EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)  (Read 35911 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Devojchica

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 42
  • Gender: Female
Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« on: July 30, 2007, 10:18:35 AM »

Cao Ljudi i LJudice  :clap:

Evo ja sam josh jedna devojchica kojoj treba vash savet jer vidim da znate mnogo vishe od mene.
Shto u sushtini nije ni teshko  :wallbash1:

Elem, radi se o sledecem:

Nikad nisam bila mrshavica. Uvek sam imala 2,3kg vishka. Nishta strashno. Tako sam i gradjena - veca guza i butke. Prihvatila sam sebe kao takvu i ne tangiram se zbog toga, ali sam reshila da se zategnem tj. smrsham i zategnem. Verovatno je moja profesija (psiholog) imalo na to i uticaj - da se ne opterecujem da izgledam onako kako nikad necu biti - visoka i vitka.

Stvar je u tome shto sam do pre 5,6 meseci imala oko 59,60kg (visoka sam izmedju 164-165cm) i sasvim sam sebi bila OK sa tom tezinom.
Nisam bila bucko, a ni model. Onako normalna, malo jacha persona  :yes:! Niko mi nikad nisam rekla da sam bucka, vec sasvim normalna, sa takvom gradjom - veca guza.

Zaista ne zelim da izgledam kao model ili teretana-fanatik. Jedino i samo zelim da se zategnem i smrsham.
Vazno mi je da vam napishem svoj cilj shto je jasnije moguce da me ne bi shvatili pogreshno.

Uglavnom (ma da, oduzila sam ga - da vidim koliko ste strpljivi!), trenutno imam 66kg. Ugojila sam se prvo kad sam bila na putu gde sam peshacila po 30-40km na dan, 2 kg, tako da kad sam doshla kuci, imala sam 62kg. Kapiram da je moguce da su to bili mishici jer zaista sam malo jela i ako sam jela to je sve bila zdrava i nemasna hrana. E, posle tih 62kg sam se neshto utripovala i pochela sam da ne jedem redovno i ostale gluposti i ugojila se josh 2kg (znachi 64kg) i onda sam nekim chudom dobila josh 1kg, znachi 65kg. Ovaj kg nemam pojma kako sam dobila jer sam pazila shta jedem, bash, bash, bash pazila, mada nisam vezbala. Moguce je da je voda jer inache skupljam mnogo vode. Ne bitno ...

Znachi, trenutno sam na 66kg. E, sad, ova razlika izmedju 65 i 66kg jer NADAM SE od mishica jer vec mesec dana idem u teretanu i pazim shta jedem.
Ovo je i razlog zashto vam se javljam. Iako racionalno znam da je od vezbanja tj. od mishica i da ne mogu da se ugojim ako vezbam i ako pazim shta jedem, emotivno se ponovo tangiram jer glupa vaga pokazuje 66kg.

Ishrana - ne pishem vam ovde da bih se hranila tachno onako kako se vi hranite, jer mi jednostavno ne odgovara takav nachin ishrane, DO DETALJA. Generalno jedem isto shto i vi, ali npr, jedem i posle 17h ugljene hidrate itd ... Znachi, dobro i zdravo se hranim (znam mnogo o ishrani i provereno je dobro ovo shto jedem i sa ovom ishranom se mrshavi), sa proteinima, vocem (ne mnogo, do dva na dan), dooostaaa povrca i to je to uglavnom.
Od proteina jedem belanca, tunjevinu (iz konzerve) i belo meso bez ulja.
Nishta ne pravim na ulju. I ne jedem nikakva nasha tipichna jela: sarme, roshtilj, punjene paprike itd.

Od mlecnih proizvoda jedem samo vocni jogurt koji je isto bezmasan (0.1% masti) i sireve koji su isto tako sa min masti.
Sve u svemu hranim se slichno vama, samo shto npr. oko 19h uzmem pa pojedem povrce, oko 300gr belog mesa i onda uzmem i neku vocku, vocni jogurt itd.
Volim da jedem kad se vratim kuci (oko 19h), pa tako da tada i jedem.


Nadam se da se ne ljutite jer ne zelim vash savet oko ishrane, vec me samo zanima da li mozete da mi kazete da li je moj plan vezbanja dobar i da li mislite da cu sa njim da postignem zeljeni rezultat.

Samo da napomenem da pre ovog vezbanja (od pre mesec dana), nisam vezbala 1.5 godinu. Pre toga sam vezbala prilichno redovno,ali samo kardio i to po 2 sata. Mrzela sam da radim tegove i nikad ih nisam radila iako sam znala da su jako bitni. Ovog puta sam promenila mishljenje i celu taktiku svog vezbanja.
Svakako, shto se kardia tiche - tu sam uvek u kondiciji.

VEZBANJE - Gledam da idem u teretanu izmedju 4 i 5 puta nedeljeno.

3 puta nedeljno radim kardio - 25min HIIT na (e, kad bih znala kako se zove) ono kao shto trcish ali ne trchish nego maltish rukama i nogama ehheeheh. Je l' to taj eliptikal sprava ili kako je vec zovete? Ovde kod mene je drugachije zovu, cross-trainer, pa ne znam da li je to - to?
Uglavnom, radim taj HIIT (1 min najbrze shto mogu, 2 min lakshe).
Onda 10-15min radim isti taj cross-trainer samo shto ima kao i stepper, ali to nije HIIT, vec normalan kardio ehehehe, ne znam kako se to struchno zove.

Gledacu od ove nedelje i da uvedem HIIT trchanje na tredmilu. Chisto kako bi malo promenila da ne bude stalno ista sprava.

Ukupno oko 40-45min kardio odradim.


Od tegova i sprava radim samo sprave jer tegove josh uvek ne volim i ne osecam se OK sa njima.
Sprave radim od 50 do sat vremena, isto 3 puta nedeljno.

Najvishe se koncetrishem na noge. Ruke mi i nisu toliko bitne. A, i slaba sam u ruke  :bored:


Prvo odradim 10 iskoraka sa jednom i drugom nogom, dve serije.

Onda uradim "walking" iskorake (kako se to zove na nashem? Nije mi tu muz da ga pitam. On je chovek bivshi Olimpiski plivach pa sve zna za razliku od mene :hitself: He he he da, da taman usput i da se poFalim kakI imam muzijaka  :lol:) po 10 tak sa svakom nogom isto dve serije.

Onda radim 3 serije po 10 chuchnjeva na onoj spravi gde stanesh pa se spushtash. Imam i opterecenje od CHAK 10kg  :lol: tj. 5kg sa svake strane

Posle toga odradim isto tako 3 serije po 10 komaTa na 20kg "leg extension" (kako se to zove na nashem?)

Pa isto to sa 15kg na heheeh zaboravila sam kako se zove sprava. Ono kad legnesh na stomak pa dizesh noge od nazad do 90 stepeni. Vezba za zadnju lozu. Slicno "leg curle-u"??? (Izvinite jer ne znam kako se zovu sprave!)

Onda odradim one abdaktors i suprotno tome, ne znam kako se zove sprava - one dve sprave shto idu 'u paru' shto sednesh pa skupljash butinama one kao 'jastuchice'?

Pa posle toga odradim neshto na foru chuchnjeva samo shto sednesh pa gurash nogama, isto tako ne znam kako se zove. Izvinite  :wallbash1:

I posle toga malo neke trbushnjake uradim ako imam vremena.

Imam i vezbe za ruke ali neshto nisam motivisana da ih radim jer sam skot  :bash:
To isto radim na spravama - za ramena, chest press, pa valjda shoulder press i shta ja znam kako se josh zovu sprave eheheheh toliko sam zainteresovana.


I uglavnom, od ove nedelje cu pocheti i da idem na RPM ili "spin" chasove (to je onaj HIIT sa bajsom) shto traje 45min. To cu odradim 1 do 2 puta nedeljno, zavisi koliko imam vremena.

I pochecu josh jednom nedeljno idem na "body pump" chisto zato shto ne volim da radim tegove (buchice), pa da uradim barem neshto.


Uglavnom, ovaj gore trening uradim u komaTu. Uzme mi oko 1.50-2 saHata.
I vezbam ujutru od 6h do 8h. Pre toga nishta ne jedem, tek posle treninga uglavnom doruchkujem 3 belanca i malo tunjevine i sir.
Suma sumarum - vezbam (sprave + kardio od 40/45min) po 3 puta nedeljno + sad cu krenuti i ove chasove - 1/2 puta bajs/spin i 1 nedelno 'body pump'.


Izvinite jer sam vas udavila.

Znachi, moje pitanje je da li je ovo dobar plan za mrshavljenje i zatezanje?
Ponovo, moju ishranu uzmite kao dobru jer jeste zaista slichan vashoj. Razlika nije toliko velika.
Ako bash hocete, recicu vam shta otprilike jedem :)


Hvala vam mnogooooooo.
 :blowkiss:


P.S. Wowwww ala sam se ja raspisala. Jadni vi:) Neka, neka. Vezbajte chitanje o:) heehehehehehe

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #1 on: July 30, 2007, 11:28:43 AM »
sve je to ok sto se tice treninga, ali moras naci da korigujes ishranu jer ona ce anulirati sav tvoj rad...sta znaci ne smes jeto isto svaki dan, jer ce te to dovesti do povecanja kilaze, telo se brzo navikne na jedan konstanan svakodnevni unos hrane...
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Devojchica

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 42
  • Gender: Female
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #2 on: July 30, 2007, 12:19:00 PM »


Hvala Lazicu :clap:

Kako mislish to da od iste hrane mogu da se ugojim?
Zaista ne kapiram. Mislish ako isto jedem svaki dan da cu od toga da se ugojim?
Ajde ako te ne mrzi elaboriraj na ovu temu.

Istina je da je meni jelovnik dosta monoton, ali mi to ne smeta jer vec godinama jedem isto.

Evo npr:


Doruchak: oko 80gr tunjevine (nije u vodi), oko 50gr nekog nemasnog sira tipa "cottage cheese" i 4 krekera sa raznoraznim zrncima o:)

Ruchak: malo sam slaba sa redovnim jelom. Pogubila sam se poslednjih godnu dana. Pre sam imala po 6 malih obroka, kako treba, sad imam dva glavna (doruchak i vechera), a ruchak i 2 uzine cheprkam neshto.


Elem, rucham uglavnom ili sendvich sa opet sirom i nekom shunkom i bezmasnim sirom (za sendviche) ili samo tunjevinu sa bananom ili tako neshto u tom fazonu. Nemam neki izbor shta cu da ruchak jer u ovo vreme nikad nisam kuci i sve jedem na brzaka jer nemam pauzu.

Uzina ili kako ga ja zovem "chalabrc" - neki kreker ili banana ili vocni jogurt ili tako neshto.

I onda mi je vechera (oko 19h) najvaznija i najobilnija - oko 300gr belog mesa i dooosttaaaa povrca.

I opet uzina (odmah posle vechere ili u sl. sat vremena): vocka, vocni jogurt (bezmasni) 100-200gr i neki sladoled sa jako malo masti i shecera (100gr) ("weight watchers").

I to je otprilike to shto jedem.

Ribu ne podnosim. Jedva sam se naterala da jedem tunjevinu, na silu.
Jedem belanca za doruchak, oko 3,4 sa tunjevinom ili "baked beans". Izvinjavam se na engleskom ali nemam pojma kako to da prevedem na nash jer se to kod nas ne jede!

Od mesa nishta vishe ne volim tj. navikla sam se da ni jedno drugo meso ne jedem osim belog mesa (bez bilo kakvog ulja).

Pastu, pirinach itd ne jedem. Volim krompir i to jedem, oko 150-200gr sa belim mesom, za vecheru.

I planiram da popravim ruchak i da pojedem 80gr nekog turskog hleba (bezamasan je) i da od toga napravim sendvich sa salatom i nekom shunkom i opet sirom ...


Je l' ovo deluje OK?

Odvikla sam se pre mesec dana od koce light tj. ne kupujem je vishe.

Slatkishe isto tako ne kupujem jer ih obozavam i to mi je zaista slaba tachka.
Mada pojedem na dan po kocku/dve milke. Ili imam neke keksice (5gr je svaki) bez shecera i masti pa to gricnem.


Inache, super ste likovi. Porchitala sam sve vashe teme + bodybuidling.com tako da vas nisam odmah sve napamet pitala.
Zaista me je zanimalo da li mi je trening dobar, jer sam se utripovala da sam se ugojila i da za ovih mesec dana nisam nishta postigla. Muz me ubedjuje u suprotno, ali to nishta ne vredi ...

A, biser sam nisam se merila na vreme, mislim na obime. Moracu to shto pre da uradim.


Hvala ti Lazicu.

Veliki pozdraF  ;)

Offline Devojchica

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 42
  • Gender: Female
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #3 on: July 30, 2007, 12:36:34 PM »

Imam josh jedno pitanje:

Da li je ovo uobichajeno da kad neko krene da vezba da mu kilaza ode gore ili da ostane ista, a da se obim smanji?

Ja ne primecujem da mi se obim smanjio, ali moj dragi kaze da jeste. Nishta drastichno, jer ipak mi je ovo tek 4ta nedelja da vezbam redovno, ali on kaze da se ipak vidi promena - da su mi noge vishe zategnute i da mi se promenio oblik guze  :rolleyes01:

I josh jedno pitanje - da li su ove vezbe shto radim dobre za noge? Ili bi ti/vi mozda neshto promenio/li?
A, kardio? Je l' to dobro? Da radim vishe? Sve mislim da ovo nije dovoljno jer sam navikla da se ubijam od istog. Ako ga ne radim min 1.5 sat kao da nishta nisam uradila.

Izvini na ovoliko pitanja.
Razmishljala sam se da li da vas davim ili ne, i ipak sam odluchila da "da" - ochigledno  :evillaugh:

Offline Ljiljaa

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 83
  • Gender: Female
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #4 on: July 30, 2007, 02:27:02 PM »

Hvala Lazicu :clap:

Kako mislish to da od iste hrane mogu da se ugojim?
Zaista ne kapiram. Mislish ako isto jedem svaki dan da cu od toga da se ugojim?
Ajde ako te ne mrzi elaboriraj na ovu temu.



Ni meni nije najjasnije, nadam se da će nam Lazić objasniti.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #5 on: July 30, 2007, 06:30:00 PM »
Quote
Hvala Lazicu

Kako mislish to da od iste hrane mogu da se ugojim?

 :hitself: uf pisao sam to u mali milon poruka sta se desava kada telo navikne na isti rezim ishrane i pored toga sto se vodi racuna, da nema masti i kao drzi dijeta..zakuca se metabolizam a kada se usporava metabolizam od skidanja kilograma nema nista..
zato u proteinskim dijetama(atkins) posle nekih skinutih kilograma pocinje da se nabacuje kilaza ili masti, jer nema sta da pokrece metabolizam..

mnogo jedes mlecnih proizvoda i vecera ti ubija voce , sladoled itd..tvoj metabolizam u vecernjim satima ne radi bas u nasu korist, dosta usporava i zamisli kada mu ti bubnes toliku laktozu(mlecni secer), voce(fruktozu-vocni secer), sladoled smrt, i sav taj secer postaje visak jer ti nemas kada uvece da ga potrosis, i naravno deponuje se u masti..


Quote
Da li je ovo uobichajeno da kad neko krene da vezba da mu kilaza ode gore ili da ostane ista, a da se obim smanji?
desava se

Quote
I josh jedno pitanje - da li su ove vezbe shto radim dobre za noge? Ili bi ti/vi mozda neshto promenio/li?
A, kardio? Je l' to dobro? Da radim vishe? Sve mislim da ovo nije dovoljno jer sam navikla da se ubijam od istog. Ako ga ne radim min 1.5 sat kao da nishta nisam uradila.

za sada trening moze da prodje, ali ja sam na kratko ovde pa ti pitaj sta te muci, kada stignem odgovaracu  ;)


Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Ljiljaa

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 83
  • Gender: Female
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #6 on: July 30, 2007, 07:42:25 PM »
:hitself: uf pisao sam to u mali milon poruka sta se desava kada telo navikne na isti rezim ishrane i pored toga sto se vodi racuna, da nema masti i kao drzi dijeta..zakuca se metabolizam a kada se usporava metabolizam od skidanja kilograma nema nista..
zato u proteinskim dijetama(atkins) posle nekih skinutih kilograma pocinje da se nabacuje kilaza ili masti, jer nema sta da pokrece metabolizam..




Šta se u tom slučaju radi?

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #7 on: July 30, 2007, 11:58:18 PM »
Sta se u tom slucaju radi?
:hitself: :hitself:
varijacije, da ne bi se telo naviklo na isti rezim ishrane
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Devojchica

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 42
  • Gender: Female
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #8 on: July 31, 2007, 01:16:41 AM »

Hvala Lazicu na odogvoru.
Nego, placa bre tebe neko za ovoliko besplatnih i shto je najvaznije, konstruktivnih saveta? :clap:

Pa ne jedem ja toliko mlechnih proizvoda, mozda tako deluje.
Za ceo dan popijem uz kafu (oko 100ml bezmasno mleko), vocni jogurt isto tako bezmasan (totalno) oko 100-200gr i mozda oko 50-100gr tog cottage sira koji jeste mlechni proizvod, ail nije klasichan sir. Klasichne, punomasne sireve nikad ne jedem.

Drugo, sladoled je 70-100ml i ako te bash zanima napisacu ti vrednosti istog. Nije nishta strashno.
I voce ... :) Obozavam voce, ali sam ga smanjila, znatno. Pre sam po 1-2kg voca jela ladno. Sad se trudim da pojedem po jednu vocku i mozda 2,3 mandarine na dan. I to jednu vocku uglavnom pojedem oko 19,20h.

Je l' to bash toliko tragichno da se pojede vocka u to vreme? I sladisha?
Auuuu ala si stroooooooogggggggggggggggg. Ja sam bre razmazena, nisam navikla na takav rezim  :wallbash1:

Uglavnom, shta bi ti na kraju promenio? Je l' samo vecheru?
Meso i povrce moze ostane za vecheru? Mislish da izbacim voce i sladisu uveche i da to pojedem preko dana (samo ne znam kada jer nisam kod kuce?!)???

I ja stvarno ne znam BRE kako da variram ishranu.
Istina je da se meni ishrana svodi na nekoliko stvari i to je to, ali tako jedem vec godinama i nisam dobila ni gram iako nisam vezbala. Sad sam se ugojila jer nisam vezbala, ali sam svaki drugi dan jela kao sumanuta.

Ako te ne mrzi, ili neko drugi, ako mozete samo da mi napishete shta mislite pod "variranjem ishrane/obroka"?


I neshto mi, Lazicu (da persiram?  :wow:) ne delujesh mnogo pozitivno povodom mog treninga. Shta bi ti promenio?
Ja sva ponosna mislila da je za pochetak super stvar. Evo sad sam se bash vratila sa RPM-a/spin chasa i odrala sam se. I to planiram da radim kao "tezak-kardi-dan" 2x nedeljno, samo to i mozda cross-trainer 10tak minuta chisto bezveze i malo trbushnjake.


Znam da sam dosadna. Zahvali se mojim klijentima, pa moram sada da idem, inache bih josh davila o:)))


Hvala mnogo josh jednom. Cenim vashu istrajnost u odgovaranju nashih pitanja. Pogotovo pitanja na koja ste vec sto puta odgovorili (a, ja odgovor nisam nashla iako sam sve teme ovde prochitala, na ovom pod-forumu).


Lep dan vam zelima, JA o:) :yes:

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: Trening za pochetnike - Pomagajte, LJudovchici :)
« Reply #9 on: July 31, 2007, 12:44:51 PM »
Quote
Nego, placa bre tebe neko za ovoliko besplatnih i shto je najvaznije, konstruktivnih saveta?

nije sve u parama, vise je u zadovoljstvu i dok ga imam koristite maksimalno  :evillaugh: :evillaugh:

Quote
Pa ne jedem ja toliko mlechnih proizvoda, mozda tako deluje.
Za ceo dan popijem uz kafu (oko 100ml bezmasno mleko), vocni jogurt isto tako bezmasan (totalno) oko 100-200gr i mozda oko 50-100gr tog cottage sira koji jeste mlechni proizvod, ail nije klasichan sir. Klasichne, punomasne sireve nikad ne jedem.

Drugo, sladoled je 70-100ml i ako te bash zanima napisacu ti vrednosti istog. Nije nishta strashno.
:lol: :lol: haha pa ovo je 500 gr..koliki je to procenat u tvojoj ukupnoj dnevnoj ishrani, koliko pojedes hrane dnevno 1-2 kg..
kako nije mnogo..  :hitself:

Quote
Je l' to bash toliko tragichno da se pojede vocka u to vreme? I sladisha?
Auuuu ala si stroooooooogggggggggggggggg. Ja sam bre razmazena, nisam navikla na takav rezim
da objasnio sam ti kako to radi, sav visak u seceru i mastima se najteze trose i verovatnoca da se to deponuje u masti je ogromna

Quote
Uglavnom, shta bi ti na kraju promenio? Je l' samo vecheru?
Meso i povrce moze ostane za vecheru? Mislish da izbacim voce i sladisu uveche i da to pojedem preko dana (samo ne znam kada jer nisam kod kuce?!)???

bas tako , znas ti sve, nego se pravis  :clap:

Quote
Ako te ne mrzi, ili neko drugi, ako mozete samo da mi napishete shta mislite pod "variranjem ishrane/obroka"?
imas u svakoj temi , a ti bi sa time mogla da pocens za 10-15 dana, kada malo se odreknes nekih stvari, koje mislim da te koce..


Quote
I neshto mi, Lazicu (da persiram?  ) ne delujesh mnogo pozitivno povodom mog treninga. Shta bi ti promenio?
Ja sva ponosna mislila da je za pochetak super stvar. Evo sad sam se bash vratila sa RPM-a/spin chasa i odrala sam se. I to planiram da radim kao "tezak-kardi-dan" 2x nedeljno, samo to i mozda cross-trainer 10tak minuta chisto bezveze i malo trbushnjake.
videces kada promenis malo svoju ishranu, a isti trening koji je drugaciji efekat...tako da trening kao trening

Quote
Hvala mnogo josh jednom. Cenim vashu istrajnost u odgovaranju nashih pitanja. Pogotovo pitanja na koja ste vec sto puta odgovorili (a, ja odgovor nisam nashla iako sam sve teme ovde prochitala, na ovom pod-forumu).
kada mozemo mi pisemo kada ne mozemo..citanje  :blowkiss:
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap