Trening > ::Bodybuilding & fitness za zene::

Program vezbanja i ishrane za bubrezne bolesnike

<< < (95/111) > >>

bubreg:
Iako su mi rekli da ću nakon prestanka dejstva injekcije imati bolove, ipak ih nije bilo. Kao što sam i pretpostavljao, sonda je odradila stvar - jer kroz nju ne može ništa krupnije da prođe. Tek kad mi se sonda skine i kad kamenčići krenu napolje, videćemo kako će onda biti... 

JEDNA bitna informacija - sonda ne sme da se drži mnogo dugo u telu, ne duže od TRI meseca, već mora da se ZAMENI. Iz razloga jer može da se uhvati KAMENAC!
Jedna poznanica nije htela da joj se menja sonda nakon tri meseca, pa je nosila šest meseci. I kad su lekari trebali da joj izvade, kamen se "uhvatio" na sondi, da su joj doktori jedva iščupali sondu iz "zagrljaja" kamena! Pa i je te bolove morala da preživi. Sad druge upozorava da ne prođu isto. Tako da treba imati i to na umu!


 



--- Quote from: bubreg on March 12, 2013, 02:39:05 PM ---
Ali, što se bolova tiče, po nekoj mojoj logici, ne bi trebalo da ih bude - pošto imam SONDU! Jer onda kamenčići ne mogu da GREBU zidove kanala, mogu samo sondu, pa ne bi trebalo biti nekih bolova, ali videćemo...  Sad čekam da prestane dejstvo injekcije, pa videćemo šta me čeka... 


--- End quote ---

bubreg:
Bio sam na kontroli na VMA, obavio rentgen i onog velikog kamena više NEMA. Samo se vide manji sitniji delići na snimku. Verovatno će tu i ostati sve dok se ne skloni sonda. Bolove nemam nikakve.

Skidanje sonde sam zakazao za dve nedelje, tamo gde su mi i stavili, u dr Mišović, pa ćemo posle videti efekte svega... Tada u stvari nastupa glavni scenario kada ovo kamenje krene niz kanal.... To me malo brine, jer to može da bude najbolniji deo... Valjda će proći sve kako treba, nadam se bezbolno... 

Ako se neko pita, gde je najbolje da radi ESWL razbijanje kamena, moja preporuka je: VMA!!! Ja nemam nikakvu primedbu!!! Bili su zaista SJAJNI!

Neke SITNE delove kamenčića sam izmokrio - koji su mogli da prođu kroz sondu - i to trebam da nosim na analizu.
Koga zanima - ispitivanje kamena se radi na prirodno matematičkom fakultetu u Beogradu.
ul. Studentski trg 16, soba 720.   Tel  011  3336 771

Tako da mi bar kažu sastav, da bar znam koju hranu više da ne jedem, da učinim koliko mogu, da mi se ova muka ne pojavi ponovo.
Jer, ovo je stvarno jedno veliko maltretiranje - sto puta neke analize, sto puta neko ispitivanje, te vadiš krv, te mokraću...., te snimaj srce, pluća, rentgen, internista.... laboratorije, mokraća, bakterije... ovo, ono... Znate li koliko samo ode vremena na sve ovo? Znate li koliko ode vremena samo u čekaonicama, dok dođete na red??? Zbog tamo nekog kamena u bubregu!!!

LJUDI, ČUVAJTE SVOJE BUBREGE, ako ne želite ovakvo maltretiranje!!!

AKO NE ŽELITE OVAKVO MALTRETIRANJE, ČUVAJTE SVOJE BUBREGE!!!


Kako? - Imate na netu mnogobrojne savete i uputstva kako... i šta sve smeta bubrezima


bubreg:
11.4. četvrtak - skidanje sonde u Dragiše Mišović! Još 8 dana...

Tijana:
Caos...
Evo, vreme je da se i ja konacno javim  posle nekog vremena... :)
I ako se nisam javljala sve sam citala sta je pisano i upoznata sam sa svime sto si prosao ovih poslednjih mesec dana. :)
Moram da kazem da sam pozitivno iznenadjena cinjenicom da nisi imao bolove nakon razbijanja kamena.
Kao sto si i sam napomenuo verovatno je to zbog nacina na koji su ti i razbijali - polako.
Mada moram da ti napomenem nesto u vezi sastava kamena i njegovog ispitivanja.
Ono sto je najinteresantnije u celoj toj prici pojavljivanja kamenja , jeste da one mora da znaci da ce ti se uvek javljati kamen istog sastava.
Tj. ti  n a primer odneses kamena na analizu, oniti ustanove da je on na primer oksalatnog svojstva i ti prestanes da jedes odredjenu hranu kako bi njegovo pojavljivanje sprecio, ali sledeci put moze da se desi da se javi kamen drugog tipa, mozda fosfatni ili uratni.... , kada tako pogledas onda bi trebao da sve prestanes da jedes...
Nadam se da neces imati vecih problema kada ti izvade sondu, drzim ti palceve... :)


Tijana:
http://demetra.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=158:kako-se-ponaati-i-ta-jesti-kod-kamena-u-bubregu&catid=62:urinarni-problemi&Itemid=100

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version