EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Motorni debilitet!  (Read 1419 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AIC

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 1
Motorni debilitet!
« on: December 28, 2012, 11:42:02 PM »
Pozdrav svima!
 Vec nekoliko meseci tu i tamo posecujem ovaj forum, imam samo reci hvale.
S obzirom da sam se iole za ovih nekoliko meseci upoznao sa forumom i prelistao ga, ipak nisam mogao da nadjem temu sa tacanim opisom problema koje imam u poslednjih 6 meseci prilikom treninga.
Ukoliko postoji vec otvorerna tema sa sa ovakvom vrstom problema, unapred se izvinjavam moderatorima.
Imam 21 godinu, visok sam 187, 75kg, i rekreativno radim vezbe sa opterecenjem nesto manje od 3 godine.
Grubo receno, i ne znam koliko je ispravno da kazem, ali mislim da imam problem sa motorikom.
Npr. kada radim trening nadlaktica : u desnoj ruci osecam misic celom duzinom kako mi se kotrakuje, kako gori. Bilo bi glupo da kazem da ne osecam misic u levoj ruci, ali nije isto, kao da kontrakcija nije potpuna, nekako nije celom povrsinom. Jeste da mi je leva ruka slabija od desne, nikada ne forsiram slabiju ruku da izgura broj ponavljanja koji mogu da napravim sa desnom, ali cak i kada su tezine nebulozno male, ne mogu da osetim da se levi biceps grci celom duzinom. Isto je kada radim levi triceps, isto kada radim levo rame, isto kada radim desni list  :bored: Kada koristim dvorucni teg pokreti su mi nekako u disbalansu, npr levu sisu nesto drugacije gadjam od desne, a radim barbell press  :crazy: I tako gotovo svaka vezba za gornji deo tela koja se radi sa dvorucnim tegom + cujem i osecam dobro staro krckanje o kojem sa citao dosta ovde po forumu u levom ramenu i, levom laktu narocito kada radim vezbe za triceps.

Drustvo molim vas za pomoc!
Ja stvarno ne znam sta raditi sa svim ovim. Planiram ici kod lekara, ali sam i hteo da se raspitam i  posavetujem sa starijim i iskusnijim vezbacima.
Jos jednom pozdrav