Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Nicole Wilkins

Kako sam počela?

Rođena sam 5. Februara. 1984. godine u Royak Oak-u, Mišigan. Moji roditelji su Kathy i Ward, a imam i mlađu sestru, Eriku. Kada mi je bilo otprilike četiri godine, moja porodica se preselila u Sterling Heights u Mišiganu, i od tada živim tu.

Otkako znam za sebe, bila sam sportski tip. Počela sam sa baletom kada mi je bilo pet godina, a nakon toga sam bila plesačica i navijačica. Dok sam odrastala, kada sam bila napolju, penjala bih se po drveću, vozila bicikl, dok ste me retko mogli videti kako se igram sa lutkama i puzlama.

Kada sam napunila osam godina počela sam se baviti gimnastikom. Brzo sam napredovala po nivoima, i nastavila sam se takmčiti sledećih trinaest godina, završavajući karijeru na desetom nivou. Verujem da je moja ljubav za dizanjem počela u prvoj godini srednje škole. Tokom ovog perioda povredila sam medijalni meniskus u levom kolenu, te sam morala ići na operaciju. Budući da mi je bilo tek petnaest, doktori su odlučili da će, umesto uklanjanja dela hrskavice koji je bio povređen, radije zašiti povređeno mesto. Smatrali su da sam bila dovoljno mlada i da će rana zarasti bez ikakvih daljih problema. Nakon šest sedmica koje sam provela na štakama i mnogo meseci kasnije, konačno sam se vratila u normalu; ili sam barem tako mislila. Sa šesnaest godina, povreda se vratila i pogoršala.

Novo poglavlje u mom životu

Otišla sam na drugu operaciju gde su doktori uklonili oštećeno tkivo (u istom kolenu). Tokom ovog perioda, ne samo da sam vežbala gimnastiku, već sam i naučila kako dizati sa slobodnim tegovima. Nikada nisam propustila trening, iako sam jedino mogla vežbati na nejednakim paralelnim šipkama. Od preostale četvoročasovne sesije (pet puta sedmično) radila sam trening snage. Mogla sam videti kako mi se forma gornjeg dela tela veoma brzo menjala. Moj trener je bio powerlifter, tako da me je naučio kako da izvodim čučanj sa šipkom, trzaj i mrtvo dizanje u pravilnoj formi, čim mi se koleno vratilo u radnu kondiciju.

2002. nastupila sam na Arnold Classic-u u gimnastici. Te godine Laura Mak se takmičila, a pošto je bila gimnastičirka mog trenutnog trenera, otišli smo pogledati njen nastup u finalu. Dok sam sedela i divila se fitness takmičarima znala sam da se i sama jednog dana želim takmičiti na bini. Znala sam da ću jednog dana biti tamo. Samo nisam znala odakle da počnem

.
U četvrtoj godini srednje škole odlučila sam da ne želim nastaviti sa gimnastikom na fakultetu. Više sam se zabavljala u teretani i bila sam spremna za novo poglavlje u svom životu. Samovoljno sam počela trčati četiri puta sedmično, a kako je dolazio kraj školske godine počela sam sa atletikom, sportom koji sam oduvek želela isprobati u srednjoj školi. Bila sam skakač s motkom i sprinter. Pošto nisam vežbala više od dvadeset sati sedmično kako sam pre radila, počela sam dobijati na težini. Zbog toga sam se edukovala i čitala više o pravilnoj ishrani, te sam postala zainteresovana za ukupno telesno zdravlje.

Imam diplomu u wellness-u, promociji zdravlja i prevenciji povreda sa malim dodatkom u nauci vežbanja koju sam dobila na Okland univerzitetu u Ročesteru. Tokom četiri godine školovanja radila sam u rekreacijskom odjelu sprovodeći fitnes procene i kreirajući planove vežbanja za individualce sa različitim potrebama. Predano sam vežbala pet do šest puta sedmično. Da ste bili u Ročesteru, mogli biste garantovati da ćete me zateći tamo.

Na drugoj godini fakulteta pripremala sam se za svoje prvo fitness takmičenje. Najbolja prijateljica mi je pomagala oko koreografije, pošto je bila plesačica Detroit Pistons-a, tako da sam vežbala u sali za gimnastiku nakon posla. Na pozornici sam se prvi put pojavila u novembru 2003. i odnela pobedu.

Moja strast za uspehom

Upravo sam od tog događaja poludela za fitnesom. Sledeće godine sam se takmičila u još pet nastupa i nikad nisam zauzela mesto niže od petog. Kvalifikovala sam se za Jr. Nacionalno prvenstvo, ali tamo se nisam iskazala kako sam želela. Jednostavno ćemo reći da mi je to poslužilo kao učenje na greškama. Rekla sam sebi da neću učestovati na Nacionalnom prvenstvu dok ne budem smatrala da sam potpuno spremna.

2006. sam počela raditi sa Kim Oddo-om. On mi je pomogao sa pripremama za ‘’NPC Motor City Classic’’ koji se održavao u Deabornu. Moj plan je bio učestovovanje u fitness i figuralnoj disciplini (bez pozirajuće rutine), da bih se kvalifikovala za Nacionalno prvenstvo u novembru te godine. Nakon sveukupnog teškog rada konačno sam osvojila titule u obe kategorije. Odletela sam za Majami i završila na petom mestu na Nacionalnom prvenstvu. Bila sam drugoplasirana u fizičkoj kategoriji i sedma u kategoriji rutinskog nastupa. Rečeno mi je da moram ubrzati svoju rutinu. Pošto sam bila na korak od dobijanja profesionalne kartice na svom prvom fitness nacionalnom prvenstvu, bila sam odlučnija nego ikad da se okušam i sledeće godine.

Moje prvo takmičenje u 2007. je bilo Jr. Nacionalno u Čikagu. Fizički deo je prošao sjajno, a onda je na red došla rutina… Preokrenula sam se preko leđa i pala ravno na stražnjicu. Kući sam otišla sa trofejem za osvojeno drugo mesto, dok mi je prvo promaklo za samo jedan poen.

Četiri sedmice kasnije bila sam u avionu za Njujork, te sam ponovo nastupila u obe (fitness i figura) kategorije na Team Universe-u. Kući sam se vratila sa ukupnom pobedom u obe kategorije, te sam potukla preko 200 žena širom nacije i osvojila profesionalnu karticu! To je bio prvi put u istoriji da je jedna takmičarka pobedila u obe (fitness i figura) kategorije na istom nacionalnom nastupu. Nakon toga sam poslana u Španiju zbog učestovanja na Svetskom prvenstvu kao deo reprezentacije SAD-a. To je bilo najuzbudljvije putovanje na kojem sam ikada bila.

2008. sam ostvarila profesionalni debi na Arnold Sports Classic-u održanom u Kolubusu, gde sam zauzela jedanaesto mesto u kategoriji figure. Kasnije te godine otišla sam na kvalifikacije za Olimpiju u fitnesu i figuri. Svega nekolicina devojaka je ostvarilo ovakav uspeh. Na Olimpiji sam se takmičila u kategoriji figure i završila kao deveta.

2009. sam osvojila prvi profesionalni nastup u kategoriji figure – ‘’Europa Ornaldo Pro Figure’’. Kvalifikovala sam se za Figure Olimpiju po drugi put. Ovo takmičenje je održano u septembru u Las Vegasu, gde sam osvojila prvo mesto, te ponela titulu ‘’Ms. Figure Olympia’’!
Moj krajnji cilj je osvojiti ‘’IFBB Figure’’ međunarodnu titulu i ‘’IFBB Figure Olympia’’ titulu u istoj kalendarskoj godini. Do sada ovaj pothvat niko nije ostvario.

Zaljubljena sam u ovaj sport i osećam strast prema zdravlju i fitnesu. Planiram se takmičiti još mnogo godina i širiti pozitivan uticaj na ljude širom sveta.

Preuzeto sa: www.nicolewilkins.com
Preveo: Đ.M. za EXYU  FITNESS

Tags:

Category: Galerija, Lepotice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *