Testosteron

SUSTANON: (propionat, phenilpropionate, isocaporate, decanoate) 250 mg/ml 1 ml ampule.Ovaj preparat je mešavina 4 komponente testos-terona koje veoma dobro deluju zajedno.  Deluje brzo i dugo se zadržava u krvi. Već dugo se prodaje u Evropi gde je najpopularniji od svih testosterona, a sada stiče popularnost i u SAD. Doze od 250 ili 500 mg svakih 10 dana su sasvim dovoljne da Sustanon da dobre rezultate. Ovo je iz razloga jer mešavina testosterona u dužem vremenskom periodu može da deluje na receptore bez njihovog zasićenja što nije slučaj i sa pojedinačnim vrstama testosterona. Korisnici drugih testosterona kao što su Cipionat i Enanthat, primorani su da u narednim ciklusima povećavaju doze pa se često nađu u situaciji da uzimaju i do 1200 mg nedeljno. Glavna prednost Sustanona je ta što je efikasan u produženoj ili ponovljenoj upotrebi u razumnim dozama. U manjim dozama sporedni efekti će biti manje izraženi, ali ne i odsutni. Javlja se uobičajena iritacija i agresivnost. Obično se koristi u ciklusima dobijanja mase, zajedno sa oralnim steroidima kao što su Anavar ili Winstrol. Sustanon je aktivan u organizmu i do 4 nedelje, pa se injekcije mogu davati i na 14 dana.

TESTOSTERONE CYPIONATE: 200 mg/cc – 10 cc bočica. Ovo je injekciona forma testosterona u uljnoj bazi. Visoko je androgen i visoko anaboličan preparat. Cypionat lako aromatizuje kao i ostali testosteroni i kod većine korisnika izaziva retenciju vode. Veoma malo je toksičan za jetru, ali može da izazove smetnje u prirodnom lučenju telesnog testosterona. Kod korisnika izaziva dramatično povećanje mase i snage. Može biti sastojak brojnih različitih steroida i uvek daje sjajne rezultate. Cypionat je jako popularan testosteron koji koriste sportisti i proizvodi se pod imenom Depo -Testosteron. Efikasne doze su od 1 – 3 cc nedeljno

TESTOSTERONE ENANTHATE: 200 mg/ml – 10 ml bočice. Ovaj proizvod je dugo aktivni injekcioni testosteron koji sportisti. često koriste. Kao i svi drugi testosteroni visoko je androgen i visoko anaboličan, lako aromatizuje i umereno je hepatoksičan. Neki korisnici tvrde da enantat nije tako delotvoran kao cipionat. Međutim, enantat je potrebno uneti samo jednom na svakih 10 dana naspram cipionata koji se unosi nedeljno. Efikasne doze su 1-3 cc svakih 10 dana. Enantat je još uvek domaće proizvodnje a dostupan je i u nekoliko Evropskih verzija.

TESTOSTERONE PROPIONATE:mg/cc – 10 cc ili 30 cc u bočici. Ovo je brzo aktivni uljni testosteron. Vrlo je sličan cvpionatu s tom razlikom što je u telu efikasan oko 5 dana. Zbog toga se mora uzimati 2 x nedeljno. Propionat kao i druge vrste testosterona može biti efikasan u porastu mase i snage. Kao i drugi testosteroni može izazvati sporedne efekte kao što su ginekomastija, retencija vode i agresivnost. Uobičajene doze su od 200 – 400 mg nedeljno.

TESTOSTERONE SUSPENSION: 100 mg/ml – 10 cc ili 30 cc u bočici. Ovo je injekcioni testosteron u vodenom rastvoru. On je jedan od najstarijih i najdostupnijih androgena. Stvoren je još pre 50 godina. Sportisti su ga decenijama koristili i još uvek ima sledbenika koji vole brzo delovanje ovog preparata. Pošto se nalazi u vodenoj bazi ulazi u sistem za samo nekoliko časova i traje jedan dan. Ovo zahteva čestu primenu. Najgora stvar je što su injekcije vrlo bolne i mogu dovesti do jako neugodnog ciklusa. Ipak stotine sportista se žrtvuju zbog dramatičnog i brzog prirasta snage i mase. Pouzdano znam da su brojni rekordi disciplinaša snage postignuti uz pomoć suspenzije. Takođe su i mnoga šampionska tela bila potpomognuta dugim periodom korišćenja ovog preparata. Nažalost prejak je za organizam i ima jake androgene efekte, lako aromatizuje, i težak je za jetru. Produženo korišćenje suspenzije potiskuje prirodni hormon hipofize, dovodeći do ozbiljne atrofije testisa i neplodnosti. Iako su ovo veoma nezgodni simptomi mnogi ne žele da ih prihvate. Usled velikog procenta veštačkog testosterona koji se u telu pretvara u DHT, dolazi do pojave akni i gubitka kose. Kao što je slučaj sa ostalim testosteronima korisnici često nalaze da brzo stečeni rezultati opadaju nakon što se prekine sa unošenjem preparata.Povećana agresivnost je još jedna od uobičajenih pojava vezanih sa upotrebom vodenog rastvora testosterona. I povećanje seksualnog nagona je takođe jedan od efekata korišćenja suspenzije, kada se koristi u kraćim intervalima. Međutim, kao što je slučaj sa ostalim steroidima u dužem periodu korišćenja može dovesti do impotencije i seksualne disfunkcije.
Još uvek je popularan kod disciplinaša, koji ga uzimaju svakoga dana poslednjih nekoliko nedelja pred takmičenje.
Ovaj preparat smatraju u klasi sa Anadrolom… daje dramatično povećanje mase i snage. Prosečne doze su oko 200 mg svakog drugog dana.

Tags: , , ,

Category: Doping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hit the monkey!

CuteCaptcha