EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: 2008 Austalian Open  (Read 26188 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #10 on: January 19, 2008, 09:24:13 PM »
Zimonjić i Nestor rutinski


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u treću rundu Otvorenog prvenstva Australije. U drugom kolu oni su pobedili Austrijance Jirgena Melcera i Aleksandera Peju u dva seta – 6:2, 6:3. Zimonjić i Nestor u sledećem kolu sastaju se sa petnaestim nosiocima, Nemcem Kristoferom Kasom i Holanđaninom Rožijeom Vasenom.

Kas i Vasens eliminisali su Korejca Hjung-Taik Lija i Francuza Florana Seru sa 6:1, 6:2.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u Melburnu su postavljeni za druge nosioce.





Jelena Janković u osmini finala

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, koje se igra u Melburnu. Jankovićeva, koja je postavljena za treću nositeljku, u trećoj rundi pobedila je Francuskinju Viržini Razano u tri seta - 6:2, 4:6, 6:1. U narednoj rundi Jelena se sastaje sa domaćom teniserkom Kejsi Delakva, koja je savladala osamnaestu nositeljku, Ameli Morezmo iz Francuske.

Tokom meča bilo je vidljivo da Jankovićeva još uvek oseća posledice izuzetno napornog meča na otvaranju turnira, kada je sa Tamirom Pašek provela na terenu puna tri sata.

U prvom setu Jelena je potpuno dominirala, ali je tokom drugog nivo njene igre počeo da opada, što je iskoristila Razanova, koja je 30. nositeljka na turniru.

U trećem setu stvari su se vratile na svoje mesto, pa je Jelena posle 112 minuta meč završila pobedom.



Ivanovićeva u osmini finala


Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović pridružila se Jeleni Janković u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije. Ivanovićeva je u 3. kolu savladala Slovenku Katarinu Srebotnik, sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Za plasman u četvrtfinale, ona će igrati sa pobednicom duela između Sabine Lisicki iz Nemačke i Karoline Vozniacki iz Danske.

Ivanovićeva je protiv Slovenke ponovila odličnu igru iz drugog kola, a po jedan brejk u oba seta bio je dovoljan za laku pobedu. Srebotnikova, 28. nosilac u Melburnu, ni u jednom trenutku nije pripretila 20-godišnjoj srpskoj teniserki. Ivanovićeva je zabeležila 31 direktno osvojen poen i 7 as udarca. Meč je trajao 1 sat i 29 minuta.

Ivanovićeva je tako, u četvrtom učešću, po prvi put prošla u drugu nedelju Otvorenog prvenstva Australije. U osmini finala igraće sa pobednicom duela Vozniacki – Lisicki, koji je odložen zbog kiše.

Karolina Vozniacki je trenutno na 64. mestu na WTA listi. U drugom kolu je eliminisala 21. nosioca Alonu Bondarenko iz Ukrajine, a pre toga i 38. teniserku sveta, Argentinku Žizelu Dulko. Sa druge strane, Lisicikijeva je na 194. mestu na svetskoj rang listi. Ona je, ipak, napravila najveće iznenadjenje prvog kola takmičenja u Melburnu, pošto je eliminisala Ruskinju Dinaru Safinu, koja je bila 16. nosilac.





Novak lako do osmine finala


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australien Opena nakon što je savladao Amerikanca Sema Kverija u tri seta i za samo 95. minuta, po setovima 6-3, 6-1, 6-3. Đoković je dominirao tokom čitavog meča, u kojem je Amerikanac imao svega četiri brejk-prilike, od toga samo jednu iskorišćenu. Uz 33 vinera i dobar procanat prvog servisa od 75%, i pored manjeg broja asova, Đoković je lako prošao dalje. On će se tako u osmini finala sastati sa boljim iz duela Markos Bagdatis -Lejton Hjuit.

Amerikanac je meč počeo silovito, sa nekoliko odličnih udaraca, i dobrim servisom, ali bez prilike za brejk. Do rezultata od 3-3 nije bilo većih promena u pristupu oba tenisera, ali je onda Đoković pronašao svoju igru, i uspeo da osvoji tri gema i napravi dva brejka zaredom, završavajući prvi set rezultatom 6-3, uz odličan procenat osvojenih poena na prvi servis od 92%.

Početak drugog seta obeležio je jedini brejk koji je Kveri uspeo da napravi, ali je Đoković potom odmah uzvratio brejkom, i nakon još dva osvojena gema prekinuo i svaku nadu Amerikanca da će povesti makar na polovini meča, lako osvojivši drugi set 6-1.

Do kraja susreta nije bilo većih iznenađenja, pa je tako treći set završen u korist Đokovića, koji je bez problema zadržao svoj servis u čitavom setu, uprkos pet as-udaraca Amerikanca, i istim procentom prvog servisa od 67%.

Đokoviću će u osmini finala protivnik biti Australijanac Lejton Hjuit, koji je nakon maratonske borbe savladio Markosa Bagdatisa u pet setova 4-6, 7-5, 7-5, 6-7, 6-3. U meču koji je trajao neverovatnih četiri sata i 35 minuta, Kipranin je u četvrtom setu uspeo da Hjuitovu prednost od 5-1 preokrene u svoju korist i dobije set u taj-brejku, ali su umor i povreda zgloba odradili svoje, pa je Australijanac prošao dalje. Meč je završen posle pola pet ujutru po lokalnom vremenu.



izvor www.b92.net

Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #11 on: January 21, 2008, 07:05:45 PM »
Ispali Davidenko,Gaske,Nalbandijan


Rus Nikolaj Davidenko, Francuz Risar Gaske i Argentinac David Nalbandijan eliminisani su iz daljeg takmicenja na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu koje se igra za ukupni nagradni fond od 20,6 miliona dolara.

Davidenka, koji je 4. nosilac na turniru, u osmini finala savladao je zemljak Mihail Juznji sa 7-6 (7-2), 6-3, 6-1. Ovim trijumfom Rus je stigao do drugog cetvrtfinala nekog gren slema u karijeri. On je 2006. godine na US Openu u cetvrtfinalu iznenadio Rafaela Nadala. Pre ovog meca, Davidenko nije izgubio set u Melburnu ove godine. On je svog saigraca iz Dejvis kup reprezentacije do sada tri puta pobedjivao u isto toliko meceva.

Ucesce u osmini finala zavrsio je i 6. favorit turnira, Gaske, koga je pobedio, takodje zemljak, Zo Filfrid Conga, sa 6-2, 6-7 (5-7) 7-6 (8-6), 6-3. Prijateljstvo dvojice Francuza datira jos iz juniorskih dana, a nedavno su u Sidneju pobedili u dublu najbolji svetski par, bracu Brajan. Ovoga puta prijateljstvo je ostalo po strani, a do pobede je stigao losije plasirani. Mec koji je trajao vise od tri casa bio je njihov cetvrti medjusobni duel u poslednjih sedam meseci. dok je 10. nosilac Nalbandijan eliminisan u trecem kolu. Savladao ga je Spanac Huan Karlos Ferero u tri seta: 6-1, 6-2, 6-3.

David Ferer, peti nosilac, nije dozvolio iznenadjenje, pa je u tri seta savladao Amerikanca Vinsa Spadeu sa 6:3, 6:3, 6:2. Plasman u cetvrtfinale obezbedio je i Finac Jarko Nieminen, koji je savladao Nemca Filipa Kolsrajbera, koji je bio iscrpljen posle maratonske pobede nad Endijem Rodikom, sa 3:1 – po setovima 3:6, 7:6, 7:6, 6:3.

Drugi nosilac turnira, Rafael Nadal, plasirao se medju osam najboljih drugu godinu za redom. Njemu je mec cetvrtog kola predao Francuz Pol-Anri Matju pri vodjstvu Spanca od 6:4, 3:0.

U konkurenciji teniserki nije bilo iznenadjenja. Zinstin Enan je bila bolja od Hsei Su-Vei iz Tajvana sa 6:2, 6:2, dok je Marija Sarapova pobedila zemljakinju Jelenu Dementijevu sa 6:2, 6:0. Tako ce se Enanova i Sarapova sastati u cetvrtfinalnom duelu Ozi Opena.

Serena Vilijams je bila uspesnija od Cehinje Nikol Vajdisove sa 6:3, 6:4.

Naredna protivnica Ane Ivanovic bice Karolina Voznijacki iz Danske, koja je pobedila Lisicki sa 4:6, 6:4, 6:3. Danijela Hantuhova je takodje prosla u cetvrtfinale pobedom nad Virdzinijom Ruano Paskval sa 6:2, 6:3.

Nadja Petrova je slavila protiv Ekatarine Makarove sa 6:1, 7:6, dok je Marta Domakovska izbacila Kineskinju Na Li u tri seta 2:6, 6:2, 6:4.





Blake okončao Čilićev trijumfalni pohod


Četvrtfinale Australian Opena, nažalost, ostalo je nedostižno za sjajnog mladog Hercegovca, kojega je u osmini finala prvog Grand Slama sezone sa 6:3, 6:4, 6:4 pobijedio američki veteran i 12.nositelj James Blake. Marin je izdržao tek sat i 41 minutu.

Čilić je, bez sumnje, bio najveće iznenađenje ovogodišnjeg Australiana, a na putu do četvrtfinala mu se ispriječio 28-godišnji Amerikanac (ujedno jedini od njih 15 s početka turnira koji je dospio do posljednjih osam). Zanimljivo je kako je ovo Blakeu tek treći put u 24 pokušaja i 1991. da se plasirao u četvrtfinale Grand Slam turnira.

Blake, kojeg sada očekuje susret s braniteljem naslova Federerom, nijednom tijekom meča nije bio u opasnosti od našeg tenisača, koji je u trećem kolu savladao prošlogodišnjeg finalistu Fernanda Gonzaleza.

Amerikanac je breakom  na početku prvog seta ostvario početnu prednost, a kontrolu nad dvobojem je potpuno preuzeo u devetom gemu drugog seta, nakon čega se Marinova igra raspala.

Počelo je s dvostrukom greškom, nastavilo se njegovim smečom u mrežu, a Čilić se nakratko uspio vratiti i spasiti jednu set loptu, ali Blake je servisom došao do drugog seta.

U trećem setu su Čiliću popustili živci, a zaradio je i opomenu jer je ispucao loptu van Margaret Court Arene. Blake ga je breaknuo u petom gemu, rutinski priveo meč kraju i plasmanom u četvrtfinale izjednačio rezultate iz US Opena 2005. i 2006.

Marin Čilić može biti ponosan na svoj rezultat u Melbourneu, jer iako je 2005 osvojio juniorski Roland Garros, u seniorskoj konkurenciji nikada do sada nije prošao prvo kolo na Grand Slamu.


izvor www.index.hr







I Jankoviceva u cetvrtfinalu



[float=left][/float]Srpska teniserka Jelena Jankovic plasirala se u cetvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, koje se igra u Melburnu. Jankoviceva, koja je postavljena za trecu nositeljku, u osmini finala pobedila je 78, igracicu na svetu Australijanku Kejsi Delakvu u dva seta – 7:6, 6:1. U narednoj rundi Jankoviceva igra sa braniteljkom titule u Melburnu Serenom Vilijams koja je bila uspesnija od Cehinje Nikol Vaidisove sa 6:3, 6:4.

Dve teniserke sastale su se u Melburnu i prosle godine, kada je Amerikanka slavila u osmini finala. Jankoviceva, kojoj je plasman u cetvrtfinale najveci dosadasnji uspeh na Otvorenom prvenstvu Australije, ukupno je odigrala cetiri meca sa Vilijamsovom, sedmim nosiocem na prvom grend slemu sezone, i ostvarila po dve pobede i poraza.

Tokom meca bilo je vidljivo da Jankoviceva jos uvek oseca posledice izuzetno napornih meceva prva tri kola turnira u Melburnu.

"Pre pocetka turnira sam bila povredjena, tako da sam vrlo srecna sto sam i dosla do cetvrtfinala. Iskreno, bila sam vrlo nervozna. Veoma je tesko igrati protiv domaceg takmicara, jer je publika bila protiv mene. Kejsi je igrala veoma dobro. Cestitam joj na vrlo dobrom turniru", rekla je Jankoviceva odmah po zavrsetku duela sa domacom takmicarkom Kejsi Delakvom.

Jankoviceva nije lako dosla do pobede, vec joj je svojim greskama u tome znacajno pomogla i protivnica, koja je na prethodnom mecu eliminisala nekada najbolju teniserku sveta Ameli Morezmo iz Francuske.

Srpska teniserka, koja je trenutno cetvrta na svetu, u prvom setu je imala vodjstvo od 5:2 i tri puta je servirala za vodjstvo od 1:0, ali neuspesno. U 10. gemu Jankoviceva nije iskoristila ni prvu set loptu.

Prvi set je odlucen u taj-brejku u kome je Jankoviceva brzo stigla do vodjstva od 5:2 i taj deo igre dobila sa 7:3.

Jankoviceva je, medjutim, bila mnogo uvedljivija u drugom setu u kome je osvojila uvodna tri gema, potom se dugo mucila da sacuva svoj
servis pri vodjstvu od 3:1, ali zatim ponovo serijom od 3:0 ubedljivo dobila taj deo igre sa 6:1.






Jelena i Nenad uspesni u dublovima



Jelena Jankovic nastavlja sa uspesnim partijama na Otvorenom prvenstvu Australije. Posle plasmana u cetvrtfinale singla, ona je u paru sa Betani Matek prosla u osminu dubla pobedom nad beloruskim parom Govortsova- Kustova sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3. Njihove naredne protivnice su deseti nosioci na turniru spanski par Gariges - Paskal.

Nenad Zimonjic se plasirao u cetvrtfinale mesovitih parova. On i Kineskinja Sun bili su bolji od para Lejsel Huber- Dzejmi Mari sa 6:2 i 6:4.

U narednoj rundi njihovi protivnici bice poznati posle meca koji igraju Blek – Henli sa australijskim parom Mur – Dzons.

Zimonjic i Sun su peti nosioci na prvom gren slemu u sezoni.





Ana Ivanovic u cetvrfinalu



[float=left][/float]Srpska teniserka Ana Ivanovic plasirala se u cetvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, posto je u duelu 4. runde pobedila 17-godisnju Karolinu Voznijacki rezultatom 6:1, 7:6 (7-2). Njena naredna protivnica je Venus Vilijams koja je savladala Martu Domacovsku sa 2:0. Ivanoviceva je prvi set rutinski resila u svoju korist, ali je u drugom setu imala mnogo poteskoca, posto je Dankinja vodila sa 5:3. Ipak, Ana nije dozvolila gubitak prvog seta na turniru, spasla je dve set lopte i obezbedila prolaz u najboljih osam.

Treca teniserka sveta je od samog starta zaigrala agresivno i dosla do brejka prednosti. Ana je dikitirala tempo i iskljucivo je od nje zavisilo kako ce se poen zavrsiti, posto je Karolina Voznijacki uglavnom cekala gresku rivalke.

Volej Ivanoviceve funkcionisao je besprekorno, kretanje je bilo na vrlo visokom nivou, sto je, uz standardne razorne vinere iz forhenda, bilo dovoljno za vodjstvo od 1:0 u setovima nakon 31 minuta igre. Zanimljiv je podatak da mlada Dankinja tokom celog prvog seta nije napravila nijedan direktan poen.

Karolina Voznijacki je na pocetku drugog seta totalno promenila pristup i zaigrala mnogo ofanzivnije i odlucnije, posto je nestala trema uzorkovana prvim nastupom na areni Rod Lejver. Karolina je vrlo lako cuvala svoj servis, a onda joj je Ana u petom gemu, sa tri greske iz forhenda, poklonila brejk za prednost od 3:2.

Karolina je imala znatno vise poverenja u svoje udarce, a Ana je bila zatecena naglim usponom u igri protivnice, pa je pravila nedopustivo veliki broj neiznudjenih gresaka. Duboke i precizne loptice, uz niz propusta nase igracice, dovele su Dankinju u situaciju da servira za izjednacenje, ali je Ivanoviceva neutralisala dve set lopte, a potom dosla do 5:5.

Ana je imala mec loptu u dvanaetom gemu, ali je Karolina Voznijacki odigrala hrabro i uspela da izbori taj brejk. Srpkinja je u "dodatnom gemu" uspela da podigne nivo igre i zasluzeno dosla do cetvrtog trijumfa na ovogodisnjem turniru u Melburnu.
[/font]





Novak bez problema sa Hjuitom



[float=left][/float]Novak Djokovic pruidruzio se Jeleni i Ani u cetvrtfinalu na AO. On je u osmini finala sa 3:0 po setovima 7:5; 6:3 i 6:3 savladao domaceg tenisera Lejtona Hjuita, 19. nosioca na turniru. Mec je trajao dva ipo sata. Novak je tako ostvario svoj najbolji rezultat na AO i poveo u medjusobnim duelima sa Hjuitom 2:1. Novak je nastavio niz sjajnih meceva bez izgubljenog seta. Djokovic je bio bolji u as udarcima,13:6 i 36:41 u neiznudjenim greskama. Imao je dve servis greske vise 6:4, a iskoristio je 7-12 brejk prilika.

Oba tenisera osvojili su svoje servise na pocetku meca. U trecem gemu Novak je imao cak tri brejk prilike, ali ih nije iskoristio. Od uzgubljene situacije, Hjuit se vratio i osvojio svoj, a zatim i Novakov servis i dosao do prednosti od 4:2. Australijanac je nastavio sa agresivnom igrom i u sedmom gemu, veoma je malo gresio i odlicno igrao na mrezi. Novak je bio pred gubitkom sedmog gema, ali je supeo da se odbrani. U osmom gemu imao je 0-40 i iskoristio odmah prvu loptu.

U devetom gemu Novak je bio pred gubitkom servisa, ali je sa tri vezana poena uspeo da povede sa 5:4. Posle velike borbe pri rezultatu 5:5 Novak je ipak uspeo da dodje u priliku da osvoji prvi set na Hjuitov servis. Imao 0:40 i iskoristio prvu set loptu za 7:5

U drugom setu bilo je 1:1, a onda je Hjuit napravio brejk, medjutim Novak je odmah uzvratio i izjednacio na 2:2. Ponovo je nas teniser vezao tri gema i poveo sa 5:2. Do kraja seta oba tenisera su osvajala gemove na svojim servisima.

Vec u prvom gemu treceg seta Nole oduzima servis Hjuitu, i veoma brzo dolazi do velike prednosti od 4:2.

Posle 2 sata i 20 minuta dosao je do dve gem set mec lopte, ali je Hjuit preokrenuo i rezultat i slavio u osmom gemu. Medjutim to nije poremetilo naseg igraca koji je uzvratio brejkom i slavio sa 3:0.

U cetvrtfinalu protivnik ce mu biti Spanac David Ferer, koji je sa 3:1 savladao Huana Karlosa Ferera.
[/font]

izvor www.b92.net
« Last Edit: January 22, 2008, 11:19:12 PM by Lazic »
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #12 on: January 22, 2008, 11:10:10 PM »
Tsonga u polufinalu


Francuski teniser Džo-Vilfrid Tsonga napravio je još jedno iznenađenje pobedivši u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije četrnaestog nosioca Mihaila Južnog sa maksimalnih 3:0 po setovima 7:5, 6:0 7:6 (8:6). Meč je trajao 2 sata i 17 minuta. Francuz će prvi put igrati u polufinalu jednog gren slem turnira a protivnik će mu biti drugi igrač sveta Rafael Nadal. Dvojica tenisera jedini meč do sada igrali su prošle godine na US Openu kada je Španac bio bolji sa 3:0.

''To je prosto neverovatno. Sjajno, zaista ne znam šta da kažem'', rekao je 22-godišnji Tsonga.

Zahvaljujući dobrom servisu, Tsonga je pobedio Južnog. Servirao je osam asova dok Rus nije nijedan. Dva tenisera su imali skoro isti broj neiznuđenih grešaka ali je Francuz imao 6 više direktno osvojenih poena.






Nadal konačno do polufinala


Rafael Nadal nastavio je u snažnom stilu da pobeđuje svoje rivale na Australijan Openu. On je sa 3:0 – po setovima 7:5, 6:3, 6:1 pobedio Finca Jarka Nieminena, pa će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Žo-Vilfrid Conga – Mihail Južnji.

Trostruki pobednik Rolan Garosa spasao je dve set lopte pre nego što je dobio prvi set, pa je u nastavku imao olakšan posao.

"Ovo je treći meč da moram da spašavam set lopte i srećan sam što imam uspeha u tome", rekao je Nadal.

Nieminen nije bio toliko srećan.

"Uvek je teško vratiti se u duel, pogotovo kada igrate protiv Nadala. Morate mnogo lopti da udarite, da izgubite mnogo energije i zbog toga je bitno da protiv njega dobijete prvi set", odgovorio je Nieminen.

Nadalu je ovo prvi put da je prošao četvrtfinale na Ozi Openu. Ni u Njujorku nikada nije stigao među četvoricu najboljih.

"Bolje je nego što sam zamišljao. Srećan sam, jer je bitno da prođem četvrtfinale. Ukoliko stignem u finale, biće to ostvarenje mog sna. Dobro sam počeo sezonu. Finale u Čenaju, sada sam u polufinalu ovde....", kaže Nadal.

Meč je trajao dva časa i 19 minuta.

"Moram da počinjem mečeve mnogo bolje. Baš kao duel protiv Matjua. Mnogo agresivnije, da budem više u terenu i da osvajam poene forhendima", tvrdi Nadal.







Enan aut, Jelena protiv Marije


Ruskinja Marija Šarapova napravila je najveće iznenađenje Australijan Opena. Ona je u četvrtfinalu pobedila prvu nositeljku i prvu favoritkinju turnira Žistin Enan sa 2:0 – po setovima 6:4, 6:0. Sama pobeda Šarapove predstavlja veliko iznenađenje, a konačan rezultat je nešto o čemu je Ruskinja mogla samo da sanja.

Šarapova, koja je u Melburnu postavljena za petu nositeljku u polufinalu igraće protiv Jelene Janković. Ruska teniserka je trijumfom nad Belgijankom nastavila svoj dominantni niz u Melburnu gde još uvek nije izgubila set, a protivnicama u pet mečeva je prepustila samo 20 gemova.

Bila je to tek treća pobeda Šarapove u devet dosadašnjih međusobnih duela.

Pobednicu turnira teniserki u Melburnu očekuje nagrada od milion i 280 hiljada dolara.


izvor www.b92.net

Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #13 on: January 22, 2008, 11:15:57 PM »
Kraj za Jelenu i Nenada u dublu



[float=left][/float]Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanadjanin Danijel Nestor eliminisani su iz takmičenja u dublu Otvorenog prvenstva Australije pošto su izgubili u četvrtfinalu od Francuza Arnoa Klemana i Mikaela Lodre sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Zimonjić i Nestor bili su drugi favoriti u dublu, a Klemon i Lodra sedmi, pa će za plasman u veliko finale igrati protiv Južnoafrikanaca Džefa Kucija i Veslija Mudija, koji su u drugom četvrtfinalnom duelu nadigrali Čehe Martina Dama i Pavela Viznera sa 7:5, 5:7, 6:4.

Zimonjiću je na Australijan openu ostalo takmičenje u mešovitom dublu, u kome igra sa Kineskinjom Tijantijan Sun.

Njih dvoje su peti nosioci, a u četvrtfinalu igraju sa prvim favoritima, Karom Blek iz Zimbabvea i Polom Henlijem iz Australije.

Srpska teniserka Jelena Janković i Amerikanka Betani Matek eliminisane su iz takmičenja u dublovima Otvorenog prvenstva Australije.
[float=left][/float]
Bojana Jovanovski

Njih dve su izgubile od Anabel Medine Gariges i Virhinije Ruano Paskval iz Španije u trećem kolu takmičenja 2:1 – po setovima 6:2, 6:7, 6:2.

Da dan ne bude kompletno loš po srpske dubl igrače pobrinula se Bojana Jovanovski. Ona je u paru sa Francuskinjom Kristinom Mladenović u drugom kolu juniorske konkurencije pobedila sa 6:3, 6:3 australijsku kombinaciju Elison Baj – Marija Mirković.

Jovanovska je bila uspešna i u drugom kolu singla pošto je sa terena počistila Nemicu Maru Novak sa 6:0, 6:0.

U drugom kolu dubl konkurencije juniorki Julija Lukač u paru sa Čelsi Te Tai iz Novog Zelanda izgubila je od Džejd Kertis iz Britanije i Alenke Hubaček iz Australije sa 6:0, 6:2.




Jelena u polufinalu!


[float=left][/float]Jelena Janković plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije. Ona je u meču četvrtfinala sa 2:0 savladala braniteljku titule Serenu Vilijams, po setovima 6:3 i 6:4.

Vilijamsova, koja je prošle godine osvojila titulu iako nije bila postavljena za nositeljku, ovoga puta imala je problem sa servisom, a napravila je čak 36 neiznuđenih grešaka. U prethodna četiri duela na ovogodišnjem Australijan Openu Amerikanka nije izgubila set. Njen izuzetno snažan servis, protiv Jankovićeve je delovao nesigurno, pa je naša teniserka u prvom setu napravila tri, a u drugom čak četiri brejka.

Jankovićeva je servirala za meč pri vođstvu 5:3 u drugom setu, ali je izgubila taj gem. U narednom Vilijamsova je povela sa 40:15 i činilo se da ima šansu da se vrati u duel, ali je posle duple servis greške poslala forhendom lopticu u aut i tako omogućila Jankovićevoj da se plasira u svoje prvo polufinale na Australijan Openu.

"Bio je ovo neverovatan meč. Još uvek se tresem. Stigla sam ovde bez ikakvih očekivanja. Veličanstvena stvar kada pobedite branioca titule. Pobeđivati velikog šampiona kakav je Serena – to se ne dešava svaki dan", rekla je Jankovićeva.

Odmah nakon meča, Serena se pridružila sestri Venus u pripremi za četvrtfinalni dubl meč.

Jankovićeva je na putu do polufinala morala prvo da odbrani tri meč lopte protiv Tamire Pašek, pa je u dva seta dobijala Edinu Galovic i Kejsi Delakvu, a potom je opet igrala tri seta protiv Viržini Razano.

[float=left][/float]Prošle godine, naša teniserka je izgubila od Serene Vilijams u četvrtom kolu, a ovo joj je treći plasman u polufinale Gren Slema. Pre toga stizala je u četiri najbolje na US Openu 2006. i Rolan Garosu 2007.

"Ovo je možda mala osveta. Pobeđivala sam do sada sestre Vilijams, ali je ovde pobeda mnogo značajnija", rekla je Jankovićeva koja protiv Serene ima skor 3:2.

Pošto je osvojila prva dva gema, Vilijamsova je počela da greši, pa je otvorila mogućnost Jeleni Janković da vinerima stiže do poena. Obe teniserke imale su problem sa povredama i tražile su medicinsku pomoć.

Posle vođstva Jankovićeve u drugom setu sa 3:1, Vilijamsova je besno bacila reket i dobila opomenu od glavnog sudije. U tom trenutku Amerikanka se probudila i počela da igra mnogo bolje.

Jelena Janković će u polufinalu igrati protiv pobednice duela Žistin Enan – Marija Šarapova.


izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline vuksa

  • Eraser
  • *
  • Posts: 2861
  • Gender: Male
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #14 on: January 23, 2008, 12:40:49 AM »
ljudi sarapova poludela :wow: 6-4 6-0 :crazy: :crazy: svaka joj cast...sad samo jos da sledeci mec izgubi :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:

a JJ svaka cast...
al se nekad dobro jelo

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #15 on: January 23, 2008, 06:45:31 PM »
U polufinalu i Novak i Ana!


Dvoje najboljih srpskih tenisera – Novak Đoković i Ana Ivanović – plasirali su se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije. Đoković je pobedio Španca Davida Ferera u tri seta – 6:0, 6:3, 7:5; a Ivanovićeva je bila bolja od Venus Vilijams u dva seta – 7:6 (7-3), 6:4. U polufinalu Novaka očekuje Rodžer Federer, dok se Ana sastaje sa Danijuelom Hantuhovom.

Dan ranije mesto u polufinalu izborila je Jelena Janković, koja igra sa Marijom Šarapovom.

Srbija je učinkom na Otvorenom prvenstvu Australije, na kojem će imati troje polufinalista, izjednačila dostignuće sa Rolan Garosa.

Još fascinantniji je podatak da je troje naših tenisera kroz četvrtfinale prošlo bez izgubljenog seta.

Naša zemlja je daleko najuspešniji učesnik prvog gren slema sezone jer nijedna druga država nema više od jednog predstavnika u polufinalu.


izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #16 on: January 24, 2008, 11:52:32 AM »
Šarapova bolja od Jelene


[float=left][/float]

Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale Australian Opena.
Ona je u prvom polufinalu poražena od Marije Šarapove u dva seta – 6:3, 6:1.
U polufinalu Šarapova igra sa pobednicom meča Ana Ivanović – Danijela Hantuhova, koji je u toku.
Od samog početka meča bilo je jasno da srpskog finala na Ozi Openu neće biti ove godine.








[float=left][/float]Jankovićeva je pre meča dobila čak četiri injekcije protiv bolova da bi uopšte mogla da se pojavi na terenu,
a u više napada njoj je ukazivana pomoć zbog očiglednih bolova pri svakom pokretu,
što je značajno olakšalo posao i inače izvanrednoj ruskoj teniserki.

Šarapova, koja je u utorak briljirala protiv Žistin Enan, ušla je koncentrisano u duel i izvanredno servirala,
što joj je donelo prvi gem sa nulom, a meč je verovatno odlučen u drugom gemu.

Bio je to najduži gem u meču, u kojem je posle velike borbe Jankovićeva promašila zicer sa mreže i omogućila rivalki brejk.
Psihološku prednost Ruskinja je iskoristila, napravila još jedan brejk i stigla do 5:0.


Jelena se tada konačno probudila, napravila nekoliko odličnih poena, i uspela da poveže tri gema,
vrativši nadu u preokret.

Ipak, Šarapova osvaja deveti gem, i dobija prvi set, posle čega stvari ponovo kreću kao na početku meča.

U drugom setu Jelena je delovala nedovoljno spremno, pa je osvojila samo jedan gem, a kako se kraj približavao, izgledalo je kao da želi da što pre okonča meč.
[/font]








Ana preokretom do finala!


[float=left][/float]Ana Ivanović plasirala se prvi put u karijeri u finale Otvorenog prvenstva Australije! U polufinalu najbolja srpska teniserka je pobedila Slovakinju Danijelu Hantuhovu u tri seta – 0:6, 6:3, 6:4. U finalu ona će sastati sa Ruskinjom Marijom Šarapovom, koja je u dva seta pobedila Jelenu Janković.

U prvom setu Ana Ivanović bila je totalno van igre. Odigravala je prečesto kratke lopte koje su omogućile Slovakinji niz direktnih poena, pa je neočekivano lako gubila gemove.

Psihološki problemi srpske teniserke nastavili su se i u drugom setu, pošto je dozvolila Hantuhovoj i četvrti uzastopni brejk, ali je prelom došao pri rezultatu 0:2, kada je Ana konačno osvojila prvi gem.

Barijera je probijena, odmah je usledio brejk (i to sa nulom), a iako je Hantuhova osvojila svoj sledeći servis-gem i izjednačila na 3:3, klatno se poptuno prebacilo na stranu Srpkinje, koja je dobila preostala tri gema u setu.

Ana je u tim trenucima uspela da izgradi nekoliko lepih poena, Hantuhova je izgubila koncentraciju i počela da povremeno promašuje prvi servis (u prva četiri servis-gema procenat prvog servisa bio joj je 93%, a kada bi ga ubacila izgubila je samo dva poena).

Treći set konačno je ličio na vrhunski tenis, koji nismo videli u dotadašnjem toku ženskog polufinala. Igračice su čuvale svoje servise, iako su i jedna i druga umele da osvoje veoma lepe poene uz razmenu dobrih udaraca i odlično kretanje.

U prvih pet gemova nije bilo nikakve drame, ali je šesti trajao gotovo kao svi prethodni zajedno. Ana je u nekoliko navrata morala da brani brejk-lopte, ali je to radila uspešno, pa su obe teniserke nastavile da osvajaju svoje gemove sve do devetog.

Tada je naša igračica imala dve brejk-lopte, pre nego što je, za vrhunac drame, gem osvojila posle jedne sporne situacije – ona je stigla jednu sktraćenu loptu, vratila je rivalki, koja je kasno reagovala misleći da je lopta pala dva put u Anino polje. Rasprava nije potrajala, jer su obe teniserke do tada neuspešno tražile po tri čelendža, pa nijedna nije mogla da traži pregled incidenta.

Bilo kako bilo, Ana je servirala za meč i to je učinila sasvim dobro, osvojivši taj gem sa samo jednim izgubljenim poenom.
[/font]

izvor www.b92.net
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Lazic

  • Administrator
  • *
  • Posts: 21979
  • Gender: Male
    • EXYU FITNESS
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #17 on: January 24, 2008, 12:52:56 PM »
Conga pregazio Nadala u polufinalu



Žo-Vilfred Conga - (2) Rafael Nadal 3:0 (6:2, 6:3, 6:2). Francuz, rođen 1985. godine, 38. igrač sveta, sa zarađenih 480.000 dolara u karijeri, plasirao se u četvrtak u finale Australian Opena u Melburnu...

Senzacija?

Tim veća, ako se pogleda put tamnoputog tenisera iz Le Mana. Izbacio je Endija Mareja (9) u prvom kolu, potom zemljaka Rišara Gaskea (8) u osmini finala, Mihaila Južnjeg (14) u četvrtfinalu i na kraju drugog igrača sveta, kojem nije dozvolio ni priliku za brejk!

U tri seta apsolutne dominacije na terenu, stasiti Francuz odservirao je 17 asova, naspram Nadalova dva, imao 49 vinera, Španac samo 13, a gotovo je „za paniku” podatak da je 188 centimetara visoki teniser 40 puta izlazio na mrežu i osvojio 30 poena.

Dugo svet nije video „servis-volej” igrača, još od doba Gorana Ivaniševića i Patrika Raftera. Conga je razbio dominaciju „linijaša”, plasirao se u prvo Gren Slem finale u životu, gde ga čeka najveći izazov u karijeri, bez obzira ko pobedi u petak ujutru (9.30), Rodžer Federer ili Novak Đoković.

(Mondo)
Suplementi prodaja Srbija - link
Uz svaki kupljeni preparat besplatan ONLINE strucni savet i konsultacije - link
Najbolji popusti i pokloni na webu - link 
BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPOVINU PREKO 6000 din

EXYU FITNESS NA YOUTUBE-u - link
https://www.exyu-fitness.com/   forum sitemap  webshop sitemap

Offline Dijana

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 243
  • Gender: Female
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #18 on: January 24, 2008, 01:10:41 PM »
Quote
Conga pregazio Nadala u polufinalu

kako je bio dobar mec  :wow: :wow: svaka mu cast  :clap:
Fabricando fit faber, age quod agis.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: 2008 Austalian Open
« Reply #19 on: January 24, 2008, 01:17:08 PM »
Opasan Conga..nisam ga gledao nikad...  :wow:
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."