EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: Masters -Majami  (Read 10125 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Masters -Majami
« Reply #10 on: April 04, 2008, 04:50:02 PM »
[float=left][/float]
Davidenko pobedio Tipsarevića

Poslednji predstavnik Srbije u pojedinačnoj konkurenciji na turniru muškaraca u Majamiju, Janko Tipsarević eliminisan je u četvrtfinalu. Rus Nikolaj Davidenko, četvrti teniser sveta, pobedio je Tipsarevića sa 2:0 (6:2, 6:1) posle jednog časa i dvanaest minuta igre.

Naš teniser igrao je slabije nego na prethodnim mečevima, a posle plasmana u četvrtfinale, najvećeg uspeha na turnirima Masters serije u karijeri, naišao je na dobrog protivnika, raspoloženog Davidenka.

U prvom setu Tipsarvić je imao jednu priliku za 'brejk', nije je iskoristio a Davidenko je u oba takva slučaja igrao mirno i uzeo dva servisa za 6:2.

U drugom setu naš teniser osvojio je samo jedan gem a Davidenko najavio da bi na ovom turniru mogao da bude ozbiljan kandidat za osvajanje trofeja, prvog za nekog tenisera iz Rusije u Majamiju.

Davidenko će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Rodžer Federer – Endi Rodik.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Masters -Majami
« Reply #11 on: April 05, 2008, 01:49:59 PM »
[float=left][/float]
Jelena igra finale u subotu od 18h

Srpska teniserka Jelena Janković igraće u subotu u 18.00 po srednjoevropskom vremenu u finalu masters turnira u Majamiju sa Amerikankom Serenom Vilijams. Jankovićevoj i Sereni Vilijams to će biti šesti duel, a srpska teniserka vodi sa 3:2. Poslednji put srele su se u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije ove godine, kada je naša teniserka pobedila sa 6:3 i 6:4.

Ove godine Serena Vilijams, trenutno osma teniserka sveta, osvojila je jedan turnir, dok Jankovićeva ove sezone još nema titulu.

23-godišnja srpska teniserka u karijeri ima pet titula, dok tri godine starija Amerikanka ima 29 trofeja.
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."

Offline Igy81

  • Ponosni vlasnik
  • *
  • Posts: 5034
  • Gender: Male
Odg: Masters -Majami
« Reply #12 on: April 06, 2008, 12:22:03 PM »
[float=left][/float]
JJ: "Serena je bila prejaka"


Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je njena protivnica u finalu turnira u Majamiju Amerikanka Serena Vilijams "jednostavno bila prejaka". Jankovićeva je izgubila je od Vilijamsove sa 1:2 (1:6, 7:5, 3:6). "Mislila sam da će Serena biti dobra prema meni u trećem setu i da mi dozvoli da se vratim na 5:5. Bilo je zabavno, ali je ona je jednostavno prejaka. Čestitam Sereni što je osvojila turnir i što je dobro igrala", rekla je Jankovićeva posle meča.

Naša teniserka je dodala da ne zna kako je uspela da se vrati u drugom setu, kada je gubila sa 0:3, a zatim dobila sa 7:5.

"U trećem setu sam se mučila, borila sam se da ostanem u meču, ali nisam uspela", rekla je Jankovićeva.

Pobednica turnira u Majamiju Serena Vilijams naglasila je da joj nije bilo lako protiv Jankovićeve.

"Definitivno mi je bilo teško. Bila sam malo nervozna, jer sam opteretila sebe da igram protiv odlične teniserke, koja svakome zadaje mnogo nevolja", rekla je Vilijams.

Američka teniserka je do finala pobedila najbolju na WTA listi Belgijanku Žistin Enen, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu i Jelenu Janković.

"Na ovom turniru sam dobila mnogo samopouzdanja. Dobro sam odigrala turnir, ali moram da se zahvalim svom treneru što me je pustio da budem ovde, kao i mami, tati i sestri Venus", rekla je Serena.

Na pitanje, koliko joj znači što je izjednačila rekord Nemice Štefi Graf sa pet pobeda na turnira u Majamiju, Vilijamsova je odgovorila: "Štefi Graf je velika šampionka. Ona je bila moj idol, tako da je i samo poredjenje sa njom izvanredno".

Jankovićeva je trenutno treća igračica na WTA listi, dok je Vilijamsova osma igračica sveta.

Do sada Jelena Janković i Serena Vilijams odigrale su šest mečeva, a rezultat je izjednačen 3:3.

Nagradni fond turnira u Majamiju bio je 3.770.000 dolara, pobednici je pripalo 590.000, a poraženoj 295.000 dolara.

www.b92.net
"Strpljenje je cesto sve sto treba da znas o pobedi...."