Paste your Google Webmaster Tools verification code here

RADE SAVIĆ OBARA REKORD

Naš rekorder u disciplini benč press bez opreme (RAW )nastavlja sa obaranjem svetskih rekorda. Na svetskom Prvenstvu u Bardejov – Slovačka, predstavnik Srbije je završio nastup sa postignutih 270 kg. To je njegov novi rekord podignut na takmičenjima.

Takmičenje je započeo sa prijavljenih 265 kg, to je podigao bez problema, glavni konkurent za zlato MURNIEKS Andrejs prijavljuje 270 kg u prvom pokušaju i ne uspeva da podigne.Rade prijavljuje 275 kg i podiže, imao je malo kašnjenje desne ruke, ali pokušaj je bio uspešan.MURNIEKS Andrejs ponavlja u drugom pokušaju 270 kg i podiže.Radetov rezultat je novi svetski rekord u kategoriji preko 140 kg.

Stari rekord je oborio na Evropskom prvenstvu održano u maju mesecu u Sloveniji . Postaje već napeto i neizvesno, oba konkurenta prijavljuju 280 kg u svom trećem pokušaju. Ako Andrejs uspešno podigne, a Rade podbaci, biće prvak, ako niko ne podigne Rade Savić osvaja zlatnu medalju.

Prvi nastupa Rade, pokušava, podiže do pola i ne uspeva. Na scenu stupa MURNIEKS Andrejs i on nije uspešan.Većini navijača, je laknulo. Rade brani titulu prvaka i rekordera.

Ono što je vredno pomena je rezultat MÉSZÁROS László iz Mađarske u kategoriji do 140 kg, sa podignutih 303 kg. Ovaj 44 godišnjak, dokazuje da njegovo vreme još nije prošlo u  disciplini raw benč. On je ujedno i apsolutni pobednik.

Foto by Žika Manasić

Tags: , , ,

Category: Takmičenja, Vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *