SNAŽNI KOFEIN

Više kofeina može da utiče na veću snagu

Često preporučujemo kofein kao predtrenažni suplement jer nam istraživanja govore da kofein može da poveća mišićnu snagu i izdržljivost (što znači da vam omogućava da trenirate jače i duže), dok nam istovremeno pomaže da sagorimo više masti u toku treninga.

Još jedno istraživanje, sprovedeno u Indiji, potvrđuje ove preporuke. Istraživači su davali subjektima da konzumiraju 0, 2, 4 ili 6mg kofeina po funti telesne mase (što iznosi oko 0, 400mg, 800mg ili 1.200mg kofeina za bodibildera od 200 funti), sat vremena pre testiranja izometrijske snage i izdržljivosti mišića. Rezultati pokazuju da se snaga povećava sa većim dozama kofeina. Doza od 2mg je povećala mišićnu snagu za oko 15%, doza od 4mg za oko 40%, a doza od 6mg za oko 50%. Uzmite 200-400mg kofeina sat vremena pre treninga. Kada planirate stvarno surov trening ili pak želite da značajno uvećate snagu, povećajte unos kofeina na 800mg.

Ali oprezno sa tim: možete razviti toleranciju na kofein, pa kako biste se osigurali da možete ovu tehniku iznova koristiti, tako visok unos praktikujte samo povremeno.

 

Autor: Jordana Brown
Preuzeto sa: www.flexonline.com
Prevela I prilagodila: I.K.za EXYU FITNESS

 

Tags: ,

Category: Suplementi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I wonder what is in the yellow tent.

CuteCaptcha