EXYU FITNESS FORUM

Author Topic: kako da smrsam par kilograma  (Read 25434 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline karolina

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 287
  • Gender: Female
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #10 on: July 16, 2008, 11:30:58 PM »
 :dir_bye1: Giska i dobrodosao  :yes:

Nadam se da neces odustati, jer vidim da te nema i da si malo skrt sa informacijama o sebi. Kolika ti je tezina, visina...? Mozes nam napisati npr jedan tvoj dan, sta jedes tokom celog dana i imas li ikakve fizicke aktivnosti ili si  :cool21: :tanning: :tv_happy: Zasto si prestao da se bavis fudbalom  :soccer_h4 Ako nije iz zdravstvenih razloga, mogao bi da nastavis da igras rekreativno. Moj brat je trenirao basket i to dva treninga dnevno, plus u medjuvremenu ode pa jos malo igra sa drustvom... Znaci po ceo dan. U to vreme je jeo po jedan ceo hleb za obrok i ne mozes da zamislis sta jos uz to. A kada je prestao sa treninzima i dalje je nastavio da igra sa drugarima redovno. Nekad ide i na fudbal, a i prestao je da jede kao provaljen. I nikad se nije ugojio. Dakle, poenta ove moje price koja se oduzila, moras da se bavis necim.
Dalje, to sto ti je vidljivo u predelu stomaka i grudi je salo, a njega ne mozes skidati samo vezbama i samo odatle. Znaci, salo se skida sa celog tela. To ces resiti pravilnom ishranom koja je svima nama dala rezultate. Za dve nedelje ces izbaciti vodu, a onda i to salce. Samo pocni da se pridrzavas onog uputstva o kom svi toliko pricamo. Uz to ti je bitan kardio trening, recimo trcanje, bicikla... :exercisebike: Da sad ne davim sa tim, procesljaj po sajtu, pa ces naci sve detaljno o tome. I onda tek mozemo pricati o vezbama za ciljne misicne grupe. U suprotnom mozes imati divne trbusne misice koji se ne vide ispod sala.

E sad, ako sam ja ovoliko pisala (a spava mi se  :faint01: ) a ti se ne javis vise, onda cu se  :gunhead:



Offline $(G_I_S_K_A)$

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #11 on: July 16, 2008, 11:59:39 PM »
Hvala vam svima na odgovorima. Visok sam 177 cm, a tezak 71 ili 72 kilograma. Prestao samda treniram fudbal pre 1,5 godinu a pre toga sam trenirao pet, nemam nikakav zdravstveni problem nego me je jednostavno zasitilo. Evo u poslednjih godinu i po dana samo kuca,klopa,tv,komp i to je to. Ali evo pre dve nedelje sam kupio sobni bajs, total gym i sto za stoni tenis i  vezbam i to dosta. probao sam neki kirkoina caj to mi je rekla od ortaka keva da je dobar, ali ja sam ga pio dva dana i tetovirao sam wc solju na svakih 15 minuta. Sobni bajs mi se vec smucio i mnogo mi je lepse da trcim. Ne veceram vec 1 nedelju, ali iskreno da kazem doruckujem jedno parce hleba namazano sa necim, a za rucak samo malo kuvanog. Znam da sam se kasno setio zato se trudim da sto manje jedem kada osetim glad pojedem jabuku i dosta. Sada bas imam jaku zelju a i volju da smrsam a to cu i da uradim. Gledam slike od pre dve godina  dok sam trenirao i dodje mi da placem kako sam dozvolio sebi da se ugojim cak 7 ili osam kila, bio bih veoma zadovoljan kada bih smrsao bar 5 ili 6 kila puna kapa. Imao sam ekstra trenera koji nas je mucio trbusnjacima sklekovima i ostalima vezbama i imao sam veoma pristojno telo trbusnjake i grudi. Sada mi je salo prekrilo to. Naprimer ruke, noge su mi ostale iste kao i pre samo stomak grudi i malo glava i to je to. Hvala vam za savete.

Offline karolina

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 287
  • Gender: Female
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #12 on: July 17, 2008, 12:54:41 AM »
E dakle ne mogu da verujem sta sam sve napisala i obrisala  :wallbash1: :wallbash1: :wallbash1: Hajde sad sve iz pocetka  :pullhair:

Da li si procitao Lazicevo uputstvo o pravilnoj ishrani? To je nacin na koji se mi hranimo i o cemu ovde pricamo. Obavezno to procitaj i sve sto ti ne bude jasno, pitaj. Kao prvo, verovao ti ili ne, moras da jedes na svaka dva tri sata, pet sest puta u toku dana. Naravno, pricamo o kvalitetnoj hrani.  Poslednji obrok dva tri sata pre spavanja. Ne smes da ostavljas organizam bes hrane, on jednostavno mora konstantno da radi da bi se i trosio. Ako ga izgladnjujes, telo ti je bukvalno u frci kad ce sledeci put dobiti hranu i onda to sto pojedes organizam skladisti kao rezervu. Tako se mucis i izgladnjujes dzabe,a salo se opet pakuje.
Sledece je minimum sedam osam sati sna i 2l vode. Ako ti ne ide voda onda neki caj, zeleni je dobar, ali moze bilo koji. Bez secera, naravno. A sto se tice te kirkoline (ili kako je moja kolegenica trazila u apoteci "krkolinu") i slicnih proizvoda, mene je od toga uzasno boleo stomak. Ono sto je zaduzeno za redovnu stolicu su vlakna. Sto vise zelenog povrca, paradajiz, sargarepa, luk...

Mislim da nisi u nekom velikom problemu koji se ne da resiti lako. Samo malo discipline i rada i bice rezultata. I do mora ces sigurno izgledati bolje.



Offline $(G_I_S_K_A)$

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #13 on: July 17, 2008, 11:18:59 AM »
Hvala na savetima,ali ja imam jedan veliki problem a to je sto ne volim povrce :wallbash1: jedem grasak, pasulj i krompir ostalo nista ali zato volim sve vrste voca

Offline Leona65

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 218
  • Gender: Female
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #14 on: July 17, 2008, 12:34:44 PM »
Caooooooo!!! Sta je najbolje da jedem da bi smrsao pored vezbi normalno, kad nevolim povrce samo grasak, pasulj i krompir.

@$(G_I_S_K_A)$
onda imas veliki problem   :bored:.
Stvarno  :dunno: sta da ti kazem. Jedi proteine, medjutim samo skrob ti nece pomoci, moras da unosis i vlakna zbog probave.
Da li si uopste pogledao/odstampao upustvo? Ono ce ti pomoci pri kombinaciji i izboru hrane.

Posto ne znam nista o tebi i tvojim navikama i kako se inace hranis, nisam nam nista rekao detaljno. Cek, da proverim...

Ne veceram vec 1 nedelju, ali iskreno da kazem doruckujem jedno parce hleba namazano sa necim, a za rucak samo malo kuvanog. Znam da sam se kasno setio zato se trudim da sto manje jedem kada osetim glad pojedem jabuku i dosta.
:hitself: Sve totalno pogresno !!! :wallbash1:
Ne smes tako da radis. Evo ti plan ishrane, naseg dragog forumasa @draganche (znam da se nece ljutiti  ;), jel tako terminatoru ?) i pokusaj njega da se doslovce pridrzavas, kako satnice tako i hrane. Nema preskakanja obroka, niti gladovanje (sorry, ali to je totalna glupost ako zelis da skines kg). Mislim da sam ti vec objasnila sistem naseg metabolizma kratko na pocetku tvoje teme.

Evo @draganche -tov jelovnik:

Evo dorade!!!! Sada je tu negde 100 50 0 100 50 0 0 i bez kikirikija  :hitself:

Ponedeljak:
1. 07.00h ovsene + jogurt 0% m.m.                                      
2. 10.00h voćka                                                                                     
3. 13.00h 200 gr belog mesa + 100 gr rize                                                  
4. 16.00h 200 gr oslića + salata vlakno                                                           
5. 19.00h tuna + 2 belanca + salata vlakno                                   

Utorak:
1.ovsene + jogurt 0% m.m.
2.voćka
3.200 gr belog mesa + 70 gr rize
4.200 gr oslića + salata vlakno
5.100 gr oslica + 2 belanca + salata vlakno

Sreda:
1.5-6 belanca
2.šargarepa
3.200 gr belog mesa + salata vlakno
4.200 gr oslića + salata vlakno
5.tuna + 2-3 belanca + salata vlakno

Četvrtak:
1.ovsene + jogurt 0% m.m.
2.voćka
3.200 gr belog mesa + 100 gr rize                                       
4.200 gr oslića + salata vlakno                                               
5.tuna + 2 belanca + salata vlakno   

Petak:
1.ovsene + jogurt 0% m.m
2.voćka
3.200 gr belog mesa + 70 gr rize
4.200 gr oslića + salata vlakno
5.100 gr oslica + 2 belanca + salata vlakno

Subota:
1.4-5 belanca
2.šargarepa
3.200 gr belog mesa
4.200 gr junetine + salata vlakno
5.tuna + 2 belanca

Nedelja:
1.4-5 belanaca
2.haringa omega 3
3.200 gr belog mesa + salata vlakno
4.200 gr junetine + salata vlakno
5.150 gr belog mesa + salata vlakno

Videcu da u nekim obrocima ubacujem sampinjone i verovatno po nekada svinjetinu,ali nemasnu,cisto da ubijem monotoniju!

With Courtesy by @draganche

Ako ti ne odgovara satnica ti je premesti, ali da imas SVAKA 3 sata jedan obrok. NEMOJ da preskaces. Ako ti treba ti ubaci i 6.obrok, samo ne direktno pred spavanje nego 2-3h pre toga.

...Voznja bicikle rano ujutro pre dorucka i uvece,svaki dan,min. 2 litra vode dnevno!

Eto, toliko s moje strane  ;)




Offline $(G_I_S_K_A)$

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #15 on: July 17, 2008, 12:42:21 PM »
Hvala ti puno

Offline lepamara

  • Pocetnik
  • *
  • Posts: 9
  • Gender: Female
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #16 on: July 17, 2008, 03:41:58 PM »
Nadam se da je efektna...od poned.na dijetu  :yes:



Obrazloženje koje stoji iza Kekvikove dijete jasno je kao dan : ona primorava organizam na lipolizu , odnosno na sagorevanje masnih naslaga. Lipoliza ne može da se odvija tamo gde postoji značajan izvor glikoze . Budući da se svi UH i neke belančevine pretvaraju u energiju putem glikoze , uklanjanje iz ishrane skoro svega sem masnoće , primorava čak i najotporniji organizam da zađe u lipolizu . To objašnjava udeo prehrambene masnoće u Kekvikovoj dijeti od skoro 90 % . Snižavanje unosa kalorija ubrzava potrebu za sagorevanjem telesne masnoće – otud i graničnih 1000 kalorija.
Količine hrane su previše male , a izbor ograničen da bi ispunjavale zahteve sitosti i ukusnosti.
Ova dijeta se naziva „mrsni post“ jer ne sadržava ništa praktično sem masnoće . Isprobana je kod onih pacijenata koji nisu mogli da smršaju , i nije bilo iznenađujuće kada su smršali.
Mrsni post je zasnovan na kontrolisanom unosu UH koji , nažalost , podrazumeva brojanje kalorija.
Ješćete 1000 kalorija dnevno , od kojih 75 – 90 % potiče od masnoće . Budući da česta hranjenja sprečavaju pojavu gladi , bolje nego tri obroka dnevno , preporučuje se pet takvih hranjenja , možda jedno na svakih četiri sata po 200 kalorija svako . Zbog visokog sadržaja masnoće i čestih hranjenja vrlo malo osoba na mrsnom postu muči velika glad .Ono što nekima smeta jeste odsustvo tri , „glavna“ obroka.
Ovo su neki od tih malih izbora obroka od 200 kalorija.
Sve navedeno ima otprilike tu kalorijsku vrednost:

•   30 g običnih orasa
•   60 g krem sira
•   30 g salate od tunjevine ili piletine sa dve kašičice servirane u četvrt avokada
•   Dva tvrdo kuvana jajeta , začinjena i izmešana sa dve kašičice majoneza
•   60 g kisele pavlake i dve supene kašike crnog ili crvenog kavijara
•   75 g tučene slatke pavlake prelivene sirupom zaslađenim sukralozom koji nema kalorijsku vrednost
•   60 g mesne paštete (proveriti sadržaj masnoće)
•   Dva žumanca (tvrdo kuvana) izmešanja sa jednom supenom kašikom majoneza

 
Kako da  „ mrsno postite „

Dozvolite mi da pojasnim da je mrsni ost zapravo opasan za sve koji nisu metabolitički otporni . Za osobe koje lako gube kilograme , stopa mršavljenja je prebrza da bi bila bezbedna . Međutim , ova dijeta je skopčana sa vrlo malom opasnošću kada je reč o osobama koje na bilo kojoj drugoj ishrani jedva da mogu da skinu koji gram . Razlog što od tih osoba tražim da pokušaju mrsni postjeste da shvate da je moguće smršati.
Od njih tražim da se pridržavaju ovog režima 4 – 5 dana , da vide da li uspevaju da ostvare ono što mrsni post može – smanjenje telesne težine , obuzdavanje apetita , pozitivnu reakciju štapića za proveru lipolize i poboljšano opšte stanje. Ukoliko dođe do tih i takvih rezultata , većina ljudi spremna je da istrpi ovaj način ishrane još nekoliko dana , iako je izbor hrane relativno nezadovoljavajući .

Prilagođavanje mrsnog posta

Ako povećanje udela masnoće u odnosu na udeo UH i smanjenja broja kalorija deluje , posao bi mogla da obavi svaka promena ishrane u tom pravcu . Sledeće što biste mogli da pokušate jesu 4 obroka dnevno od po otprilike 300 kalorija , dakle , zbir od 1.200 kalorija .To bi takođe trebalo da deluje , a ono što takav režim dopušta svakako je privlačnije za nepce:

•   60 g junećeg vrata ( nemojte da cedite masoću ) , pripremljenih na dve supene kašike maslinovog ulja
•   Kajgana od dva jajeta sa dva režnja slanine bez nitrata
•   Dve supene kašike punomasne kisele pavlake sa supenom kašikom sirupa koji ne sadrži šećer
•   Četvrt šolje salate od piletine ili tunjevine pripremljene sa dve supene kašike majoneza
•   90 g mesne paštete ( proveriti sadržaj masnoće )
•   45 g običnih orasa




Offline Mackolina007

  • Domacin foruma
  • *
  • Posts: 1046
  • Gender: Female
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #17 on: July 17, 2008, 03:49:34 PM »
caos....

za pocetak je bitno da shvatis da od gladovanja nema nista,povecaj boj obroka ali sa tim da to budu niskokaloricni i kvalitetni obroci....
imas na sajtu jako puno slicnih tema u kojima su opisani jelovnici kao i plan vezbanja....
kirkolinu sam i ja pila,i u principu svi su ti cajevi slicni i dobri,ako ti kirkolina ne odgovara,pij nanu ili neki drugi caj...najbolje bi bilo ako mozes zeleni caj,mada je on odvratnog ukusa (ja ga na silu pijem) pa ti ako mozes pij njega...

pozz

Offline $(G_I_S_K_A)$

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #18 on: July 17, 2008, 07:16:43 PM »
hvala vam svima.  :blowkiss:

Offline $(G_I_S_K_A)$

  • Rekreativac
  • *
  • Posts: 29
  • Gender: Male
Odg: kako da smrsam par kilograma
« Reply #19 on: July 17, 2008, 10:35:31 PM »
Da li neko ima total gym, a ako ima kakav je i koliko pomaze u oblikovanju tela.