Protein Matrix - 2.27 kg

Ušteda 15%
Protein Matrix - 2.27 kg
Stara cena: RSD.5,400.00  
RSD.4,590.00
Ušteda: RSD.810.00 (15%)
01601
Na lageru
+
listu želja
Image Image
Image

Šta je suplementacija i zašto je bitna?
 
Moderan stil života na žalost često znaci da se hranimo neadekvatno, odnosno da ne unosimo dovoljno nutritijenata u organizam, što znaci da telo nema dovoljno kvalitetnog materijala za formiranje i popravku tkiva, regulaciju telesnih procesa i energiju.
Dodaci ishrani (dijetetski suplementi) su namirnice koje dopunjuju normalnu ishranu i na taj način unosimo u organizam supstance koje su neophodne za metabolizam, a koje iz nekog razloga nismo uneli dovoljno hranom. Nekad zbog toga što ne jedemo dovoljno nutritivno bogate hrane, a nekad zbog toga što je telo izloženo dodatnim naporima (fizički napor, bolest, oslabljen imuni sistem...).
Razlikujemo organske nutritijente (ugljeni hidrati, masti, proteini ili njihove gradivne blokove-aminokiseline i vitamini) i neorganske nutritijente (hemijska jedinjenja kao što su dijetarni minerali, voda i kiseonik).
 
Šta je Protein Matrix?
 
Protein matrix je proteinski blend osmišljen sa idejom da se stvori visokoefikasan i vredan dodatak ishrani koji organizam može da iskoristi na najoptimalniji način. Sastoji se od koncentrata proteina surutke (50%), koncentrata proteina mleka (30%), hidrolizovanog izolata goveđeg proteina (10%) i peptida glutamina (10%).
 
Zašto je to bitno?
 
Proteinske mešavine sadrže više vrsta proteina cime se postiže efekat produženog delovanja, tj.
dobijate mix proteina brze i proteina kontinuirane apsorpcije, bogatstvo amino kiselina različite strukture, a sve to znači da lako možete da povećate svoj dnevni unos proteina, a pri tom da obezbedite svom organizmu gradivni materijal za rast.
 
Šta je Whey protein?
 
Kvalitet proteina se meri biološkom vrednošcu (BV–jedinica pomocu koje se meri koliko telo može apsorbovati i iskoristiti protein). Što je BV proteina viša, protein bolje potpomaže razvitak mišica. Whey protein ima najvišu biološku vrednost (104), lako su probavljivi i imaju dobar profil aminokiselina. Protein surutke je najpogodniji izvor za uzimanje nakon treninga i u jutarnjem periodu kada je telu potrebno da se hitno nadoknade amino kiseline.
 
Koja je razlika izmedu mlečnog proteina i proteina surutke?
 
Protein iz mleka je izvrstan organski dostupan protein sa nešto nižom BV nego kod whey proteina, te se sporije otpušta u krvotok što ga čini izvrsnim izborom dugotrajnog antikataboličkog proteina
(proteina koji izgrađuje mišiće).
 
Koja je razlika izmedu proteina iz govedine i izolata goveđeg proteina?
 
Proteini iz govedine se sporije otpuštaju u krvotok i njihova BV iznosi 80, što znaci da  amino kiseline postepeno pristižu u krv hraneći tako mišiće u dužem periodu. Izolat govedeg proteina je protein očišćen od masnoća i holesterola i predstavlja izvrstan proteinski izvor.
 
Zašto glutamin peptid?
 
L-Glutamin je uslovno esencijalna aminokiselina jer organizam u stanjima stresa i bolesti nije u stanju sintetisati dovoljne količine glutamina. Suplementacija glutaminom od velike je važnosti za sportiste koji su stalno izloženi stresu jer im pomaže u očuvanju mišića. Glutamin može sprečiti gubitak mišićne mase, štaviše, može povećati sintezu proteina u organizmu.
Glutamin peptid je glutamin koji će se najbolje apsorbovati u organizmu. Nije slobodan i vezan je za druge aminokiseline peptidnim vezama što ga čini najstabilnijim oblikom glutamina, dostupan na tržištu.
 
VITALIKUM i PROTEIN MATRIX
 
Vitalikum doo, Novi Sad je uvoznik i distributer, a od nedavno i proizvođač prirodnih dodataka ishrani. Vitalikum čini mlad, ambiciozan i stručan tim ljudi koji obiluje decenijskim iskustvom u sferi sporta, fitnesa, nutricionizma i suplementacije. Naš cilj je da Vam pomognemo da dođete do željenog cilja na kvalitetan, jednostavan ali pre svega zdrav način. Tako smo došli na ideju da osmislimo i proizvedemo proizvod koji bi bio omiljen među sportistima i rekreativcima. Stvoren je Protein Matrix-proteinski blend proizveden u modernom industrijskom pogonu u skladu sa zahtevanim standardima. Proizvod je bez aspartama i dostupan u nekoliko različitih pakovanja od 500 g do 4500 g. Potrudili smo se da bude prijatan i ukusan za konzumaciju, te smo našim kupcima ponudili dva ukusa: kremasta vanila i trostruka cokolada.
 
VAŠE TELO je VAŠ ŽIVOT. Brinite o njemu!

 

Nisu pronađeni članci

Napiši recenziju