Paste your Google Webmaster Tools verification code here

SNAŽNI KOFEIN

Više kofeina može da utiče na veću snagu

Često preporučujemo kofein kao predtrenažni suplement jer nam istraživanja govore da kofein može da poveća mišićnu snagu i izdržljivost (što znači da vam omogućava da trenirate jače i duže), dok nam istovremeno pomaže da sagorimo više masti u toku treninga.

Još jedno istraživanje, sprovedeno u Indiji, potvrđuje ove preporuke. Istraživači su davali subjektima da konzumiraju 0, 2, 4 ili 6mg kofeina po funti telesne mase (što iznosi oko 0, 400mg, 800mg ili 1.200mg kofeina za bodibildera od 200 funti), sat vremena pre testiranja izometrijske snage i izdržljivosti mišića. Rezultati pokazuju da se snaga povećava sa većim dozama kofeina. Doza od 2mg je povećala mišićnu snagu za oko 15%, doza od 4mg za oko 40%, a doza od 6mg za oko 50%. Uzmite 200-400mg kofeina sat vremena pre treninga. Kada planirate stvarno surov trening ili pak želite da značajno uvećate snagu, povećajte unos kofeina na 800mg.

Ali oprezno sa tim: možete razviti toleranciju na kofein, pa kako biste se osigurali da možete ovu tehniku iznova koristiti, tako visok unos praktikujte samo povremeno.

 

Autor: Jordana Brown
Preuzeto sa: www.flexonline.com
Prevela I prilagodila: I.K.za EXYU FITNESS

 

Tags: ,

Category: Suplementi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *