EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Azil za pse u budisavi pred zatvaranjem!!!  (Read 2916 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ralex

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 77
Azil za pse u budisavi pred zatvaranjem!!!
« on: September 01, 2009, 10:27:48 PM »
Original sa Facebooka:

"AZIL U BUDISAVI PRED ZATVARANJEM!
Postovani ljubitelji zivotinja na Facebook-u...

Vest je uzasna i porazavajuca. Azil u Budisavi zapao je u veliku krizu. Zamoljen sam od strane vlasnice i rukovodioca azila gospodje Zorice Damjanovic da vas ovde o tome obavestim. Posle 5 godina mucenja bez struje jedna predivna osoba koja je vec mnogo puta pomogla azil u Budisavi darovala je novac da se uvede struja. Kabel za dovod elektricne energije kupljen je i istovaren ispred azila. Kostao je 2500 evra! Kako nije odmah bilo novca da se ugradi morao je sacekati nova sredstva. U prostoru samog azila nije mogao da bude privremeno cuvan, jer bi ga psi izgrizli, pa je na ugradnju cekao van ograde...

Kabel vredan 2500 evra ukraden je od strane N.N. izvrsioca, odvucen traktorom preko noci. Policija je izasla na uvidjaj i na tome se zavrsilo.

Problemi su toliki da ukoliko finansijski svi mi, ALI ZAISTA SVI MI sa po 100-200 dinara ne pomognemo uplatom, azil ce nakon vise od 5 godina postojanja i ogromnog truda i zalaganja pre svega same gospodje Zorice, ali i svih darodavaca i volontera, biti ZATVOREN. Drugim recima zakon koji vazi u drzavi Srbiji bice primenjen od strane nadleznih organa i vise od 300 PASA BICE USPAVANO!

Za taj ukradeni kabel ostalo je da se uplati poslednja rata od 700 evra (oko 70 000 din). O novom u ovoj situaciji ne moze ni da se razmislja, a on je neophodan pre zime, jer jos jednu zimu kao sto je bila prethodna Zorica sama u godinama u kojima je, i zdravlju koje je veoma naruseno usled posla koji nije za njene godine, nece moci da izdrzi. Situacija je kriticna i ovo je mozda i poslednji poziv u pomoc, i tako ga i shvatite.

Nakon brutalnog ubistva pasa sticenika azila od strane lokalnih lovaca za koje niko nije i nece odgovarati, nakon namernog havarisanja automobila gospodje Zorice, nakon svih uzasa ukljucujuci i ovu poslednju kradju, Zorica vise nema fizicke, ali ni duhovne snage da se samostalno bori za dobrobit zivotinja i za savest svih normalnih ljudi i ljubitelja zivotinja, uhvacena u kostac sa svim gadostima drustva u kom zivimo.

Ovo je dakle mozda i poslednji poziv na pomoc, i ja molim zaista da se svi odazovemo, da kad sledeci put budemo placali racune, uplacivali ispite,... uzmemo novcanu uputnicu, ispunimo je i uplatimo po 100-200 dinara u roku od 7-14 dana.

ZIRO RACUN: 160 - 312760 - 77 (Banca Intesa)
primalac: Udruzenje za zastitu zivotinja "Bella"
svrha: Donacija

Molim vas! Ukoliko to ne ucinimo svima nama bice svih 300 zivota na savesti, jer mogli smo, a nismo pomogli. Samim tim i ova grupa i mnoge slicne postaju besmislene.

Poziv se odnosi pre svega na ljude iz Novog Sada i okoline, a svima koji uplate a nisu iz Novog Sada jos vece hvala jer svakako imate problema sa slicnim stvarima u svojoj sredini, a nas Novosadjane koji punimo novosadske kafice, trosimo po 2-3 pakla cigareta treba da je sramota sto nismo u stanju da popijemo jedno pice manje i popusimo jedno paklo cigara manje mesecno.

Zahvaljujem sto ste procitali poruku i sto cete pomoci. Nakon citanja, zadrzite se jos bar 2 minuta i pogledajte slike tih 300 pasa u galeriji ove grupe. Ako ne pomognemo odmah, njih vise nece biti, i svi mi cemo biti za to krivi, jer psi nisu problem Zorice Damjanovic, vec problem svih Novosadjana, i nasa briga i odgovornost. Kao i svaki veciti optimista nadam se da ce ova poslednja molba biti neki novi pocetak.

Novi Sad 17. avgust 2009. U ime gospodje Zorice Damjanovic, vlasnice i rukovodioca azila "Bella" u Budisavi

Danko Paskaljevic, volonter

KONTAKT:
Zorka Damjanovic
tel. 021 718 399 (Budisava)"

Ovo je poziv za sve delove Srbije gde se nalaze ljubitelji zivotinja.