EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: PROFILI PREPARATA  (Read 22250 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bildek-21

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 776
  • Gender: Male
PROFILI PREPARATA
« on: February 10, 2007, 02:52:33 PM »
ANADROL (oksimetolon) - Oralni steroid, derivat dihidrotestosterona. Najjaci oralni steroid na trzistu, izuzetno anabolican i jak androgen, zbog cega je vrlo uspjesan u gradnji misicne mase. Uzrokuje velik broj nuspojava zbog cega ga cak i dobar dio bb natjecatelja izbjegava. Vrlo je toksican za jetru jer se radi o C-17 alfa alkilnom steroidu, uzrokuje veliko zadrzavanje vode te visoki krvni tlak a zbog velike kolicine DHT-a uzrokuje akne i gubitak kose. Jedini je steroid koji je nakon duzeg uzimanja povezan sa rakom jetre. Nakon prestanka ciklusa sa Anadrolom dolazi do naglog pada snage i mase.

ANDRIOL (testosteron undekanoat) - Oralni steroid nije esterificiran na 17-beta poziciji. Jedan od najblazih steroida uz losu stranog zbog toga sto u tijelu ostaje aktivan samo par sati. Uz to samo mali se dio Andriola apsorbira pa minimalna kolicina dospije u krvotok. Potrebno ga je uzeti u cetiri navrata u toku dana da bi bio ucinkovit. Ne aromatizira, nije tezak za jetru, ne uzrokuje zadrzavanje vode. Pozitivno djeluje na kolesterol. Pozitivan ucinak Andriola dolazi uglavnom zbog njegovog djelovanja na punjenje glikogenskih rezervi te ATP-a zbog cega misici izgledaju puniji.
Posto andriol za mnoge nije sredstvo koje ce doprinijeti velikom porastu mis. mase i snage vazno je napomenuti za kakve je aplikacije pogodan i kako ga koristiti...
Prije svega kriticno je njegovo cuvanje i skladistenje, naime potrebno je kapsule drzati u frizideru na temperaturi od 2-8 stepeni, a nakon prve konzumacije kapsule ne vracati nazad u frizider nego ih drzati na sobnoj temperaturi.Posto se zapocne upotreba potrebno je kapsule iskoristiti u roku od 2mjeseca posto im rapidno opada kvalitet aktivne supstance na sobnoj temperaturi poslije dva mjeseca..
Ovaj preparat ne aromatizuje u velikoj mjeri a samim tim ne dolazi do velike retencije vode...Oko 70% andriola u tijelu se konvertuje u DHT, to naravno ne dovodi obavezno u opasnost prostatu, posto se zna da prostata reaguje porastom svoje velicine samo u prisustvu visokog nivoa estrogena, niskog nivoa testosterona i visokog nivoa DHT, samim tim za zdrave BBere andriol ne predstavlja opasnost...
Koristenje u masi je vrlo diskutabilno, medjutim najbolje bi ga bilo konzumirati zajedno sa nekim relativno visoko anabolicnim steroidom, durabolin, deka, anavar i primo bi bile dobre opcije...E sad sta moze od toga da se nadje je pravo pitanje...
U dozama od 240-280mg ne dolazi do supresije tjelesnog testosterona, ali sve preko toga povecava rizik od konverzije u estrogen i ginekomastije, kao i od drugih efekata koji vaze za androgene supstance...
Koristenje kao BRIDGE, ili za prelazni ciklus je mnogo bolji izbor nego recimo enanthat ili sustanon zato jer je mnogo blazi i mnogo se krace zadrzava u krvi a i pored toga odrzava visoke nivoe androgena tokom dana, dok tokom noci omogucava tijelu da donekle pokrene svoju hipotalamusnu-hipofiznu-testikularnu osovinu za prizvodnju testosterona, medjutim on moze da sluzi samo kao inicijacija ovog procesa nikako kao sredstvo kojim se moze zadrzati masa a ujedno omoguciti potpuni oporavak HPTA...
Za koga je najbolji andriol? Sigurno za ljude koji su extremno bojazljivi i ne zele ni najmanje sporedne efekte, zatim za ljude koji imaju zdravstvenih problema sa jetrom ili nekom drugom disfunkcijom unutr, organa, zatim za sportiste koji se spremaju za odredjena takmicenja gdje je potreban vrlo brz izlazak droge iz tijela, kao i za starije osobe koje su usle u musku menopauzu a zele da izgledaju solidno i da treniraju cvrsce i intenzivnije...
Frekventna konzumacija je neophodna tako da 1kapsula svakih 2-3 sata je nesto sto je neophodno, ali se doze mogu i podijeliti na 3x tokom dana za odredjenu miligrazu...Ono sto je mozda i najbitnije za korisnike je da se ovaj lijek uopste ne falsifikuje, tako da ste njegovom kupovinom 100% sigurni da se radi o originalu iz farmaceutske kuce ORGANON...
Najbolje je kapsule popiti zajedno sa obrokom, jer onda nece dovesti do gastrointestinalnih smetnji, koje su i onako rijetka pojava...Cijena je relativno visoka ali za one kojima je bezbijednost u prvom planu je sigurno odlicno rijesenje...Vazna napomena za pocetnike koji nisu nista prije njega probali je da je andriol izuzetno dobro rijesenje, jer gotovo svaki pocetnik ce reagovati na njega solidnim porastom mis mase i snage jer tijelo pocetnika i na minimalno povecanje androgenih nivoa u tijelu reaguje povecanjem mase i snage, i svakako je andriol potentniji od bilo koje vrste prohormona ma koliko oni fancy bili ili dobro izreklamirani!!!

ANAVAR (oxandrolon) - Vrlo blag steroid s malom kolicinom androgena zbog cega je siguran i za zene. Ne uzrokuje nuspojave a prvenstveno se koristi za dobivanje snage, dok su dobici na masi prilicno mali s tim da je dobivena masa u ovom slucaju cista, bez nakupljene vode. Ne uzrokuje ginekomastiju i visoki tlak. Kombinira se sa dianabolom ili testosteronom.

CLENBUTEROL - beta agonist koji se inace koristi za lijecenje astme, koristan u smanjenju masnog tkiva, povecanje snage ali za neke i u dobivanju misicne mase. Ovo zapravo nije AAS, nuspojave su nesanica, drhtanje ruku i glavobolja a uzima se ili u kratkim ciklusima ili u razdjeljenim ciklusima 2 dana on - 2 dana off.

CLOMID - anti estrogen i gonadotrofni stimulans, djeluje tako sto blokira estrogene receptore. Koristi se za vracanje normalne proizvodnje testosterona nakon ciklusa.

DECA DURABOLIN - injektivni steroid, vrlo popularan. Umjereno androgen, visoko anabolican, vrlo dobar za masu i snagu. Minimalno toksican, rijetko aromatizira a dobar je u dosta kombinacija sa drugim AAS, prvenstveno sa testosteronom i dianabolom. Znacajno poboljsava zadrzavanje dusika i sintezu proteina i omogucava brzi prelazak proteina u misicna vlakna sto rezultira povecanjem misicne mase i ujedno topljenja masnih naslaga kao i sprijecavanje talozenja novih. Ubrzava oporavak,tako da se bez problema moze intenzivnije trenirati bez opasnosti od pretreniranosti. Negativna strana je jaka supresija vlastite proizvodnje testosterona zbog cega se preporuca uzimanje zajedno sa nekim od testosterona s tim da testa obavezno mora biti vise (npr. tjedno 300mg dece/400mg testa).

DIANABOL - Najpopularniji oralni steroid, derivat testosterona, jako anabolican i androgen. Daje odlicne rezultate u snazi i masi a zbog 17-alfa alkilaze prilicno je tezak za jetru. Lako aromatizira i uzrokuje zadrzavanje vode, u tijelu se pretvara u DHT sto uzrokuje akne i ubrzani gubitak kose. Odlican u kombinaciji sa primobolanom. Djeluje vrlo brzo,vec nakon nekoliko dana uzimanja i u prosjeku izgraduje 1-2 kg misicne mase tjedno.

NOLVADEX - anti-estrogen, koristi se za sprijecavanje nuspojava aromatizacije (ginekomastija, zadrzavanje vode). Prosjecna potrebna kolicina je 10-20 mg dnevno.

PARABOLAN (Trenbolon acetat) - Trenbolone Acetate

(17beta-Hydroxyestra-4,9,11-trien-3-one)

(Trenbolon Baza + Ester Acetata)
Formula: C20 H24 O3
Molecularna tezina:: 312.4078
Molecular tezina (baze): 270.3706
Molecular tezina (estera):60.0524
Formula (baze): C18 H22 O2
Formula (estera): C2 H4 O2
Temperatura taljenja (baze): 183-186C
Temperatura taljenja (ester):16.6C
Prozivodjac: Cattle implants, British Dragon, razni...
Efektivna doza (muskarci):35-150mg ED
Efektivna doza (zene): nije preporucljiv
Aktivni zivot: 2-3 dana
Vrijeme detekcije: 5 mjeseci
Odnos anabolicke naspram androgene komponente:: 500/500

Trenabol je slican jako popularnom steroidu nadrolonu na nacin da su oboje 19-nor steroidi sta znaci da je molekula testosterona promijenjena na 19-oj poziciji da dobijemo novu komponentu.Za razliku od nadrolona (dece) trenbolone je odlican steroid za masu i cvrstocu misica i vecina dobivene mase su cista misicna vlakna sa minimalnom retencijom vode (1).Posjeduje nevjerovatan anabolicki (izgradnja misica) rezultat (500).Kad se usporedi sa testosteronom,koji je takodjer potentan steroid za masu i ima anabolicki rezultat 100 mozete pretpostaviti kakav potencijal sadrzi trenbolon za izgradnju ciste misicne mase.Sto cini trenbolone tako anabolicnim?Mnogo faktora je u igri.Trenbolone jako povecava razinu jako anabolickog hormona IGF-1 u misicnom tkivu (2).Takodjer je vrijedno napometnuti da ne samo da povecava razinu IGF-1 hormona u misicima vec uzrokuje da satelitske celije (celije koje ÂŤpopravljajuÂť osteceni misic) budu osjetljivije na IGF-1 i druge faktore rasta.Kolicina DNA po misicnoj celiji je takodjer znatno uvecana (3).

Trenbolone takodjer ima vrlo jaki afinitet vezanja na androgene receptore,vezuci se mnogo jace od testosterona (4).Ovo je vazno jer sto se jace steroid veze na androgeni receptor to komponenta jace djeluje na aktiviranje mehanizama misicnog rasta ovisnih o androgenim receptorima.Postoji takodjer jak dokaz da komponenta koja se cvrsto veze za androgene receptore takodjer pomaze pri gubljenju masnog tkiva.Zamislite receptore kao brave,a androgene kao razlicite kljuceve,s tim da neki kljucevi (androgeni) otvaraju (vezu se) na brave (receptore) puno bolje od drugih.Ovo ne znaci da je vezanje na androgene receptore uvjet efektivnosti steroida.Sposobnost vezanja za androgene receptore Anadrola je nemjerljiva,a svi znamo koju sposobnost povecanja mase ima Anadrol.

Trenbolone povecava retenciju dusika u misicnom tkivu (5).Ovo je bitno jer retencija dusika je jak indikator koliko je neka komponenta anabolicka.Medjutim,trenbolonov nevjerovatni efekt izgradnje mase ne zavrsava tu.Trenbolone ima sposobnost da se veze na receptore katabolickih (razgradjivaci misica) glukokortikoidnih hormona (6) (Hormoni kore nadbubreĹzne Ĺzlijezde, steroidne strukture. Glavni su: kortizol i kortizon.) sto mu daje antikatabolicka svojstva.Trenbolone inhibitira katabolicki hormon kortizol (7).

Jos jedno bitno svojstvo trenbolona koje mora biti spomenuto je njegova sposobnost efektivnosti hranjenja i absorbcije vitamina kod zivotinja kojima je davana ova supstanca ( 8 ).Da bi bolje razumjeli sta ovo znaci za vas,efektivnost hranjenja je mjera koliko se hrane koju zivotinja uzima pretvara u meso,i sto vise hrane treba za produkciju mesa,manja je ucikovitost.Odnosno sta je manje hrane potrebno za produkciju mase,veca je ucinovitost...Zivotinje,kojima je davan trenbolone,su dobile jako kvalitetnu masu bez da su im mjenjane prehrambene navike.Sto to znaci da ljude koji koriste trenbolone?Hrana koju jedete ce biti bolje upotrijebljena u izgradnji ciste misicne mase te ce minerali i vitamini takodjer biti bolje absorbirani sto vas moze drzati zdravijima tijekom ciklusa.

Trenbolone je takodjer jako androgen hormon,usporedjujuci ga sa testosteronom,koji ima androgeni rezultat 100,trenbolonov androgeni rezultat je nevjerovatnih 500.Jako androgeni steroidi su cijenjeni zbog efekta koji imaju na povecanje snage kao i zbog sposobnosti da promijene odnos estrogena i androgena sto dovodi do reduciranja vode.Trenbolone je iznimno dobar i kao supstanca za gubljenje masnog tkiva.Jedan od razloga za to je jak efekt na particioniranje nutrienata (9).Malo je poznato da se androgeni receptori nalaze u stanicama masnog tkiva kao i u stanicama misica (10),androgen djeluje direktno na androgene receptore u masnim stanicama sto utjece na izgaranje masti (11).Sto se jace androgen veze na androgene receptore to je jaci lipoliticki efekt (razgradnja masti) na adipozno tkivo (masno tkivo)(11).S obzirom da neki steroidi cak povecavaju broj androgenih receptora u misicima i masnom tkivu (11,12) ovaj efekt izgaranja masnog tkiva ce biti pojacan ako usporedno uzimamo drugu komonentu kao sto je testosteron.

Trenbolone potice proizvodnju eritrocita (crvenih krvnih stanica) i povecava punjenja glikogenom,sto znacaju ubrzava oporavak (13).Kao i kod svih steroida,efekti trenbolona su ovisni o dozi odnosno sto je visa doza jaci je efekt na tjelesnu kompoziciju i snagu.Psihicke promjene su zloglasna nuspojava koristenja trenbolona (15),androgeni povecavaju kemikalije u mozgu koje dovode do agresivnog ponasanja (16) sto moze biti presudno kod nekih sportasa koji zele povecati brzinu i snagu.

Trenbolonova kemijska struktura ga cini otpornim na aromatizirajuci enzim (konverzija u estrogen) sto znaci da se on uopce ne konvertira u estrogen.Administracija trenbolona nece dovesti do estrogenih nuspojava kao sto si ginekomastija,ubrzano dobivanje masnog tkiva i retencioje vode.Trenbolone je takodjer otporan na enzim 5-alfa-reduktaze.Ovaj enzim reducira neke steroidne hormone u manje androgenu formu,sto slucaju sa trenbolonom nije bitno jer je njegova androgena mjera 500 i jako lako moze uzrokovati androgene nuspojave kod korisnika koji su osjetljivi na gubitak kose,povecanje prostate,masu kozu i akne.Nazalost potencijalne nuspojave trenbolona ne zavrsavaju tu.Trenbolone je takodjer progestin,odnosno on se veze na receptor zenskog hormona progesterona (sa oko 60% od aktualne snage progesterona)(17).Kod osjetljivih korisnika to moze dovesti do retencije vode i ginekomastije,te sto je jos gore trenobolonov aktivni metabolit 17beta-trenbolon ima potrebu da se veze na progesteronske receptore koji su zapravo potentniji od samog progesterona ( 18 ).Nema potrebe za panikom jer anti estorgen letrozole (Femara) snizava razinu progesterona te uklanjaja progesteronske nuspojave.Upotreba 19-nor komponentae kao sto je trenbolone takodjer povecava razinu prolaktina.Bromokriptin (Bromergon,Lek Ljubljana) se preporucuje za smanjivanje razine prolaktina (20).Atrofija testisa (smanjenje testisa) takodjer moze biti problem.Povremena upotreba HCG-a tijekom ciklusa moze to sprijeciti (21).Takodjer je preporucljivo za korisnike trenbolona da prate razinu kolesterola,kao i funkciju bubrega te jetrenih enzima,jer trenbolon ima potencijal da negativno utjece na te funkcije.Trenbolon ce,kao jak progestin,dovesti do snazne supresije endogene proizvodnje testosterona cak i u relativno malim dozama,sto moze dovesti do smanjenog libida i uzrokovati eriktilnu disfunkciju (takozvani ÂŤfina dickÂť).Zato je nuzno koristiti trenbolon iskljucivo zajedno sa testosteronom.

Acetat je ester vezan za molekulu trenbolona.Ima aktivni zivot od 2-3 dana,ali za odrzanje visoke i ravnomjerne koncentracije u krvi preporuceno je svakodevno (ili bar svaki drugi dan) injiciranje.Acetat daje brzu i veliku koncentraciju hormona sto je jako bitno onima koji zele brze dobitke kombinirane sa brzim ciscenjem od acetata u slucaju da se pojave ozbiljne nuspojave.

Sad kad su objasnjena svojstva trenbolon acetate mozemo razumijeti kako ga koristiti na nacin da maksimalno iskoristimo njegova svojstva.Dokazi upucuju da trenbolon kombiniran sa estrogenom daje veci dobitak na masi nego trenbolon sam (22),sto ne znaci ga treba koristiti anti baby terapiju vec ga treba koristi sa aromatizirajucim steroidima tipa dianabola ili testosteron enanhata sto ce doprinijeti odlicnim dobitcima u ciklusu mase.Za ciklus definicije,trenbolon je najbolja moguca opciju koju imate.Trenbolonova svojstva dozvoljavaju korisniku da unatoc restriktivnom unosu kalorija ostanu u pozitivnom nitrogenom balansu.Efekt reduciranja kortizola i vezanje za glukokortikoidne receptore ce znatno smanjiti katabolicki ucinak teskih dijeta i velike kolicine kardia...da ne spominjem jos da trenbolon sam moze dovesti do redukcije masnog tkiva (zbog svog snaznog afiniteta vezanja na androgene receptore).Dobra kombinacija za kombiniranje sa trenabolom tijekom ciklusa definicije je Winstrol.Winstrol ima jako slab afinitet vezanja za androgene receptore sto znaci da ce djelovati na toalno drugaciji nacin od trenabola.Kao dodatak,Winstrol je susptanca bazirana na DHT-z,Trenabol je 19-nor supstanca i jos kad se ubaci testosteron (propionate) imamo kombinaciju koja koristi sve tri velike skupine anabolickih steroida (testosteron,19-nor i DHT),kao i razlicite afinitete vezanja na androgene receptore te razlicite mehanizme djelovanja.Ironija je da trenabol unatoc tome sta je odlican sterod za prednatjecanje,on smanjuje razinu tirodnog hormona (sto znaci da automatski dolazi do povecanja prolaktina) zbog cega prporucam uzimanje T3-a (12.5-25mcg dnevno) uz trenabol.

Takodjer,ova supstanca je los izbor za sportase kojim se vecinom oslanjaju na kardiovaskularne vjezbe pri treningu.Trenabol nazalost reducira izdrzljivost sportasa.

Trenabol je trenutno pristupan na nasem trzistu (najcese je dobavljiv onaj od BD-a koji je odlican,ako ne naletite na kopiju).Cijena mu nije povoljna kao kod testosterona,ali vrijedi svake kune...


PROVIRON - Proviron ili masterolon je sinteticki androgeni steroid bez anabolickog efekta, vrlo popularan antiestrogen kod bodybuildera. Uspjesno sprijecava nezeljenu konverziju testosterona u estrogen. Uzima se u ciklusima kao prevencija, kada se zeli sprijeciti pojava ginekomastije. Osim sto snizava nivo estrogena, daje jaci cvrsci izgled misicima. Proviron pomaze i reguliranje seksualne disfunkcije koja moze nastati duzim uzimanjem steroida. Ponekad se kombinira i sa HCG-om.Bez problema se moze uzimati duze vrijeme, a eventualni negativni efekti nisu poznati.

PRIMOBOLAN - blago anabolicki i androgeni injektivni steroid, koristi se za stjercanje misicne definicije, ali takodjer u kombinaciji sa visoko androgenim steroidima (testosteroni, dianabol) se cesto koristi i za stjecanje mase. Iznimno rijetko aromatizira ili uzrokuje nakupljanje vode. Rezultat koristenja primobolana je solidna misicna masa koja se lako zadrzava i nakon ciklusa. Pri manjim dozama (do 200mg tjedno) ne uzrokuje supresiju vlastite proizvodnje testosterona. Primobolan cesto koriste i zene jer ne uzrokuje virilizaciju. Pocetnicka doza je obicno 200 mg tjedno, iskusniji uzimaju 400-1000mg tjedno. Definitivno jedan od najsigurnijih steroida.

SUSTANON 250 - Sustanon 250 je uljno-bazirani injekcioni steroid koji sadrzi 4 razlicita testosterona, odnosno 4 estera: 30 mg testosteron propionata, 60 mg testosteron phenylpropionata, 60 mg testosteron isocaproata, 100 mg testosteron decanoata. Kao i ostali testosteroni, Sustanon je jedan od androgenih steroida sa izrazitim anabolickim efektima. Obicno se koristi povecavanje mase i snage. Za razliku od drugih testosterona kao sto su Cypionat i Enanthat, uporaba Sustanona dovodi do manje retencije vode i estrogenih nezeljenih popratnih efekata. Smanjena retencija vode takodje cini Sustanon pozeljnim steroidom za one koje zanima definicija ili izgradnja solidne podloge za kvalitetnu masu. Sustanon je prilicno siguran steroid, ali u vecim dozama (750mg i vise tjedno), moze stvoriti nezeljene efekte zbog povecanih konverzije u estradiol.

TESTOSTERON CIPIONAT - injektivni testosteron na uljnoj bazi, slican enantatu. Vrlo anabolican i androgen preparat, lako aromatizira, uzrokuje veliko nakupljanje vode. Izaziva veliku supresiju proizvodnje testosterona a vrlo je malo hepatotoksican. Uzrokuje izuzetno velika povecanja mase i snage. Zbog jake supresije a u cilju ocuvanja stecenog sa enantatom na kraju ciklusa obavezan je pravilan PCT koja ukljucuje clomid i hcg. Najbolji je u kombinaciji sa deca-durabolinom, uzima se jednom tjedno po 200-800mg.

TESTOSTERON ENANTAT - Injektivni steroid na bazi ulja, slican ostalim testosteronima osim sto se u tijelu oslobadja kroz duze vrijeme. Vrlo anabolican, jak androgen, lako aromatizira. Uzrokuje jaku supresiju. Za brzo dobivanje mase koristi se sa dianabolom i/ili deca durabolinom. Uzima se dva puta tjedno u dozama od 250-1000mg.

TESTOSTERON SUSPENZIJA - Injektivni steroid na bazi vode, u organizmu se zadrzava prilicno kratko pa su potrebne ceste aplikacije. Uzrokuje velike napretke u masi i snazi, uz takodjer ogromnu mogucnost aromatizacije. Zbog brzog djelovanja popularan je medju powerlifterima a nekad ga body builderi uzimaju ujutro pred natjecanje vjerujuci kako djeluje na cvrstocu misica. Suspenzija se uz Anadrol smatra steroidom ciji negativni ucinci najvise premasuju pozitivne strane. Uzima se u kolicini od 100mg svaki drugi ili treci dan.

TESTOSTERON PROPIONAT - Injektivni steroid na bazi ulja, djeluje brze od cipionata i enantata pa ga se treba uzimati svaka dva do tri dana. Kao i kod ostalih testosterona stvara aromatizaciju, ali ipak manje nego kod ostalih. Zbog toga je ovo jedini testosteron kojega zene ponekad koriste, ali takodjer i zbog kraceg djeklovanja, pa se u slucaju virilizacije brzo moze prekinuti ciklus.

Preuzeto sa forum.teretana.net
« Last Edit: March 30, 2007, 03:56:37 PM by Bildek-21 »


Offline SPAWN

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 57
  • Gender: Male
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #1 on: March 23, 2007, 09:27:57 PM »
e Svaka Ti Dala!! vode iz bokala i to ladne!!!!!!!!!!!!! :wow:

Offline Bildek-21

  • Pocasni clan
  • *
  • Posts: 776
  • Gender: Male
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #2 on: March 24, 2007, 10:41:36 PM »
Evo danas sam nabavio knjigu Anabolici 2000  :yahoo:


Offline Keyser

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 14
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #3 on: March 25, 2007, 06:22:35 PM »
Evo danas sam nabavio knjigu Anabolici 2000  :yahoo:

U debelom si zaostatku, surfaj jos malo po netu, imas i za skinit u pdf Anabolics 2006, al ti je oko 150 mb

Offline Gigson

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 40
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #4 on: March 25, 2007, 11:55:26 PM »
daj nam sta o winstrolu

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #5 on: March 26, 2007, 12:00:08 AM »
WINSTROL (Stanozolol) 50 mg/cc,2 mg ili 50mg tablete.  Veoma je popularan steroid, derivat je DHT-a. Relativno je nisko androgen, i ne aromatizuje. Umereno je toksičan za jetru. Retko se javlja retencija vode ili kakav drugi sporedan efekat. Zajedno sa Primobolanom ili Parabolanom uzima se radi oblikovanja. U kombinaciji sa testosteronom može biti veoma efikasan u sticanju mase i snage. Dosta je korišćen među ženama, ali može izazvati virilizaciju. Po prestanku uzimanja veći deo mase i snage ostaju. Injekciona forma je bolja od oralne. Mora se davati bar 2 puta nedeljno. Uobičajene doze su od 3-5 cc nedeljno, a za žene 1-2 cc. Tablete se uzimaju 16-30 mg dnevno, a za žene 4-8 mg. Poslednjih godina je dosta falsifikovan i kao takav pravi ogromne probleme u organizmu..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Gigson

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 40
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #6 on: March 26, 2007, 12:15:28 AM »
jel postoji nacin kako mogu izbjeci falsifikovan winstrol

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #7 on: March 26, 2007, 12:17:32 AM »
jel postoji nacin kako mogu izbjeci falsifikovan winstrol
I najiskusniji su padali..Tesko veoma tesko..
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #8 on: April 13, 2007, 09:57:11 PM »
evo svima koji oce da skinu knjigu anabolic 2006
mogu je pronaci ovde http://rapidshare.com/files/19400253/Anabolics2006_Part1.pdf
al se nekad dobro jelo

Offline Marko BG

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 84
  • Gender: Male
Odg: PROFILI PREPARATA
« Reply #9 on: April 13, 2007, 10:09:15 PM »
Boldu si zaboravio   :protest1: