EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: 2007 U.S Open  (Read 20106 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #20 on: August 31, 2007, 09:58:31 PM »
Pobedio Nole!  :clap:
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline medena

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1145
  • Gender: Female
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #21 on: August 31, 2007, 10:14:58 PM »
Đoković kroz triler do treće runde!

[float=left][/float]Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u treće kolo US opena, pošto je teškom mukom savladao Radeka Štepaneka sa 6:7, 7:6, 5:7, 7:5, 7:6 nakon 4 časa i 44 minuta igre. Sledeći Noletov rival je Argentinac Huan del Potro, koji je lako eliminisao 31. nosioca Jirgena Melcera rezultatom 6:3, 6:1, 6:4. Duel između Đokovića i Štepaneka bio je najdramatičniji u dosadašnjem toku takmičenja, a oboren je rekord po broju odigranih gemova u istoriji US opena.


U prvom setu se igralo veoma tvrdo i nije viđena nijedna brejk lopta. Đoković je priliku da ozbiljnije ugrozi servis rivala propustio pre svega zahvaljujući nešto lošijem bekhendu, ali i zbog vrlo malo napada, koji su bili logičan odgovor na pasivnu igru Štepaneka sa osnovne linije.

Čeh je servirao na vrhunskom nivou, posebno u taj brejku, a preloman je bio osmi poen, kada je Nole jedan lagan forhend poslao u aut. Posle toga Štepanek servis ’vinerima’ dolazi do vođstva.

Drugi set odvijao se po istom principu – obojica su odlično servirali, Štepanek je volejima često dolazio do poena, dok je Novak uglavnom čekao grešku protivnika. Odstupanje od agresivnog stila igre nije donelo ništa pozitivno srpskom teniseru, a čini se da je u nekoliko situacija Đoković morao poen da završi na mreži.

Ponovo nije bilo brejk šansi, Nole je imao 0:30 u finišu seta, propustio je nekoliko finih prilika za napad i kazna je brzo stigla. Štepanek je fantastično sevirao i ušlo se u taj brejk.

Nole je ’dodatni gem’ započeo direktnim poenom iz riterna, a onda je usledio najduži i psihički najteži poen na meču, koji je dobio Štepenek. Čeh je ubrzo napravio mini brejk prednosti, ali je Novak uspeo da preokrene stvari i dođe do set lopte, koju je realizovao nakon što je Štepanek jedan ne naročito težak volej poslao u mrežu.

U trećem setu je konačno došlo do brejk šanse, a Čeh je prvi oduzeo servis rivalu u trećem gemu. Tu prednost održavao je sve do 10. gema, tada je Nole izjednačio, a zatim izgubio 2 gema zaredom i prepustio set protivniku.

Đoković se neverovatno slabo kretao, nije uspevao na vreme da se namesti na udarce, pa je promašio mnogo čistih 'pasinga', koji bi mu sigurno omogućili bolji rezultat.


[float=left][/float]Odlilčan servis u kritičnim momentima, ta divna vrlina koja u poslednje vreme krasi Noletovu igru, potpuno je isparila u trećem setu, mada treba istaći i da je Štepanek odlično 'čitao' Đokovićev servis. Gubitak samopouzdanja doneo je sa sobom još pasivnije udarce i nezapamćen broj odigranih bekhend slajsova od strane našeg igrača.

Umor je polako počeo da uzima danak u četvrtom setu, pošto su oba tenisera tražila pauzu zbog manjih fizičkih poteškoća. Štepanek je imao prednost u dva navrata, ali je Novak uspeo da se vrati i napravi prelomni brejk u 12. gemu.

U tim trenucima bilo je evidentno da se Čeh ne kreće dobro, a forhend, njegov najslabiji udarac, često je završavao u središtu mreže ili daleko u autu. Taktika je bila zanemarljiva u toj fazi meča, igralo se bez predaha i viđeno je dosta nerezonskih poteza obojice. U takvim situacijama presudni su hrabrost, sreća i hladna glava, to su faktori koji su Noletu doneli izjednačenje.

Đoković je spasao brejk loptu na početku odlučujućeg seta, a teniseri su potom relativno lako čuvali svoje servise. Odvažnost i veliko srce Novak je pokazao u 11. gemu, kada je na drugom servisu zabeležio brzinu od skoro 200 km/h i u istom gemu hladnokrvno skratio lopticu, iako je imao problema sa grčevima.

Štepanek se servis-volej igrom držao u igri sve do taj brejka, a tokom 5. seta odigrano je nekoliko vrlo atraktivnih poena, a oba igrača su emotivnim ponašanjem napravili spektakl. Nole je dominirao u taj brejku i sa 7-2 došao do pobede u jednom od najuzbudljivijih mečeva karijere.

izvor www.b92.net
« Last Edit: August 31, 2007, 10:38:14 PM by Lazic »
u svetu postoji JEDNO CARSTVO!

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #22 on: August 31, 2007, 11:47:06 PM »
opasan je Stepanek....bravo Nole....opasan mec!
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #23 on: August 31, 2007, 11:51:34 PM »
Nole je danas bio zaista fantastican! :clap:
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #24 on: September 01, 2007, 10:13:04 PM »
Safin ispao, Robredo jedva

[float=left][/float]Rus Marat Safin izgubio je meč drugog kola US opena od Stanislasa Vavrinke rezultatom 6:3, 6:3, 6:3, i tako postao jedanaesti nosilac koji je poražen u ranoj fazi takmičenja. Vrlo težak duel imao je 8. nosilac Tomi Robredo, koji je izbacio Mardija Fiša sa 6:4, 3:6, 6:4, 6:7, 6:4. Pobede maksimalnim rezultatom izvojevali su Karlos Moja, Ivan Ljubičić i Huan Čela. Teimuraz Gabašvili nije igrao ni približno dobro kao sa Gonsalesom, što je na najbolji mogući način iskoristio Robi Džinperi i slavio sa 6:2, 6:3, 6:1.


Safin, šampion iz 2000. godine, nije uspeo da uhvati ritam tokom celog meča sa Vavrinkom i po ko zna koji put je razočarao svoje navijače. Marat je napravio čak 51 neiznuđenu grešku, a meč je završio snažnim udarcem u mrežu.

"Šta god da sam pokušao, nije uspelo. Bio je ovo vrlo čudan meč", rekao je Safin.

Karlos Moja je odlično servirao u duelu sa Igorom Kunjicinom, zabeležio je 10 asova i igrao vrlo agresivno, o čemu svedoči veliki broj direktnih poena i neiznuđenih grešaka (po 41). Španac je pobedio posle nešto više od 2 sata igre - 6:4, 6:4, 7:5.






Enan i Serena uspešne, kraj za Roli


[float=left][/float]Belgijanka Žistin Enan nije imala nikavih problema po pitanju plasmana u osminu finala US opena, pošto je za samo 50 minuta savladala Ruskinju Jelaternu Makarovu sa 6:0, 6:2. Iznenađujuće ubedljiva bila je i Sibil Bamer, koja je prepustila samo tri gema 14. nositeljki Jeleni Dementijevoj – 6:1, 6:2. Dinara Safina je prekinula pobednički niz 22-godišnje Amerikanke Enš Roli – 6:3, 6:4, a Marion Bartoli je eliminisala Lusi Šafarovu sa 4:6, 6:2, 6:3. Serena Vilijams je pobedila Veru Zvonarjevu sa 6:4, 7:6.


Prva nositeljka Žistin Enan nije dozvolila levorukoj Makarovoj ni tračak nade u povoljan rezultat, pošto je od samog starta gospodarila terenom, napravila 18 'vinera' i obezbedila duel sa Dinarom Safinom u osmini finala.

"Vrlo sam zadovoljna kako sam igrala. Ne računajući rame, koje me i dalje malo muči, potpuno sam zdrava", izjavila je Belgijanka.

Marion Bartoli se odlučila za defanzivnu taktiku u meču sa Šafarovom i to joj se na kraju isplatilo. Čehinja je napravila mnogo više direktnih poena (46-17), ali i pozamašan broj neiznuđenih grešaka – 32. Finalistkinja Vimbldona će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Serenom Vilijams.

Mlađa sestra Vilijams je odigrala vrlo kvalitetan meč protiv Zvonarjeve. Igralo se bez kalkulacija i previše taktiziranja, obe igračice su udarale ravno i snažno, pa koja duže izdrži u stravičnom tempu. Ruskinja je imala nekoliko prilika da promeni tok susreta, nije ih iskoristila i Serena je zasluženo pobedila.








Hjuit ispao u drugom kolu

[float=left][/float]Nekada prvi teniser sveta Australijanac Lejton Hjuit eliminisan je već u drugom kolu Otvorenog prvenstva Amerike.

Hjuita, koji je na turniru bio 16. nosilac, u četiri seta pobedio je Argentinac Agustin Kaleri. Meč je trajao 172 minuta. Hjuit je dobio prvi set sa 6:4, a onda je Kaleri uzvratio u sledeća dva sa 6:4, da bi u poslednjem dozvolio protivniku da osvoji samo dva gema.

Australijski teniser je od 14 prilika za brejk iskoristio samo tri dok je Argentinac bio znatno uspešniji, 6-11.

Kaleri je osvojio 65 direktnih poena, dok je Hjuit imao samo 29.

U narednom kolu protivnik će mu biti sunarodnik Huan Monako 23. nosilac na turniru.









Ispale Šarapova i Petrova!


[float=left][/float]Šesti dan US opena ostaće upamćen po velikim pobedama dve tinejdžerke – Agneš Savaj i Agnješke Radvanske. Mađarica je iskoristila slab dan Nadje Petrove i slavila sa 6:4, 6:4, dok je 18-godišnja Poljakinja napravila pravu senzaciju eliminisavši prošlogodišnju pobednicu Mariju Šarapovu sa 6:4, 1:6, 6:2. Julija Vakulenko je savladala Mariju Kiriljenko rezultatom 6:2, 6:4, a 6. nositeljka Ana Čakvetadze nije imala težak posao sa Sanijom Mirzom - 6:2, 6:3.


Dvoboj Radvanske i Šarapove započet je po velikom vetru, a u takvim uslovima bolje se snašla mlada Poljakinja i došla do vođstva u setovima. Posle neizvesnog početka drugog seta, kada je Agnješka propustila nekoliko prilika, druga nositeljka preuzima inicijativu i stiže od izjednačenja.

Očekivao se uobičajen rasplet u duelima velike favoritkinje i neiskusne teniserke – lagana završnica Šarapove. Posle 2:0 na početku odlučujućeg seta, činilo se da će epilog biti upravo takav, ali onda je Radvanska uzela 6 gemova u nizu i zabeležila najvredniju pobedu u karijeri.

Šarapova je, kao i uvek, forsirala agresivnu igru, napravila mnogo direktnih poena (36), ali i još više grešaka (49). Servis je bio presudan faktor u porazu Ruskinje, koja je imala čak 12 dvostrukih servis greški, a posle drugog servisa osvojila je samo 7 od 30 poena. Marija nije ispala u tako ranoj fazi Gren slem takmičenja još od US opena 2004. godine.

Mađarica Savaj, rođena u decembru 1988. godine, pobedila je sedmu nositeljku Nadju Petrovu za tačno 80 minuta igre. Ruskinja je napravila 29 neiznuđenih grešaka i imala 4 'vinera' manje (15-19).


izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #25 on: September 01, 2007, 10:19:02 PM »
Ana lagano sa Duševinom


[float=left][/float]Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Veru Duševinu sa 6:1, 6:3 u trećem kolu US opena i tako ostvarila najbolji rezultat na njujorškom Gren slemu. Naredna Anina rivalka najverovatnije će biti Venus Vilijams, koja se sastaje sa Aljonom Bondarenko. Ivanovićeva je potpuno kontrolisala ceo tok meča, brzo povela sa 4:0 i bez problema završila posao sa znatno slabijom igračicom.


Ana je, baš kao i u prethodna dva kola, igrala vrlo agresivno i napravila 28 direktnih poena. Posebno bitno je što je servis ivanovićeve konačno proradio, ubacila je prvi u 66% slučajeva i zabeležila 6 asova.

Duševina je pravila mnogo grešaka, a ravnopravna rivalka bila je jedino početkom drugog seta, kada je malo poboljšala servis. Ipak, u 6. gemu Ana pravi brejk i rutinski privod meč kraju.















Jelena teško do pobede nad Korne


[float=left][/float]Srpska teniserka Jelena Janković uspela je da se plasira u osminu finala US opena, nakon što je u meču trećeg kola eliminisala mladu Francuskinju Alis Korne rezultatom 4:6, 6:2, 6:3 za nešto preko 2 sata igre. Njena sledeća rivalka biće Sibil Bamer, koja je pobedila Jelenu Demenetijevu sa 6:1, 6:2. Najveći problem ponovo je bio servis, pošto je Jelena 17-godišnoj Korne dopustila čak 10 brejk prilika. Jankovićeva pod hitno mora do popravi početni udarac, inače će imati ozbiljnih problema u nastavku turnira.


Od samog starta se naslućivalo da je pred trećom nositeljkom ozbiljan zadatak, pošto je Alis krenula vrlo odvažno i prva došla do brejka prednosti. Srpkinja je uspela da uspostavi ravnotežu, ali nije izdržala pritisak Korneove u 10. gemu, pa je Francuskinja iskoristila drugu set loptu i došla u vođstvo.

Drugi set je bio jedanko težak, 8 gemova je trajalo čak 46 minuta i Jelena je izjednačila. U odlučujućem setu viđeno je nekoliko uzastopnih brejkova, a Jankovićeva je na kraju izborila trijumf. Jelena je napravila 8 'vinera' manje (28-36), ali je Korne imala 6 više neiznuđenih grešaka (36-30).







Tipsarević predao Nadalu


[float=left][/float]Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo US Opena.

Drugi nosilac turnira, Španac Rafel Nadal, bio je uspešniji do srpskog asa, koji je predao u trećem setu pri rezultatu 6:2, 6:3, 3:2.

U trećoj rundi Nadala očekuje meč sa Francuzom Žo-Vilfridom Congom, koji je izbacio Tima Henmana.

Tipsarević je prvi srpski predstavnik u singlu koji je doživeo poraz, a posle poraza u dublu za njega je okončan ovogodišnji US Open.

Ipak, već plasmanom u drugu rundu Janko je postigao najveći uspeh ikada na US Openu.

Šansu za najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira "Tipsi" je ispustio u drugom setu. Posle prilično ubedljive igre u prvom setu Nadal je stao, što je drugi reket Srbije iskoristio i otvorio drugi set sa 3:0.

Tada se Španac brzo vratio u igru i dobio sve gemove do kraja tog seta.

U trećem setu Nadal je nastavio seriju uzastopnih gemova, a posle petog gema Tipsarević nije mogao da nastavi zbog povrede mišića rebara.

Janku predstoji nekoliko nedelja pauze, a očekuje se da će biti potpuno spreman za Dejvis kup meč Srbije sa Australijom.







Poraz Zimonjića i Bupatija


Šesti nosioci Nenad Zimonjić i Maheš Bupati nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo US opena u konkurenciji parova, pošto je bolji od njih bio američki dubl Robert Kendrik/Sem Kveri rezultatom 6:3, 3:6, 6:4 . Naredni rivali predstavnika SAD-a biće Francuzi Floran Sera i Žil Simon, koji su prošli nakon što su im 11. nosioci Pavel i Vaske predali meč.


Ključ pobede Amerikanaca bio je u boljoj realizaciji brejk lopti. Uspeli su da materijalizuju 2 od 3, dok su Zimonjić i Bupati iskoristili samo 1 od 7 prilika.



izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #26 on: September 02, 2007, 09:42:31 PM »
Rodik rafalno, sjajni Has



[float=left][/float]Deseti nosilac Tomi Has i Sebastijan Grožan odigrali su vrlo uzbudljiv meč u trećem kolu US opena, a slavio je Nemac sa 6:2, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3. Endi Rodik je odigrao fenomenalno protiv Tomasa Johansona i 'počistio' rivala za 84 minuta – 6:2, 6:3, 6:0. Četvrti nosilac Nikolaj Davidenko se nije preterano mučio sa Nikolasom Almagrom – 7:5, 6:0, 7:5, a za nijansu teži posao imao je Tomaš Berdih protiv Fernanda Verdaska – 7:6, 6:1, 7:6.


Domaća nada Donald Jang pružio je solidan otpor Felisijanu Lopesu, ali je Španac ipak trijumfovao sa 3:6, 6:3, 7:6, 7:5.

Dvoboj između Hasa i Grožana bio je vrlo lep za gledanje, a obojica tenisera podsetili su na dane kada su bili na vrhuncu svojih karijera. Snažne razmene udaraca sa osnovne linije, tempo koji nije opao nijednog trenutka, povremeni izlasci na mrežu, mnogo atraktivnih poena i na kraju pobeda Nemca posle skoro 3 i po sata igre.

Taktika Francuza bila je jasna - što više forsirati bekhend stanu Hasa. To je bio mač sa dve oštrice, jer je deseti nosilac kad-tad morao da proigra, pa je i iz svog slabijeg udarca napravio nekoliko direktnih poena u prelomnim trenucima meča.

Has je imao brilijantnih momenata i evidentan je bio pomak u njegovoj igri u odnosu na mečeve sa Darcisom i Pečnerom. Ako nastavi da podiže formu, ne bi billo iznenađenje ukoliko vidimo nekada 2. tenisera sveta u samoj završnici US opena, tim pre što ni naredni rivali nisu nepobedivi – Blejk ili Koubek, pa najverovatnije Davidenko.

Rodik je odigrao partiju iz bajke protiv Tomasa Johansona, šampiona Australijen opena iz 2002. godine. Zabio je 19 asova, bez duple greške, imao 41 direktan poen i samo 11 neiznuđenih grešaka. Statistika govori dovoljno i u potpunosti nadoknađuje detaljniji opis meča.

Nikolas Almagro je povredio rame u 5. gemu dvoboja sa Davidenkom i nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor, iako je poveo sa 5:2 u prvom setu. Od tog trenutka Rus preuzima inicijativu, osvaja narednih 11 gemova, zatim divnom forhend dijagonalom pravi brejk u trećem setu i privodi meč kraju nakon 2 i po časa.




Rodžer lako posle 'klimavog' starta


[float=left][/float]Najbolji teniser sveta Rodžer Federer obezbedio je prolaz u osminu finala US opena, pošto je pobedio 206 cm visokog Džona Ajznera rezultatom 6:7, 6:2, 6:4, 6:2. Naredni rival trostrukog prvaka u Njujorku biće Španac Felisijano Lopes, koji je bio bolji od Donalda janga.


U prvom setu igralo se veoma tvrdo, a servis je bio presudan za ishod svakog gema. Jedinu brejk priliku imao je Ajzner, nije je iskoristio i ušlo se u taj brejk, u kome 22-godišnji Amerikanac nastavlja sa topovskim servisima i uzima set Švajcarcu.

Ipak, početkom drugog seta stvari dolaze na svoje mesto – Federer odmah pravi brejk i Ajznerova igra polako počinje da pada. Amerikanac je u dva navrata na brejk šansi 'broja 1' odservirao dvostruku servis grešku i poklonio mu set.

Ajznerova jedina prika da napravi dobar rezultat bili su neodbranjivi servisi i iščekivanje taj brejka. Džonovi voleji, slobodno se može reći, bili su na nivou amatera, a šanse u nadigravanju sa osnovne linije sa Federeom nemaju ni mnogo kvalitetniji teniseri od simpatičnog 'Jenkija'. Čekalo se jedino da Rodžer napravi brejk i onda rutinski privede set




Korejac Li izbacio i Mareja!


[float=left][/float]Korejac Hjung-taik Li obeležio je završnu fazu šestog dana na US Openu. Posle neočekivanih pobeda nad Hrbatijem i Kanjasom veteran iz Hoingsunga savladao je najveću nadu britanskog tenisa, devetnaestog nosioca Endija Mareja u četiri seta – 6:3, 6:3, 2:6, 7:5. Tako je 31-godišnji Li stigao do četvrtog kola US Opena, prvi put posle 2000. godine. Tamo ga čeka Rus Nikolaj Davidenko.


U poslednjem meču dana Džejms Blejk je uspeo da se izbori sa Austrijancem Štefanom Koubekom rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (7-5), 6:1.

Meč je obeležila loša igra na svoj servis oba igrača, koja su u prva tri seta imala po 7 brejkova. Koubek ej bio bolji sve dok nije izgubio gem u kojem je servirao za 2-1 u setovima.

Rival svetskog igrača broj šest u osmini finala biće deseti nosilac Tomi Has.

U ženskoj konkurenciji Svetlana Kuznjecova je lako pobedila Anabel Medinu Gariges 6:3, 6:1.

Tim trijumfom Kuznjecova se sasvim približila Mariji Šarapovoj, koju je poraz u trećoj rundi već koštao drugog mesta (već sad je izvesno da je ispred nje Jelena Janković, a šanse da je prestignu pored Kuznjecove imaju i dve Ane – Ivanović i Čakvetadze).

Šahar Per je nastavila odličnu sezonu plasmanom među 16 najboljih na završnom gren slemu sezone. Dvadesetogodišnja Izraelka pobedila je dve godine mlađu Čehinju Nikol Vajdišovu taj-brejkom odlučujućeg seta – 6:4, 3:6, 7:6 (7-5).






Serena prva četvrtfinalistkinja


[float=left][/float]Osma nositeljka Serena Vilijams prva je četvrtfinalistkinja US opena, pošto je za 76 minuta savladala Marion Bartoli rezultatom 6:3, 6:4. Rivalka mlađoj sestri Vilijams u borbi za polufinale biće bolja iz duela Žistin Enan – Dinara Safina. U dvoboju dve teniserke sa agresivnim stilom igre, očekivalo se da će pobednici biti ona koja bude uspešnije i više napadala. Tako je i bilo, Serena je napravila 32 'vinera' i 22 neiznuđene greške, a Bartoli je imala 10 direktnih poena i 3 greške više.


Finalistkinja Vimbldona je bolje počela i došla do prednosti od 2:0. Ipak, Serena se vrlo brzo vratila u meč, a zatim fenomenalnim servisima nametnula svoj tempo i povela.

Kako je susret odmicao, šampionka iz 1999. i 2001. godine postajala je sve bolja, dok je igra Bartolijeve postepeno padala, pa je Amerikanka zasluženo stigla do pobede.

Vilijamsova još nije izgubila nijedan set na turniru, a najteži posao imala je protiv Vere Zvonarjeve u trećem kolu.


izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #27 on: September 03, 2007, 10:13:16 PM »
Ko se boji Venus jos



[float=left][/float]Jelena Jankovic nastavlja sa pobedama u Njujorku! Proslogodisnja polufinalistkinja nalazi se na korak od odbrane tog uspeha, kako je pobedom nad Sibil Bamer (Austrija, 20.) napredovala do cetvrtfinala.

Treca teniserka sveta, koja bi nakon "US Open-a" mogla da osvane na drugom mestu WTA liste, porazila je najbolju austrijsku teniserku rezultatom 6-4 4-6 6-1 nakon vise od dva sata velike borbe.


i Najbolja teniserka Srbije imala je velikih problema sa igrom Austrijanke, koja je ovaj mec odigrala na veoma visokom nivou. Kao i uvek Bamerova je igrala visoke spinovane loptice, dok nasa teniserka nije uspevala da lako poentira.

Nakon dva neizvesna seta, odnosno podele plena, Jankoviceva je zaigrala daleko bolje u trecem setu u kojem je preuzela apsolutnu inicijativu. Iako je i dalje pravila dosta gresaka, 22-godisnja Beogradjanka je uspela da napravi tri brejka prednosti i dodje do zasluzene pobede na turniru na kojem je zabelezila prvi veliki uspeh!


Protivnica za plasman u polufinale, gde je prosle sezone porazena od Zistin Enan, nakon vodjstva od 6-4 4-2, Jankovicevoj ce biti Venus Vilijams, 14. teniserka sveta.

Kao sto vec znate, Venus je u osmini finala sa 6-4 6-2 bila bolja od druge predstavnice Srbije na ovom turniru, Ane Ivanovic. Starija Vilijamsova ima maksimalno pozitivan skor protiv Ivanoviceve, pa je u tom mecu i bila favorit, medjutim kada su u pitanju mecevi sa Jelenom Jankovic, stvari su nesto drugacije.

Jelena i Venus su do sada odigrale pet meceva, a medjusobni skor je 3-2 u korist Beogradjanke koja je dobila poslednja tri duela, sva tri u tri seta! Poslednji duel odigrao se u trecem kolu Rolan Garosa, kada je Jankoviceva slavila rezultatom 6-4 4-6 6-1!


Inace nasa teniserka je jedna od retkih teniserki koja ima pozitivan skor kada su u pitanju mecevi sa sestrama Vilijams, sa kojima je ukupno igrala devet puta! Naime, Jankoviceva u ukupnom skoru sa najuspesnijim sestrama teniskog sveta vodi sa 5-4!




Djokovic lako

[float=left][/float]Novak Djokovic bez vecih problema osigurao je plasman u osminu finala "US Open-a", porazivsi Argentinca Huana Martina del Potra, rezultatom 3-0, po setovima 6-1 6-3 6-4.

Najbolji teniser Srbije ocekivano lako je izasao na kraj sa gorostasnim Potrom, koji je pokusao da primeni taktiku Radeka Stepaneka, odnosno pokusao je da sto cesce izlazi na mrezu. Medjutim, Argentinac ipak nema ni upola dobre prilazne udarce kao Ceh, a ni priblizno dobru igru na mrezi, te je konacni rezultat i bio ocekivan.


U borbi za plasman u jos jedno Gren Slem cetvrtfinale, trece ove sezone, Djokovic ce igrati protiv jos jednog Argentinca - Huana Monaka (23. ATP).

Osvajac dve ATP titule ove sezone, Monako, u trecem kolu je sa iznenadjujuce lakih 7-6 6-2 6-4 porazio zemljaka Agustina Kaljerija, tvorca najveceg iznenadjenja u drugom kolu kada je porazio Lejtona Hjuita.

Djokovic je protiv Monaka do sada jednom igrao i to na Vimbldonu 2005. godine, kada je Djokovic slavio sa lakih 6-3 7-6 6-3. Ovaj put se ocekuje tezi duel, ali je nas teniser ponovo veliki favorit!





Venus opet jaca od Ane


[float=left][/float]Ono sto je Zistin Enan za Jelenu Jankovic, to je svakako Venus Vilijams za drugi reket Srbije, Anu Ivanovic, sto je dokazala u cetvrtom kolu "US Open-a".

Sampionka Vimbldona porazila je 19-godisnju Beogradjanku po cetvrti put u isto toliko duela, i to jos jednom u dva seta. U osmini finala "Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Drzava", Vilijamsova je slavila rezultatom 6-4 6-2 nakon jednog casa i dvadeset minuta igre.


Sam pocetak meca nije nagovestavao ovakav ishod. Ivanoviceva je lako dosla do prednosti od 1-0, a potom imala par brejk sansi na slabu servu Amerikanke. Takva situacija na terenu potrajala je do rezultata 2-2, kada Vilijemsova pravi prvi brejk u mecu. Brejk prednosti popularna crna Venera zadrzala je sve do kraja prvog seta, koji osvaja rezultatom 6-4.

Ne samo sto je prvi set resila u svoju korist, Vilijamsova je osvajanjem sedmog uzastopnog seta protiv Ivanoviceve dosla i do velike psiholoske prednosti! To se videlo u igri drugoplasirane teniserke Srbije, koja je na momente uspevala da pronadje igru za osvajanje poena, ali ne i za osvajanje gemova. Sa dva brejka u drugom setu Venus Vilijams obezbedjuje plasman u cetvrtfinale, krajnjim rezultatom 6-4 6-2.

Iako ogromnu vecinu svojih meceva zavrsava sa brojem vinera na svojoj strani, Ana Ivanovic u mecu protiv Venus Vilijams nije uspela da prikaze udarce na koje nas je navikla. Istina, s vremena na vreme bi smo videli bombasticni ritern iz forhenda, ali je ipak Vilijamsova pravila vise vinera (24 - 18). Ono sto smo isticali u poslednjih par meceva kod Ivanoviceve, nesto slabiji servis, ovaj put joj se obio o glavu u prvom mecu protiv "prave" protivnice.


Sve u svemu, Venus Vilijams nastavlja takmicenje, dok nasa teniserka i ovu godinu zavrsava bez plasmana u drugu nedelju poslednjeg Gren Slem turnira sezone. Interesantno je da je i prosle sezone Ivanovicevu zaustavila Vilijamsova, ali tada Serena u trecem kolu.

Poraz od Venus za Anu je znacio ne samo cetvrti poraz od tamnopute Amerikanke, vec i peti poraz od sestara Vilijams, uz niti jednu pobedu, a takodje i bez osvojenog seta. Medjutim, za sve postoji prvi put, a kad to dodje, mi cemo biti tu da to zabelezimo!





Zimonjic: "Presudne brejk lopte"




[float=left][/float]Srpski teniser Nenad Zimonjic neocekivano je zavrsio ucesce na US openu vec u drugom kolu, posto su on i njegov partner Mahes Bupati porazeni od Kendrika i Kverija. Nenad je bio nezadovoljan porazom, a svoje vidjenje meca izneo je u razgovoru sa izvestacem B92 Nikolom Olicem.
















izvor: www.b92.net              www.tenissrbija.blogspot.com
« Last Edit: September 04, 2007, 05:40:23 PM by Lazic »
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #28 on: September 05, 2007, 12:50:04 PM »
Novak Đoković u četvrtfinalu!

[float=left][/float]Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je u meču trećeg kola savladao 23. nosioca Huana Monaka sa 7:5, 7:6, 6:7, 6:1. Novakov rival u borbi za polufinale biće Španac Karlos Moja, koji je pobedio Ernesta Gulbisa. Treći nosilac turnira bio je daleko od maksimuma, pa mu je Monako zadao više problema nego što se moglo pretpostaviti. Ključan je bio drugi set, da ga Nole kojim slučajem nije dobio, duel bi tekao sasvim drugačije, verovatno bi se igralo i u pet setova.


Meč je krenuo prema očekivanjima – Đokovićevim ranim brejkom i vođstvom od 3:0. Ipak, Argentinac je uspeo da se vrati u set, ali nije maksimalno iskoristio slabiju igru srpskog tenisera. Kazna je stigla u finišu i Novak uzima prvi set nakon 49 minuta igre.

Đoković je bio daleko od nivoa koji je držao tokom celog duela trećeg kola sa Del Potrom, a to se posebno odnosi na servis. I pored toga, u drugom setu u prvih deset gemova nije bilo brejka, a Novak je propustio set loptu u 10. gemu, pošto ga je Monako zbunio iznenadnim izlaskom na mrežu.

Posle toga je usledio vrlo naporan gem, u kojem je Đoković spasao nekoliko brejk lopti, ali je na kraju ipak poklekao i dozvolio 23. nosiocu priliku da servira za poravnanje u setovima. Tada naš teniser pokazuje zašto je treći na svetu, naredni gem je odigrao fenomenalno i obezbedio taj brejk.

U ’dodatnom gemu’ Đoković je, po običaju, bio besprekoran, sa lakoćom ’prolazio’ rivala na mreži, a u razmenama sa osnovne linije je konačno odigrao konkretno i agresivno, što je bilo dovoljno za 2:0.

[float=left][/float]reći set je bio ispunjen greškama oba tenisera i potpuno lišen dinamike, ali je u taj brejku otišao u suprotnu krajnost i ponudio pravi spektakl. Monako je zahvaljujući odličnoj anticipaciji na mreži došao do prednosti od 4:3, a ubrzo i do 5:3.

U toku narednog poena dešava se nesvakidašnja stvar – Argentincu rezervna loptica ispada iz džepa, a kako mu se to već desilo jednom u toku meča, poen je pripao Đokoviću. Monakov bes srpski teniser koristi za preokret i meč loptu. Ipak, Huan je neutrališe sjajnim servisom, a potom dolazi i do set prilike. Igrao se dug poen, oba tenisera su udarala ravno i snažno, a prvi je pogrešio Đoković – poslao je forhend dijagonalu malo u aut i prepustio set rivalu.

Monako je svu energiju utrošio u osvajanje trećeg seta, pa je u nastavku Đoković odmah preuzeo kontrolu i napravio brejk. Argentinac se slabije kretao i često nije stizao da se pravilno namesti na udarac.

Novak zahvaljujući seriji Monakovih grešaka iz bekhenda ponovo oduzima servis protivniku i rutinski privodi meč kraju.






izvor: www.b92.net   
« Last Edit: September 05, 2007, 10:06:18 PM by Lazic »
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: 2007 U.S Open
« Reply #29 on: September 05, 2007, 03:49:15 PM »
Ferer izbacio Nadala!



[float=left][/float]Spanac David Ferer plasirao se u cetvrtfinale US Opena, posto je u cetiri seta pobedio drugog nosioca, zemljaka Rafaela Nadala – 6:7 (3-7), 6:4, 7:6 (7-4), 6:2. Ferer je poslednji cetvrtfinalista, a u narednoj rundi sastace se sa Huanom Ignasiom Celom iz Argentine. Pobednik tog meca u polufinalu ide na boljeg iz duela Novak Djokovic – Karlos Moja. U drugoj polovini zreba cetvrtfinalni parovi su: Federer – Rodik, Davidenko – Has.

Ferer je tokom celog meca bio bolji od favorizovanog Maljorcanina, ali u prvom setu nije imao srece, pa je izgubio taj-brejk.

U drugom setu je Nadal osvojio prva dva gema protiv rivala koji je jos bio pod utiskom zbog neuspelog taj-brejka, ali ej tada do izrazaja dosla odlicna Fererova igra. Petnaesti nosilac dobio je pet uzastopnih gemova, a Nadal nije uspeo da ucini vise od minimalnih 4:6.

Treci set ponovo je doneo dramu i preokrete, konacno i taj-brejk, u kojem je Ferer brzo stekao tr poena prednosti i sacuvao tu razliku do kraja.

Od samog pocetka cetvrtog seta Ferer je pokazao da sjajna partija iz prethodnih setova nije slucajnost, pa ni solidan Nadalov otpor nije bio dovoljan za vise od dva seta.

Momak iz Valensije tako je ostvario tek drugu pobedu u sest meceva sa Nadalom, a prvu u poslednje tri godine. Ovo ce mu biti prvo gren slem cetvrtfinale u sezoni i drugo u karijeri (Rolan Garos 2005).




Enan bolja od Serene


[float=left][/float]Najbolja teniserka sveta Zistin Enan plasirala se u polufinale US Opena. Belgijanka je u prvom cetvrtfinalu u dva seta pobedila Amerrikanku Serenu Vilijams – 7:6 (7-3), 6:1. U polufinalu Enan ce igrati sa pobednicom meca Jelena Jankovic – Venus Vilijams, koji se igra u sredu. Enan je do stigla pobede nad Serenom u trecem uzastopnom gren slem cetvrtfinalu (posle Rolan Garosa i Vimbldona), posto je nadmasila rivalku u gotovo svim statistickim kategorijama.

Belgijanka je bila upadljivo bolja tokom celog meca, osim jednog kratkog perioda u finisu prvog seta.

Vec u prvom gemu Enan je napravila brejk i sacuvala prednost sve do 5:4, kada je servirala za prvi set. Tada je doslo Sereninih 10 minuta – Amerikanka je uspela da vrati brejk, zatim povede 6:5 i stekne dve set lopte.

Enan se tada stabilizovala, spasla svoj servis, aposle 2-2 u taj-brejku pokazala je da je trenutno daleko bolja izgubivsi samo jos jedan poen.

Za prvi set belgijskoj teniserki je trebalo nesto vise od jednog sata, ali je u drugom bila skoro duplo brza. Serena je u tri prva servis-gema Enan imala po dva poena prednosti, ali nijednom nije uspela da dodje do brejka, dok je Zistin od tri Serenina servisa oduzela dva.

Skor Zistin Enan i Serene Vilijams u karijeri sada je 6:6.

U sredu se igraju preostala zenska cetvrtfinala. Pored duela Jelene i Venus sastaju se Agnes Savaj (Madjarska) – Svetlana Kuznjecova (Rusija, 4) i Ana Cakvetadze (Rusija, 6) – Sahar Per (Izrael, 18).





Moja i Cela u cetvrtfinalu


[float=left][/float]Spanac Karlos Moja savladao je Ernesta Gulbisa sa 7:5, 6:2, 6:7, 6:4 i izborio plasman u cetvrtfinale posle 2 i po casa igre, gde ce igrati sa boljim iz duela Djokovic - Monako. Stanislas Vavrinka nije izdrzao jos jedan 'maraton', posto je bolji od njega bio Huan Cela - 4:6, 6:2, 7:6, 1:6, 6:4.


U dvoboju najmladjeg i najstarijeg ucesnika osmine finala Gulbis je previse gresio i delovalo je kao da je vec zadovoljan postignutim na ovogodisnjem US openu. Letonac je napravio cak 64 neiznudjene greske. Doduse, imao je i 48 direktnih poena, ali nikako nije uspevao da dodje u poziciju da oduzme servis rivalu. Imao je samo jednu brejk priliku, iskoristio ju je, ali za prolaz u cetvrtfinale potrebna je mnogo bolja igra.

Do rezultata 5:5 u prvom setu teniseri su drzali servis, zatim je Moja napravio prelomni brejk za vodjstvo, a isto je ponovio i u ranoj fazi drugog seta. Treci set je 19-godisnjak dobio posle taj brejka, ali je Spanac u cetvrtom setu realizovao jedinu brejk loptu i dosao do trijumfa.

Moja je na korak od ponavljanja podviga iz 1998. godine, kada je dogurao do polufinala. Spanac igra u odlicnoj formi, ove sezone je pobedio u Umagu i stigao do cetvrtfinala Rolan Garosa.

„Kada igram, osecam se kao 20-godisnjak. Nisam ocekivao ovako veliki prodor i presrecan sam zbog plasmana u cetvrtfinale“, izjavio je 31-godisnji Moja.

Svajcarac Vavrinka nije uspeo da treci put na ovogodisnjem takmicenju u Njujorku pobedi u 5 setova, a u tome ga je sprecio 20. nosilac Huan Ignasio Cela. Argentinac je napravio 19 direktnih poena manje, ali je bio znatno skoncentrisaniji, drzao je loptu u igri, nije mnogo gresio i to mu se na kraju isplatilo.


izvor: www.b92.net 
« Last Edit: September 05, 2007, 10:11:35 PM by Lazic »
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."