Yamamoto Cink L - Pidolat 10mg, 30kaps

2 stavka
0.00
(0 recenzija) Napišite utisak
002321
690 rsd
Informacije
 • Plaćajte online karticom i kupujte povoljnije.
 • Proizvodi na akciji  - link  
 • Ukoliko imate neki problem sa plaćanjem ili poručivanjem slobodno nas pozovite.
 • Platite karticom ili e bankingom izbegnite probleme sa kurirskom službom oko naplate, smanjite cenu vašeg paketa za 180 din.
 • Ukoliko nemate mail od nas, porudžbinu niste dovršili.
 • Za dostavu preko 10000 din, dobijate 10 posto popusta za proizvode koji nisu na popustu, dostava je free.
Dostava
 • Dostava free za kupovinu preko 7000 din
 • Dostavu vršimo brzom poštom u roku
     od 1-3 radna dana.
 • Molimo da pre kupovine pročitate sve o dostavi.
Načini plaćanja
 • Platnim karticama online
 • Gotovinom
 • Pouzećem
 • Uplatom na račun
 • Pay pal
Zašto mi?
 • Veliko iskustvo
 • Velika ponuda
 • Kvalitet proizvoda
 • Stručni saveti
 • Povoljne cene
+
Yamamoto Cink L - Pidolat 10mg, 30kaps
2 stavka
0.00
(0 recenzija) Napišite utisak
Opis proizvoda
Značaj cinka je često potcenjen. Nije slučajno da preko 80% ljudi nema ovaj dragoceni element u tragovima. Oko 2 g cinka je prisutno u ljudskom telu; koncentrovan je u mišićima, kostima, prostati, očima i koži, ali se takođe može akumulirati u kostima i slezini, gde nije lako dostupan za oslobađanje kada nedostaje cinka. Oko 1% cinka prisutnog u telu gubi se svakodnevno, uglavnom kroz creva i u mnogo manjoj meri putem znoja i urina. Ovaj dragoceni mineral je uključen u veliki broj enzimskih procesa i ima važnu ulogu u rastu, razvoju i neurološkoj funkciji, sa velikim uticajem na rast i imunološki odgovor. Preko 300 enzima zavisi od prisustva cinka, uključujući neke koji učestvuju u sintezi DNK i RNK, drugi koji regulišu procese rasta i razvoja, kao i drugi koji regulišu imunološku funkciju ili su uključeni u probavne i metaboličke funkcije. Jedan primer veoma važnog enzima koji sadrži cink je karbonat dehidrataza, koja omogućava telu da sakuplja ugljen-dioksid proizveden u tkivima i eliminiše ga kroz pluća. Njegova uloga je zaista fundamentalna, s obzirom na to u koliko je aktivnosti uključena.


Cink takođe igra važnu ulogu u obezbeđivanju integriteta strukturnih proteina i membrana; nedostatak cinka izložio bi ih većem riziku od oksidativnog oštećenja i na taj način smanjio njihovu funkcionalnost. Njegova „strukturna“ uloga povezana je sa činjenicom da je uključen u stvaranje „kolagenaza“, enzima odgovornih za stvaranje kolagena i njegovo uklanjanje kada je oštećen. U polju „proteini“ treba napomenuti da su proteini koji sadrže cink takođe uključeni u regulaciju procesa transkripcije genoma i ćelijske signalizacije i utiču na oslobađanje hormona, pozitivno utičući na aktivnost ins.a. Uzimajući u obzir nebrojene aktivnosti u kojima se zahteva njegovo prisustvo, cink je nesumnjivo od velike važnosti, ali ne postoje stvarni efikasni biološki pokazatelji za procenu nutritivnog statusa elementa.


Generalno se procenjuje njegova koncentracija u plazmi ili serumu, ali ove vrednosti nisu previše indikativne jer nisu osetljive na intenzivne varijacije tokom dana i zbog upale, pa simptomi marginalnog nedostatka cinka nisu vrlo jasni i često se zanemaruju . Na primer, kod dece koja žive u zemljama u razvoju zabeleženi su ozbiljni zastoji u rastu i povećana osetljivost na infekcije. Ostali dokazani efekti usled „marginalnog“ nedostatka su promena ili gubitak osećaja ukusa i kašnjenje u procesima zarastanja.
Ispitanici sa najvećim rizikom od nedostatka cinka su:
 • Dojenčad, naročito ako su prevremeno rođena, deca i adolescenti;
 • Subjekti koji pate od neuhranjenosti ili anorekia nervosa;
 • Pojedinci sa dijabetesom tipa I i II, bolestima koje povećavaju izlučivanje cinka urinom;
 • Pojedinci sa hroničnom dijarejom ili crevnim bolestima koje karakteriše upala i / ili malapsorpcija, poput Kronove bolesti ili celijakije;
 • Alkoholičari, naročito ako pate od ciroze jetre;
 • Sportisti koji su izloženi intenzivnom radu na izdržljivosti sa visokim nivoom znoja;
 • Pojedinci u terapiji lekovima sa tetraciklinima, kinolonima, bisfosfonatima, helatorima, antikonvulzivima i diureticima;
 • Pojedinci koji uzimaju suplemente gvožđa i kalcijuma, koji mogu značajno smanjiti apsorpciju cinka;


Strogi vegani koji konzumiraju velike količine žitarica i mahunarki: sadržaj fitata u ovoj hrani ometa apsorpciju cinka, drastično ga smanjujući. Procenjuje se da bi potrebe za cinkom u ovim dijetama trebalo povećati za 50% u poređenju sa osobama koje jedu svejedu.


Osetljivost na veći napad infekcija takođe je povezana sa pravilnim snabdevanjem cinkom, jer je to neophodno kako za osiguranje imunološke funkcije, tako i za razvoj ćelija odgovornih za urođeni odgovor (neutrofili, makrofagi, itd.) I adaptivni odgovor (limfociti B). i limfociti T). Cink je neophodan za proizvodnju timulina, hormona koji luči timus, a koji je neophodan za sazrevanje T limfocita. Zbog nedostatka cinka organizam je podložan raznim zaraznim bolestima.

Upotreba dodataka cinka u lečenju prehlade je široko rasprostranjena. O tome je bilo nekoliko studija, ali ono što se u početku činilo samo oprečnim podacima pokazalo se naučno dokazanom činjenicom dodatnim studijama, jer je cink u stanju da blokira virusnu replikaciju rinovirusa (uzrok oko 50% svih prehlade) u sluznici nosa. Odnosno, cink ometa „dupliranje“ virusa prehlade i sprečava njihovo širenje unutar našeg nosa, čime se suprotstavlja razvoju iste prehlade. To znači da ako se uzima sa znacima prvih simptoma, lako je smanjiti vreme zarastanja i simptome uopšte.

Istraživanja su takođe pokazala da su odgovarajuće rezerve cinka pozitivno povezane sa nivoom muškog hormona u serumu i očuvanjem boljeg zdravlja sperme. Nedostatak cinka može dovesti do smanjene sinteze muškog hormona kod ljudi. Nekoliko studija je pokazalo da dodatak cinka može povećati nivo hormona u serumu, posebno kod ispitanika sa niskim početnim koncentracijama (slična poboljšanja nisu primećena kod ispitanika sa normalnim nivoima). Međutim, uzimanje cinka nakon intenzivne fizičke aktivnosti održava nivo muškog hormona koji bi se inače mogao smanjiti i dovesti do deficita.

Što se tiče žena, istraživanja pokazuju da žene sa PCOS (sindrom policističnih jajnika) imaju nizak nivo cinka (kao i drugih minerala poput magnezijuma); nije jasno da li je to zbog neadekvatnog unosa ili apsorpcije, povećanja izlučivanja cinka ili povećanih potreba za cinkom. U poređenju sa drugim ženama, međutim, pokazano je da one pogođene PCOS-om konzumiraju slične nivoe cinka, pa najverovatnije to nije razlog zašto žene sa PCOS imaju nizak nivo. Mnoge studije počinju da razmatraju blagodati cinka da pomognu u poboljšanju mnogih dermatoloških simptoma kod žena sa PCOS: nije slučajno da se dodatak cinka često preporučuje ženama sa PCOS, jer se čini da može da smanji težinu bubuljice. Ženama koje takođe pate od simptoma PMS-a poput otoka, grčeva, glavobolje i povećane anksioznosti, cink može pružiti podršku za dodatno olakšanje. Cink ima važnu ulogu kod žena u regulaciji menstrualnog ciklusa. Nivo cinka u serumu tokom lutealne faze (oko dve nedelje pre menstruacije) je znatno niži nego u folikularnoj fazi. Pokazalo se da je nivo cinka niži kod žena sa PMS-om. Nizak nivo cinka takođe je povezan sa poremećajima raspoloženja.
 
Naziv proizvoda: YAMAMOTO NUTRITION Zinc
Neto količina: 30 Kapsula / 7,5g

Po jednoj dozi
1 Kapsula

  AKTIVNI SASTOJAK  
 Cink  10 mg
   
Sastav:
Sredstva za povećavanje zapremine-celuloza,di-kalcijum-fosfat;kapsula hidroksipropilmetilceluloza;cink-pikolinat;sredstva protiv zgrudvavanja-silicijum dioksid,magnezijumove soli masnih kiselina.


Nacin upotrebe: Konzumirati 1 kapsulu dnevno sa vodom.

Broj upisa u bazu Ministarstva Zdravlja i Sporta Republike Srbije: 17852/2020 od 29.12.2020.god.
Utisci
Prosečna ocena:
0.00 (0 recenzija Ukupno)
 • 5 zvezda
  0
 • 4 zvezdi
  0
 • 3 zvezdi
  0
 • 2 zvezdi
  0
 • 1 zvezda
  0
Da li ste koristili ovaj proizvod?
Napišite nam iskustvo o proizvodu i pomognite drugima da donesu pravu odluku
Prikaži utiske sa:
5 zvezda (0 recenzija)
4 zvezdi (0 recenzija)
3 zvezdi (0 recenzija)
2 zvezdi (0 recenzija)
1 zvezda (0 recenzija)

No reviews found