Grenade® Essential Creatine - 250 gr

Ušteda 15%
Grenade® Essential Creatine
Stara cena: RSD.1,350.00  
RSD.1,147.50
Ušteda: RSD.202.50 (15%)
Na lageru
+
listu želja
Image Image
Image

Grenade® Essential Creatine

  • Povećanje fizičkih performansi i snage
  • Čist kreatin monohidrat bez ukusa
  • Idealan za kombinovanje sa drugim proizvodima

Kreatin monohidrat je jedan od najistraženijih, a verovatno i jedan od najpopularnijih i najdelotvornijih suplemenata među sportistima. Brojna istraživanja su dokazala kako suplementacija kreatinom uspešno povećava snagu, anaerobnu izdržljivost, oporavak i povećanje mišićne mase. Radi se o dodataku ishrani za sportiste koji poboljšava fizičke performanse kod učestalog, kratkotrajnog napora velikog intenziteta, ako se dnevno unosi minimum 3g.

Kreatin je molekul koji se prirodno nalazi u organizmu. Osim što ga telo samo sintetiše, unosimo ga i putem hrane. Po svojoj strukturi kreatin je tripeptid, molekul koga grade tri amino kiseline : glicin, arginin i metionin. Kreatin funkcioniše tako što povećava sintezu ATP-a (adenozin tri-fosfat), molekula koji je u mogućnosti da uskladišti i prenese energiju unutar ćelija. ATP daje energiju tako što se jedan od molekula fosfata odvaja, prilikom čega nastaje drugi spoj i to ADP (adenozin di-fosfat). Ovom hidrolizom fosfata oslobađa se enegija. Nažalost u mišićnim tkivima se nalazi samo mala količina ATP-a. Tu kreatin stupa na scenu, predajući svoje molekule fosfata ADP-u, čime se ponovo stvara ATP. Ovo u praksi znači da produžava mišićnu aktivnost.

Grenade® Essential Creatine spada među najkvalitetnije kreatine na tržištu. Pogodan je za vegane i vegetarijance. Ne sadrzi gluten, pšenicu, ni GMO. Kao i svi Grenade® proizvodi poseduje sertifikat "Informed-SPORT trusted by sport" 

Sastojci:

Sadržaj aktivnog sastojaka

100 g

5 g (jedna porcija)

Kreatin-monohidrat 

100 g

5 g

Preporučena upotreba: uzimati jednu porciju 5g (ravna merica) dnevno sa 250 ml vode:

  • Faza punjenja: po jedna porcija uz doručak, ručak, večeru i pre spavanja;4-5 dana da bi se mišići zasitili kreatinom.
  • Doza održavanja: jedna porcija kreatina sa proteinskim napitkom posle treninga, uz obrok ili odmah posle treninga.

Pripremati neposredno pre konzumiranja!

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Zaštićeno od svetlosti i jakih mirisa.

Upozorenje: Nije namenjeno osobama do 18 godina, trudnicama i dojiljama, starijim osobama, osobama koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, posebno bubrega ili koriste lekove, kao ni osobama preosetljivim na kreatin. Osobe koje uzimaju kreatin treba da preate nivo kreatina u serumu. Preporučena dnevna doza: 4 porcije=20g kreatina, se ne sme prekoračiti. Radi postizanja najboljih rezultata, proizvod treba koristiti uz odgovarajuću ishranu i program vežbanja. Uz suplementaciju kreatinom, neophodno je uzimati dovoljno vode, najmanje 6-8 čaša dnevno.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani. Proizvod nije namenjen za postavljanje dijagnoze, lečenje ili prevenciju bolesti. Čuvati van domašaja dece.

Najbolje upotrebiti do kraja: datuma označenog na dnu pakovanja

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju