Izvestaji sa takmicenja > Tenis

Janko Tipsarevic

(1/3) > >>

Igy81:
Datum rodjenja: 22. jun 1984

Mesto rodjenja: Beograd, Srbija

Mesto boravka: Beograd, Srbija

Visina/Tezina: 180cm/80kg

Trenutni plasman na WTA listi: 64

Najbolji plasman na WTA listi: 64

Osvojeni turniri: bez titule

medena:
TiPsarevic!!!!  :lol:

Igy81:
Pobjednik je juniorskog Australian Opena i osam challengera, ali do sada nije uspio osvojiti niti jedan ATP turnir.

Pregled karijere

U Davis Cup reprezentaciji debitirao je 2001. godine kada je u susretu protiv Poljske osvojio 3 boda za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Iste godine, na domaćem terenu, osvaja svoj prvi futures turnir svladavši u finalu Ramireza-Hidalga. Tjedan dana poslije, opet u SCG, igra finale futuresa, ali ovog puta od njega je bio bolji Hidalgo. 2002. godine igra na razini prethodne i također osvaja dva futuresa.

Premijeru na ATP turniru imao je u Indianapolisu 2003. godine, gdje je u susretu prvog kola pobijedio zemljaka Nenada Zimonjića, ali je već sljedeći meč izgubio od Kafeljnikova. Kroz kvalifikacije se probio i u glavni turnir US Opena, ali ga je tamo zaustavio Mark Philipoussis. Godinu je zaključio osvajanjem challengera u Zellu i Toranceu.

U 2004. godini veći su mu uspjesi proboj u glavni turnir Roland Garrosa i Wimbledona, te izborena druga kola turnira u Šangaju i Stockholmu. Bio je najbolji i na challengerima u Ostravi i Belo Horizontu u pojedinačnoj konkurenciji, te u Furthu (s Garciom) i Weidenu (sa Zovkom) u parovima.

Na startu 2005. godine izborio je drugo kolo Australian Opena. U svibnju prvi puta ulazi u Top 100 (90). Igrao je i drugo kolo Roland Garrosa i treće kolo Wimbledona. U igrama parova izborio je četvrtfinale turnira u Umagu (s Đokovićem) i četvrtfinale u Ho Chi Mina (s Baghdatisom).

U 2006. godini ostvario je najbolji ranking karijere (65. mjesto) i postao drugi srpski reket. Osvojio je četiri challengera: u Beogradu, Samarkandu, Bukhari i Monsu.

Tek u 2007. godini bilježi dosta nastupa na ATP turnirima. No, počeo ju je vrlo loše jer je na sedam turnira zaredom izgubio već u prvom kolu. Jedini veći uspjeh u ovoj godini napravio je probojem u treće kolo turnira iz Masters serije u Indian Wellsu, gdje je pobijedio mnogo bolje rangirane igrače, Srichaphana i Hewitta. Vrlo dobru igru pokazao je na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu, gdje je došao do trećeg kola. U drugom kolu načinio je iznenađenje pobjedivši Marata Safina, ali ipak nije mogao pružiti dostojan otpor Španjolcu Robredu koji ga je svladao s 3:0.Ali već na Queen"s club turniru prolazi u drugo kolo,a slijedeće nedjelje u Holandskom Ordina open-u dolazi i do četvrtfinala.Na Wimbledon-u pravi prvorazredno iznenađenje i dolazi do osmine finala (R 16) pobjedama, 3 meča u pet setova,(prvi put od 74.god) nad petim teniserom svijeta F.Gonzalesom i tako prvi put u karijeri ulazi u prvih 50 igarača svijeta.

Igy81:
Odlični Tipsarević bolji od Mareja!

Janko Tipsarević i drugu godinu zaredom će igrati u četvrtfinalu velikog ATP turnira u Moskvi, koji se igra za nagradni fond od milion dolara!

Naš drugoplasirani teniser na ATP listi priredio je veliko iznenađenje u drugom kolu moskovskog turnira, porazivši 18. tenisera sveta Endija Mareja iz Velike Britanije. Tipsarević je još jednu veliku pobedu ove sezone izvojevao rezultatom 6-4 7-5, nakon preokreta u drugom setu!


U prvom setu naš teniser pri rezultatu 3-3 dolazi do odlučujuće prednosti, odnosno brejka. Bez greške Tipsarević je odservirao pri rezultatu 5-4. As servisom dolazi do tri vezane set lopte. Prvu koristi i dolazi do vođstva od 6-4.

U drugom setu Marej je imao prednost brejka, čak i par set lopti! Ipak, naš teniser još jednom dokazuje da je veliki borac i preokreće rezultat, a potom i osvaja set rezultatom 7-5 za izbacivanje trećeg nosioca turnira!


U borbi za polufinale naš teniser će se boriti sa češkim teniserom Radekom Stepanekom, koji je u drugom kolu bio bolji od sedmog nosioca Dmitrija Tursunova (RUS).

Tipsarević i Stepanek nikada ranije nisu igrali jedan protiv drugog, ali nam je Čeh još uvek u pamćenju od drugog kola "US Open-a" i fantastičnog duela koji je odigrao protiv Novaka Đokovića.

vuksa:
Tipsarevic u glavnom zrebu u Parizu

Janko Tipsarevic uspeo je da se plasira u glavni zreb turnira ATP Masters serije u Parizu. On je u poslednjem kolu kvalifikacija savladao Kristofa Fligena iz Belgije sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:4) posle skoro dva i po sata igre. Tipsarevic ce u prvom kolu turnira igrati sa Vinsentom Spadeom iz Sjedinjenih Drzava, a u drugom kolu pobednik tog duela sastace se sa devetim nosiociem, Tomijem Hasom iz Nemacke.

Novak Djokovic je u Parizu treci nosilac, u prvom kolu je slobodan, a u dugom ce igrati sa boljim iz meca Fabris Santoro (Francuska) - Albert Montanes (Spanija).


b92

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version