrebi. I tako mu navodno više odgovara. Ali on nije takmičar...

Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on February 27, 2007, 10:51:53 AM
ok je taj primer koi si anveo..

ali sada su stvari mnogo jasnije....

iskreno..mozes da zaobrivas na razvoj msiicne mase na taj nacin i pod tim uslovima...

soory sto moram da budem direktan..ali stvari tako stoje..

ti mozs da napreudjes do neke grnice i to ce uglavnom biti pomeranje neke male granice u snagi...sto se tice porasta misicne mase....nema sanse...
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on February 27, 2007, 11:11:44 AM
Nema problema, znam ja kako stoje stvari.

Opet, napredak se za sada javlja, a ovako cu ici mozda jos neka dva-tri meseca. Kasnije cu najverovatnije krenuti ponovo u teretanu, ili uloziti u bolju kucnu varijantu. Meni se vise svidja opcija sa teretanom, ali se bojim da ce mi neke buduce obaveze pomutiti planove, pa je u tom slucaju lakse imati kuci nesto sa cim mozes da obavis posao kada god da tebi odgovara. Inace, jos kao klinac sam uz pomoc neke praistorijske knjige vezbao i naucio da improvizujem na hiljadu nacina sa minimum opreme, ume itekako zanimljivo da bude kad ti nije pruzeno sve na tacni. Ali da se moze tako doveka (ako je cilj ozbiljniji i dugorocniji BB), ne moze.

Da bih bio jasan i ubuduce u vezi toga sta ja u stvari hocu od vezbanja, bolje ovde odmah da kazem. Kako sam mrsaviji nego sto bi trebalo, cilj mi je da se ravnomerno popunim misicima do odredjenog stepena, i da to kasnije  i odrzavam. Znaci, nista posebno, samo ravnomerno razvijeno, zdravo telo. A dizanje tegova mi je inace omiljena sportska aktivnost i nesto sto me najvise motivise. Ne zanima me manje-vise nista drugo kada je u pitanju redovna fizicka aktivnost.

Pa sad, ne znam, mozda meni i nije mesto ovde, ali kontam da se ovde podrzava svaki vid aktivnosti koji makar izdaleka lici na BB/fitness.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on February 27, 2007, 11:41:15 AM
ZASTO MISLIS DA TI EMSTO NIEJ OVDE..??..MISLIM..NIJE SVKOME CILJ DA BUDE BB-R///CAK STO VISE..90% ONIH KOJI DOALZEOVAMO SU CITO REKRATIVCI..TAKO DA....OSECAJ SE KAO U KUCI..

ALI..OPET KAZEM....SAMA HIPERTORIFJA NARAVNO DA OVISI OD TOGA KOLIKO OSTETIOMO MISIC NA TRENINGU I KAKO GA KASNIJE HRANIMO..

SADA..LOGIKOM MOZES DA DODJES DO ZKALJUCKA..DA RADECI JEDNO TE ISTO U DUZEM VREMENSOM PERIODU NE MOZE I NECE DONETI ZELJNI REZUALTAT IZ PROSTG RAZLOGA JER SE TELO NAVIKNE NA TO.

A POGTOVO NA VEZBE KOJE SU IMPROVIZOVANE.....

ALI MISLIM DA IMA DOSTA TEKTOVA GDE MOZES KAKO TO SVE U STVARI FUNKCIONISE.

U SVAOM SLUCAU...SVE NAJBOLJE...I DA OSTVARIS SVOJE ZELJE
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Lazic on February 27, 2007, 11:50:59 AM

Pa sad, ne znam, mozda meni i nije mesto ovde, ali kontam da se ovde podrzava svaki vid aktivnosti koji makar izdaleka lici na BB/fitness.

Za sve ljude dobre volje koji nisu dvolicne licnosti ima mesta ovde, ne moras cak da budes sportista.Imas ovde i ronioca i majstore borilackih vestina, ragbiste, zene koje se nikada nisu bavile sportom do dolaska ovde...polako se popunjava ova zajednica..sve je ovo dzabe ako je lazno ako nema ljudi da se druze i razmenjuju bilo kakva iskustva po pitanju svega..
Zato se ti opusti i postavi sebi cilj i mi cemo  direktno da te usmeravamo ka njemu.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on February 27, 2007, 12:18:27 PM
Hvala vam - znači da sam dobro shvatio svrhu foruma. ;)

Quote
ALI..OPET KAZEM....SAMA HIPERTORIFJA NARAVNO DA OVISI OD TOGA KOLIKO OSTETIOMO MISIC NA TRENINGU I KAKO GA KASNIJE HRANIMO..
He, pa zato od tih mojih vežbi od ranije nije bilo ništa - jer sam stalno radio ama baš jedno te isto. Na stranu što nisam imao informacije o pravilnoj ishrani. A nije bilo nikoga da mi kaže da to ne valja, pa kada sam video da nema rezultata, prestajao sam. Sada sam otprilike proračunao da ću za tih par meseci uspeti da povećavam opterećenja na razne načine, ali za posle, k'o što rekoh, moram ozbiljnije pristupiti svemu. Poenta je što imam veliku želju da se posvetim fizičkoj aktivnosti, pa mi je dojadilo da čekam neke idealne uslove da mi se nameste sami od sebe. Bitno mi je bilo da krenem.

Uzgred, kada pričamo o neinformisanosti, tu sam platio cenu i svoja prva četiri meseca u teretani. Ne bih da navodim koja je u pitanju, jer je lik koji je drži inače stvarno super momak, ali sad tek vidim koliko mu je falilo teoretske podloge. Tamo je bio zalepljen neki "univerzalni", generični program, za sve početnike. Ne sećam se tačno šta je kog dana išlo, ali se odlično sećam da je išao po principu 3 dana zaredom vežbi, pa pauza, opet ista tri dana, pa pauza... I tako za sve početnike, bez obzira da li su došli zbog gubljenja ili dobijanja mase! Ne moram dalje da vam pričam, posle neka 3 i po meseca shvatim da jesam osetno dobio na snazi, ali da nisam dobio ni pola kilograma mase. Onda se dohvatim tu gomile bajatih Flex magazina koji su ionako stajali tamo bzvz, pronađem jedan dobar hardgainer članak, i shvatim gde je bio problem sve vreme. Posle još nađem par drugih korisnih tema i na kraju sam sklopim program za 3 dana u nedelji. Kada sam prešao na to, za dva meseca uradih više nego za prethodna četiri. A čak ni tada još nisam dovoljno znao o hrani, da sam se i tu bolje snašao, tek bi bilo pravih rezultata.

Zato je neprocenjivo kada u pravo vreme čuješ prave informacije i savete.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on February 27, 2007, 01:04:16 PM
Hvala vam - znaci da sam dobro shvatio svrhu foruma. ;)

Quote
ALI..OPET KAZEM....SAMA HIPERTORIFJA NARAVNO DA OVISI OD TOGA KOLIKO OSTETIOMO MISIC NA TRENINGU I KAKO GA KASNIJE HRANIMO..
He, pa zato od tih mojih vezbi od ranije nije bilo nista - jer sam stalno radio ama bas jedno te isto. Na stranu sto nisam imao informacije o pravilnoj ishrani. A nije bilo nikoga da mi kaze da to ne valja, pa kada sam video da nema rezultata, prestajao sam. Sada sam otprilike proracunao da cu za tih par meseci uspeti da povecavam opterecenja na razne nacine, ali za posle, k'o sto rekoh, moram ozbiljnije pristupiti svemu. Poenta je sto imam veliku zelju da se posvetim fizickoj aktivnosti, pa mi je dojadilo da cekam neke idealne uslove da mi se nameste sami od sebe. Bitno mi je bilo da krenem.

Uzgred, kada pricamo o neinformisanosti, tu sam platio cenu i svoja prva cetiri meseca u teretani. Ne bih da navodim koja je u pitanju, jer je lik koji je drzi inace stvarno super momak, ali sad tek vidim koliko mu je falilo teoretske podloge. Tamo je bio zalepljen neki "univerzalni", genericni program, za sve pocetnike. Ne secam se tacno sta je kog dana islo, ali se odlicno secam da je isao po principu 3 dana zaredom vezbi, pa pauza, opet ista tri dana, pa pauza... I tako za sve pocetnike, bez obzira da li su dosli zbog gubljenja ili dobijanja mase! Ne moram dalje da vam pricam, posle neka 3 i po meseca shvatim da jesam osetno dobio na snazi, ali da nisam dobio ni pola kilograma mase. Onda se dohvatim tu gomile bajatih Flex magazina koji su ionako stajali tamo bzvz, pronadjem jedan dobar hardgainer clanak, i shvatim gde je bio problem sve vreme. Posle jos nadjem par drugih korisnih tema i na kraju sam sklopim program za 3 dana u nedelji. Kada sam presao na to, za dva meseca uradih vise nego za prethodna cetiri. A cak ni tada jos nisam dovoljno znao o hrani, da sam se i tu bolje snasao, tek bi bilo pravih rezultata.

Zato je neprocenjivo kada u pravo vreme cujes prave informacije i savete.
..

tacno tako..imas svugde gomile ljudi koji samo teoritisu i gadjaju se sa studijma a u osnovi nemaju blage veze a oni lici na vrece krompira okrenute naopako..

i tu treba da budes obazriv kada primas savet...jer kao sto rekoh...svakakvih ljudi  imas
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on February 27, 2007, 01:46:42 PM
pa vecina nas je imala slicne probleme...ja sam tako mlatio tegovima po teretani i onda mi je jedan momak rekao da rasporedim ovako onako, ali nije ni on nesto posebno znao, kada sad gledam iz ove perspektive. elem ja sam tako u glavnom trenirao 6 dana u nedelji i posle tri meseca sam pretrenirao, nisam dobio ni na masi ni u sazi...i posle kad sam poceo da studiram, poceo sam vise da se interesujem oko svega poceo sam sa 4 puta nedeljno i dobio sam kilorame vrlo brzo. e i sad tako gledam da naucim sto vise kako bih bolje trenirao, a ko zna, mozda i zaradim neke pare od toga. sto se tice kucne varijante, mislim da je najisplativije da uzmes par bucica i da imas neku klupu i sa njima imas milion varijacija, a mozes i da poneses na putovanja 15-20 kila i to je sasvim dovoljno.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 01, 2007, 09:58:59 PM
Kad smo vec kod opadanja snage...imam i ja nesto da te pitam Lazicu!

Pazi ja sam trenirao plivanje ranije nekih dve godine, u medjuvremenu sam krenuo u teretanu i isao uporedo i na plivanje i u gym! U pocetku je bilo sve super, ali kasnije (nakon nekih 4 meseci) sam primetio da mi je nekako postalo mnogo tesko da dizem u teretani! Posto mi je predstavljalo problem ja sam popricao sa nekim trenerima, sto plivanja, sto instruktora u teretani, i oni su mi rekli da od plivanja zestoko opada tonus misica! Kao ako radis na eksplozivnosti i snazi onda ti plivanje ne ide u korist!!! Kasnije sam prestao da plivam, naravno nije to bio razlog vec jednostavno mi je dosadilo a i hladna voda u Pinkiju (sportska hala)!
E ajde mi sad ti to malo pojasni! Da li je sve to istina? Posto meni to nekako nije logicno jer plivanje vazi za jedan od najboljih sportova u kojima podjednako koristis svaki misic na telu, i ima dosta sprintova, raznih naglih ucestalih pokreta, imao sam i dosta suvih treninga! Sve ovo nekako bi trebalo da utice pozitivno na eksplozivnost i snagu...

Lazicu???
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Lazic on March 01, 2007, 10:04:01 PM
Iskreno ovo nisam ni video a ne bih da ulazim u neke dublje analize ovoga jer nisam adekvatna osoba, da znam materiju sto se plivackog sporta tice..Bilo bi malo previse..
Ono sto ja znam da je potvrdjeno da se samo kod plivaca mogu stvoriti nova misicna vlakna..
I na tome se zavrsava moje proucavanje te materije.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 01, 2007, 10:14:25 PM
Pa ko zna ako ti ne znas? :hmm: Mozda Tanja!

TANJA???????????????????????????????????!!!!

Ovo mi treba zato sto razmisljam da se vratim na plivanje ali i da cepam teretanu!
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Igy81 on March 01, 2007, 10:17:23 PM
Ja sam to radio svojevremeno!..nije lako!...mora da jedes ko sivonja!...I umara plivanje dosta..zavisi kako ga radis..ali odlicna kombinacija za rekreativca...opusta misice..raskostava..milina!
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 01, 2007, 10:43:08 PM
To je to nastavlja se sa plivanjem!!! I tako imam neiskoriscene termine na kartici za plivanje! OPA! :clap1: :clap1: :bow: :bow:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on March 01, 2007, 10:48:00 PM
Moze li netko da kaze zasto NE zgibovima i ravnom benchu sto je Pedja rekao? Nisam skuzio poantu!  :crazy:
Mislim zgibovi mi se gadi i sama pomisao na njih, ali ipak ih odradim 2 puta mjesecno kad radim ledja normalno da ih ne povezujem sa mrtvim dizanjem jer bi crkao i trening bi mi bio upola efektivan, ali ipak kad napumpam 10 komada imam osjecaj da ubijaju latove i jos kad se opustim do dna i onda jače prema gore, pa da vidimo... :idea02:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Lazic on March 01, 2007, 10:59:45 PM
Moze li netko da kaze zasto NE zgibovima i ravnom benchu sto je Pedja rekao? Nisam skuzio poantu!  :crazy:
Mislim zgibovi mi se gadi i sama pomisao na njih, ali ipak ih odradim 2 puta mjesecno kad radim ledja normalno da ih ne povezujem sa mrtvim dizanjem jer bi crkao i trening bi mi bio upola efektivan, ali ipak kad napumpam 10 komada imam osjecaj da ubijaju latove i jos kad se opustim do dna i onda jace prema gore, pa da vidimo... :idea02:

Ono sto sam ti objasnio za ramena isto vazi i tu.Ali posto ti ,ja i ostali nismo takmicari i posto je to deo nase sujete bench i zgibovi vecina nas i radi to..Ja volim da podizem solidnu tezinu 10-ak puta na benchu..Takodje zgibove radim samo one prednje i to uvek sa kilazom..
Zasto, jer kada sam smatrao pullover smesnom vezbom uvek mi je nesto nedostajalo na grudima..Sada od svih tih vaznih vezbi uradim jednom u nizu ili nedeljno ili u 14 dana ili mesecno..
Inace mnogi momci na taj nacin mogu da urade solidnu sirinu ledja ali gledajuci sa bilderskog stanovista ta ledja su prazna bez mesa..a oduzimaju mnogo snage prilikom izvodjenja..
tako da se bilder koncentrise vise na vezbe koje direktno izoluje sam misic..
vidis da sada rade veslanje jednorucnom tegovima kao da rade lateralno za ramena..
Ili ono sto je milos izmislio za butine ..kada je jos tu foru koristio rich gaspari samo sa tegom na grudima..
Polako se sve inovira..Tvoje je da eksperimentises..nadjes sta ti odgovara..
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on March 01, 2007, 11:22:16 PM
@Lazic

Naravno, sve je ok sto si rekao a sad jedna katastrofa, ja uopce ne radim pulover  :blush: :blush: :blush:
A prsa mi nisu najjaca partija, bacam se na ucenje oko toga i samo mi reci umjesto cega je on, dakle koja prsa pogadja i cime da zamjenim, ravnim, kosim, kontrakosim benchom???

P.S. samo da ne otvaram novu temu...sorry na OFF-u
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Lazic on March 01, 2007, 11:32:52 PM
Po meni za donji deo grudi propadanje i pullover su dve neizostavne vezbe, na svakom treningu ili jedna ili druga vezba..Kada se rade gigantske znam i obe da odradim..
Samo tehnika je veoma bitna..
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: N_e_z_n_a_l_i_c_a on March 01, 2007, 11:34:37 PM
Po meni za donji deo grudi propadanje i pullover su dve neizostavne vezbe, na svakom treningu ili jedna ili druga vezba..Kada se rade gigantske znam i obe da odradim..
Samo tehnika je veoma bitna..
OK OK, imam koga pitat, hvala ti, sad sam malo zabrinut kad nisam radio, ali barem propadanje guram  :thumbup1:
U subotu prsa i Pullover prvi put  :thumbup1:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: lemi livo skodi on March 02, 2007, 12:33:12 AM
Koja je razlika kad se pullover radi tako sto se legne celim ledjima na klupu i kad se samo nasloni gornji deo ledja..valjda ste razumeli :)
I jel se razlikuju prednji i zadnji zgibovi tj. jel potrebno da se obe vezbe rade na istom treningu?
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 02, 2007, 12:49:32 AM
Za pulover ne znam ali razlika izmedju prednjih i zadnjih je velika! Ne pogadjaju iste misice! I da dobro je raditi ih na treningu zajedno ako imas snage za to! Ja radim prvo one iza glave pa onda ispred ali ovi ispred su mi definitivno tezi! I plus je ona sipka na vratilu presiroka u mojoj teretani a ne mozes da je uhvatis uze jer su drzaci vratila tako postavljeni ali jbg.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on March 02, 2007, 01:00:17 AM
Koja je razlika kad se pullover radi tako sto se legne celim ledjima na klupu i kad se samo nasloni gornji deo ledja..valjda ste razumeli :)
I jel se razlikuju prednji i zadnji zgibovi tj. jel potrebno da se obe vezbe rade na istom treningu?
pa razlika je u tome kad legnes na klupu vise pogadja pektoralise, a tad i savijes malo laktove. kad se naslonis samo plecima na klupu i ispruzis ruke, tada se siri grudni kos i vise radi serratus anterior, misic koji se nalazi na rebrima onaj onako ispod pazuha nekako :blush: znate na sta mislim :bored: :)
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Tanja on March 05, 2007, 10:52:54 AM
Pa ko zna ako ti ne znas? :hmm: Mozda Tanja!

TANJA???????????????????????????????????!!!!

Ovo mi treba zato sto razmisljam da se vratim na plivanje ali i da cepam teretanu!
Reci cu ti sta mislim na ovu temu. Ono sto se tebi mozda desilo je da si plivanjem anulirao ono sto si postigao u teretani. Drugo, ako ti je jos i ishrana bila neadekvatna u tom periodu (a verovatno jeste) onda nije nista cudno.
Plivanje u svakom slucaju povecava izdrzljivost ali ne mozes da ocekujes da se forisiras na plivanju pa da ne znam kolko ostane snage za teretanu. Otpor vode je veci od otpora vazduha, samim ti, treba ti vise snage, trosis vise kalorija.
Ovo za opadanje misicnog tonusa zaista ne znam. Pre bih rekla da plivanje bas povoljno utice na tonus misica.
Plivanje je u svakom slucaju odlicna aktivnost, samo ako ces vec da ides na plivanje, idi dva do tri puta nedeljno i to danima kada ne ides u teretanu.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 05, 2007, 11:09:27 AM
Hvala Tanja! Isao sam na plivanje tri puta nedeljno a u teretanu 4 puta ali  ne tim danima kada idem na plivanje! A sada idem 5x u teretanu tako da ne znam kako cu da uskladim i plivanje! Mozda ujutro cepim plivanje da se malo promrdam a uvece teretana! BTW i u skoli igram odbojku uvece ponedeljak i petak! Loodilo ne znam sta cu pre!? ;D
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on March 05, 2007, 11:12:05 AM
Za pulover ne znam ali razlika izmedju prednjih i zadnjih je velika! Ne pogadjaju iste misice! I da dobro je raditi ih na treningu zajedno ako imas snage za to! Ja radim prvo one iza glave pa onda ispred ali ovi ispred su mi definitivno tezi! I plus je ona sipka na vratilu presiroka u mojoj teretani a ne mozes da je uhvatis uze jer su drzaci vratila tako postavljeni ali jbg.
..TIPCAN NEDOSTATK ELEMANTARNOG ZNANJA...UCI U TERETANU I NABIJATI ZGIBOVE DA BI NEKO REKAO..VAUUUU JEBOTEEEEEE...SVAKA CAST..PA TI MOZES 20 PUTA DA IDES IZA I ISOPRED..

EVO..I AJ TI CESTITAM..
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on March 05, 2007, 11:13:09 AM
Moze li netko da kaze zasto NE zgibovima i ravnom benchu sto je Pedja rekao? Nisam skuzio poantu!  :crazy:
Mislim zgibovi mi se gadi i sama pomisao na njih, ali ipak ih odradim 2 puta mjesecno kad radim ledja normalno da ih ne povezujem sa mrtvim dizanjem jer bi crkao i trening bi mi bio upola efektivan, ali ipak kad napumpam 10 komada imam osjecaj da ubijaju latove i jos kad se opustim do dna i onda jace prema gore, pa da vidimo... :idea02:

Ono sto sam ti objasnio za ramena isto vazi i tu.Ali posto ti ,ja i ostali nismo takmicari i posto je to deo nase sujete bench i zgibovi vecina nas i radi to..Ja volim da podizem solidnu tezinu 10-ak puta na benchu..Takodje zgibove radim samo one prednje i to uvek sa kilazom..
Zasto, jer kada sam smatrao pullover smesnom vezbom uvek mi je nesto nedostajalo na grudima..Sada od svih tih vaznih vezbi uradim jednom u nizu ili nedeljno ili u 14 dana ili mesecno..
Inace mnogi momci na taj nacin mogu da urade solidnu sirinu ledja ali gledajuci sa bilderskog stanovista ta ledja su prazna bez mesa..a oduzimaju mnogo snage prilikom izvodjenja..
tako da se bilder koncentrise vise na vezbe koje direktno izoluje sam misic..
vidis da sada rade veslanje jednorucnom tegovima kao da rade lateralno za ramena..
Ili ono sto je milos izmislio za butine ..kada je jos tu foru koristio rich gaspari samo sa tegom na grudima..
Polako se sve inovira..Tvoje je da eksperimentises..nadjes sta ti odgovara..
..

JEP...SISSY SQUAT
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 05, 2007, 11:27:24 AM
Za pulover ne znam ali razlika izmedju prednjih i zadnjih je velika! Ne pogadjaju iste misice! I da dobro je raditi ih na treningu zajedno ako imas snage za to! Ja radim prvo one iza glave pa onda ispred ali ovi ispred su mi definitivno tezi! I plus je ona sipka na vratilu presiroka u mojoj teretani a ne mozes da je uhvatis uze jer su drzaci vratila tako postavljeni ali jbg.
..TIPCAN NEDOSTATK ELEMANTARNOG ZNANJA...UCI U TERETANU I NABIJATI ZGIBOVE DA BI NEKO REKAO..VAUUUU JEBOTEEEEEE...SVAKA CAST..PA TI MOZES 20 PUTA DA IDES IZA I ISOPRED..

EVO..I AJ TI CESTITAM..


Pedja koliko puta ja nisam profi bilder i ja volim da radim zgibove! Oni su mi nekako merilo snage! To sto ih ti ne radis ne mora da znaci da ni mi ne treba da ih radimo! Ionako si sam negde spomenu da je svako za sebe i da smo svi mi drugaciji nekome ovo prija nekome ono! Prirodnije je da podizes sebe tj svoju tezinu nego tegove! Covek je i tako osmisljen da se penje po drvecu, lovi divlje ziviotinje, pliva a kako bi to sve radi ako ne moze da kontrolise svoju tezinu svojom snagom??? Nemoj bukvalno da shavtis ovu recinicu jer mi zivimo u modernom dobu gde nemamo poterbu za svim ovim ali i nemoj vise da dajes takve komentare samo zato sto ti ne smatras da je to glavna vezba za tu grupu misica!
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on March 05, 2007, 12:57:22 PM
Quote from: velja
Hvala Tanja! Isao sam na plivanje tri puta nedeljno a u teretanu 4 puta ali  ne tim danima kada idem na plivanje! A sada idem 5x u teretanu tako da ne znam kako cu da uskladim i plivanje! Mozda ujutro cepim plivanje da se malo promrdam a uvece teretana! BTW i u skoli igram odbojku uvece ponedeljak i petak! Loodilo ne znam sta cu pre!? ;D
prvo ces da pretreniras ako se ne klopa kako valja, a to je mnogo...
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on March 05, 2007, 02:27:41 PM
Za pulover ne znam ali razlika izmedju prednjih i zadnjih je velika! Ne pogadjaju iste misice! I da dobro je raditi ih na treningu zajedno ako imas snage za to! Ja radim prvo one iza glave pa onda ispred ali ovi ispred su mi definitivno tezi! I plus je ona sipka na vratilu presiroka u mojoj teretani a ne mozes da je uhvatis uze jer su drzaci vratila tako postavljeni ali jbg.
..TIPCAN NEDOSTATK ELEMANTARNOG ZNANJA...UCI U TERETANU I NABIJATI ZGIBOVE DA BI NEKO REKAO..VAUUUU JEBOTEEEEEE...SVAKA CAST..PA TI MOZES 20 PUTA DA IDES IZA I ISOPRED..

EVO..I AJ TI CESTITAM..


Pedja koliko puta ja nisam profi bilder i ja volim da radim zgibove! Oni su mi nekako merilo snage! To sto ih ti ne radis ne mora da znaci da ni mi ne treba da ih radimo! Ionako si sam negde spomenu da je svako za sebe i da smo svi mi drugaciji nekome ovo prija nekome ono! Prirodnije je da podizes sebe tj svoju tezinu nego tegove! Covek je i tako osmisljen da se penje po drvecu, lovi divlje ziviotinje, pliva a kako bi to sve radi ako ne moze da kontrolise svoju tezinu svojom snagom??? Nemoj bukvalno da shavtis ovu recinicu jer mi zivimo u modernom dobu gde nemamo poterbu za svim ovim ali i nemoj vise da dajes takve komentare samo zato sto ti ne smatras da je to glavna vezba za tu grupu misica!
..

FILOZOF HA??...

OK.....SINAK DA TI TATICA NESTO OBAJSNI...JA SAM U OVOM SPORTU VEROVTANO KADA SI TI PISAO U PESAK I PRAVIO CIKA POSTARA OD TE MASE...TAKO DA MALO RESPECTA I DUZNOG POSTOVANJA BAR PREMA MOJIM GODINMA NE BI TI BAS SKODILA.

STO SE TICE TRENINGA....

JA TI OEPT PONAVLJAM..TI TO STO RADIS..RADIS IZ TOG RAZLOGA STO HOCES DA IMPRESIONARS NEKE SVOJE BALVANDERE KOJI IDU SA TOBOM U TERETANU..I U MOGUCNOSTI SI TO DA RADIS JER SI MRSAV A ZAHLVJUJUCI ZIVOTU KOJI VODIS,A KOJI BIH SE MOGAO NAZVATI POMALO SPORTSKI IMAS SNAGE DA PODIZES SVOJU TEZINU..

DAKLE..OVDE 98% FORUMA NE ZELI DA IZLGEDA KAO JA NITI JA DAJEM SAVETE NEKOME DA IZLGEDA KAO JA....TAKO NI TEBI.

ALI SMTRAM SEBE DOVLJNO KOMPETENTNIM DA KAZEM DA TO STI TI RADIS JE BUDLASTINA I TO BEZGRANICNA..

TI SVE STO ZNAS O TEGOVIMA JE VRATILO JER SI TO VEROVANO PRVO I SAZNAO..

OVDE SI MOZDA JOS PONESTO NAUCIO TIPA STA JE BENCH ITD..

A IZ TVOJIH PITANJA KADA SI SE UCLANIO NA FORUM SE DOVOLJNO MOZE VIDETI KOLIKO ZNANJE IMAS NE SAMO O VEBAMA U TERATNI BILO ZA SNGU,MASU,DEFICIJU NEGO UOPSTENO GLEDJACUI PRISTUP OVOM SPORTU!!!

TOVJE USPOREDBE DA JE PRIODNO DA COVEK DIZE SVOJU TEZINU??...DALI SI TI PAO SA KRUSKE???

PA NIJE COVEK MRAV DA JE PRINUDJEN DA NOSI 3 PUTE VECU TEZINU OD SAMOG SEBE DA BI PREZIVEO....

TI MENI ANVDE I JEDAN SEGMENT U ZIVOTU GDE JE POTREBNO..ALI PREKO POTREBNO I NEOPHDNO DA TI ILI BILO KO PODIZE SVOJU TEZINU DA BI PREZIVEO I JA TI ODAJEM SVE DUZNO PSOTOVANJE???//

NEMOJS ADA DA PONOVO POCINJES DA FILOZOFIRAS I DA KAZES ONO..

ZAMISLI PADAS SA ZGRADE PA SE UHVATIS SA BEKI BALKON I STA ONDA..AKO NISI U TERETANI MOGAO DA URADIS 20 ZGIBOVA..MRTAV SI..

TAKO DA..PRESTANI MALO DA UDELJUJES SAVETE IZ PROSTOG RAZLOGA JER TREBA DA UCIS..

AKO MENE SMTRAS DA NISA DOVLJNO DOBAR DA BI SLSUAO MOJE SAVETE OVDE IMAS MNOGO LJUDI KOJI DAJU DOBRE I PRAVE SAVETE.....

TO STO JA NE RADIM ZGIBOVE NIGD ENISAM REKAO DA IH NIKO EN TREBA DA RADI...MNOGO SI POVRSAN..

JA SAM SAVETOVAO ONOME ..A RECIMO KONRKETNO TEBI...KOJI MOZE I AKO MOZE DA NABIJA ZGIBOVE DO MINUS BESKONACNO..A CILJ MU JE POVECANJE MSICNE MASE..TO SIGRUNO ENCE URADITI NA TAJ NACIN..

AKO TI JE CILJ ULAZAK U GINISUOVU KNJIGU REKORADA ILI DA KRENSES NEKU CURICU IZ TVOG ULAZA KOJA SE LOZI NA TO KADA NEKO KAO TI RADI ZGIBOVE..E TO JE VEC ONDA NESTO DRUGO..

OPET KAZEM..

JA TI CESTITAM
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on March 05, 2007, 05:23:59 PM
ja radi  siroke zgobove ispred glave, jer nemam lat tamo gde vezbam. a obicno ih radim posle mrtvog dizanja i veslanja u pretklonu...mada nekad i menjam raspored vezbi posto mi podlaktice nateknu i ne mogu ni flasicu da drzim a ne zgibove da radim. sta znam ima nekog napretka, mada sa latom mnogo bolje ide. ali posto su stvari takve kakve jesu moram da ih radim i mogu da ih uradim oko 20 kad sam odmoran a ovako izmedju 15 i 17...jednom u 7-10 dana.

jedno vreme sam se lozio na obaranje ruku, pa sam radio zgibove sa pauzom od 3-5 sekundi (izdrzaj u zgibu i kada nadlakt i podlakt zaklapaju ugao od oko 90 stepeni). ovo ne preporucujem da radite ako nameravate da napredujete u snazi na drugim vezbama jer dosta umara.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 06, 2007, 12:14:09 AM
FILOZOF HA??...

OK.....SINAK DA TI TATICA NESTO OBAJSNI...JA SAM U OVOM SPORTU VEROVTANO KADA SI TI PISAO U PESAK I PRAVIO CIKA POSTARA OD TE MASE...TAKO DA MALO RESPECTA I DUZNOG POSTOVANJA BAR PREMA MOJIM GODINMA NE BI TI BAS SKODILA.

STO SE TICE TRENINGA....

JA TI OEPT PONAVLJAM..TI TO STO RADIS..RADIS IZ TOG RAZLOGA STO HOCES DA IMPRESIONARS NEKE SVOJE BALVANDERE KOJI IDU SA TOBOM U TERETANU..I U MOGUCNOSTI SI TO DA RADIS JER SI MRSAV A ZAHLVJUJUCI ZIVOTU KOJI VODIS,A KOJI BIH SE MOGAO NAZVATI POMALO SPORTSKI IMAS SNAGE DA PODIZES SVOJU TEZINU..

DAKLE..OVDE 98% FORUMA NE ZELI DA IZLGEDA KAO JA NITI JA DAJEM SAVETE NEKOME DA IZLGEDA KAO JA....TAKO NI TEBI.

ALI SMTRAM SEBE DOVLJNO KOMPETENTNIM DA KAZEM DA TO STI TI RADIS JE BUDLASTINA I TO BEZGRANICNA..

TI SVE STO ZNAS O TEGOVIMA JE VRATILO JER SI TO VEROVANO PRVO I SAZNAO..

OVDE SI MOZDA JOS PONESTO NAUCIO TIPA STA JE BENCH ITD..

A IZ TVOJIH PITANJA KADA SI SE UCLANIO NA FORUM SE DOVOLJNO MOZE VIDETI KOLIKO ZNANJE IMAS NE SAMO O VEBAMA U TERATNI BILO ZA SNGU,MASU,DEFICIJU NEGO UOPSTENO GLEDJACUI PRISTUP OVOM SPORTU!!!

TOVJE USPOREDBE DA JE PRIODNO DA COVEK DIZE SVOJU TEZINU??...DALI SI TI PAO SA KRUSKE???

PA NIJE COVEK MRAV DA JE PRINUDJEN DA NOSI 3 PUTE VECU TEZINU OD SAMOG SEBE DA BI PREZIVEO....

TI MENI ANVDE I JEDAN SEGMENT U ZIVOTU GDE JE POTREBNO..ALI PREKO POTREBNO I NEOPHDNO DA TI ILI BILO KO PODIZE SVOJU TEZINU DA BI PREZIVEO I JA TI ODAJEM SVE DUZNO PSOTOVANJE???//

NEMOJS ADA DA PONOVO POCINJES DA FILOZOFIRAS I DA KAZES ONO..

ZAMISLI PADAS SA ZGRADE PA SE UHVATIS SA BEKI BALKON I STA ONDA..AKO NISI U TERETANI MOGAO DA URADIS 20 ZGIBOVA..MRTAV SI..

TAKO DA..PRESTANI MALO DA UDELJUJES SAVETE IZ PROSTOG RAZLOGA JER TREBA DA UCIS..

AKO MENE SMTRAS DA NISA DOVLJNO DOBAR DA BI SLSUAO MOJE SAVETE OVDE IMAS MNOGO LJUDI KOJI DAJU DOBRE I PRAVE SAVETE.....

TO STO JA NE RADIM ZGIBOVE NIGD ENISAM REKAO DA IH NIKO EN TREBA DA RADI...MNOGO SI POVRSAN..

JA SAM SAVETOVAO ONOME ..A RECIMO KONRKETNO TEBI...KOJI MOZE I AKO MOZE DA NABIJA ZGIBOVE DO MINUS BESKONACNO..A CILJ MU JE POVECANJE MSICNE MASE..TO SIGRUNO ENCE URADITI NA TAJ NACIN..

AKO TI JE CILJ ULAZAK U GINISUOVU KNJIGU REKORADA ILI DA KRENSES NEKU CURICU IZ TVOG ULAZA KOJA SE LOZI NA TO KADA NEKO KAO TI RADI ZGIBOVE..E TO JE VEC ONDA NESTO DRUGO..

OPET KAZEM..

JA TI CESTITAM

Kao prvo ako zelis da ti se obracam sa Vi samo kazi! Ali sam ja mislio da smo mi svi ovde drugari i da smo tu da bi nesto naucili i pomogli drugima pa sam Vam se iz tog razloga obracao sa ti! Naravno da je Vas postujem s obzirom na to koje ste sve rezultate postigli. I sam znam da se Vi bavite ovim sportom mnogo vise, duze i intenzivnije nego sto cu ja ikada verovatno... Kao drugo mnogo pre ovog foruma ja sam dobro znao sta su tegovi, teretana, bench i ostalo! Istina da sam mozda prvo cuo za zgibove pa tek onda za tegove ali to verovatno nije bila moja krivica! moji prvi komentari na ovom forumu bili su iskljucivo vezani za ISHRANU! Jer isao sam u teretanu i vise mi misici nisu rasli pa sam se raspitivao sta je uzrok tome. Ovde sam saznao da za masu nisu potrebne vezbe sa velikim tezinama vec je sve stvar jake proteinske i UH ishrane! Od kada sam poceo ovako da se hranim uvideo sam kolike tolike promene na svom telu i muskulaturi! Kao trece nije istina da ja ovo radim kako bih odvukao neku devojku u krevet jer to nije nacin za to, vec se bavim ovim sportom iskljucivo i samo zbog sebe, svog zdravlja i zato sto se ja jako dobro osecam posle dobro odradjenog treninga! Ja ne znam koliko puta Vama treba reci da meni prijaju zgibovi i da to nema nikakve veze sa bilo kakvim dokazivanjem bilo kome! Kao cetvrto posle onog mog komenatara napisao sam da me neshvatite bukvalno! Vec sam rekao da nama normalnom svetu nije neophodno da smo u mogucnosti da podizemo sami sebe jer zivimo u vremenu gde nam je manje-vise sve "servirano na tacni". Mislim da je Vas komentar o padanju sa zgrade veoma ... neobican i uopste ne zelim da ulazim u dalju diskusiju o tome.  Sto se tice onoga da niste rekli da ne treba da se rade zgibovi, hocete li biti ljubazni da mi objasnite malo onaj Vas komentar:

"..TIPCAN NEDOSTATK ELEMANTARNOG ZNANJA...UCI U TERETANU I NABIJATI ZGIBOVE DA BI NEKO REKAO..VAUUUU JEBOTEEEEEE...SVAKA CAST..PA TI MOZES 20 PUTA DA IDES IZA I ISOPRED..

EVO..I AJ TI CESTITAM.."

Zasto ste uopste komentarisali moju komentar u kome sam objasnio onom momku da nije isto kada radi zgibove ispred i iza glave??? Ja ni u jednom momentu sem kada sam bio pitan nisam rekao koliko cega mogu da uradim niti sam se hvalio sa time sto mogu da uradim jer ja jednostavno nisam isfoliran i mislim da dokazivanje nije najvaznija stavka u zivotu, cak je svrstavam u grupu menje vaznih!
Nije mi cilj da udjem u Ginisovu knjigu rekorda!
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on March 06, 2007, 12:29:29 AM
a vidi veljo...pedja ti je napisao nesto iz njegovog iskustva...on je majstor u svojoj oblasti ok...ti si sigurno dobar u necemu i poznajes tu materiju i sad kad neko laicki nesto odvali i ti sigurno kazes jao kako nemaju pojma, zato sto su to neke za tu oblast sasvim normalne stvari, a drugi to ne znaju i onda to tebe pecka, tako i pedju. ali nemoj misliti da neko misli o tebi lose. ja sam se bavio veslanjem, a kad mi neko kaze da je dosao na veslanje da se nagruva, ja ocu da poludim, da ne idem sad u sitna crevca, jednostavno kad neko mesa babe i zabe, a ti to vidis, normalno da ces da odreagujes. ali nije to zlonamerno.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Velja on March 06, 2007, 12:37:17 AM
Vlado ne kazem da meni neke stvari ne smetaju ali ne moras da bude bas u svakoj corbi mirodjija, a pogotovo ne u ovom konkretnom slucaju! A pogotove ne takvim provokacijama kakvim se sluzi Pedja kao " Ja ti cestitam"! Niko njemu ne daje pravo da vredja i provocira druge! Ovo nema veze samo samnom, video sam takve komentare od njega i ranije i sa drugim forumasima!
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on March 06, 2007, 12:43:50 AM
ok onda nemojte da offujete ovde   :vertag: :protest1:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on March 06, 2007, 06:08:40 AM
dobro jutro!

ja stvarno neznam jel si ti rodjen takav ili treniras svaki dan....????-hm..valjda ces shvaiti..

ja tebe nisam ni vredjao niti razmisljam o tebi ni kao o proloslogodsnjem snegu,a cestitao sam ti iz tog razloga sto mozes da radis zgibove tako snazno i mocno..

to sto si ti video,a ja neznam u odnosu sa drugim forumasima mogu da zakljucim da pored fenemnalnog znanja o zgivoima imas i neverovanu moc zapaznja detalja koji su usko venzai za ovaj sport..ali da ne ulazim dalje u ovo jer nemam vremena da se po forumima natezem sa balavcima...

dakle....sada lepo procitaj jos jednom svoj predzadnji post u kojem se obracas meni i sam ces videtei koliki plajvaz ispadas pred ovilikim ljudima...

recenica tipa.....

citat-Istina da sam mozda prvo cuo za zgibove pa tek onda za tegove ali to verovatno nije bila moja krivica!

dali si ti svestan da ja to govrim od pocetka da ti veze blagdee nemas osim vezbi kao sto su zgibovi i bench i naravno i nezaobilazno propadnje???????

dalje...

pogledaj sada lepo svoj datum registracije na ovaj forum....i ako mozes da mi objasnis jer verujm da to mnoge ovde zanima kojom si ti to metodm ovde za tako kratko vreme uspeo da nateras misice da rastu,a saznao si za posni sir pre nepunih 15-20 dana......o drugim anmirnicma necu da pricam i da spominjem bisere o maminoj kuhinji..

dakle...konrektno....misici ti nisu rasli..ali kada si saznao za ovaj forum i za posni si,napredujes brzinom svetlosti??..dali si ti svetan sta rpicas??

kazes...tvoji prvi pstovi na forumu su veznai za ishranu..sjajno...a o treningu nema potrebe da pricas jel kako vidim...sve znas???..zar ne>?????...a pogtovo o zgibovima??

moja opaska da odvedes neku curicu u krevet je bila samo ...ma zaboravi..ne vredi ni da ti objasnjavam taj deo...jer vidim da ne ide..

moj kometar o visenju sa blakona je proizasao iz tvog zakljucka i ispijanju coca cole....ali izlgeda da ni to ne mozes da ukapiras pa moram da te podestim....to si ti napisao..i ond kasnije rekao da se salis..i da su svi bukvalisti..ali na zalost...to je tvoje vidjenje sveta...

da ti objasnim svoj kometar...po koji put??....jel stvarno palis na guranje ili sta?/

dakle...nemas onovnog i elemetranog zanja ni o jednom segmentu ovog sprota!!!

a usudjejes se da udeljujes savete.....jel sada malo jasnije??

ako nije...jos jednom....

sve sto znas o treningu u tereatni jeste vezba za grudi..ravni benhc i kosi bench...ruke...naravno..to je nezaobliazno....ledja..zgibovi..jer ti prija i osecas se feneomanlano psole njih..i ponkead ramena..o obavezno stomak da se ima plocice..

noge ti ne trebaju jer ih imas prirodno jake.?????..zar ne??..

dakle....to ej tvoje znaje o celoj prici..i sto ej angjore....i najtuzinije...ovo se desva 2-3 puta nedljeno..

znaci..ako odes u gym..obicno radis zgibove ili bench......

da si bio marljiv ,onda bi na ovom forumu mogao da procitas sstosta o vezbma za masu...a pogotvo za masu ledja..
opet ti ponavljam....ja nigde nisam rekao da ne treba raditi zgibove..ali to tvoje besomucno nabijanje ne vodi nigde i nicmu i ti se usudjes da dajes savet tog tipa!!!!

u tome je problem..

kaos to rekoh na pcoetku..ja nemam ni volje ni vremena da se sa blavacem antezem na forumu..pogtovo ne sa tobom koji kao sto rekoh pojma nemas..ali smtram da je duznost nekoga ko zna...a mislim da bar malo znam o ovom sportu...da reagujem na budalstine koje lupas...

tamo pod temom kaladont i bla-bla..si pronsao sebe i to je lepo...treba da ucetvujes i u radu pod drugim temaa...ali mislim da treba da pitas...a ne da dajes savete.......

i na kraju..mani se tih sranja da se bavis zbog sebe i zbog zdravlja....95% ljudi koj doalze ovamo to rade zbog toga...i sta bi sada treablo da imas oprst grehova >>.daj molim te...

to su budlastine..onaj ko je debeo i ko ima zdravstvenih problema ovo radi zbog zdravlja..ti to radis jer si klinac i jer volis da se razlikujes od drugih i jer te tera ego...mani me sranja o zdravlju..jer ti ako nemas zdravlja sa 18 godina pa ovo radis zbog toga..onda...alal ti vera!!!!!/...treba da razmislis o nekim drugim potezima u ziotu onda......

i na kraju...kada vec udeljujes savete..nigde na forumu nema tvoj sistem treninga i dnevne ishrane kada si anpredovao tolikom brzinom i za tako kratko vreme video promene..cuj...na svojoj musklutarou.
evo..ja preldazem da stavis taj sistem ovde javno...pa da pomgones brate nekome.

ili ej to secret of the pros????

stvarno bi trebalo malo vise da se zapitas za neke stvari u vezi samog sebe!!

i na kraju,.....jedno pitanje da ti resis svetsku msiteriju i ono sto muci milione vezbaca..

dakle...ti imas fenemenalnu masu ledjnih misica jer radis tj nabijas zgibve po 20 ovako..pa onako..pa..nije ni bitno..

sta sa onim ljudima..koji to ne mogu????....sta da oni rade da bi imali tako fenemenalnu masu ledjnih msiica kao ti????

ili sta sa ljudima koji imasju recimo mozda i snage da bi izveli pravlne zgibove..ali imaju visak kg ap dok to ne skinu...sta treba..da ne rade ledja u ospte jer ne mogu zgibove da rade??..

i na kraju...dali si ti ikada u svom zivotu,pogledao i jedan jedini film gde se treniraju ledja...?????....

ovo sve pitam da bih vratio temu tamo gde je bila..jer stvarno nema smisla da lupredas ovde vise i pricas o smilsu postojanja baltazara i tom and jery-a!!

evo..pa malo gledaj

http://thefitshow.com/week10/week10_1lg.htm
http://thefitshow.com/week11/week11_1lg.htm
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Igy81 on March 06, 2007, 11:03:49 AM
Hehe..od ove teme dobismo mi nesto korisno..Ove filmice....jos da vidim dal sam gledao  :p
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on March 06, 2007, 11:08:07 AM
Hehe..od ove teme dobismo mi nesto korisno..Ove filmice....jos da vidim dal sam gledao  :p
..HEHHEHEHEHHE..PA KAMO SRECE DA I DRUGI HOCE KAO TI DA UCE I DA GLEDAJU...... :strong: :clap:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Igy81 on March 06, 2007, 11:19:07 AM
Imam ovo  :crybaby: :crybaby: :crybaby:...sad sam gledao crnju Fergusona objasnjava kako se biceps radi..Taj covek je toliko smesan i smesno objasnjava da sam se valjao   :lol: :lol:
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on March 06, 2007, 11:29:53 AM
Malo da se vratimo na temu...

Radio sam juče po Lazićevoj preporuci - i skroz je dobro!  :clap:

Naravno, o konkretnim rezultatima možemo pričati za nekih mesec dana, ali je vrlo zanimljiva situacija gde je teže spuštanje nego podizanje. Tresu se ruke, bude jako teško i psihički, ne samo fizički, ali na kraju te tri serije, stvarno osetiš da imaš leđa. Kao poklon sam dobio i osrednju upalu mišića, a to bi trebalo da je dobar znak.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Pedja Petrovic on March 06, 2007, 12:55:37 PM
Malo da se vratimo na temu...

Radio sam juce po Lazicevoj preporuci - i skroz je dobro!  :clap:

Naravno, o konkretnim rezultatima mozemo pricati za nekih mesec dana, ali je vrlo zanimljiva situacija gde je teze spustanje nego podizanje. Tresu se ruke, bude jako tesko i psihicki, ne samo fizicki, ali na kraju te tri serije, stvarno osetis da imas ledja. Kao poklon sam dobio i osrednju upalu misica, a to bi trebalo da je dobar znak.
..TO JE SUPER...AKO NISI UZ PUT I DOBIO UPALU RUKU....

I SAMO DA DODAM..POSTO VIDIM TJ IZ CITANJA TVOJIH PRETODHNIH POSTOVA,REKAO BIH DA SI SKORO NA PCOETKU CELE OVE PRICE I OBJASNIO SI ZASTO RADIS NA TAJ NACIN KAKO RADIS TJ DA NEMAS TERETANU ITD.

MEDJUTIM..TO STO SADA RADIS ..TO SU NEGATIVNA PONAVLJANJA..I STVARNO NEZNAMKOLIKO TO MOZE DA DONESE SRECE NKOME KO JE POCETNIK..MISLIM...U POCETKU DA..ALI TREBA MISLITI NA BUDUCNOST..STA ONDA DALJE.....KADA VEC NA STARTU OPALIS NEKE OD NAPREDNIH TEHMIKA
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on March 06, 2007, 02:01:46 PM
Ja se nadam da ću nakon izvesnog vremena preći na zgibove sa dovoljno ponavljanja bez tudje pomoći, a posle toga i sa dodatnim opterećenjem. A to se neće skoro desiti, veruj mi.

Osim zgibova, radio sam i veslanje sa bučicama, savijen u struku. Malo mi je bilo naporno za donja leđa, ali njih svejedno moram da ojačam i posebnim vežbama.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on March 09, 2007, 11:53:33 PM
vidi, ako ne mozes da radis zgibove pravilno, postavi neki oslonac za noge(stolica, klupica) i malo se odgurujes i nogama, mada ne bi trebalo, na taj nacin sto ti noge stoje na klupi/stolici smanjujes svoju tezinu i samim tim je lakse izvoditi ponavljanja.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: Zeka on March 10, 2007, 11:43:19 AM
Radio sam to jednom, kada nije bilo nikoga da mi drži noge. U principu, dobro je to sto ti sam kontrolises koliko ces sebi pomoci (praktično tu noge refleksno rade odgurivanje kada je potrebno), kada ti neko drzi noge i eventualno treba malo da te pogura u zadnjih par ponavljanja, može nekada i previše da ti pomogne, pa ne isteras svoj maksimum. Sa druge strane, možda zbog visine šipke (oko 2m), kičma mi je dolazila u neki naopak položaj pa je umelo da bude naporno za donji deo leđa.

Mada, može da posluži, u svakom slučaju. ;)
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: vlada85 on March 14, 2007, 11:36:16 AM
ako sam skapirao sipka je nisko suvise. uzmi samo neki manji podmetac...20-30 cm i to je dovoljno i nemoj da ga postavis direktno ispod sipke, nego onoliko koliko ti je duzina potkolenice i samo se malo odupiri prstima.
Title: Odg: Zgibovi - opadanje snage?
Post by: goggii on October 26, 2010, 01:21:39 AM
Petre, mozes li mi reci, napisao si kako ne radis benc vec dve godine, kojom vezbom nadoknadis benc???