Paste your Google Webmaster Tools verification code here

VICTOR MARTINEZ NEĆE UČESTVOVATI NA ARNOLD CLASSICU

Victor Martinez neće učestvovati na Arnold Classic-u zbog imigracijskih nevolja

Samo dva meseca udaljen, Arnold Classic 2012. je tu, odmah iza ćoška. Takmičari su već počeli svoje pripreme pred nastup, te su ubacili u višu brzinu poslednjih šest do osam sedmica. Ali za Victora Martineza, regularnog i bivšeg pobednika u Columbusu, Ohio – ništa od ovoga neće se ostvariti. Dok je to bilo očito kako je čekao svoje oslobođenje, dominikanski Dominator je službeno saopštio da se povlači iz takmičenja.

Budući da je u pritvoru od 7. Novembra zbog problema vezanih uz imigraciju, Martinez je imao malo izbora, te se privremeno morao povući iz takmičenja. Zapravo, Martinez će možda biti deportovan u svoju matičnu zemlju, Dominikansku Republiku, ukoliko federalni sudija donese takvu odluku 6. januara. Vlada ga mora, ili osloboditi, deportovati ili podignuti optužnicu protiv njega unutar 90 dana, koliko može provesti u pritvoru.

Nevolje su za Martineza (38) počele nakon što se vratio sa IFBB Arnold Europe-a u oktobru 2011. Victor je osvojio ovo takmičenje, te je njegova karijera ubrazno krenula uzlaznom putanjom nakon kratkog zatišja. Njegova Zelena karta je očigledno istekla, a Martinez je zaboravio aplicirati za novu. Suočen sa činjenicom da je bio osuđivan zbog krivičnog dela u prošlosti, Victor se našao pred carinskim agentom SAD-a na aerodromu.

Na ranijem saslušanju, sudija je odbio Martinezovu kauciju i naredio mu povratak u njegovu ćeliju promera 6 x 8 u Njujorku.

Pobednik Arnold Classic-a 2007. Moraće razrešiti svoju situaciju vezanu za imigraciju, nadajući se da će dobiti priliku da živi u SAD-u. Budući da se IFBB takmičarska sezona bliži, Martinezu će biti potrebno mnogo više vremena da se vrati u formu, usled duže neaktivnosti i nemogućnosti kontrolisanja svoje dijete u pritvoru. Najbolji mogući scenario je onaj u kojem bi Victor propustio tri meseca treninga, iako je i to dug period za profesionalnog bodibildera koji nema kontrolu nad svojom svakodnevnom rutinom.

Čitava bodibilding branša čeka razrešenje Martinezove sudbine sledećeg meseca. Ukoliko deportacija ipak bude slučaj, Victor će se i dalje moći takmičiti u prekookeanskim takmičenjima, ali će ‘’Velika dvojka’’ – Arnold i Olympia morati sačekati dok Martinez, ili aplicira za drugu Zelenu kartu ili državljanstvo.

VICTOR MARTINEZ – Plasman na takmičenjima

2011 IFBB Arnold Classic Europe

1st

2011 IFBB Sheru Classic Asian Grand Prix Pro Bodybuilding & Figure

4th

2011 IFBB Olympia

4th

2011 IFBB Arnold Classic, Ms. International, Fitness International & Figure International

3rd

2010 IFBB Olympia

8th

2009 IFBB Olympia

6th

2009 IFBB Arnold Classic

2nd

2007 IFBB Olympia

2nd

2007 IFBB Arnold Classic

1st

2006 IFBB Olympia

3rd

2006 IFBB Arnold Classic And Internationals

3rd

 2005 IFBB Olympia

5th

2005 IFBB New York Pro

3rd

2005 IFBB San Francisco Pro

5th

2005 IFBB Arnold Classic And Internationals

7th

2004 IFBB Olympia

9th

2004 IFBB GNC Show Of Strength

1st

2003 IFBB Night Of Champions

1st

2002 IFBB Arnold Classic And Internationals

13th

2002 IFBB Iron Man Pro

9th

2001 IFBB Night Of The Champions

8th

Autor: Joe Pietaro
Preuzeto sa :www.musclesportmag.com
Preveo i prilagodio: Đ.M. za EXYU FITNESS

Category: Vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *