-
-25%

Mammut BCAA + Glutamin, 450 gr(rok 4/22)

Nema na zalihama
0.00
(0 recenzija) Napišite utisak
002725
2.100 rsd
2.800 rsd
Uštedićete: 700 rsd
Informacije
 • Plaćajte online karticom i kupujte povoljnije.
 • Proizvodi na akciji  - link  
 • Ukoliko imate neki problem sa plaćanjem ili poručivanjem slobodno nas pozovite.
 • Platite karticom ili e bankingom izbegnite probleme sa kurirskom službom oko naplate, smanjite cenu vašeg paketa za 180 din.
 • Ukoliko nemate mail od nas, porudžbinu niste dovršili.
 • Za dostavu preko 10000 din, dobijate 10 posto popusta za proizvode koji nisu na popustu, dostava je free.
Dostava
 • Dostava free za kupovinu preko 7000 din
 • Dostavu vršimo brzom poštom u roku
     od 1-3 radna dana.
 • Molimo da pre kupovine pročitate sve o dostavi.
Načini plaćanja
 • Platnim karticama online
 • Gotovinom
 • Pouzećem
 • Uplatom na račun
 • Pay pal
Zašto mi?
 • Veliko iskustvo
 • Velika ponuda
 • Kvalitet proizvoda
 • Stručni saveti
 • Povoljne cene
Opis proizvoda

Vitamin C (L-askorbinska kiselina) je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidans i snažan redukujući agens. Spada u mikronutrijente koji se ne mogu sintetisati u ljudskom organizmu, već se može samo uneti regularnim putem ishrane, a neophodan je za ljudsko zdravlje. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Neophodan je i za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Spada u antioksidanse i samim tim štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Deluje imunoprotektivno i moduliše sintezu eikozanoida. Doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku, i nakon vežbanja i intenzivne fizičke aktivnosti, a takođe učestvuje u energetskom metabolizmu organizma. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost. Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja usled lošeg načina ishrane. Blagi deficiti vitamina C se mogu javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga, kod pušača.

Vitamin C ima sledeće zdravstvene izjave iz Pravilnika o prehrambenim i zdravstvenim izjavama koje se navode na deklaraciji hrane iz Priloga 2. Lista odobrenih zdravstvenih izjava, pod brojem:

175. Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji,

176. Vitamin C doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma,

177. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji nervnog sistema,

178. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa,

179. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema,

180. Vitamin C doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E,

181. Vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti,

182. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni,

183. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju hrskavice,

184. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju kostiju,

185. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju kože,

186. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju krvnih sudova,

187. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju zuba,

188. Vitamin C doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa,

189. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema za vreme i nakon intenzivne fizičke aktivnosti.

Preporučeni dnevni unos za vitamin C za odrasle osobe je 80,0 mg. Primenom preporučene doze od 10,0 g praška dnevno proizvoda BCAA Glutamin Powder, prašak za pripremu napitka unese 20,0 mg vitamina C, što je 25,0% NRV. Maksimalno dozvoljena dnevna količina za vitamin C u dijetetskim suplementima iznosi 1.000,0 mg. Kao izvor vitamina C korišćena je L-askorbinska kiselina, koja se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda (Službeni glasnik RS, br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015, 75/2015, 07/2017, 103/2018).

Glutamin je neesencijalna aminokiselina koja se nalazi u proteinima. Najzastupljenija je amino kiselina u namirnicama i ljudskom organizmu i uključena je u veliki broj metaboličkih procesa. Nastaje od glutaminske kiseline u reakciji koja zahteva vitamin B6 kao kofaktor. Glutamin može da se konvertuje u glukozu kada je ona potrebna organizmu i da služi kao izvor energije. Zajedno sa N-acetil-cisteinom omogućava sintezu glutationa koji je važan antioksidans u organizmu. Glutamin je neurotransmitter u mozgu gde predstavlja izvor energije i medijator glutaminske kiseline i GABA. Značajan je u produkciji leukocita i za imunu funkciju. Studije ukazuju da je glutamine neophodan za replikaciju ćelija imunog sistema. Novije studije ukazuju da suplementacija glutaminom ima antikatabolički efekat, tj. da sprečava razgradnju mišićnog tkiva zbog čega se često koristi u dodacima ishrani za sportiste. Antikatabolički efekat se zasniva na sposobnosti glutamine da neutralizuje efekat kortizola (steroidni hormone sa jakim kataboličkim dejstvom) čiji su nivoi povišeni u toku intezivnog vežbanja. Glutamin je važan i u procesu regeneracije tkiva. Obzirom da je glutamin prisutan u mnogim namirnicama biljnog i životinjskog porekla i da nije esencijalna amino kiselina, odnosno može da se sintetiše u organizmu, za njega ne postoji ustanovljenpreporučeni dnevni unos  (NRV). Neželjeni efekti kod unosa većih količina glutamina nisu zabeleženi. U preporučenoj dnevnoj dozi od 10,0 g praška proizvoda Glutamine Powder, prašak za pripremu napitka,  L-glutamin je zastupljen  u količini od 2,5 g. Uobičajene dnevne doze kod sportista su 10,0-30,0 g. Preporučeni dnevni unos u dijetetskim proizvodima nije ustanovljen.

Leucin zajedno sa izoleucinom i valinom spada u aminokiseline razgranatog lanca (BCAA – branced chain amino acids). Ove tri esencijalne aminokiseline čine oko 20% aminokiselinskog sastava mišićnog tkiva i organizam ih koristi za produkciju energije, održavanje azotnog bilansa i regeneraciju. Studije su pokazale da se 90% unetog leucina troši za proizvodnju energije tokom vežbanja. Takođe, studije su pokazale da je potrošnja leucina dva puta veća u odnosu na izoleucin i valin. Leucin može stimulisati oslobađanje hormona rasta i insulina koji podstiču sintezu proteina i smanjuju njihovu razgradnju. Kada se unos, leucine, kao ni ostale BCAAs se ne razgrađuju brzo u jetri, već umesto toga cirkulišu i takmiče se za preuzimanje u mozgu sa aminokiselinom triptofan. Triptofan je prekursor serotonina (5-hidroksitriptamin), koji može da vrši depresiju CNS-a i da izazove simptome umora. Istraživanja su pokazala da vežbanje povećava srazmeru slobodnog triptofana u odnosu na leucine i ostale BCAAs, pa tako povećava nivo serotonina u mozgu. Takođe je zabeleženo da dolazi do pada nivoa leucine i ostalih BCAAs u plazmi tokom vežbanja. Pretpostavlja se da suplementacijom leucinom smanjuje ovaj disbalans i da bi to trebalo da dovede do poboljšanja mentalnih i fizičkih sposobnosti, mada ni do danas za to nema čvrstih dokaza. Ispitivanja koja su istraživala efekat leucine i BCAAs suplementacije na sastav tela i zamor mišića prouzrokovan vežbanjem, sugerišu da bi suplementacija mogla biti korisna. Primenom preporučene doze od 10,0 g praška dnevno proizvoda BCAA Glutamin Powder, prašak za pripremu napitka unese se 7,5 g amino kiselina razgranatog lanca i to 2,5 g leucina, 1,25 g izoleucina i 1,25 g valina. Preporučeni dnevni unos u dijetetskim proizvodima nije uspostavljen.

 

Aktivne komponente 10,0 g

 

(2 merice)

% NRV*

 

(2 merice)

100,0 g
Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 20,0 mg 25,0 0,2 g
Glutamin (L-glutamin) 2,5 g 25,0 g
BCAA (amino kis. razgranatog lanca), od čega

 

– Leucin (L-leucin)

– Izoleucin (L-izoleucin)

– Valin (L-valin)

5,0 g

 

2,5 g

1,25 g

1,25 g

 

50,0 g

 

25,0 g

12,5 g

12,5 g

*NRV – nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: L-glutamin, L-leucin, L-izoleucin, L-valin, kukuruzni skrob, limunska kiselina, aroma, lecitin iz soje; natrijum-ciklamat, acesulfam K, sukraloza i saharin (zaslađivači), crvena cvekla (boja), L-askorbinska kiselina, beta-karoten (boja).

Upotreba:

Odrasli: Uzeti jednom dnevno 10,0 g praška (2 puna dozne merice) i dodati u čašu hladne vode, promešati i popiti ujutru nakon ustajanja, onih dana kada se ne vežba.

Utisci
Prosečna ocena:
0.00 (0 recenzija Ukupno)
 • 5 zvezda
  0
 • 4 zvezdi
  0
 • 3 zvezdi
  0
 • 2 zvezdi
  0
 • 1 zvezda
  0
Da li ste koristili ovaj proizvod?
Napišite nam iskustvo o proizvodu i pomognite drugima da donesu pravu odluku
Prikaži utiske sa:
5 zvezda (0 recenzija)
4 zvezdi (0 recenzija)
3 zvezdi (0 recenzija)
2 zvezdi (0 recenzija)
1 zvezda (0 recenzija)

Trenutno bez recenzije