EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Indijan Vels  (Read 12071 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gigo

  • Iskusni rekreativac
  • *
  • Posts: 35
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #10 on: March 23, 2008, 12:07:02 PM »
Kuznjecova-Ivanovic finale. Samo da Ani veceras ide prvi servis. Ruskinja odlicno fizicki pripremljena, kao i uvjek, forhend pojacala. Bice dobar mec. Ajdeeee Ana !!!

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #11 on: March 23, 2008, 09:57:32 PM »
[float=left][/float]
Ivanovićevoj titula u Indijan Velsu


Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je WTA turnir prve kategorije u Indijan Velsu. Ana je u finalu, u duelu prvog i drugog nosioca, slavila protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, u duelu koji je trajao jedan sat i 21 minut. Ivanovićevoj je ovo šesta titula u karijeri, a treća iz prve kategorije.

Ivanovićeva sada u duelima sa Kuznjecovom ima skor od pet pobeda i jednog poraza, a ovo je bio prvi trijumf naše teniserke posle dva seta.

Ana je tokom celog turnira igrala sjajno, i opravdala je ulogu prvog favorita. U finalnom meču Ivanovićeva je igrala najbolje kada je bilo najpotrebnije, i zasluženo je došla do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

U prvom setu obe teniserke počele su sigurnim servisima, a prva je zapretila Ruskinja u četvrtom gemu. Ana je dobrim servisima uspela da spasi brejk loptu, i izjednači na 2:2.

Usledio je još jedan period bez brejk prilike, a onda Ana pravi brejk u najboljem mogućem trenutku, i dolazi do prednosti od 5:4. U narednom gemu srpska teniserka se nije uplašila, i sigurnim servisima došla je do vođstva od 1:0 u setovima.

Drugi deo igre počinje brejkom Ivanovićeve u trećem gemu za vođstvo od 2:1. Kuznjecova tada počinje da igra sa mnogo više rizika, pogađa nekoliko teških udaraca i uzvraća brejkom za 2:2. Srpkinja je već u sledećem gemu imala novu šansu za oduzimanje servisa protivnici, nije je iskoristila, i činilo se da je Kuznjecova u psihološkoj prednosti.

Ipak, Ana izjednačuje, i nastavlja sa pritiskom na servis protivnice. U sedmom gemu drugog seta Ivanovićeve koristi drugu brejk loptu, i dolazi do velike prednosti od 4:3. Posle tog brejka očekivao se veliki otpor Kuznjecove, ali Ana dobija osam od narednih devet poena, i u velikom stilu dolazi do trofeja.

Ana je za ovaj trijumf nagrađena sa 332 hiljade dolara i 465 Wta poena.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Indijan Vels
« Reply #12 on: March 27, 2008, 12:10:07 AM »
[float=left][/float]
Đoković zadao završni udarac

Nakon Ane Ivanović i Novak Đoković je zaseo na presto Indijan Velsa. Najbolji teniser Srbije je kao što se i očekivalo u velikom finalu ATP turnira Masters serije pobedio Amerikanac Mardija Fiša (98. ATP) rezultatom 2-1, po setovima 6-2 5-7 6-3.

Publika u "Indian Wells Tennis Garden-u", kao i u finalu ženskog singla, mogla je da vidi izuzetno kvalitetan i interesantan meč, koji je trajao dva sata i šest minuta. Pobedom u ovom finalu Đoković je stigao do devete titule karijere, a druge ove sezone.


Novak je odlično otvorio meč, povevši sa 3-0, ali je Fiš nedugo zatim smanjio na 3-2. Ipak Đoković još jednom oduzima servis Fišu i dolazi do 4-2. U tim momentima trema je bila očigledna u igri Fiša, što je naš teniser odlično iskoristio. Do kraja prvog dela igra pravi još jedan brejk, kojim završava set - 6-2.

I u drugom setu naš teniser je imao vođstvo od 4-2, ali je Amerikanac smanjio na 4-4. Uspeo je Fiš da napravi nekoliko izuzetnih vinera, i potom nošen publikom pravi brejk pri rezultatu 5-5. Nije dozvolio Amerikanac Đokoviću da izbori taj-brejk, i rešava drugi set u svoju korist rezultatom 7-5.

Prelomni momenat u meču desio se u prvom gemu trećeg seta. Američki teniser je imao tri brejk lopte, ali je Đoković ipak uspeo da osvojio svoj gem, a potom i napravi brejk za 2-0. Do kraja meča treći teniser sveta je bio siguran na svoj servis i samim tim okončao ovaj duel sa 6-3 u odlučujućem setu!


Na ceremoniji dodele nagrada, Djokovich je prvo čestitao protivniku na sjajnom meču.
"Njegov trenutni rejting je prenizak za igru koju je pokazao ove nedelje", rekao je Đoković i dodao "Nadam se da ste imali priliku da gledate dobar tenis u proteklih 10 dana"

Kao i njegovoj sunarodnici Ani Ivanović, i Đokoviću su nakon trijumfa stigle čestitke od vodećih ljudi Srbije, predsednika i premijera.
"Najiskrenije Vam čestitam na osvojenoj tituli. Još jednom ste svojom igrom i ponašanjem na terenu na pravi način predstavljali svoju zemlju. Želim Vam još mnogo pobeda u nastavku karijere", poručio je predsednik Republike Boris Tadić.

Premijer Vojislav Koštunica zahvalio se Đokoviću na još jednoj tituli
"Dragi Novače, hvala za još jednu osvojenu titulu. Još jednom ste obradovali Srbiju i podarili nam osećaj sreće. Najiskrenije vam čestitam osvajanje turnira Pacifik Open u Indijan Velsu"
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."