EXYU FITNESS FORUM

Trening => Problemi sa viskom kilograma => [Arhiva] => Topic started by: daxa on February 10, 2009, 02:09:15 PM

Title: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 10, 2009, 02:09:15 PM
Milion puta sam, kada sam imala neku nedoumicu oko odredjene hrane, posetila vas sajt i to mi je dosta pomoglo, ali sam sada odlucila da vas i direktno zamolim za par saveta... :rolleyes01:

Kao uvod, malo cu vas upoznati sa mnom da bi znali odakle sam krenula i dokle sam trenutno stigla...

Imam 25 godina, visoka 1.81m a teska trenutno 80 kg!Do pre malo vise od godinu dana sam imala 71 kg i to je, barem po mom misljenju bila moja idealna tezina , ali nazalost, u medjuvremenu sam se ugojila i to prilicno kao sto mozete videti iz brojki, i vec zadnjih mesec dana se hranim po rezimu koje mi je tada , kada sam bila zadovoljna svojom tezinom, predlagao moj tadasnji ''trener''.

Hrana koju jedem se pretezno zasniva na pilecem belom mesu, jogurtu 0.5 % mm, integralni hleb - do ukupno  100 gr dnevno rasporedjeno u 2 obroka , kupus ( salata bez ulja sa sircetom ), ella sir ili mladi sir, tunjevina u komadu ( iscedjenja ) ili u paradajz sosu, pomorandzama, panirane lignje ( 147 kcal / 100 gr ), i slicno...

Od juce sam krenula i sa teretanom...

Ono sto me zanima, iako sam to gledala na vec jednoj od postojecih tema, je da li je ova kolicina int hleba na dnevnom nivou velika i da li je treba smanjiti?Inace, ovaj hleb kupujem u Mercatoru ili Maxi-ju , u kesi, sa nekim semenkama okolo, unutra je sivkast,a na njemu nema deklaracije o mastima, uh, proteinima... :help:PP
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Vexxx on February 10, 2009, 02:32:41 PM
Racunaj da maltene svaki hleb na 100g ima oko 50-70g ugljenih hidrata. deo tog hleba bi valjalo zameniti krompirom, rizom i ovsenim koji su puno bolji izvor UH.... Ali opet kolicina UH zavisi od ostatka tovje ishrane, potrebnog kalorijskog unosa,... http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php/topic,4263.0.html <<< ovde imas dosta kos\risnih informacija pa iscitaj i postavi neki jelovnik pa da prokomentarishemo...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 10, 2009, 02:36:23 PM
Hvala puno na pomoci.

Ja sam to procitala ali sam poprilicno zbunjena jer sa jedne strane trudim se da mi dnevni unos ne bude od 1400 - 1500 kcal a i da unosim sto jemanje moguce masti, a opet ne znma da li je ovo uputstvo sa linka samo za one koji bi se profesionalno bavili nekim sportom ili je to i za nas obicne smrtnike?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 10, 2009, 02:40:50 PM
Evo kako izgleda jedan moj dan ishrane

D - tunjevina u komadu 50 gr, int,kifla 50gr, 2 dcl jogurta 0.5 % mm
U - pomorandza
R - 200 gr pilece belo meso na teflonu bez ulja, 2 parceta int. hleba ( 40 gr) , kupus salata
U - 2 pomorandze
V - pomorandze
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 10, 2009, 03:21:00 PM
I procitala sam ono uputstvo koje ste postavili ali sam sad jos vise zbunjena jer mi do sada niko nije pominjao to kombinovanje uh/proteina/masti da mora biti toliko striktno vec mi je prioritet da ne jedem masno, da jedem ono sto sam vec navela a nemam ni puno mogucnosti da jedem 6 x dnevno.
Radim od 8h ( znaci da ustajem oko 7 ) do 16h, pa onda kuci, pa u teretanu, tako da doruckujem na poslu, ponekad pojedem nesto pred trening i pposle treninga...to je sve...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Maja the bee on February 10, 2009, 03:49:01 PM
NIkako voce za veceru! Ubaci posni sir, tunjevinu, belanc i povrce.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 10, 2009, 03:54:45 PM
Majo


hvala puno na savetu!

Veruj mi da sam se pogubila od saveta, korisnih linkova, sada treba sve to presabrati u glavi...

Do kada najkasnije mogu jesti voce?

Ja ga jedem uvece - najkasnije oko 20h , a lezem oko 23-24h i to bas da ne bih jela nesto drugo kada ogladnim?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Raw on February 10, 2009, 04:01:19 PM
voce najkasnije do nekih 3-4-5 popodne (isto kao i skrob i hleb), znaci tada ti je najbolje neko vlaknasto povrce, lagani protein (nemasni sir, belanca, tuna, ili belo pilece/ curece).
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazy on February 10, 2009, 05:47:14 PM

R - 200 gr pilece belo meso na teflonu bez ulja, 2 parceta int. hleba ( 40 gr) , kupus salata

Nemoj mesati skrob i vlakno u jednom obroku, znaci iz ovog obroka izbaci hleb, ili salatu
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 08:56:08 AM
E pa hvala vam puno na pomoci!

Nisam ni pretpostavljala da voce ne treba jesti posle 17h, jer mi stalno pricaju kako se voce uvek moze jesti...
Ako neko moze da mi objasni, volela bih da znam zasto ne valja da se jede voce posle 17h i da li to vazi za sve vrste voca?

Sto se tice rucka, lakse mi je izbaciti int.hleb, a da zadrzim salatu - a mislim da je i dosta korisnije?

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 08:58:55 AM
Moj jelovnik za juce :

D - int.hleb, piletina na teflonu, malo kupusa, ella sir, jogurt 0.5 % mm
radila do 16h, dosla kuci oko 16 i 30 i pravo na trening, tako da nisam nista jela izmedju, vec posle treninga
V - fileti skuse ( iscedila ulje ), kupus salata, 40 gr int.hleba ( sl.put izbacujem hleb, a jedem salatu )

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 09:19:41 AM
ne valja voce ako si na dijeti zato sto je puno fruktoze koja je prosti secer. velika kolicina ode direkt u mast. znaci ako hoces da smrsas moras malo da ga smanjis, ogranici na 1 do 2 vocke dnevno. kad zavrsis sa dijetom i ubrzas metabolizam onda ces sama da vidis koliko UH (i secera) mozes da jedes a da se ne gojis. za sad smanji. kao sto su ti rekli voce i skrob do 15-16h recimo.
a jelovinici su ti kriticni lol
ne moze 2-3 obroka
5 je minimum. jedes an svaka 2 sata po malo. svaki obrok proteini (ne moras se bas striktno pridrzavati, al sto veci broj obroka ima proteine bolje ti je posto nije poenta da u jednom obroku uneses sve proteine a kasnije nista, znaci svaki obrok proteini), naravno ako jedes na 2-3 sata obroci ce ti biti manji.
proteini su ti gradivne materije misica i tu nema kompromisa u smislu smanjivanja/izbacivanja. znaci oko 100gr proteina svaki dan bez izuzetka. izvori proteina su meso (recimo belo meso pilece, curece ili neko drugo nemasno, junetina ... jasno ti je da neke svinjske krmenadle nisu najidealnije za dijetu), belance (ili celo jaje ali zumance ima dosta masti, doduse i vitamina, ipak ne preteruj sa zumancetom, drzi se belanceta pretezno), posni sirevi (sa malo masti), ribe ...
UH ti daju energiju ali visak se deponuje u mast. znaci sa njima pazljivo dok si na dijeti. oko 100-150gr UH jedan dan, pa drugi dan prepolovis, pa treci dan ne uzmes nista od skroba (ni secera, tj. voce). ovo se radi da ti se metabolizam posle meseca dana ne bi usporio, tj. navikao na ishranu. znaci UH variras. masti su ti takodje gradivna materija unutrasnjih organa, i ne treba ih izbegavati. naravo da treba biti pazljiv sa kolicinom masti koju uzimas. ali masti tipa riblje ulje, maslinovo, laneno ulje (koje kakva jos ulja), ulje iz badema, oraha, kikirikija isl ne treba da izbacujes. nemoj ih svaki dan jesti posto su kaloricni, al jednom nedeljno mozes uzeti malo da se zasladis.
salate su vlakna (ne skrob) i njih mozes jesti neograniceno i kad hoces. zasluzni su za zdravu probavu.
proteine, skrob, voce (banane nemoj) do 16h
proteine, vlakna posle 16h
jedes i pre spavanja. da ne bude varijanta dodjes sa aerobika, pojedes peti obrok, a legnes posle 4 sata. znaci 5 obroka dnevno je minimum, i jedes od momenta kad ustanes dok ne legnes! uvece najbolje sir (ella recimo).
e sad sve si ti ovo mogla naci na forumu al valjda je lakse kad ti neko napise sve sta i kako
na zalost sto se tice kolicine kalorija i deficita, i kolicine skrobastih UH to moras videti Lazicevo uputstvo, pisao je tamo kako se racuna ....
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 09:52:22 AM
Hvala ti puno na ovome!Bas si mi dosta pomogla!

Ja inace uvek o svemu citam na milion raznih mesta pa sam tako citala i dosta tema na ovom forumu, ali dosta saveta ovde se odnosi na one koje bi se profesionalno bavili bildingom ili koji su vec prilicno uspesni u tome, pa sam zato htela da prvo postavim sva ta pitanja.

Naravno, da cu citati sve sto je do sada napisano na forumu, ali mi u sustini treba samo malo pomoci ( kao tvoje ) na pocetku, a za posle se ne brinem...

Vocke cu smanjiti na dve dnevno bez problema.
Jedini mi je problem, ali opet nije neresiv , kako da rasporedim svih tih 5 obroka s obzirom da radim do 16h, a kuci sam oko 15do5, 5.

Banane i ne jedem inace, tako da ih ni sada necu jesti...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 10:00:17 AM
nosi na posao. pripremi pilece belo recimo na teflonskom tiganju ili onom el. rostilju, to bude suvo, rukama uzmes pa jedes, ne treba ti ni noz ni viljuska za to. ako imas mogucnosti onda i neku salatu ili neki krompir/pirinac stavis u plasticnu posudu sa tim pa jedes na poslu. meni obroci traju 2-3 minuta, brzo se to sve pojede ako jedes po malo. a cilj i jeste da jedes puno obroka po malo. 2 sata nakom obroka metabolizam ti je ubrzan, nakon toga pocne da se usporava. kada se metabolizam uspori manje energije trosi, vecinu cuva kao salo zato sto se boji izgladnjivanja i ne zna kad ce sledeci obrok dobiti. eto ukratko. ja moram sad na trening, jos pre sat vremena sam htela da idem al me kisa zeznula, jedva sam ustala  :boxed:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 10:23:12 AM
Divna si! :clap:
Hvala ti puno!

Nije mi nikakav problem da nosim klopu na posao - znas kako se kaze - Ko nece, nadje razlog, ko hoce nadje nacin...

Ja inace klopu donosim na posao, jer ovde svi doruckuju rolovane virsle, danska peciva, bureke, pa se potom zaslade cokoladom, kroasanom sa cokoladom, kremicem, i slicno ....tako sam i ja, doduse u manjim kolicinama, i nabacila ove kilograme ...a da sam se pri tome osecala stalno umorno i tromo, a kako i ne bih  :blush:

Juce sam za dorucak ponela dva sendvica - sastav po sendvicu - 40 gr int.hleba, 100gr pileceg filea na teflonu, kupus salata, ella sir...e sad ne znam da li treba taj int.hleb da izbacim iz dorucka ili ne....

Posto ustajem u 7 h, a krecem na posao u 20 do 8, ne znam da li mi je mnogo rano tada da jedem, jer tada i nemam osecaj gladi, ali bih mogla jesti npr. oko 10h, pa onda vocka oko 13h, a da drugi obrok uglavim izmedju 15h i 17h...ili tako nekako...moracu da smislim kako  najbolje da iskombimujem vreme za tih 5 obroka...

Ne znam sta bih jos mogla pored piletine i tunjevine za dorucak?

Kupila sam i musli classic u C marketu, pa ga trenutno nemam ovde a sutra cu ispisati i njegov sastav...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: tenssa on February 11, 2009, 11:44:59 AM
Ovsene su majka za doruchak, nema bolje klope po ustajanju...

Stavim kaficu da kuva i taman dok prokuva slistim ovsene... ;) ;) ;)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 12:12:05 PM
pojedi musli ako si kupila, al ubuduce zaboravi na to (dok ne skines koliko zelis). kao sto tenssa kaze ovsene bi ti njbolje bile. recimo potopis 30-40gr ovsenih u jogurt uvece i u frizider. do ujutru omeksaju i pojedes to sa proteinima (belanca recimo 2-3 kom). a treba da jedes cim ustanes, ne 3 sata nakon toga. racunaj da ti je organizam bio bez goriva 6,7,8 sati u toku noci, a radio je. ti spavas a on popravlja svu stetu nastalu u toku dana. a nema goriva. zato je bitno da jedes neposredno pre nego odes u krevet i cim ustanes.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: tenssa on February 11, 2009, 12:43:10 PM
ja jerem neke ovsene marke "hahne", nema potrebe da se stavljaju veche prije sa mlekom ili slichno, samo ih natrpam u tanjir sa mlekom i jedem. :yes: :yes: :yes:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 12:49:06 PM
Ako ce to da pomogne,meni nije problem da ustanem i posla sata ranije da bih to spremila i jela...a gde mogu da kupim te ovsene pahuljice?

Ja ono sto sam gledala po radnjama su ili musli ili njegove varijante - tropic i slicno, i razne varijante pahuljica...a te ovsene nisam nigde videlaaaa...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Nick on February 11, 2009, 01:14:14 PM
ni ja.....
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 01:18:20 PM
u prodavnici zdrave hrane. mislim da je kilogram oko 100-150 din. smesno. a extra su zdrave. u rinfuzi, tako bar znas da nije pomesano sa koje cime
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 01:22:58 PM
Ja svaki moj odgovor tebi pocinjem sa HVALA Ti....moracu smisliti nesto originalnije ali istog smisla da ne budem predvidiva :crazy:za sada jos jednom hvala ti!

Danas cu svratiti do rodavnice zdrave hrane da uzmem te ovsene , uvece ih stavim sa mlekom ( 0.5 % mm ) i ujutru pre posla cu pokusati da ih klopam...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 11, 2009, 01:30:53 PM
komplikujes mnogo.prvo ispostuj da obezbedis sebi bar 3 glavna obroka i 2 uzine..pa ond amozemo da pricamo o drugim stvarima.
ne mozes da mrsavis ako imas samo dorucak i  veceru, a pritom u dorucku imas sir i jogurt
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: murija on February 11, 2009, 01:31:55 PM
Ima ih i po prodavnicama, pogledaj pod nazivom zobne pahuljice posto zob=ovas. ejjjj da a nemacke su Oats ili tako nesto.

A moguce je da se kod tebe desava isto ko i kod mene. U megamarketu gde kupujem, kako prime robu tj. ovsene ako ne kupis tog dana vise ih nema... Nisam jos provalio ko, al ih uvek neko pokupuje. Al sve!
Ko sto ti Und... kaze, idi do prodavnice zdrave hrane, sigurno ima.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 01:41:37 PM
Uuuuu Lazicu....da li si ti uvek tako strog?! :)

Ne komplikujem, ja pitam da bih znala, jer do sada tako  nisam radila, ali kao sto sam napisala u onom postu tebi, a i sada ovde , u zadnjih par postova, videces da sam veoma voljna da to promenim, ali jedini razlog zasto to do sada nisam uradila je STO NISAM ZNALA DA TAKO TREBA!

Zahvaljujuci iskusnom rekreativcu iz NSa, koja mi redovno odgovara na postove, shvatila sam da treba da imam 3 glavna obroka, i dve uzine i to cu cim pre i uvesti...posle posla idem u prod.zdrave hrane i kupujem ovsene, i ujutru doruckujem pre odlaska na posao...sto ce za mene licno biti presedan!


Zao mi je ako si iz mojih postova zakljucio suprotno.... :sadbuai
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 01:55:20 PM
ja tebe skroz kapiram, nisam ni ja znala do pre god dana pa sam stalno bila na koje kakvim dijetama. samo lagano, svaka promena zahteva vreme, uvedi polako malo vise obroka, na svaka 2-3 sata i bice super. ja sam na pocetku imala problem da odredim kolicinu hrane koju cu pojesti u jednom obroku, pa mi se desavalo da se napunim i posle 2 sata ne mogu da jedem, znaci po malo, ne pretrpavaj se, sto cesce to bolje, sto vise obroka proteine ... sad vec znas. a sto se dorucka tice, ja nisam doruckovala jedno 10 godina, kafa (dve, tri) + cigare su mi bile dorucak. sad kako se probudim gladna sam i jedem pre nego sto se rasanim. doduse dorucak se malo otegne, dok ja to sve polako sazvacem al nema sanse da bih mogla da ga preskocim.  :clap:
i nije Lazic strog, al se verovatno nagledao onih koji bi sve sada odmah pa ih za mesec dana nema, jer su napravili gomilu promena u toku 2 dana i onda puknu, savet je bio dobronameran :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: tenssa on February 11, 2009, 02:00:01 PM
Quote
ja nisam doruckovala jedno 10 godina, kafa (dve, tri) + cigare su mi bile dorucak

I meni isto, ali 2. godine krace sam se unistavao. :clap: :clap: :clap:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 03:15:28 PM
 :signthankspin:, Und3i2...

Drago mi je da me kapiras...a sto se tice dorucka, tu smo iste...ja ne pamtim kada sam zadnji put ustala i prvo doruckovala, pa sve ostalo...obicno cim otvorim oci prvo kafica, cigarete, pa polako...a dorucak , pa negde u toku dana...

Pa onda ono ''logicno '' razmisljanje - ako manje jedem, pre cu smrsati i slicno...nisam mnogo experimentisala sa dijetama koje se vrte po netu, jer iako bih mozda sa njima izgubila i neki kilogram, oni se isto tako vracaju, a zdravlje ne mogu vratiti...Ipak mi je primarno da se vratim na staru kilazu, ali ne po bilo koju cenu, vec na pravi, zdrav nacin koji ce mi prijati....

Za Lazica - ne mislim da je zlonameran, naprotiv....ali sam nekako  smesno pomislila da zna , kao sto ja znam, da ja nisam jedna od tih koje si navela i koji sve hoce preko noci... :hitself: a znam da on to nikako ne moze znati...Ipak, svaka kritika je dobrodosla dok god je dobronamerna i iskrena...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 03:18:08 PM
Ma naci cu te ovsene, pa makar prepesacila ceo grad... :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 03:22:28 PM
A sta mislite o ovom rasporedu jela :

I - 7:30 - 40 gr ( toliko sam videla u ostalim postovima da je gramaza ) i mleko 0.5 % mm ( sad ne znam za gramazu ali videcu koliko treba mada n verujem da je vise od 2 dcl)
II - 11 :00 - pilece belo meso, salata ( ne znam da li ovde smem da ubacim jogurt ili int.hleb )
III - 14:00 - pomorandza
IV - 17:00 piletina na teflonu ( isto kao II )a mozda i vocka pre obroka ?
V - 20:00 - piletina, riba, skusa

E sad ne znam da li cu ovde onda kombinovati neke namirnice koje ne bi trebalo ali sad cu da pogledam po forumu pa da proverim kombinacije namirnica....


Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 11, 2009, 03:30:00 PM
A sta mislite o ovom rasporedu jela :

I - 7:30 - 40 gr ( toliko sam videla u ostalim postovima da je gramaza ) i mleko 0.5 % mm ( sad ne znam za gramazu ali videcu koliko treba mada n verujem da je vise od 2 dcl)
II - 11 :00 - pilece belo meso, salata ( ne znam da li ovde smem da ubacim jogurt ili int.hleb )
III - 14:00 - pomorandza
IV - 17:00 piletina na teflonu ( isto kao II )a mozda i vocka pre obroka ?
V - 20:00 - piletina, riba, skusa

E sad ne znam da li cu ovde onda kombinovati neke namirnice koje ne bi trebalo ali sad cu da pogledam po forumu pa da proverim kombinacije namirnica....



da si ovako jela sada ne bi imala ovu temu.sprovedi ovo u delo i onda slikanje u kupacem  :wow:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 03:46:54 PM
 :blush:Jao Lazicu....

Sad sam gledala po forumu ... samo mi nije jasno da li smem u rucak da ubacim int.hleb ili jogurt, jer kada gledam po jelovnicima drugih forumasa negde ga ima negde ga nema...

Pa sad...

Malo mi treba vremena da pohvatam kombinacije sa onih tablica koje si postavio ali danas cu ih prekopirati dok se malo ne uvezbam...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2009, 03:53:20 PM
Samo jedno pitanje...


nisam videla da se negde pominje na forumu, pa da pitam - sta mislite o paniranim proizvodima ribe, imaju malo masti, ja ih pecem na teflonu bez ulja, da li su dozvoljeni ili ne?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 03:57:00 PM
smes. ako ti je uzitak da za rucak pijes jogurt. meni to nekako vishe doruchak
smes i integralni hleb ali racunaj da je pirinac ili krompir uvek bolji izvor skroba nego hleb. znaci kombinuj.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 03:57:49 PM
ja ne znam sta je panirano lol
sorry  :dunno:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: honeyheart on February 11, 2009, 04:45:49 PM
Meni je receno da 1vocka nije obrok..al' ajd'sad to manje vise... ako variram UH smem jesti voce kad je dan sa 0 UH? (koliko sam citala UH iz voca i povrca se neracunaju, ali bih ipak da pritvrdim 'gradivo')??
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: saxoman on February 11, 2009, 04:54:06 PM
ja ne znam sta je panirano lol
sorry  :dunno:
Slicno pohovanom
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 11, 2009, 04:58:06 PM
pa nije obrok, al ne znaci da ne mozes jesti vocku solo kao uzinu lol
@saxoman
sad znam, ima oslic oni stapici ili sta vec, ono zuto tvrdo, ne bih ja to jela daxa
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 11, 2009, 05:39:30 PM
Meni je receno da 1vocka nije obrok..al' ajd'sad to manje vise... ako variram UH smem jesti voce kad je dan sa 0 UH? (koliko sam citala UH iz voca i povrca se neracunaju, ali bih ipak da pritvrdim 'gradivo')??
ne bi trebalo da se jede voce.kao sto neko rece nije to biblija, malo sam stroze pisao to uputstvo da bi ljudi sto manje ulazili u neke dubioze.generalno je bitan sistem.
npr
svaki dan ista kolicina proteina, osim nedeljom, kada je manja, zbog vece kolicine masti
uh menjas po potrebi, kada se vise trosis unosis dovoljnu kolicinu uh.kada planiras da spavas ceo dan, onda manju kolicinu uh
uh unosis uglavnom ujutru,pa do rucka, kasnije idu samo proteini i vlakna
uglavnom gledas da se kolicina uh menja.
kada vezbas onda uh mogu i pred vezbanje , ako je u pitanju nemogucnost da vezbas na prazan stomak(ili sa nekom amino kisleinom)

itd itd.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: honeyheart on February 11, 2009, 06:15:58 PM
OK Hvala!!
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: saxoman on February 11, 2009, 06:19:32 PM
Ima u svakom maxiju na kilogram
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazy on February 11, 2009, 07:39:42 PM
Quote
II - 11 :00 - pilece belo meso, salata ( ne znam da li ovde smem da ubacim jogurt ili int.hleb )
opet ti ja dosadjujem ali nemoj da mesas skrob i vlakno, ili salata ili hleb, posto je jutarnji obrok ja bih pojela meso i hleb BEZ salate
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2009, 09:32:04 AM
LAzy


hvala ti puno - u pravu si , izbacicu salatu a jesti int.hleb.
Nesto meni ovde nije bas najjasnije....moracu ponovo do tablica...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2009, 09:39:50 AM
Za sve iskusnije forumase, imam jedno pitanje...ako moze

Jasno mi je da ovaj nacin ishrane nije samo privremen vec kao zdrav i pravilan , takav treba da bude i da prosto postane nasa navika i nacin zivota.I tu se slazem.
Ali me zanima sledece - da li to znaci da vi nikada ne pojedete cokoladu, parce torte, nei specijalitet u restoranu?Sta se desava kada izadjete u grad pa ne mozete da imate obrok na 3 sata?Ili kada odete negde na slavlje, ili na rucak?

Ili je ovaj nacin ishrane prvi korak da bi se telo dovelo  ''u red'' pa se potom moze ''normalno'' hraniti, naravno umereno i sa paznjom ?

edit

Imam jos jedno pitanje ali nisam sigurna da li za njega treba da otvorim novu temu u trening forumu ili ovde, pa ako pogresim...premesticu je

Pocela sam sa teretanom u ponedeljak - 25 min traka hodanje, 20 min nordijsko skijanje, potom bucice i cucnjevi, zadnja loza , trbusnjaci , ukupno 1h i 15min
Utorak - traka 27 min, 20 min steper, pa ruke ( tegovi iznad glave u stojecem i sedecem polozaju ), ledja, ledja opet i trbusnjaci  - 1h i 30 min
Sreda - nisam isla
Sledeci odlazak - cetvrtak, petak , subota

E sad - posto dosta citam po forumu vidim da se dosta pominje hit i kruzni trening, pa me zanima da li je ovaj program koji je meni pripisao trener , dobar ili treba nesto u njemu menjati s obzirom da treba da skinem 10 kg?


Hvala.


nemoj pisati vise poruka za redom koristi izmeni
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 12, 2009, 12:02:37 PM
aj prvo pitanje, sto se ishrane tice
ovo ti jeste nacin zivota i optimalna ishrana recimo. ako se ne hranis na svaka 2 do 3 sata telo se prebacuje u izgladnjivanje, metabolizam uspori i krene da stedi energiju. to ne znaci da do kraja zivota ne smes da uzmes kolac ili popijes sok. al to je nesto drugo. ako popijes alkohol ponekad to je ok, al ako pijes svaki ili svaki drugi dan to vec vodi u alkoholizam (ne u bukvalnom smislu reci al shvatices sta sam htela da kazem). tebi dokle god je metabolizam ubrzan (sto se postizes sto cescim obrocima i fizickim aktivnostima) on moze da se izbori sa malo vise secera (pogotovo sto ne planiras da se takmicis, tebi ne treba bf 3%). ti ne smes sad da jedes kolace jer moras da imas kalorijski deficit, i to u UH i mastima, tj. u izvorima energije. ako bi zelela da odrzavas tu kilazu mogl abi jesti vise nego sad. jasno ti je da kad smrsas koliko zelis mozes sebi priustit tortu, kolac, sok, ali ako to bude pravilo a ne izuzetak i ako fizicku aktivnost zanemaris kilogrami ce se vratiti. znas kako mi zderemo slatko jer je ukusno, a organizam na to gleda kao na energiju koja ako mu nije potrebna cuva se za kasnije, u obliku masti. ne znam kako slikovitije da ti objasnim, plus sto prost secer nije nikakav izvor energije i pozeljan je iskljucivo neposredno NAKON treninga. tada ga telo jedino moze iskoristiti
izvini ako je poruka konfuzna, zurim psa da izvedem, pa kad se vratim prepravicu
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2009, 12:14:13 PM
Und...

hvala ti puno!Tako sam i mislila.Ali sta se desava kada nisi u mogucnoti zbog obaveza da jedes na svaka 3 sata ?Onda na cetiri?

A koje ti je rase pas?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 12, 2009, 12:23:07 PM
LAzy


hvala ti puno - u pravu si , izbacicu salatu a jesti int.hleb.
Nesto meni ovde nije bas najjasnije....moracu ponovo do tablica...
bolje zadrzi salatu a izbaci hleb
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 12, 2009, 12:39:09 PM
nema na cemu
rotvajler  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2009, 01:25:37 PM
UUUUUUUU...mora da je lep kao lutka!

Kako se zove?

edit:
Lazicu, Und...


kada ste vec tu, moze li komentar na moj trenutni prpogram u teretani?

Nastavljam tako kao sto mi je trener rekao ili menjam nesto?

edit:Razumem!


Izbacicu hleb ostavicu salatu!


nemoj pisati vise poruka zaredom , koristi izmeni
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 12, 2009, 01:56:43 PM
dante se zove
http://i29.photobucket.com/albums/c259/Und3i2c0v3i2/Dante/dsc00659.jpg
mrzi me da smanjujem sliku pa ovde da je stavljam lol

sto se tice programa ... ne mogu previse da pametujem, al neko moje misljenje je da imas previse kardia
dobar je kardio, zdrav, srce, krvni sudovi, prokrvljenost misica ... sve je to super, al mene licno bi mrzelo toliko da trcim/vozim. znaci ako ti odgovara ok, probaj tako pa sama proceni. u principu uz nesredjenu ishranu mozes trcati 3 sata pa neces nista uraditi. sto se tice teretane, tj. vezbi sa tegovima ... pretpostavljam da ti je trener pokrio sve misicne partije. postoje razliciti split treninzi, koji ces raditi je totalno irelevantno. ja ovaj mesec radim jedan dan jedna misicna partija + 3x nedeljno trbusnjaci, iz prostog razloga sto nisam mogla da se skontam sa vezbama, bilo mi je suvise konfuzno a da idem sa papirom po teretani ne mogu. znaci koji god split radis ok je. najbitnije u celoj prici sa tezinama je da pravilno izvodis vezbu i da se povezes sa tim misicem. znaci ako radis ledja da osetis ledja, ako radis ramena ("srednje" recimo) da radis srednje, dignes laktove, cucnjevi ako ti trebaju za zadnju lozu i gluteus moras se spustiti skroz da predje teret sa kvadricepsa na hamstrings i gluteus itd
e a tu dolazi tvoj trener, on treba da ti pokaze i da te ispravi. a ne ko kod mene gledam ribu radi tricep kickback i zamahuje onim tegovima ko da nije normalna, radi triceps a izvlaci iz dupeta  :lol:
ako ne osetis misic u tih 10ak ponavljanja, ne radis dobro, pitaj trenera pa probaj opet. moras da osetis misic. a ako si skroz uverena da vezbu izvodis pravilno onda si uzela malu tezinu sto opet nema nekog smisla. vezbu izvodi polako, koncentrisano i kontrolisano, sto manje momentuma, tj. onih cimanja isl
sacekaj neko izkusniji da ti se javi pa vidi sta ce on reci  :blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2009, 02:07:35 PM
Ne samo sto je prelep, vec ima fenomenalno ime! :clap:

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 12, 2009, 02:16:48 PM
hvala  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2009, 02:57:48 PM
Mislim da sam danas ceo dan bila na ovom forumu, jer nema puno posla i mogu reci samo jedno

HVALA VAM na vasim postovima!!!! :bowing:

Ceo dan danas citam postove iz ove teme, iskustva drugih ljudi  i nazalost svi  oni pocinju i zavrsavaju isto - prvi post je molba za pomoc, zatim par pitanja, i onda nestanu bez traga...ne kazu ni hvala...cast izuzecima!

Und.... , ti si clan u ovoj temi, kod svakog ko se ulogovao, dala si svoj doprinos, komentar, sugestiju ...

Lazicu, u koliko si samo tema trazio sliku ne bi li pomagao devojkama koje kukaju i koje su resene da sve promene, a onda i one nestanu ...tek tako...pa mislim da do sada imas milionsku kolekciju gojaznih devojaka.... :yes:

I nije ni cudo sto ste onda sumnjicavi prema svakom novom clanu, i mislite da je slican onom pre...i sto odmah ukazete na link kao odgovor na pitanje, jer ste taj odgovor napisali 120 000 000 puta....neverovatno...ja sam do sada procitala 3 strane iz ove teme, a na svakoj ima oko 10ak razlicitih ljudi, iskustava, ali kao to rekoh, vecina se isto zavrsi...


Zato, pre svega , moram da vam se svima zahvalim na pomoci, a pre svega Und... i Lazicu, jer da sam ja videla toliko istih prica , mislim da bih se isto tako ponasala...zato jos jednom VELIKO HVALA!!!




Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2009, 03:20:18 PM
Ovako, posto sam gledala uputstvo , imam par pitanja u vezi izracunavanja masti i uh :

Posto je moj BMR 1631.3 x 1.375 - 2243 Kcal - 25% deficit ( 560 kcal ) - moj dnevni unos 1683 Kcal

Posto imam 80 kg x 1.2 gr / kg proteina je 96 gr dnevno porteina - 384 Kcal sto znaci da mi ostaje 1299 Kcal - kako to da rasporedim na uh i masti?

Vidim da pise da treba da se raspodeli u korist UH ali ne pise odnos uh i masti.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 12, 2009, 04:45:24 PM
da, ne pise
u principu u svemu tome sto jedes ima skrivenih masti. pilece belo recimo na 100g ima oko 20gr proteina i oko 3-4gr masti. skusa recimo na oko 20gr proteina ima oko 15-16 gr masti (ali je veoma zdrava), tunjevina u ulju recimo ima masti gotovo koliko i proteina (oko 20gr na 100gr), ovo su okvirne mere cisto da skapiras o cemu se radi, tako da ti u principu u svoj toj hrani uneses neku minimalnu kolicinu masti. pa ako prelijes salatu kasikicom maslinovog, ili uzmes malo lanenog ... razumes?
e sad posto je uputstvo lazicevo mozda bolje on da ti objasni
mislim da kolicina proteina treba da se duplira, da je 1gr proteina na 1lb a ne na 1kg, moguce da gresim  :dunno:
sto se tice UH (skrobnih) ako si sklona gojenju (a ocigledno jesi) ne idi preko 100gr dnevno, ujutru i koji sat pred trening recimo. ostatak dana vlaknasto, sto vise, a ako imas prevelik kalorijski deficit pojacaj proteine.
i nemoj molim te meni da zahvaljujes, moj doprinos ovde je zaista minimalan lol
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 12, 2009, 05:23:45 PM
Quote
Kolicinu ugljenih hidrata i masti odredite tako sto, ako su vase potrebe bile 1500 calorija i oduzmete koliko kalorija ima npr 100 gr proteina(100gr x 4 cal=400 kcal) znaci ostaje vam 1100 kalorija da rasporedite na ugljene hidrate i masti.

1 gr proteina = 4 kcal
1 gr ugljenih hidrata = 4 kcal
1 gr masti = 9 kcal
Uvek vrsite, preraspodelu u korist ugljenih hidrata, pa tek onda u korist korisnih masti.
mislim da je to jasno napisano  :dunno:,nema tu odnosa ako ti je varijacija 100 gr proteina 100 gr uh .
ostalo su masti koje treba da unosis
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 12, 2009, 05:54:56 PM
deluje kao malo previse masti  :dunno:
na 1500-1600kcal 400P + 400UH ostane 800kcal iz masti? to je oko 85-90gr masti
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 12, 2009, 06:03:19 PM
hm,,tek sada vidim koliko nista ne mislite.
u najboljem slucaju
80 gr proteina = 400 gr belog mesa=20 gr masti
1 tunjevina = ko zna koliko masti
100 gr sira=?
100 gr ovesnih =?

i koliko tu ostane da se unese maslinovog za salatu ili nesto drugo sto sluzi kao vlaknasta hrana :)
uglavnom vecina vas i unosi potrenu kolicinu masti kroz hranu, treba da unese dodatno oko 50 gr...masti su potrebne telu..
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 12, 2009, 06:06:52 PM
tako sam i mislila, a tako sam i napisala (u krajnjem slucaju tako i radim)
al posto je tvoje uputstvo bilo je lepo da potvrdis
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 08:52:11 AM
Und...

veruj mi da ima razloga sto ti se zahvaljujem jer si mi ti prva dala gomilu objasnjenja koja su mi bila potrebna.

E sad iako je Lazic ovo ''objasnio'' , kada sad sve to stavim na papiric , dobijam sledecu racunicu ( pa Lazicu molim te potvrdi ili izmeni ako nesto nije kako treba )

Dakle, ostaje mi 1299 Kcal, ako je odnos 100:100, u mom slucaju znaci 96 gr P i 96 gr UH - i ostaje mi 915 Kcal masti - 101 gr masti?!
Nekako mi ovo ne izgleda kao da je u redu.( mada kada opet pogledam tvoj post i znak pitanja za masti...)


@Lazicu, mislimo mi, samo ima par stvari za koje je bolje pitati nego pretpostavljati...znas kako kazu
''Pretpostavka je majka zaj..a''

A da, jos nesto - OVSENE su uzasne!!!Jos ujutru, odmah cim otvorite oci, bas mi ne prijaju...jutros sam pojela oko 3 - 4 kasike sa mlekom 0.5 % mm, nisam mogla vise, u jednom trenutku sam mislila da cu povratiti... :nonono:

Ima li neki drugi nacin za spremanje ( a pogledacu i u temi ovsene ) ili  neka zamena za ovaj jutarnji ''obrok''?Kako ih vi jedete?

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 08:54:14 AM
Lazicu, Lazicu, LAzicu....

nikakv komentar nemas na post o ''milionskoj kolekciji slika devojaka''? :evillaugh:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 13, 2009, 09:18:21 AM
u tih 96 gr proteina i 96 gr uh =masti, to se racuna
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Jelica on February 13, 2009, 09:31:24 AM

"A da, jos nesto - OVSENE su uzasne!!!Jos ujutru, odmah cim otvorite oci, bas mi ne prijaju...jutros sam pojela oko 3 - 4 kasike sa mlekom 0.5 % mm, nisam mogla vise, u jednom trenutku sam mislila da cu povratiti... :nonono:

Ima li neki drugi nacin za spremanje ( a pogledacu i u temi ovsene ) ili  neka zamena za ovaj jutarnji ''obrok''?Kako ih vi jedete?"






 ;) Nisu tako bas uzasne, ja koristim kombinaciju ovas, jecam, raz (kupujem u zdravoj hrani)
 Koliko vidim ti pomesas i odmah jedes  :nonono: tako jesu malo bez veze. Treba da ih stavis u mleko i da ih ostavis da nadodju  :yes: tako su lepse, mnogo lepse.
Neka me isprave ako gresim. Mozes ih potopiti i uvece i staviti u frizider.
Ja moje pravim sa pirincanim mlekom tako da dodam mleko u prahu i vrelu vodu. Posle 15 min su vec nadosle i super su  ;)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 09:39:56 AM
Znaci - 96gr P, 96gr Uh, 96 gr masti?


Jelice


ja ih jesam potopila u mleko , pa sam ih ujutru jela i ne mogu bas deliti tvoje odusevljenje njima...ilije to jednostavno navika...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 13, 2009, 09:44:15 AM
ne..nego, ako se vec bavis time, izracunas koliko masti ima u tim namirnicama koje planiras da uzmes a predvidjene su za 96 gr proteina i 96 gr uh  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 09:54:14 AM
Pa sad cu morati da se bavim time...
Koristim one tablice sa vaseg sajta?


Ok, trudicu se da unesem 96gr, 96P, a pored toga racunam masti...

Zahvaljujem... :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: dianna on February 13, 2009, 10:30:37 AM
joj ja obožavam zobene jedva čekam jutro da se ustanem i navalim na njih  :lol: :lol:
a da probaš malo cimeta staviti unutra ili koji badem ili tako nešto, ja nekad narežem jabuku na kockice i to sve pomješam puuuno je finije...

Nego jel grijeh ako stavim nekada u zobene žličicu - dvije kakao praha, ali čisti kakao ne onaj nesquik i te gluposti???
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 10:40:29 AM
Dianna

mozda nije losa ideja da stavim malo cimeta - hvala ti, probacu i to...

U temi Ishrana - pa Ovsene pahuljice, imas par varijanti od drugih forumasa kako ih jedu...ima raznih varijanti...ja cu sutra ujutru probati sa jogurtom umesto mleka, a onda i sa cimetom...



Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 11:01:48 AM
Imam jos par pitanja...


Negde u nekom postu je Lazic napisao da je L Carnitin los ili slicno, a vidim da ga dosta ljudi ovde pije, posebno devojke, a i meni je trener pre dve godine predlagao da ga pijem pola sata pre treninga - e sad, da li ga uzimati ili ne?

Zanima me koliko je potrebno vode popiti tokom treninga - ja popijem flasicu od 0.33 l a trener mi je rekao da nije dobro piti vise vode od 0.5 l?

I jos jedno, nasla sam losos u komadu u konzervi, neka francuska firma, ali nisu fileti vec ima najvise belog mesa, ali i po neki  deo onog braonkastog - da li njega, naravno kada izbacim ulje i te braonkaste delove mesa, valja jesti?

E sad ce 11h, vreme mi je za prvi obrok - pilece belo meso i parce hleba od heljde.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 13, 2009, 11:18:55 AM
ja ih upravo jedem sa mlekom i cimetom i fuj su mi  :clap:
i to samo zato sto sam zaboravila da kupim jogurt
iskljucivo ih jedem sa jogurtom + belanca. iskreno nisam sigurna kako bih uglavila belanca tu da ih jedem sa mlekom i cimetom  :dunno: sad cu morati belanca naknadno. al dobro ko sta voli  :lol:

L carnitin: nisam ga koristila ali smatram da je glupost najobicnija.
sto se vode tice treba da je pijes koliko god ti organizam trazi. ja ne znam zasto bi ti trener tako nesto rekao, pa treba da dehidriras? pri tom krv ti se zgusnjava i srcu je teze da pumpa .... budalastine
losos je extra zdrava riba ali ima poprilicno masti. naravno to su dobre masti ali mislim da nije bas za svakodnevnu konzumaciju ako si na dijeti. jedi ga ponekad, jako je zrdrav (i ukusan  :clap:) al znaj da ima dosta masti
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 03:18:48 PM
Mala pomoc...


kada sabiram unete P i UH da li sabiram i one P koji se nalaze u UH i vlaknima ili samo P iz tabele koju je LAzic postavio?

Isto i za Uh
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 13, 2009, 03:26:39 PM
proteine sabiras samo iz izvora proteina, znaci meso, riba, posni sir, jaja (belanca)
UH sabiras iz skrobnih UH
tebi se u principu sve to racuna, toliko i toliko toga si unela u toku dana, ali je besmisleno sabirati one minimalne brojke UH iz vlaknastih, tim pre sto vecina ima uglavnom negativnu kalorijsku vrednost, tj. telo utrosi vise kalorija pokusavajuci da svari vlakna (koja ne mogu da se svare) od broja kalorija koji si unela konzumiranjem takvih namirnica. a plus sto u tom kalorijskom deficitu i dalje imas mesta za manevrisanje, dal ce taj kalorijski deficit danas biti 500kcal, a sutra 450 nije bas toliko bitno. u principu i nije dobro praviti ogroman kalorijski deficit  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 03:42:14 PM
Joj, Und...bez tebe bih davno otisla sa ovog foruma.

Po ceo dan, u pauzma izmedju posla, citam tudje postove, i sto vise citam, manje mi je jasno, ako mi verujes.


Npr - obroci za danas

I - 7:30 - ovsene 3-4 kas, mleko ( da li to ubrajam u P ili ne, jer ih nema na onoj tabeli proteina a svi ih racunaju)
II - 11:00 - 110gr pilece belo, 20 gr heljda hleba ( 22.8 P + ne znam za hleb kako pisem )
III - 14 :00 - ppomoranzdama ( sta od  nje sabiram )
IV - 17:00 - piletina 100gr (20.8 P 9 i kupus salata
V - tunjevina u konzervi 150 gr - 35.7 P

Znaci ukupno 79.38 P
Sta je sa UH ?Sabiram ih iz navedenih namirnica ili kako?


Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 13, 2009, 03:44:55 PM
Za sve voljne, koji su sve ovo bolje skapirali nego ja - molim za predlog jelovnika ili bar za vase pa cu ih ja prilagoditi meni.


Hvala.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Becks on February 13, 2009, 03:48:31 PM
Pa iz toga sto si napisala, za ugljene hidrate, racunas iz ovsenih i hleba
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 13, 2009, 03:51:51 PM
sto bre da odes  :wow:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Becks on February 13, 2009, 03:59:21 PM
Pa za pocetak, izbacis tu pomorandzu i ubacis 100g belog ili 150g ella sira il sl., i jedi vise ovsenih za dorucak oko 7-8 kasika recimo
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 13, 2009, 03:59:54 PM
pa UH sabiras recimo te ovsene i heljda hleb (ne znam tacno koliko heljda hleb ima UH, jel pise na njemu?), a 4 kasike (supene) ovsenih ima oko 25gr UH.
nemoj racunati na decimale zivota ti, pa ne spremas se za takmicenje lol
bilo kakav kalorijski deficit (uz ovakav izbor namirnica, znaci ne 1500kcal dnevno pa samo krljas milka cokolade) ce voditi do gubitka kg. ako planiras da ovo prihvatis na duze staze (uz neke modifikaciej kasnije kad dostignes zeljenu tezinu) ne smes se toliko bas opterecivati brojkama.
sklona si gojenju, skrobaste UH drzi na 100gr dnevno, racunas hleb (sto manje, ima aditiva ipak), pirinac (odlican izvor UH), ovsene, krompir, pasulj, grasak ... to su otprilike neke najosnovnije namirnice sto se skroba tice. znaci 100gr dnevno toga, to ti je recimo 40gr ovsenih za dorucak i oko 350 gr krompira (pokusaj da ga kuvas ili peces u ljusci).
proteina uzmi bar 100gr dnevno, meso (pre svega belo pilece, curece), riba (oslic recimo ima malo masti) ili ako ces konzervu tunjevina u vodi, sardine ako su u ulju iscedi to ulje itd, belanca (cist izvor proteina, imaju oko 4gr proteina prema onom lazicevom uputstvu a dalje nisam gledala), posni sir (ella recimo ima 12gr proteina na 100gr).
masti nemoj unositi dodatno, u ovome ces uneti ono najosnovnije, jednom nedeljno uzmi malo badema, kikirikija, oraha, lesnika itd, maslinovo ulje po potrebi u salati ili ako bas zelis nesto da ispeces a lepi ti se bez ulja.

ovsene, jogurt (2-2,5dcl), belanca
moze voce ako bas mora, ili neko povrce koje mozes da grickas, ali sam ja pre za izvor proteina ovde
meso + skrob (pirinac,krompir itd) <----- ovde si recimo zavrsila sa skrobom, gledaj da to bude oko 15h, ne znam kad ides tacno na trening, ako ti ovaj treci obrok pada suvise rano za skrob jedi meso i vlakno (salatu, zelenis, karfiol, brokoli, tikvice, boraniju, pecurke ...)
pa opet meso vlakno
pa moze neka riba vlakno
pa moze sir posni pred spavanje
znaci vrtis svaki obrok protein+skrob/vlakno
pred spavanje je najbolje sir da uzmes, onaj ella
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 13, 2009, 04:07:38 PM
proteini (gore navedene namirnice) su ti gradivna materija
UH su izvor energije
masti su i jedno i drugo, generalno su potrebne (mislim na dobre masti, omega 3, omega 6) al da ne duzim sa mastima, unosis ih dovoljno kroz svo to meso/ribu, ako ponekad uzmes kasicicu maslinovog za salatu nema da brines
od UH jedes slozene, tj. skrob, on se koristi kao izvor energije
prosti seceri ti ne trebaju. sa vocem pazljivo jer je fruktoza monosaharid pa voce ogranici na 1 dnevno u pre podnevnim satima
vlaknasti UH ti trebaju zbog probave, plus sto ako ne mozes da jedes skrob moras nesto da grickas ;) znaci salate koliko hoces

tamo gore sam skroz zaboravila jaja da ti ubacim lol
gde god je napisano meso/riba moze bilo koji izvor proteina (logicno ;) )
ja pojedem 10 belanaca dnevno, ujutru uz ovsene ode 2 a ostalo rasporedim na jos 2 obroka, s tim sto ja ne prodjem bez 6 obroka na dan

a evo ti za pocetak tablice namirnica http://www.fitness-fit.hr/meso.html nije bas najbolji sajt al ce za pocetak posluziti
i samo bez panike  :blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Raw on February 13, 2009, 05:05:17 PM
mozes ovsene s mlekom i belancem - sve to pomesas pa u mikrotalasnu i dobijes pecivo  :wow:
ali, najzdravije su - sirove!!!!!!!
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 14, 2009, 09:39:15 AM
E lljudi hvala vam puno!

Und....

kao i uvek, ostavila si me bez teksta jer mi uvek izadjes u susret i odgovaras na moja ponekad glupa pitanja.Hvala ti puno, puno, puno!

Sada mi je sve mnogo jasnije.

Lazicu

pa s obzirom da vec par dana listam razne komentare sa sajta, uvek imam neko novo pitanje, a vise mi je postalo nerpijatno da smaram istim pitanjima....pa sam zato napisala da odem...



A da, jutros sam jela ovsene , ali sam prvo zagrejala mleko, pa njime prelila 4 kasike ovsenih i bilo je bas kako treba -  taj ukus mi se i dopada...tako da sam i taj ''problem'' oko ukusa ovsenih resila...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 14, 2009, 10:54:35 AM
nema na cemu daxa
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 14, 2009, 12:54:21 PM
I te kako ima, veruj mi!


Danasnji jelovnik mi je skoro isti kao juce, vecera ce biti tunjevina i ella sir.

Videcu da za vikend sastavim tabelu obroka za celu  narednu nedelju kako bih se bolje organizovala, a i da vidim kako cu krenuti sa tim varijacijama.

I danas, kao i juce idem u teretanu, pa necu ici u nedelju.

Verovatno neci nista kuckati za vikend jer ne radim,a kuci mi nesto nije u redu sa netom, a i u ponedeljak ne radim, jer je praznik!!!!

Mada se iskreno nadam da vam tada vec necu postavljati pitanja vec plan jela pa cu onda cekati vase komentare...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 17, 2009, 11:43:41 AM
E pa jedan veliki pozdrav za sve vas!!!!

Naravno, poseban za UNd... :yes:..

Nadam se da ste uzivali u ova protekla dva dana kao ja, ali da ste i vezbali i zdravo se hranili...

Ja pratim i dalje program ishrane koji sam sebi napravila i moram reci da se osecam odlicno!!!....


Kako ste mi vi?Da li ste odmarali ili skitali ovih dana?

P.S.Und....Kako je Dante?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 17, 2009, 12:00:49 PM
daxaaaaa  :blowkiss:
dante ... drzi se, zaj... da izvines lol
kako ide nov rezim ishrane? navikla si se vec a?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 17, 2009, 03:34:51 PM
Pa jos malo i bice kao da sam se uvek tako hranila.... :wow:

Ha, ha...nije lose ali borim se
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 12, 2009, 07:46:40 PM
Milion puta sam, kada sam imala neku nedoumicu oko odredjene hrane, posetila vas sajt i to mi je dosta pomoglo, ali sam sada odlucila da vas i direktno zamolim za par saveta... :rolleyes01:

Kao uvod, malo cu vas upoznati sa mnom da bi znali odakle sam krenula i dokle sam trenutno stigla...

Imam 25 godina, visoka 1.81m a teska trenutno 80 kg!Do pre malo vise od godinu dana sam imala 71 kg i to je, barem po mom misljenju bila moja idealna tezina , ali nazalost, u medjuvremenu sam se ugojila i to prilicno kao sto mozete videti iz brojki, i vec zadnjih mesec dana se hranim po rezimu koje mi je tada , kada sam bila zadovoljna svojom tezinom, predlagao moj tadasnji ''trener''.

Hrana koju jedem se pretezno zasniva na pilecem belom mesu, jogurtu 0.5 % mm, integralni hleb - do ukupno  100 gr dnevno rasporedjeno u 2 obroka , kupus ( salata bez ulja sa sircetom ), ella sir ili mladi sir, tunjevina u komadu ( iscedjenja ) ili u paradajz sosu, pomorandzama, panirane lignje ( 147 kcal / 100 gr ), i slicno...

Od juce sam krenula i sa teretanom...

Ono sto me zanima, iako sam to gledala na vec jednoj od postojecih tema, je da li je ova kolicina int hleba na dnevnom nivou velika i da li je treba smanjiti?Inace, ovaj hleb kupujem u Mercatoru ili Maxi-ju , u kesi, sa nekim semenkama okolo, unutra je sivkast,a na njemu nema deklaracije o mastima, uh, proteinima... :help:PP
mene zanima sta si ti na kraju uradila od svog tela  :rolleyes01:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 13, 2009, 09:49:38 AM
Dragi moji

evo i ja da se javim posle nekog vremena.

Uvek s vremena na vreme dodjem na forum, i pogledam sta ima od novina...Da budem iskrena, s obzirom da ima dosta tema, mislila sam da cu moju naci negde na kraju, posle ostalih, kad iznenadjenje...

Kao prvo, da pozdravim Und... i da ti cestitam na ''unapredjenju'' - potpuno zasluzno...toliko strpljenja za odgovaranje na vec odgovarana pitanja, razumevanja, ponekad malo i strogoce ...he...he...svaka cast!  :clap:

Veliki pozdrav i za naseg Lazica , hvala na interesovanju i na tvom forumu koji mi je bio vise nego velika pomoc!!!Tvoja pomoc i znanje su neprikosnoveni , i hvala ti sto sve to delis sa nama!  :rolleyes01:

A bas juce me podseti jedna meni draga osoba kako ne bi bilo lose da se i ja malo oglasim na forumu, posebno sto sam u jednom postu napisala kako ja nisam jedna od onih koji dodju, smaraju, pa odu...i zaista je tako...Uvek sam bila tu, iako nisam pisala...a evo sta sam radila...

Za dva meseca sam skinula zeljenih 10 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sada sam na nekih 70 kg , ali ono sto je u svemu po meni najbitnije je to sto sam stekla zdrave navike i sto se osecam sjajno sto se na meni veoma, veoma primecuje!

Sada , kada ustanem, imam pravi dorucak, umesto ogromne solje jake kafe i cigareta, i bas sam skoro razmisljala, posmatrajuci neke od mojih kolega, koji doruckuju kafu i cigarete, a jedu oko 12-13-14h ( u zavisnosti kada se ode po dorucak ) i to gomilu peciva, slatkisa ili kvazi sendvica, kako li sam ja mogla tako ranije uopste da funkcionisem.

Cak i da nisam skinula ni jedan jedini gram a ne 10 kilograma , opet bih bila zahvalna na svemu sto sam ovde naucila, jer osecaj koji sam dobila zahvaljujuci ovom nacinu ishrane je neuporediv sa bilo cim drugim ...Neko je jednom rekao - Najbolja investicija je investicija u sebe!...a ovakav nacin ishrane je najbolja investicija...

Ono sto moram napomenuti je da , sam pored ishrane, u sve to uklopila i vezbanje, tako da rezultat svega nije ''izduvana vreca na ustrb kilograma''  a to je mnogo bitno...

I da, u pocetku jeste bilo tesko, sto se  moze videti i po mojim prethodnim postovima, imala sam milion pitanja, nedoumica, i dalje ih imam ali sam isto tako mnogo naucila i nastavicu da ucim...


Moj savet svima koji pokusavaju je da budu uporni i da ne odustaju, a uz ovaj forum i podrsku divnih clanova, sticice do zeljenog cilja na pravi nacin !!!
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 11:04:03 AM
a ja ti cestitam na ostvarenom cilju  :clap:
:blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 13, 2009, 11:06:31 AM
Hvala draga Und...


Kako si mi ti?A velicanstveni Dante?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 11:09:16 AM
odlicno  :wow:
dante cekica da ga izvedem  :lol:
pozdravljam te posto imam jos neke obaveze  :blowkiss:

i nemoj da se ne javljas po 2 meseca  :lol:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 13, 2009, 11:20:32 AM
Ha, ha...ajde onda u setnju...

Javljacu se, sad cu cesce biti tu...pisi...pozzzzzzz
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 13, 2009, 12:57:52 PM
Dragi moji

evo i ja da se javim posle nekog vremena.

Uvek s vremena na vreme dodjem na forum, i pogledam sta ima od novina...Da budem iskrena, s obzirom da ima dosta tema, mislila sam da cu moju naci negde na kraju, posle ostalih, kad iznenadjenje...

Kao prvo, da pozdravim Und... i da ti cestitam na ''unapredjenju'' - potpuno zasluzno...toliko strpljenja za odgovaranje na vec odgovarana pitanja, razumevanja, ponekad malo i strogoce ...he...he...svaka cast!  :clap:

Veliki pozdrav i za naseg Lazica , hvala na interesovanju i na tvom forumu koji mi je bio vise nego velika pomoc!!!Tvoja pomoc i znanje su neprikosnoveni , i hvala ti sto sve to delis sa nama!  :rolleyes01:

A bas juce me podseti jedna meni draga osoba kako ne bi bilo lose da se i ja malo oglasim na forumu, posebno sto sam u jednom postu napisala kako ja nisam jedna od onih koji dodju, smaraju, pa odu...i zaista je tako...Uvek sam bila tu, iako nisam pisala...a evo sta sam radila...

Za dva meseca sam skinula zeljenih 10 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sada sam na nekih 70 kg , ali ono sto je u svemu po meni najbitnije je to sto sam stekla zdrave navike i sto se osecam sjajno sto se na meni veoma, veoma primecuje!

Sada , kada ustanem, imam pravi dorucak, umesto ogromne solje jake kafe i cigareta, i bas sam skoro razmisljala, posmatrajuci neke od mojih kolega, koji doruckuju kafu i cigarete, a jedu oko 12-13-14h ( u zavisnosti kada se ode po dorucak ) i to gomilu peciva, slatkisa ili kvazi sendvica, kako li sam ja mogla tako ranije uopste da funkcionisem.

Cak i da nisam skinula ni jedan jedini gram a ne 10 kilograma , opet bih bila zahvalna na svemu sto sam ovde naucila, jer osecaj koji sam dobila zahvaljujuci ovom nacinu ishrane je neuporediv sa bilo cim drugim ...Neko je jednom rekao - Najbolja investicija je investicija u sebe!...a ovakav nacin ishrane je najbolja investicija...

Ono sto moram napomenuti je da , sam pored ishrane, u sve to uklopila i vezbanje, tako da rezultat svega nije ''izduvana vreca na ustrb kilograma''  a to je mnogo bitno...

I da, u pocetku jeste bilo tesko, sto se  moze videti i po mojim prethodnim postovima, imala sam milion pitanja, nedoumica, i dalje ih imam ali sam isto tako mnogo naucila i nastavicu da ucim...


Moj savet svima koji pokusavaju je da budu uporni i da ne odustaju, a uz ovaj forum i podrsku divnih clanova, sticice do zeljenog cilja na pravi nacin !!!
znaci nisi jedna od ovih 15321942893 zena koje su otvorile temu kao nesto hitno i posle se izgubile..ako lepo je ako si smrsala..
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 13, 2009, 01:21:46 PM
Postovani Lazicu

kao sto sam i rekla na pocetku, a na sta su me podsetili juce, nisam jedna od 1532194289 zena koje su dosle, pisale i nestale...

I veruj mi da je vise nego lepo sto sam smrsala, ali nista od toga ne bih postigla da nije bilo pomoci sa ovog fantasticnog foruma gde sam naucila mnoge korisne stvari.

Nadam se da ce i ostale devojke uspeti u svom cilju, uz pomoc ovog foruma!
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 13, 2009, 01:36:00 PM
Imala si srece sto je u tebi Und3i2c0v3i2 prepoznala nesto posebno pa se cimala sa tobom..inace ko zna sta bi bilo..
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 13, 2009, 01:47:11 PM
Postovani Lazicu

zato sam se u mojim prethodnim postovima zahvalila njoj na strpljenju jer je uvek imala vremena da mi odgovori na moja pitanja i razumevanja...ali pored toga sam se zahvalila i tebi na tvom forumu i uputstvima...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 02:46:55 PM
izgleda da ja nesvesno chepam neke osobe na ovom forumu  :dunno:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 13, 2009, 02:48:36 PM
Quote
chepam
to znaci?  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 02:54:18 PM
gazim nekom na nogu
figurativno  :lol:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 13, 2009, 03:03:22 PM
kome :) ?
ja sam plavusan pa slabo kapiram..
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 03:16:29 PM
ne uzimam ja boju tvoje kose zdravo za gotovo ...
ocigledno sam te nacepila cim ostavljas onako zajedljiv komentar  :)
no ... da ne offujemo
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 13, 2009, 03:22:40 PM
o boze  :hitself: :hitself:

sto zajedljiv  :help:

edit:mozemo da ofujemo..moj forum secas se  :lol: :lol:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 03:29:36 PM
ako nije bio zajedljiv onda si prvi put pokazao smisao za humor
svaka cast  :clap:
jeste forum tvoj al je tema daxina pa je malo truba
a plus ovo mogu svi da citaju pa ce ispasti da se svadjam s lazicem  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 13, 2009, 03:34:04 PM
sta ima veze..svadjaj se..neka citaju.. :lol:
nisam se salio,bio sam ozbiljan..  :yes:
daxy je ionako stigla do cilja,pa sada mozemo da ofujemo  :evillaugh:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 03:38:01 PM
pa ne svadja mi se  :dunno:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on May 13, 2009, 03:39:44 PM
e jbg..sad moram da predjem na daxy  :blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 13, 2009, 04:21:08 PM
Ovo je najbolja tema koju sam procitala sto se tice saveta...
Ja . nemam svoju temu pa da me pratite...nije bitno...kupim tudje fore i uklapam se nekako.
Nemojte nikako daoffujete temu, izuzetno je poucna
10 kg za 2 meseca?  bez sagorevaca, suplemenata - dodataka???
Kako???
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: tenssa on May 13, 2009, 04:47:04 PM
Uz pravilnu ishranu i trening.  ;)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: lakrima on May 13, 2009, 06:52:42 PM
Uz pravilnu ishranu i trening.  ;)
Svaka cast :clap: :clap: nego  reci mi molim te u vezi pirinca ono 100UH ima u 140gr pirinca suvog ili kuvanog jer sam ja danas skuvala  140mgr.suvog pa to je ljudi oggggrrromna kolicina nisam ni pola toga pojela. Aj sada ti budi ljubazna sa nama i daj neke ideje za jelovnike haha.pozdrav 
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 13, 2009, 06:56:10 PM
mera se odnosi na sirovu namirnicu, pirinac povuce dosta vode pa tih 100gr sirovog izadje 200 kad se skuva (kolicina UH i dalje ostaje ista, logicno), jeste velika kolicina, podeli na 2 obroka
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: tenssa on May 13, 2009, 07:36:21 PM
Ja sam postao stoka ziva, prije samo par sedmica nisam mogao pojesti 100 grama rize, a nakon toga za 3. sata nisam mogao pojesti opet 100 grama vec pomalo...sada normalno 150. grama rize po odborku sa 200-300 gr. mesa i nekakvom saltom...samo nestane ispred mene.  :blush: :blush:
Mama mi se krsti kad gleda kako jedem...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: mala okrugla on May 13, 2009, 09:23:20 PM
oprostite kaj tak upadam,al šta je pirinac?! riža?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Tanor on May 13, 2009, 09:40:37 PM
oprostite kaj tak upadam,al sta je pirinac?! riza?

da :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 14, 2009, 09:06:08 AM
Tenssa


bas tako, samo pravilna ishrana i trening...nista vise...i rezultati dolaze sami cim ispostujete par pravila koja su navedena na forumu.

A kad vidite rezultate , to vam daje snage da ne odustanete vec da nastavite dalje... :yes:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 09:25:51 AM
ja pojedem 10 belanaca dnevno, ujutru uz ovsene ode 2


Da li vam je belance u tecnom iliti sirovom stanju ili obareno....????

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 09:26:32 AM
Ja ne znam da citiram  :dunno:
ali nadam se da sam shvacena....
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 14, 2009, 09:35:02 AM
bareno, omlet, kajgana
sirovo bi se vratilo nazad cim bih pokusala da ga progutam  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 10:20:27 AM
aha... ok....
Moze :) hehe

Und, koliko je ok jesti riblju corbu od oslica uvece(bez hleba, samo corba) i da li je ok za rucak??? Kontam da je bolje za rucak...al opet...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: tenssa on May 14, 2009, 10:28:13 AM
Zavisi sta ima u njoj, ja nisam corbu jeo ne pamtim...

ako ima skrob i mast onda je izbjegavaj....

I nikad belanjak nemoj sirov jesti osim ako nisi ljubitelj salmonele... :) :) :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 10:37:23 AM
volim samo skuvano belance :)  :clap:

pa beli i crni luk, oslic, takovov sok od paradajza bez aditiva, i fant dodatak za riblju corbu i voda... Brine me fant i ovaj sok od paradajza koji imaju secer...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 14, 2009, 11:12:14 AM
Yasmina


moj ti je savet izbaci tu corbu skroz iz svog jelovnika, bar za sada, dok ne dodjes do zeljene kilaze...posle , kada vidis kako neke stvari funkcionisu, slobodno je ubaci...

Ali, ako bas ne mozes bez te corbe, ubaci je jednom nedeljno za rucak...mislim da je to ok, za sada...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 11:24:45 AM
Ok daxi poslusacu te :)
 nisam ti cestitala na uspehu !!! Bravo!!! Ti si mi uzor!!!
Izgleda da cu morati na napravim svoj kutak i da sklopim ishranu sebi kao i svi vi... i da se pridrzavam... jer izgleda samo tako ima uspeha...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 14, 2009, 12:19:56 PM
Yasmina

molim te nemoj tako, uobrazicu se   :girlblush:

Nisam primetila, pa mi molim te , reci da li si otvorila svoju temu?Ako nisi, mozda ne bi bilo lose, pa da nam tu pises sve detalje...ali da i posle toga i dalje svarcas do moje teme  ;)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 12:28:21 PM
evo sad cu... ja sam ovde 5 meseci... necu otici odavde :) puno ljudi mi je pomoglo ovde svakako....

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 14, 2009, 12:53:14 PM
Yasmina

ovde si 5 meseci a nemas svoju temu?!

Pa ajde...pa da se upoznamo malo bolje  :yes:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 01:03:53 PM
Imam, ali nisu bile interesantne, otisle su u zaborav  :lol:
boze moj... otvorila sam svoju temu... videces moj problem...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: lakrima on May 14, 2009, 02:18:07 PM
E pozdrav :)Molim odgovor u vezi sira. Obzirom da nezivim u Srbiji nemogu da nadjem "famozni" ella sir, ja sam nasla neku slovenacku skutu koja ima 70 kcal u 100gr. 13gr. proteina i 0,5 masnoce. pa me interesuje dali je to priblizno ella siru. A da jos jjedno pitanjce. Sta se dogadja ako uzimam vise od recimo 100 gr. proteina i 100gr UH ili mozda ako unosim manje(al sam konfuzna) :blush:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Tanor on May 14, 2009, 02:29:36 PM
E pozdrav :)Molim odgovor u vezi sira. Obzirom da nezivim u Srbiji nemogu da nadjem "famozni" ella sir, ja sam nasla neku slovenacku skutu koja ima 70 kcal u 100gr. 13gr. proteina i 0,5 masnoce. pa me interesuje dali je to priblizno ella siru.

Ok je.


A da jos jjedno pitanjce. Sta se dogadja ako uzimam vise od recimo 100 gr. proteina i 100gr UH ili mozda ako unosim manje(al sam konfuzna) :blush:

U varijacijama ? Koliko je to vise ili manje?
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on May 14, 2009, 02:59:31 PM
sto ne bi otvorila svoju temu?  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on May 14, 2009, 03:23:46 PM
Otvorila sam Und...  :clap:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on May 15, 2009, 11:19:35 PM
Yasmina

drago mi je da si otvorila svoju temu pa da te bolje upoznamo... :clap:

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on June 01, 2009, 01:52:05 PM
Moram da pohvalim gospodjicu/gdju  Daxa , na napretku..Prijatno sam bio iznenadjen najnovijim fotografijama i moram da priznam da je ona svoj cilj ispunila.Poredeci ih sa starim napredak je fantastican.
Izgubila je dovoljno kilograma a nista na ustrb misica, sto znaci da je dobro radila i bila odlican ucenik.
Po meni, ostaje veoma malo posla, da se oblikuju butine.Negde malo oduzmu obimi , negde malo dodaju, ali u globalu treba da bude zadovoljna.Na kraju treba sve to odrzavati i unapredjivati.
Stomak odlican, ruke, ramena, odlicne.Ti,tvoje okruzenje,tvoj momak/suprug mozete biti ponosni na transformaciju koju dozivljavas.


Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Yasmina on June 02, 2009, 11:07:50 AM
Ja bih volela da vidim Daxy kako izgleda i njen napredak...jel to moguce??? posto je u galeriji forumasica nema...
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on June 02, 2009, 11:22:34 AM
ako bude pristala postavicu..
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on January 12, 2010, 04:01:12 PM
heh citam ovu temu, usla je u istoriju iz vise razloga..
daxa je jedna od retkih koja je dosla do kraja i nadam se da jos uvek odrzava to  ;)
saznao sam, sta sve jedna osoba moze da jede u istom obroku  :wow:
dosta korisnih saveta..
i und i ja smo usli u direktne dijaloge :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on January 12, 2010, 04:02:26 PM
aj i ti me zovi Und :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on January 12, 2010, 05:40:11 PM
Heh

opet vas dvoje u mojoj  temi  ;)
Lepo vas je videti.... :yes:  Zovite me ' kuma '  ;)

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on January 12, 2010, 06:16:14 PM
nisi normalna  :lol:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on January 12, 2010, 06:32:23 PM
To mi svi kazu  :girlblush:

Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 10, 2010, 04:22:56 PM
I evo, proslo je tacno godinu dana od kada sam se registrovala na ovom forumu, a za to vreme sam naucila mnogo, mnogo, mnogo korisnih stvari...
Veoma mi je drago sto forum ovakvog tipa postoji, jer se moze dosta korisnih stvari nauciti kako biste maximalno unapredili svoje telo.Iako sam pre ovog foruma imala i trenera i propisan program vezbanja i ishrane,  nije ni prici onome sto sam ovde naucila i saznala.
Zato, pre svega, zelim da se zahvalim svima onima kojima su imali strpljenja za moja pitanja ( koja su postavljena pre mene milion puta ) i na njih sa jos vecim strpljenjem mi odgovarali...oni znaju ko su  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:

S obzirom da redovno pratim  forum, shvatam da  devojkama koje imaju slican problem koji sam i ja imala, sve ovo zvucni konfuzno i tesko, tako je i meni bilo na pocetku...gomila informacija a ja nisam znala odakle da krenem...kasnije, listajuci stranicu po stranicu, videla sam da je svako pitanje koje bi mi palo na pamet vec u nekoj od mnogobrojnih tema odgovoreno  :yes: Zato mi uvek na neki nacin bude zao , kada vidim novu temu, i iskrene zelje da se sa ovim ide do kraja, i posle samo par postova,par stranica, ta osoba nestane bez traga...verovatno odustanu ili potraze neki drugi, 'bolji' nacin kojim ce resiti svoj problemcic...
Ono sto vam mogu iz svog iskustva reci je da bolji nacin ne postoji - kao i sve devojcice, i ja sam bacila gomilu para na razne preparate, aparate, magicne pilule, dijete i slicno, ali kada vase telo dodje u ono doba kada ne moze vise samo da se snadje sa svim onim sto u njega bez ikakvog reda unosite, imate dva izbora - ili da menjate vase navike i ucinite nesto dobro za vase telo ili da i dalje pokusavate nemoguce sa magicnim formulama, ali verujte mi na rec, na kraju se ili predate ili vratite ovde.
Ja mislim da je ovo jedini nacin ishrane , a neki ga zovu i dijetom, u kojoj mozete jesti 10x vise nego do tada ( mada, realno necete imati potrebu za time) a gde cete mrsaviti, ali ne samo mrsaviti ( da biste videli brojku manje na vagi ) vec i oblikovati vase telo bas onako kako vi to zelite.
I, mada vec ovo sada polako pocinje da lici na reklamu nekih magicnih pilula, razlika je u tome sto ovaj sistem radi, a sve zavisi od vas i vase volje da u tome uspete i istrajete, ma koliko vam se u pocetku cinilo tesko i nemoguce.
I neka vam vaga ne bude osnovno merilo vaseg napretka - jer , gledajuci po sebi, kada sam dosla na zeljenu kilazu, razlika u izgledu sa istom kilazom iz meseca u mesec je bila ogromna - finese u izgledu koje su bile ocigledne.

Zato, ne odustajte , jer je ovo zaista pravo mesto koje ce vam pomoci da dostignete vas zacrtani cilj i gde mozete dobiti podrsku koja vam je potrebna.
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Und3i2c0v3i2 on February 10, 2010, 04:26:32 PM
steta sto nema lajk ko na fejsu  :lol: :lol: :lol:

ljubim  :blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 10, 2010, 04:32:55 PM
Hahahha, ne bi bilo lose.

 :blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Lazic on February 10, 2010, 05:22:58 PM
:clap: :clap:

daxa je jedna od onih koje nisam prepoznao, zbog onih koji su imali moju paznju a nisu to iskoristili.
tako da mi je mnogo drago sto je ovaj forum pomogao da ona promeni svoj zivot i izgleda jos bolje.
nije se zadovoljila brojkom na vagi, vec stalno eksperimentise sa hranom i treningom..
i koliko ja znam, sada joj se mnogi lokalni treneri nude da im bude referenca u tom putu ka nekim njenim vizijama
drago mi je sto je lojalna i sto i dalje skuplja znanje sa ovog foruma i to primenjuje na sebi..
cestitam ti godisnjicu  :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: bucka_bgd on February 10, 2010, 07:06:31 PM
Daxa sve pohvale i cestitke od sveg srca  :blowkiss: :blowkiss: :blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Vexxx on February 10, 2010, 07:13:54 PM
Bravo!  :yes:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Mici on February 11, 2010, 09:20:41 AM
Sjajno!!!   :) 
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 11, 2010, 11:01:19 AM
Lazicu

nastavljam dalje, ka svojim novim ciljevima, i to uz ovaj forum.
Hvala na cestitkama.  :blowkiss:

Bucka

tebe pratim, ti to znas, i jedva cekam da dodjes do cilja. :yes:

Vexxx Mici

hvala vam puno. :blowkiss:
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: tenssa on February 11, 2010, 02:28:08 PM
Kao sto rece LAzic jedna od rijetkih, svaka cast.

Ne bi bilo lose da postavis slike prije i poslije cisto da vidimo napredak.  :) :)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: daxa on February 12, 2010, 12:04:13 PM
Tenssa

hvala puno.

Za slicice, ne obecavam nista, jer sam se od pocetka slikala za neku svoju evidenciju , ali pokusacu da nadjem neku koju bih mogla staviti na forum. ;)
Title: Odg: Malo pomoci molim!
Post by: Milan on February 12, 2010, 04:46:35 PM
video sam ja daxu uzivo..radila je savesno  :yes:




zakljucano zbog neaktivnosti
ukoliko bude bilo potrebe da se tema nastavi nemojte otvarati novu nego kontaktirajte admina ili bilo kog moderatora