EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Dobijanje mase(misicne)  (Read 1514 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DABSTER

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 2
Dobijanje mase(misicne)
« on: March 16, 2013, 11:50:07 AM »
Posto sam relativno nov uopste u sferi pravilne ishrane,treniranja i ostalog,krenuo sam sa zdravom ishranom pre mesec ipo dana i sa teretanom(prvi put u zivotu) pre 4 nedelje i mislim da sam se zategao malo ali sada stojim u mestu vec mesec dana sa kilazom. Imam 16 godina,181cm i 76.4 kg a isao bih na dosta vise.

E sad,ishrana mi je u principu ovako:Ujutro skoro uvek Dobro ovsena kasa 2 kesice(130g) nekad i 3 sa vodom,ostala ishrana mi se svodi na tunjevinu,meso,testenine,mnogo stvari sam izbacio iz ishrane kao sto je hleb,slatko,sve pekarske stvari(brza hrana),sokovi itd. Trudim se da jedem sto cesce bar 4-5 puta ali nekad me skola zeza.

Sto se tice treniranja,u teretanu idem 4 puta i na kickbox 2 puta,trening po danu pa naizmenicno. Program u teretani mi je da radim grudi,ramena,ledja,noge i u svakom ubacim biceps ili triceps,naizmenicno,posto hocu da dam naglasak na ruke ali ne znam da li je dobro da radim svaki put ruke.

I whey uzimam mericu ujutru sa vodom i posle treninga dextrozu i whey zajedno sa vodom

E sad ako bi imao neko neki savet da mi da bio bih zahvalan.

Offline fantomcina

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 53
Odg: Dobijanje mase(misicne)
« Reply #1 on: March 16, 2013, 01:20:11 PM »
Ako mozes da napises kako se tacno hranis i koliko gr..? I ne treba ti toliko puta biceps triceps...

Offline DABSTER

  • Lenstina
  • *
  • Posts: 2
Odg: Dobijanje mase(misicne)
« Reply #2 on: March 16, 2013, 04:57:45 PM »
Pa znaci ujutru 130g ovsene,mada bih voleo da cujem jos neke predloge za dorucak posto sam cuo i da nije to bas najbolje,zatim pojedem onaj jedan salatisimo rio mare(tunjevina i povrce) pre skole,u skoli se potrudim da pojedem ili bananu ili proteinsku cokoladicu,zatim iz dva puta jedem 250g ili 350g testenina i 350g tunjevine,ili od jednom zavisi koliko sam gladan,ili pojedem 300g belog mesa ili bifteka sa paradajzom iz flase,i na kraju ponekad samo ella sir pojedem 450g.Naravno moram da korigujem stalno ishranu od obaveza,skole,ali  nesto okvirno tako.

a zanima me da li ima efekta da radim toliko ruke ili jednostavno misici se stalno cepaju pa onda i nema nekog velikog efekta