Izvestaji sa takmicenja > Tenis

Novak Djokovic

(1/8) > >>

Igy81:
Novak Djokovic u finalu prestiznog masters turnira koji se odrzao u Majamiju pobedio argentinca   Guillermo Canasa sa 3:0 u setovima!!!....SVAKA MU CAST...KONACNO DA U VRHU IMAMO TENISERA...!!! :clap: :clap: :yahoo: :yahoo: :clap1: :clap1: :clap1:

vuksa:
svaka mu cast :yes: :yes:

Lazic:
Odlicno je igrao djokovic, mada je argentinca,sudija izbacila iz takta.Brzo ce taj tip da se vrati u vrh svetskog tenisa...

Tikica:
gledala sam mec, svaka mu cast  :yes: :clap: :clap: :clap:

Igy81:
NOLE ŠAMPION!!

Novak Đoković je osvojio najveću titulu u dosadašnjoj karijeri. Četvrti i najveći trofej podigao je u Majamiju, gde je osvojio turnir Masters Serije, koji se igrao za nagradni fond od 3,5 miliona dolara.

On je u finalu savladao Giljerma Kanjasa iz Argentine, kvalifikanta kome je ovo bio deveti meč u Ki Biskejnu, sa 6-3 6-2 6-4. Ipak, bilo je teže nego šti govori rezultat. Uporni Argentinac je uvek terao našeg najboljeg tenisera da odigra jedan udarac više, ali ni to nije moglo da zaustavi prvu nadu srpskog i svetskog tenisa. Danas ga ne bi zaustavio ni jedan od onih uragana koji redovno pogađaju Majami. Kanjas je morao da prizna poraz boljem, a Nole će kući sa koferom punim uspomena i čekom na pola miliona dolara.

Prvih nekoliko gemova počelo je sigurnim držanjem servisa od oba učesnika velikog finala. Ali, u četvrtom gemu, naš as pravi brejk, i to sa nulom. Tome je prethodila jedna sumnjiva odluka sudije, odnosno sudijke, koja je Argentincu dosudila fut folt, vidljiv samo njoj. Giljermo je tu izgubio živce i potpuno pogubio konce igre, što je Nole iskoristio i osvojio još jedan gem sa nulom. Na miru je priveo prvi set kraju sa 6-3.

U drugom, ponovo je viđen miran početak. Prva četri gema idu bez neke buke uz servis, da bi u petom ponovo pao brejk. Superiornom i sigurnom igrom sa osnovne linije, Nole oduzima servis Kanjasu, koji se uporno držao za levu butinu. Ali, Kanjas ne bi bio Kanjas da nije u najtežem trenutku izvukao maksimum iz sebe. Šesti gem drugog seta je bio za sve teniske anale.

Trajao je više od dvadeset minuta, smenjivale su se prednosti i jednog i drugog, to samo u statistici može da se vidi koliko je bilo đuseva. U jednom trenutku, Đokovića je brejka spasao samo čelindž, koji je pokazao da je njegov forhend manje od milimetar zakačio liniju. Sa dva dobra servisa, Nole je rešio tu stvar u svoju korist i poveo sa 4-2. Već u sledećem gemu, ponovo je napravio ubedljiv brejk, te je i priča drugog seta bila ispričana. Rešio ga je već u sledećem gemu sa 6-2 sa lakim servis gemom.

Treći set je bio ubedljivo najteži. Argentinac nije odustajao, Nole je postajao umoran, u nekim trenucima je počeo i da se nervira i da baca reket, zbog čega ga je publika nekoliko puta častila zvižducima. Bilo je jasno, ako ne pobedi u tri, teško da će pobediti meč. U devetom gemu je Đoković sa nekoliko briljantnih bekenda uz liniju i pasing šotova napravio i konačan udarac za 5-4. Formalnost je obavljena u sledećem gemu i presto za možda i novog kralja tenisa mogao je da bude donešen. Osvojio je tako veliki turnir bez izgubljenog seta i ubedljivije nego što je iko mogao da sanja.

Posle meča, intervjuisala je legendarna Meri Džo Fernandez, a Kanjas je rekao da je zadovoljan učinjenim i da ne može da veruje kakvog je protivnika imao protiv sebe. Nole je uzvratio komplimentom da je oduševljen tako brzim povratkom u vrh tenisera koji nije igrao zvaničan meč 15 meseci. Od ponedeljka sedmi teniser sveta uskoro stiže u Beograd. Ne bi smeli da propustimo da ga vidimo i pozdravimo na Trgu Nikole Pašića u sredu, tačno u podne.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version