EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Tenis-desavanja u 2007  (Read 91266 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #40 on: February 19, 2007, 02:29:08 PM »
Prvenac Simona, bljesak Kanjasa





Žil Simon je osvojio svoju prvu ATP titulu oduševivši sjajnu publiku u Marseju (600.000 dolara, tepih, dvorana).U finalu je savladao Markosa Bagdatisa sa 6-4 7-6. Nošen domaćom publikom, specijalista za sporije podloge je došao do senzacionalne titule na veoma jakom turniru. Pre Bagdatisa, padali su redom Robin Soderling, Jonas Bjorkman, pa čak i Lejton Hjuit, koji je na ivici poraza morao da Francuzu preda meč. Kada je trebalo da kaže nekoliko reči, Simon se od suza i uzbuđenja maltene blokirao i jedva prozborio nešto nerazumljivo. Njega očekuje veliki skok na listi, a nastupom na ovom turniru mora biti i Kipranin, koji se polako vraća u dobru formu.

Britanac Endi Marej odbranio je titulu u San Hozeu (dvorana, tvrda podloga, 416.000 dolara) od prošle godine. U finalu je posle teške borbe savladao Hrvata Ivu Karlovića sa 6-7 6-4 7-6. Tako je Marej obe titule u karijeri osvojio baš na ovom takmičenju. Mladi lav, učenik Breda Gilberta, a sin bivše poznate teniserke Džudi Marej, pre Karlovića savladao je Endija Rodika, što je možda i veći trijumf od ovog u finalu. Lepo je videti ponovo i hrvatskog bombardera visokog kao Nikola Žigić u najboljem izdanju. Pre ovog tesnog poraza u finalu, dva puta je Ivo Karlović razočarao domaću publiku, jer je savladao Džejmsa blejka, pa Mardija Fiša. U polufinalu je bio bolji od Benjamina Bekera, čime je bar donekle osvećen poraz Hrvatske od Nemačke u polufinalu Dejvis Kupa.

Veliki povratak na ATP scenu potvrdio je Giljermo Kanjas. On je bio najbolji na Brazil Openu u Košti de Sauipeu (456.000 dolara, šljaka). U finalu je žrtveno jagnje bio nekada prvi reket i prvi forhend sveta Huan Karlos Ferero skorom 7-6 6-2. Sada sa dugom kosom i novim elanom, vredni Argentinac pokušava da dokaže da su optužbe za doping zbog kojih je morao da pauzira zaista bile neosnovane. Svakako, ni Agustin Kaljeri ni Albert Portas, nisu protivnici za podcenjivanje, pogotovu na šljaci. Vredna je pomena i prva pobeda Gustava Kuertena posle dugo vremena. Guga je savladao Filipa Volandrija, ali ga je već u sledećem kolu zaustavio sunarodnik Flavio Sareta.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #41 on: February 19, 2007, 11:30:06 PM »
Novak pobedio

 Naš najbolji teniser Novak Đoković pobedio je u prvom kolu "ABN AMRO World Tennis" turnira u Roterdamu (765.000 dolara - Novak je 5. nosilac) . On je za nepunih 90 minuta pobedio Francuza Florenta Seru.
Meč je započeo jako ravnopravnom igrom sa obe strane, i prvi set je odveo u taj-brejk koji naš teniser s' mukom dobija (8:6) moravši da spašava jednu set loptu. U drugom setu jedan brejk (ali u pravom trenutku) je omogućio Novaku da rutinski završi meč (6:4).
Đoković je uspeo da se revanšira za poraz u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju prošle sezone, a sledeći protivnik mu je Rumun Pavel, trenutno 120. na ATP listi.   :clap1:
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #42 on: February 22, 2007, 04:08:19 PM »
Ječmenica podnela ostavku!

Manje od dva meseca pre početka turnira I Evroafričke zone Federejšn kupa, selektorka naše reprezentacije Tatjana Ječmenica podnela je neopozivu ostavku na to mesto!

U šturom saopštenju našeg saveza (TSS) objavljeno je samo da je plavokosa Novosađanka posle nešto više od godinu dana provedenih na poziciji selektorke podnela neopozivu ostavku kako bi se maksimalno posvetila radu u svom teniskom klubu - TK "Ječmenica"!

Podsetimo, Ječmenica, svojevremeno članica prvih 100, vodila je prošle godine našu reprezentaciju u sastavu Ana Ivanović, Ana Timotić, Danica Krstajić (rezerva Ana Veselinović) u Plovdiv (Bugarska) na turnir I Evroafričke zone gde smo poraženi u finalnom duelu od najjače reprezentacije turnira Izraela.

Prošle godine Ječmenici je "otkazala" Jelena Janković, dok je ove sezone to već uradila Ana Ivanović, tako da je sigurno da je i frustracija zbog otkaza naših teniserki učinila svoje.

Više o ovoj temi USKORO!
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #43 on: February 22, 2007, 04:09:05 PM »
Zimonjić i Bupati uspešni!

Nenad Zimonjić i Maheš Bupati (Indija) pobedom su startovali na "ABN AMRO World Tennis Tournament-u" u holandskom Roterdamu (Grin Set, 782.250 evra)!

Njih dvojica su u prvom kolu ovog turnira porazili Olivijea Rokusa i Kristofa Fligena, belgijsku kombinaciju. Rezultat je posle više od sat vremena igre glasio 7-5 6-2 u korist Nenada i Maheša.

Privremeni dubl partneri, barem za sada, u četvrtfinalu igraće protiv prvog para sveta Boba Brajena i Majka Brajena (Sjedinjene Države, 1). Braža blizanci su juče sa neizvesnih 6-3 6-7 (10-4) porazili francusku kombinaciju Mark Žikel/Žil Simon.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #44 on: February 22, 2007, 04:09:52 PM »
Povratak u "top ten"!


Jelena Janković upisala je pobedu i u drugom kolu WTA turnira II kategorije u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), te na taj način obezbedila povratak u užu elitu svetskog tenisa!

Trenutno 11. teniserka sveta plasirala se u četvrtfinale "Dubai Duty Free Women's Open-a", koji se igra za nagradni fond od čak 1.5 miliona dolara, pobedom nad Italijankom Marom Santanđelo! Posle nešto manje od 80 minuta igre Jelena je sa 6-3 7-5 upisala pobedu nad 38. teniserkom sveta iz Kavalezea.

Jelena je u prvom setu odmah na startu došla do vođstva, koje je sačuvala do samog kraja seta. Povela je naša teniserka sa 4-2, a potom rutinski došla do 6-3 i vođstva od 1-0 u setovima.

U drugom setu Jelena je opet krenula agresivno, što se i isplatilo. Povela je naša teniserka sa 4-1, da bi onda nastupilo pet minuta italijanske teniserke. NE samo da je vratila brejk, već je Santanđelova i servirala za drugi set pri rezultatu 4-5. Ipak uspela je Jelena da vrati brejk, a potom i pri rezultatu 6-5 još jednom oduzima servu protivnici, što je i bio sam kraj meča!

- Nisam zadovoljna današnjom igrom, ali nije ni bilo lako protiv Santanđelo koja ima veoma specifičnu igru. Njeni udarci jako nisko odskaču, jako čudno udara lopticu pa sam morala da se naviknem na takav stil igre i da imam savijena kolena da bih bila spremna. U svakom slučaju našla sam način da pobedim što je najvažnije, iako mi nije išlo od ruke. - počela je svoje javljanje iz Dubaija 21-godišnja Beograđanka.

Jelena je u konkurenciji parova zajedno sa Na Li (Kina) poražena od šampionki Australijan Opena, Pariza i Antverpena, devojaka koje su u seriji od 14 mečeva bez poraza. Lajzel Huber (JAR) i Kara Blek (ZIM) slavile su posle velike borbe sa 2-6 6-4 6-4. Sama činjenica da su Jelena i Li bile najbliže pobedi protiv ove dve teniserke u njihovih prošlih 15 mečeva, dovoljno govori i kvalitetu srbijansko/kineskog dubla!

- Posle svog singla sam morala da igram dubl koji smo nažalost izgubili u tri seta od Huber i Blek. Nisam baš neki ljubitelj dublova, jednostavno više preferiram singl i kad sam sama na terenu najbolje se osećam!

Jelena će se u borbi za polufinale sastati sa najmlađom kraljicom u istoriji tenisa, švajcarskom teniserkom Martinom Hingis koje je posle neverovatne borbe savladala Španjolku Anabel Medinu-Garigez. Hingis je meč okončala sa 5-7 6-3 6-4 u skoro dva časa iza ponoći!
- Sledi četvrtfinale protiv Hingis, koju sam pobedila pre mesec dana u Sidneju. Biće to težak meč jer je ona veoma solidna igračica, ne daje poene tako lako već moram da ih zaradim! Videćemo, u svakom slučaju moram da podignem svoj nivo igre i diktiram svoj tempo, da joj ne dam da ona igra svoju igru - izjavila je Džej Džej.

Hingisova će u četvrtfinalu protiv Jelene tražiti osvetu za poraz u prvom kolu WTA turnira u Sidneju početkom ove godine, inače jedinog dosadašnjeg duela Jankovićeve i Hingisove. Podsetimo tada je Jelena slavila sa 6-4 4-4-6 6-3, da bi kasnije igrala u finalu, gde je propustila jednu meč loptu protiv Kim Klajsters.

Jelena je samim plasmanom u četvrtfinale obezbedila 75 WTA poena kao i rekordnih 36.050 dolara za drugo kolo WTA turnira II kategorije! Plasman među četiri najbolje Jeleni bi doneo čak 40 poena i skoro 70 hiljada dolara!

Za kraj, Jelena je ostavila malo zanimljivosti iz prelepog Dubaija! Promenila je odevnu kombinaciju, a imala je i probleme sa zubima.
- Ovde igram u žutoj majici i suknjici, ali više volim svoju belu haljinu jer mi je mnogo udobnija. Ipak menjam, malo nosim haljine, malo kombinacije suknje i majice! Sto se tiče zuba, imala sam infekciju pa nisam mogla da spavam celu noć od bolova! Jedva sam čekala da odem kod zubara da mi to srede, jer iskrena da budem htela sam da ga izvadim koliko je bol bio nepodnošljiv. Sto je najsmešnije, kod zubara su me vodili ambulantnim kolima - hitnom (smeh)! Šta je tu je, u Dubaiju smo! - zaključila je Jelena.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #45 on: February 22, 2007, 04:10:39 PM »
Pavel pao tek posle tri seta!

Novak Đoković uspeo je da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Roterdamu (Holandija), koji se na podlozi Grin Set igra za nagradni fond od skoro 800 hiljada evra!

Našeg mladog tenisera je "izazvao" rumunski kvalifikant, trenutno 120. teniser planete, a nekada član prvih 20, Andrej Pavel. Uspeo je Pavel da povede sa 0-1 u setovima, ali ga je onda naš teniser bukvalno pregazio dozvolivši mu četiri gema u nastavku. Na kraju 6-7(8) 6-1 6-3 u korist našeg tenisera!

U prvom setu naš teniser je gubio sa 3-5, ali je onda još jednom dokazao da se nikada ne predaje! Veliki borac iz Beograda preokreće rezultat i dolazi do vođstva 6-5! Nije uspeo naš teniser da napravi još jedna brejk u prvom setu i dođe do vođstva od 1-0, te se otišlo u taj-brejk. Sam početak dosta je obećavao. Novak je poveo sa 5-3, a potom i 6-4 gde je imao dve vezane set lopte. Naš teniser propušta obe prilike, a potom još jednu kod rezultata 7-6. Od tog momenta Pavel je uspeo prvo da dođe do prve sez lopte kod 7-8, a sledeću na 8-9 koristi za iznenadno vođstvo od 0-1 u setovima!

Novak se razgoropadio posle gubitka prvog seta, i u drugom delu igre bukvalno samleo rumunskog kvalifikanta. Prvo je serijom od 8-0 u poenima stigao do vođstva od 2-0, a potom na 3-1 pravi još jedan brejk! Ni tu nije bio kraj. Novak je odlučio da Rumunu ne dozvoli više od jednog gema u ovom setu, te brejkom kod rezultata 5-1 osvaja drugi set rezultatom 6-1!

Pretpostavljalo se posle prvog seta da ako ovaj meč ode u treći set, da će Pavel (slika levo) teško doći do pobede. Jednostavno rumunski veteran je na ovom turniru odigrao već četiri meča i male su šanse da bi imao više snage od mlađanog Đokovića u odlučujućem setu. Tako i bi! Popularni Nole pravi brejk pri rezultatu 3-2. Novak je rutinski čuvao svoje servis-gemove i tako došao do vođstva od 5-2 gde je imao meč loptu na servis Pavela, koju nažalost ne koristi. Ipak nije previše žalio 14. teniser sveta kako već u sledećem gemu na svoj servis dolazi do dve vezane meč lopte i prvu koristi za trijumf i odbranu poena iz prošle godine!

Novak će tek sutra saznati četvrtfinalnog protivnika! Da li će to biti drugi nosilac Tomi Robredo (Španija) ili "srećni gubitnik" Rik De Vust (135. ATP) iz Južnoafričke Republike koji je danas razočarao domaće navijače pobedom nad već zaboravljenim Martinom Ferkerkom.

Peti nosilac turnira iz Srbije nikada ranije nije igrao protiv De Vusta, dok je sa Robredom odigrao dva meča i trenutni rezultat je 1-1. Prvi duel 2005. je dobio Robredo sa 6-4 6-3, dok je drugi prošle godine na Vimbldonu Novak lako rešio u svoju korist sa 7-6 6-2 6-4!
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Velja

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 845
  • Gender: Male
  • :)
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #46 on: February 23, 2007, 12:29:52 AM »
Evo svezih vesti JJ!


Jelena bolja od Hingis

 

Jelena Janković (5.) zabeležila je, može se reći, rutinsku pobedu nad Švajcarkinjom Martinom Hingis koja je u Dubaiju postavljena za četvrtog nosioca.


Igrom dostojnom i prvih pet na WTA listi, rezultatom 7:6, 6:2 stavljena je tačka na još jedno poglavlje u Jeleninom usponu i trci ka samom vrhu. Još od samog početka meča, svi su priželjkivali odličan tenis. Publika u Dubaiju (vidno na strani naše teniserke) uživala je u dugim prebacivanjima, atraktivnim poenima i neretkim vinerima što sa jedne, što sa druge strane.

 

U prvom setu neizvesnost i podjednako dobra igra doveli su do toga da se igra taj-brejk koji dobija naša teniserka. U drugom setu, umor kao da je stigao Hingisovu, koja je iz gema u gem igrala sve lošije. Na drugoj strani, nepromašiva Jelena igrala je sjajno, i osvojila set sa 6:2.

Protivnik u polufinalu je Ameli Morezmo (2. nosilac), a nadamo se pobedi kao nedavno (s' početka godine u Sidneju). Posle meča Jelena Janković je izjavila:

 

"Danas sam igrala znatno bolje nego u prethodna dva meča i zadovoljna sam igrom protiv Martine, mada za naredni meč moram još više podići nivo igre. Sledi polufinale protiv Morezmo, već sam je pobedila ove godine, protiv nje moram igrati dosta agresivno. Moram naglasiti da je jako teško igrati sa ovim Head lopticama ovde. U Dubaiju je jako lepo, turnir je sjajno organizovan, atmosfera je izuzetna, imam puno navijača ovde i uživam."  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Jedini način da izbegnes greške je da steknes iskustvo.
Jedini način da steknes iskustvo ... je da činiš greške.

Zašto da ulazim u život, kad odatle niko živ nije izašao.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #47 on: February 23, 2007, 08:45:52 PM »
Nole u polufinalu

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira u Roterdamu (925.000%, dvorana, tvrda podliga)U četvrtfinalu je savladan Španac Tomi Robredo sa 4-6 6-4 7-5 posle skoro dva ipo sata rovovske bitke.

Bio je to sjajan meč, a da je bilo koji od dva takmaca pobedio, ne bi bilo nezasluženo. Sve vreme, nijajnse su razdvajale dva velika tenisera, od kojih je bolje rangiran Španac, trenutno na sedmom mestu. Prvi set je odlučio samo jedan brejk. Iako nema neki servis, ali nema ni loš, Robredo je bez problema držao "svoje" gemove i stigao do 6-4.

Ali, nije tu bio kraj Đokovića, koji je prošle sezone završio ovaj turnir tako što je na srcelomeći način izgubio od češkog predstavnika Radeka Štepaneka u taj brejku trećeg seta. Drugi set rešava u svoju korist. Posle cik cak kretanja rezultata, Tomi je servirao pri rezultatu 4-5 da ostane u setu. Tu je ipak podlegao pritisku i pri meč lopti za našeg najboljeg tenisera izbacio jedan za njega lak forhend u aut. Pomiren sa sudbinom, krenuo je prema stolici, dok je Nole i holandskoj publici pokazao sada već svoj tipični stisak pesnice.

U trećem setu, Nole stiže do 5-2. Ipak, kada smo mislili da je gotovo, tek tada je počelo. Španski teniser kombinacije svoje dobre i nestrpljive igre srpskog tenisera stiže do 5-5. Ali, Nole se reorganizuje, skuplja snage za još jedan napad i eto ga! Pobeda od 7-5. Pronašao je rešenje za ultra brzog Španca, koji vraćajući loptu za loptom, vrlo lako da vas dovede do ludila. Protivnik u polufinalu biće Mihail Južnji, koji je nešto ranije savladao još jednog Španca, Davida Ferera sa 6-2 7-5.

Tako će Nole imati lepu priliku da se slatko osveti Rusu za nedavni poraz u prvom kolu Marseja. Od statistike, Nole je imao četiri asa i dve duple greške, dok je Robredo šest puta neodbranjivo servirao. Zanimljivo je i čudno da je sa 70% ubačenog prvog servisa bio bolji od Španca! Đoković je osvojio solidnih 4 od deset brejk poena, ali je kapitulirao u 3 od pet prilika, kada je njegov servis bio u opasnosti. U ukupnom odnosu poena, naš teniser je bio za nijansu bolji, što samo pokazuje koliko je bio izjednačen
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #48 on: February 23, 2007, 08:46:39 PM »
Moresmo + povreda = poraz




Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale Djuti Fri turnira u Dubaiju (tvrda podloga, 1.5 miliona dolara). Ona je zbog povrede posle prvog seta, koji je izgubila sa 2-6, bila prinuđena da preda meč Ameli Moresmo.

Samo se nadamo da je ne očekuje duža pauza. Nadali smo se uspehu pre meča. Još nam je u svežem sećanju kada je srpska heroina napravila bakin kolač od Ameli u Sidneju, a juče je sjajno odigrala protiv Martine Hingis, dok je Moresmo jedva izašla na kraj sa Danijelom Hantuhovom.

Početak je i opravdao naša nadanja. Odmah Jelena uzima brejk. Ali, onda četiri uzastopna gema uzima protivnica. Uspela je da nametne svoj napadački, beskompromisni tempo, koji Jeca nikako nije mogla da prati. Pri rezultatu 1-4, naša teniserka uspeva da održi servis. Onda Moresmo drži za 5-2. Na 5-2 i 15-30 Jelena se okliznula vraćajući jedan udarac i izvrnula nogu. Pre toga, ponovo je imala jednu raspravu sa sudijom, a njena bolna grimasa je ukazivala da je povreda ozbiljna. Posle prvog seta je morala hramljući da predaje meč.Posle ovog turnira bitne su dve stvari.

Prva i najbitnija je zdravlje, a druga se da se sjajnim nastupom u Emiratima Jelena vratila među deset najboljih teniserki na svetu. Od statistike, Jeca je ubacila 74% prvog servisa, 7 posto više od protivnice. Imala je tri prema dve duple greške. Moresmo je osvojila zabrinjavajuće tri od tri brejk lopte, dok je Jankovićeva jednu od dve prilike pretvorila u oduzimanje servisa. U ukupnim poenima, Francuskinja je vodila sa 30-20. Moresmo će u finalu igrati sa braniocem titule, Žistin Enan Arden iz Belgije.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Tenis-desavanja u 2007
« Reply #49 on: February 25, 2007, 10:44:09 AM »
Južnji opet jači od Đokovića

Naš najboljeplasirani teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale najvećeg ovonedeljnog ATP turnira koji se igra u Roterdamu (Grin Set, 782.250 evra)!


Našeg tenisera je u polufinalu zaustavio Mikhail Južnji, teniser koji ga je porazio i na prošlom turniru i to u prvom kolu (Marsej). I danas su dva tenisera odigrali fantastičan meč pun preokreta i opet je na kraju daleko prisebniji bio ruski teniser!

Prošle nedelje je u trećem setu bilo 7-6, u taj-brejku poražavajućih 7-0, u korist Južnjija, a danas je polufinalista "US Open-a" slavio rezultatom 3-6 7-6(7) 7-5 posle skoro tri sata bespoštedne borbe!

U prvom setu naš teniser je diktirao tempo kod većeg broja poena! Atraktivni poeni sa osnovne linije obeležili su ovaj set, kao i ceo duel između Novaka i Mikhaila. Uz pomoć jednog brejka naš teniser uspeva da se domogne vođstva od 6-3 i tada se činilo da će ovaj meč biti okončan u dva seta.

Ali ne lezi vraže. Ruski "kapetan" se nije predavao! Opet je Novak dominirao u većem broju poena, ali bi Južnji ipak uspevao da "prošvercuje" po koju bekhend paraleleu, forhend dijagonalu, i tako dođe do poena, potom i gemova, a na kraju i seta! Bez ijednog brejka došlo se u taj-brejk gde je početnu inicijativu preuzeo naš teniser. Popularni Nole je poveo sa 3-0, potom i 4-2 kada se činilo da je ovaj meč već rešen. Međutim onda ruski teniser prelazi u apsolutnu ofanzivu i preokreće rezultat na 4-5. Ipak Nole uspeva da dođe do prve meč lopte pri rezultatu 6-5, samo da bi Južnji opet napravi preokret i došao do prve set lopte na 6-7. Tu šansu ne koristi Rus, ali već sledeću pri rezultatu 7-8 pretvara u 1-1 u setovima!

Novaka nije preterano uzdrmao gubitak drugog seta i u trećem dolazi do vođstva od 3-0! Kao i u taj-brejku drugog seta, i sada u trećem setu vođstvo od 3-0 pokazalo se kobnim po mladog Beograđanina. Stiže Južnji do izjednačenja (3-3) i potom se igralo gem za gem. Imao je Novak velikih problema pri rezultatu 4-4, ali je uspeo da spasi par brejk lopti i dođe do vođstva od 5-4. Tu je naš teniser imao dve meč lopte na servi ruskog reprezentativca, ali ni te šanse nije pretočio u dobijen meč! Za to je debelo kažnjen. Ne samo da je njegov protivnik stigao do 5-5, već je i napravio brejk za vođstvo od 5-6 a potom i hladne glave odservirao za pobedu!

Prošle sezone naš teniser je zaustavljen u četvrtfinalu ovog turnira, ali mu ovaj napredak u odnosu na prošlu godinu neće doneti napredak i na ATP listi! Novak će ostati na 14. poziciji.

Utehu za poraz u polufinalu Novak će pokušati da pronađe u 40.850 evra sa koliko će biti nagrađen za plasman u polufinale! Sa druge strane Južnji je osigurao 77.350 evra, a ukoliko osvoji titulu ruski teniser bi inkasirao čak 147 hiljada evra
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."