Sagorevači masti

Ne postoji čarobna pilula koja će regulisati vašu težinu ako niste spremni da odustanete od nezdravih navika poput loše ishrane i fizičke neaktivnosti. Ali ako već aktivno radite na fizičkom izgledu i formi, postoje suplementi koji vas u tome mogu značajno podržati.

Sagorevači masti imaju za cilj da nas rasterete viška nagomilanih masnoća u telu i najčešće to čine ubrzavanjem metabolizma, sprečavanjem taloženja masti ili razgradnjom postojećih.

Sastojci koji imaju neko od ovih svojstava su kofein, zeleni čaj, guarana, L-karnitin.

 

Da li sagorevači masti pomažu i kako? 

Sagorevači masti dejstvuju u sinergiji sa zdravim navikama, kao što su ishrana i fizička aktivnost, dakle sami po sebi nisu dovoljni za postizanje trajnijih efekata gubitka suvišnih kilograma, ali su korisni pomagači u postizanju ovog cilja.

Kako deluju sagorevači masti: 
 • Ubrazavaju metabolizam – pojedini sastojci imaju svojstvo da ubrzaju bazalni metabolizam čime se troši više kalorija čak i kada je osoba u stanju mirovanja.
 • Stimulišu razgradnju masti
 • Sprečavaju masti da se deponuju u telu
 • Pospešuju energetsku potrošnju
 • Smanjuju apetit

 

Kako se piju sagorevači masti?

Najčešće dolaze u obliku tableta ili kapsula, a postoje i tečni sagorevači masti, i oni se konzumiraju u sklopu zdravog režima ishrane i fizičke aktivnosti.

Preporuka je da se počne sa manjim dozama uz prethodno konsultovanje sa lekarom ili nutricionistom kako bi se telo adaptiralo. Pratite kako organizam  reaguje tokom uzimanja suplemenata i nikako ne prekoračujte preporučenu dozu. Doza se određuje u skladu sa vašim godinama, kilažom, polom, životnim stilom, načinom ishrane, a takođe, uzimaju se u obzir i preporuke samog proizvođača.

Vežbačima se preporučuje da ih uzimaju pre treninga jer pojačavaju sagorevanje masti tokom vežbanja.

 

Prirodni sagorevači masti 

Zeleni čaj, kofein, guarana, ljute papričice, cimet i limun su samo neki od prirodnih sagorevača.

Zeleni čaj je prirodni antioksidans koji u sebi sadrži katehine. Katehini su zaslužni za ubrzavanje metabolizma i potrošnju kalorija, te ćete zato često videti da ovaj napitak preporučuju u procesu mršavljenja.

Kofein je prirodni stimulans koji pospešuje energetsku potrošnju, ubrzava metabolizam i pomaže trošenje masnoća u telu.

Ljute papričice sadrže u sebi kapsaicin, supstancu sa termogenim dejstvom – stvara toplotu i ubrzava metabolizam.

Voda sa limunom obično se preporučuje za jutarnje konzumiranje zbog čišćenja organizma, izbacivanja toksina iz tela i podizanja nivoa energije.

 

Najbolji sagorevači masti

Ako se odlučite na ovu vrstu suplementacije velika je verovatnoća da ćete se susresti sa nečim od navedenog:  L karnitinom , sagorevačima bez kofeina ili sa nekim od kompleksnih sagorevača masti. Hajde da vidimo šta su oni i kako deluju.

 

·      L karnitin 

Ubedljivo najpopularniji, takoreći sagorevač izbora, jer će vam verovatno prvo njega preporučiti za upotrebu. Odlično se podnosi pa je to jedan od razloga za preporuku. Drugi i zapravo važniji je njegovo dokazano dejstvo na sagorevanje masti i gubitak kalorija. Ova aminokiselina deluje tako što transportuje masti u naše ćelije, tačnije mitohondrije, gde se onda ona koristi za energetsku potrošnju.

 

·      Kompleksni sagorevači  masti

Reč kompleksni zapravo ukazuje na to da obuhvataju više aktivnih supstanci koje udruženo deluju da bi proizvele efekat termogeneze, smanjenja apetita i sagorevanja masti. U svom sastavu kombinuju L karnitin, kofein, taurin, oktopamin, fenilalanin i mnoge druge. Zbog složenijeg sastava i perioda adaptacije na isti ne preporučuju se potpunim novajlijama.

 

·      Sagorevači bez kofeina 

Sagorevači često imaju neki od stimulanasa, poput kofeina. To nije slučaj sa ovom grupom suplemenata. Oni se preporučuju svima koji žele efekat sagorevanja bez neželjenog dejstva kofeina.

 

Sagorevači masti - nuspojave

Neće svi osetiti nuspojave nakon uzimanja ovih suplemenata. To će zavisiti od mnogih faktora, a najviše od načina doziranja i opšteg zdravstvenog stanja organizma.

Najčešće zabeležene propratne negativne pojave su: povišen krvni pritisak,  vrtoglavica, lupanje srca, probavne smetnje, poremećaj sna, poremećaj raspoloženja. Zbog svega navedenog ne treba ih uzimati  na svoju ruku.

Zato nam se obratite ako se odlučite na kupovinu ove vrste suplemenata. Pomoći ćemo vam da izaberete ono najkvalitetnije i najbolje za svoje potrebe, jer u našoj redovnoj ponudi imamo proizvode koje obuhvataju sve vrste sagorevača koji su aktuelni i visoko ocenjeni na svetskom tržištu.

Filteri
 • Cena
 • Gramaža
 • Brendovi Suplemenata
 • Tableta/kapsula
 • 170rsd
 • 7500rsd

rsd  –  rsd