EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Animal Cuts  (Read 3109 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Becks

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1743
  • Gender: Male
Animal Cuts
« on: August 26, 2010, 11:28:05 AM »
                                                                                                         
ANIMAL CUTS
                                                                                                             

Animal Cuts nam dolazi od Universal Nutrition-a, proizvodjaca Animal Stak, Animal M-Stak, Animal Pump i drugih "animal" proizvoda.
Sa svojim prepoznatljivim pakovanjem u obliku "konzerve" i "hardcore" slikama, Universal-ova serija proizvoda je uvek bila interesantna kupcima.
I kao i njihovi drugi proizvodi, Animal Cuts sadrzi slozenu mesavinu sastojaka - i dosta njih, takodje!

Offline Becks

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1743
  • Gender: Male
Odg: Animal Cuts
« Reply #1 on: August 26, 2010, 11:29:53 AM »
Animal Cuts je napravljen od razlicith kompleksa...

1) Termogenicki kompleks: sadrzi sinefrin, oktopamin, EGCG, tiramin, phenylethylamine i l-theanine.

Phenylethylamine je hemikalija za "dobar osecaj" koja se inace nalazi u cokoladi. Nazalost, i ona i tiramin (koji su ukljuceni u ovu formulu zbog sposobnosti da se podstakne oslobadjanje nekoliko neurotransmitera) su metabolizirani od strane monamine oxidase-a, i malo je verovatno da mogu dospeti u krvotok u znacajnijoj kolicini.

Za sinefrin i oktopamin se mislilo da su valjani termogenici, ali trenutno nema dovoljno naucnih podataka da se to dokaze. Za sinefrin, dosadasnji podaci pokazuju drugacije. Studija o citrus aurantium (iz koje se dobija sinefrin) (Obes Rev. 2006 Feb;7(1):79-88) zakljucuje...
"Dok su neki dokazi ohrabrujuci, zakljucili smo da su vece i rigoroznije studije potrebne da bi se dobili adekvatni zakljucci o bezbednosti i efikasnosti C. aurantium i alkaloida sinefrina za gubitak tezine."

EGCG i l-theanine su oboje dobijeni iz zelenog caja. EGCG je mocan antioksidant i najpotencijalnihi katehin iz zelenog caja. Studije pokazuju da unosenje takvih katehina  moze da dovede do smanjenje telesne masnoce i nivoa holesterola.

Cak i sam EGCG pomaze iako neke studije su pokazale da...
-Vece doze EGCG mogu da dovedu do veceg efekta
-EGCG moze da radi bolje kada se kombinuje sa ostalim katehinima i stimulantima - kao onima nadjenima u zelenom caju.

L-teanin ima sposobnost da smanji stres i proizvede osecaj opustenosti.


2) Metabolicki kompleks: sadrzi guaranu (standardizovano za kofein, ali takodje sadrzi i ostale ksantine) kao i L-karnitin, koji se cesto ukljucuje u sagorevace masti zbog svoje poznate uloge. Studije koje su istrazivale mogucnost ovih sastojaka za gubitak tezine su jasne i nedvosmislene.


3) Diureticki kompleks: sadrzi maslacak i ekstrakt uve ursi, koji su poznati po svojoj sposobnosti da izbace visak vode preko urina.


4) Tiroidni kompleks: bez iznenadjenja, i gugulsteron je ukljucen ovde. Nekoliko studija potvrdjuju aktivnost gugulsterona na stimulaciju tiroide (Planta Med 1988;54:271-7, Curr Ther Res 1999; 60:220-7). Takodje su sadrzani izoflavoni soje.


5) Potencijatori insulina: ovi sastojci pomazu u modifikaciji nivoa secera u krvi i sadrzi alfa lipoicnu kiselinu i dve vrste hroma.

Takodje sadrzani su mesavina "regulatora nukleotide" (koji sadrzi phosphate, inozin, i phosphatidylcholine), "regulatore neurotransmitera" (koji sadrzi L-tirozin i St. John's Wort) i na kraju "Animal Cuts Kompleks".

"Animal Cuts Kompleks" je mesavina hidroksicitricne kiseline i naringin-a (da se produzi efekat sastojaka, i spreci dejstvo enzima cytochrome P450, koji je mozda povezan sa gojaznoscu), bela vrba, koren djumbira (koji je verovatno dodat zbog toga sto smiruje stomak i mucninu) i fenilalanin.

Offline Becks

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1743
  • Gender: Male
Odg: Animal Cuts
« Reply #2 on: August 26, 2010, 11:30:33 AM »
Bez sumnje,  Animal Cuts sadrzi tonu sastojaka. I pokusava da pokrije sva polja za sagorevanje masti. I, posto sadrzi 200mg kofeina i 20mg sinefrina po serviranju, definitivno cete "osetiti" ovaj proizvod.

Ali ipak, mnogi sastojci u Animal Cuts-u nemaju dovoljno klinickih dokaza koji pokazuju njihovu ucinkovitost. Dobra strategija za Universal bi mogla da bude da smanji broj kompleksa u ovoj formuli i fokusira se na sastojke koji imaju cvrsce klinicke dokaze za gubitak tezine.

Dok "Animal" seriji proizvoda ne fali fanova, ako je moj novac u pitanju, ja bih se verovatno opredelio za proizvod koji sadrzi manje, dokazanih sastojaka u relevantnim dozama.